Last news in Fakti

20 Април, 2022 08:08 871 21

Родни животновъди се жалват в Брюксел от нерешени проблеми и липса на помощ от държавата

  • животновъди-
  • брюксел-
  • жалба-
  • проблеми

След  шестмесечни неуспешни опити да получат помощ и разбиране от земеделското министерство у нас фермерите отнасят проблемите си в Брюксел

Родни животновъди се жалват в Брюксел от нерешени проблеми и липса на помощ от държавата  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Представители на няколко браншови организации в животновъдството пътуват днес за Брюксел, за да се срещнат с председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Норберт Линс.

Целта е фермерите да поставят проблемите на бранша, тъй като според тях не получават помощ от властите в България, информират от БНР.

След шестмесечни неуспешни опити да получат помощ и разбиране от земеделското министерство у нас фермерите отнасят проблемите си в Брюксел.

"Ние се надяваме там да получим отговори защо беше допуснато сектор "Животновъдство" и цялото ни земеделие да изпадне в такава криза. Надявам се там да проявят разбиране, защото министър Иванов е прекратил всякаква комуникация с нас, браншовиците. Нас политиците в България не ни харесват, не знам защо и затова ние предприехме тази крачка да направим тази среща", казва овцевъдът Бойко Синапов.

С подобен аргумент тръгва за Европарламента и лидерът на птицевъдите Даниел Божанков.

"Понеже ситуацията е много критична и нашите колеги вече не издържат, всеки ден ми звънят, защото примката се затяга всеки ден."

Фермерите искат да разберат дали Европа налага определени забрани за подпомагане или българските политици се оправдават с Брюксел, казва Димитър Зоров от съюза на говедовъдите.

"Можете да го наречете и знак на отчаяние или последна надежда. Въпросът е такъв, че хората, които взимат заплати за тази дейност, трябва да правят това, което правим ние, защото те са избрани от нас - да управляват тези сектори, а не да се крият зад проблемите".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    5 1 Отговор
    - Татко, Тихият океан непрекъснато ли е тих?
    - Не можеш ли да ме попиташ нещо по-умно?
    - Добре. От какво е умряло Мъртво море?
  • 2 Трайно безработен

    11 0 Отговор
    И какво като се жалват ! Да колят животните да не се мъчат поне при тях е лесно закриването! С хората е трудно геноцида е с години
  • 3 ГЕРБ умре

    11 1 Отговор
    Бойко в затвора

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Поне

    2 11 Отговор
    Бойко даваше някакви пари, крадеше ама и даваше, имаше и субсидиране по евро проекти. Сега нищо, едно голямо нищо!
  • 6 Клюка от Запада

    7 0 Отговор
    “Българите се крадат по между си.” - цитирам
  • 7 ганю

    8 1 Отговор
    Боко шкафа унищожи животновъдсвото за 10 години от 10000 фирми са останали под 1000
    всички продукти месо мляко яйца са скъпи
    малко произвеждаме скъпо е и няма
    българите са си гладни голи и боси
    голи и боси като тези които ни управляват
    всеки народ си заслужава управлението
    амин
  • 8 Жоро

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ умре":

    Как умре бе! Хората ще го изберат да върне старите цени!
  • 9 Крадлата

    9 0 Отговор
    милионерка вече не е министър !
  • 10 Така ще е

    4 0 Отговор
    Жалби, протести, хаос. Горките, едно решение не могат да вземат без шикалкавене и дълги и мъчителни преговори. Земеделието, животновъдството и инфраструктурата са ДЪРЖАВЕН ИНТЕРЕС, не нови гранични пунктове, не ремонт на замрели малки летища, не строителството на апартаменти. Некадърниците обсъждат маловажни въпроси в настъпваща Световна Рецесия. Нищо добро не ни чака, после пак Запада или Изтока ще са ни виновни.
  • 11 теодор

    5 3 Отговор
    Вие е сте копумпирани и лъжци,спряха ви кранчето,и отворихте уста.

    Коментиран от #13

  • 12 Петър

    5 2 Отговор
    Киро и Кокор чеп за зеле не стават!
    Избрахте си по външен вид и че знаел английски!
    Аз знам английски също това прави ли ме кадърен за премиер?!
    Ей прост народ,селски!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Селяк

    4 1 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че това правителство каза ясно, че България е богата държава и само да спрат течовете ще си живуркаме като царе! Но под спиране на течове са имали предвид всякакви помощи и еврофондове!!! Оставили са България на самотек, изпразниха всичко де що има и в момента плащат със заемите дето ги теглят всяка седмица!! Казаха многократно, че няма да слагат таван на цените, няма да намалят ДДСто, няма да подпомагат!! Какво се жалвате - ще търпите каквото сте си избрали сега! И като ви мързи да протестирате, ще чакате 4год до следващите избори, и с машинното гласуване пак ще спечелят те, и така ще ви връткат докато България се опразни от бедняците които според тях цицат държавата само, и ще останат олигарсите като тях!
  • 15 Тома

    7 0 Отговор
    Този зоров беше човек на тиквата и играеха 50 на 50 от кражби на еврофондове.
  • 16 Фактъ

    4 0 Отговор
    Да се жалват в Банкя в зайчарника . Боко изтреби животните , тъкмо беше започнал и хората с глад и му се объркаха плановете .
  • 17 ЛМЗ

    3 1 Отговор
    Малко са животновъдите които произвеждат за пазара, повечето са заради субсидиите.Да не би преди 60- 80г. държавата да е субсидирала животновъдите и земеделието н-р около 1939г коато България е била на първте места в Европа по производство на земеделска и животновъдна продукция.Сега субсидии от ЕС, субсидии от държавата и нито сиренето сирене нито млекото млеко, че и скъпи.
  • 18 Йхохо

    4 0 Отговор
    Руската армия не важи пред 200 300 глави говеда бзстопанствено пуснати хората пропищяха от пишман живтновъди
  • 19 Aлфа Bълкът

    4 0 Отговор
    Нерешени проблеми ли? 80% от животновъдите са за закриване, като им видя овцете на чорбаджиите крастави, глистави и слаби, кални и се чудя за какъв ги оставят да мъчат животните, сламата не е за храна, а за постелка и залъгалка. Тука на 100м от нас има калайджии, ако видите какви умрели крави вадят калта(то не е кал) и ги карат на кланиците, салам няма да си купите! Подадох жалба, те идват от общината с нашия кмет и се чудят за какво да глобят мен! Викам глобявай, ама с мен и тях. А панаирите преди това и след това няма да коментирам, че няма да ми стигне една страница!

    Коментиран от #21

  • 20 фонДерлайнена

    2 0 Отговор
    Боли ме руното
  • 21 РАЛЮ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Aлфа Bълкът":

    Вълк много добре си го написал, така е 70-80% от така наречените животновъди имам и аз впечатления - овцете в кал и мръсотия, крастави, едва вървят, чорбаджията им си пие биричката в магазина , овцете по чуждите ниви пасат зелена пшеница. Никакъв контрол нито от община нито от държавата.Агнета мършави кой да ги купи, остават за бройки пак за субсидии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол