Last news in Fakti

27 Април, 2022 12:19 3 339 11

20 полицаи анулирали незаконно глоби за 70 000 лева

  • патрулка-
  • полицаи-
  • глоби

Образувано е дисциплинарно производство

20 полицаи анулирали незаконно глоби за 70 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Над 20 служители на Главна дирекция "Национална полиция" са анулирали незаконно фишове и глоби за нарушение на правилата на пътя, заяви на брифинг началникът на отдел "Пътна полиция" в ГДНП Калоян Драганов.

Установената щета на бюджета към момента е за 70 000 лв.

От ГДНП съобщиха, че служителите са използвали собствените си пароли, за да отбележат като разплатени наложени глоби за нарушения, заснети чрез камерите на МВР. Парите за глобите обаче не са били реално разплатени.

Установени са и неправомерно анулирани електронни фишове от служители, които са нямали права за това. Има и случаи на издаване на електронен фиш за превишаване на скоростта на движение над 50 км./ч., което е незаконно и смекчава предвиденото наказание в този случай.

Образувано е дисциплинарно производство срещу отговорните служители. По случая е образувана преписка, изпратена на Софийска градска прокуратура.

Началникът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев обясни, че при други проверки са констатирани няколко случая с извършени нарушения с регистрацията на автомобили, които нанасят щети на застрахователните компании. За "услугата" служители на МВР са взимали суми от 300 лв. до 1000 лв. чрез посредници.

"Някои служители са излезли в дългосрочен отпуск - над 6 месеца. "Правят им" се повторно операции, за да избегнат обвиненията", заяви комисар Тенев.

По думите му на МВР се оказва натиск, за да се дискредитират разследващите от страна на уличените служители, участвали в корупционните схеми.

"Заплахите ще продължат, но ние няма да се поддаваме и няма да спрем. Решили сме да чистим до дъно, но не може държавния отдел за регистрация в КАТ да се обърне на частно дружество за регистрация на всякакви простотии. И танк да бяха докарали, щяха да го регистрират. И тези нарушения сме ги установили само за изминалите две години", каза Тенчо Тенев.

Комисарят добави, че "напрежението" идва, защото секват определени парични потоци.

За ударения турски шофьор на магистрала "Тракия" директорът на СДВР старши комисар Калоян Милтенов каза, че поведението на полицаите е неетично и неморално. Двамата служители на МВР са дали обяснения по случая, които не съответстват на видеоматериала. След разпита им и двамата са излезли в дълъг болничен.

Стана ясно, че издадените актове и фишове през почивните дни са над 12 000, като акцията на МВР продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деф

    27 0 Отговор
    Защо самодисциплинарно ги наказват?
    Обикновен човек ако наруши закон го спукват от
    Съд и глоби.
  • 2 Края на бегето почва след 1878г

    12 5 Отговор
    И началото на бг робство виждате сами..оправия тука нема да има никога емигрирайте кой къде му видят очи
  • 3 Рамбо Силек

    34 0 Отговор
    Подозирам,че анулираните фишове са само на държавни и общински служители.
  • 4 Бързо

    25 0 Отговор
    Който унищожава или прикрива,подправя,доку-мент с невярно съдържание е за съд .
  • 5 djemmil

    13 0 Отговор
    търговище собтвеник на хлебобекарна ситемно е във нарушение но си плаща и за него няма закони може да кара и мъртво пиян ЗАТОВА ТРЯБВА ОРГАНИТЕ НА РЕДА ДА СИ ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ СЪС КОЛЕГИ ОТ ДРУГИ ГРАДОВЕ И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ РЕЗУЛТАТА ОТ ХРАНИЛКИТЕ
  • 6 Дамажан

    8 0 Отговор
    Наздрае и след светлия празник девети септември
  • 7 Отчитане на дейност

    8 0 Отговор
    И кво като продължава акцията, нали ги виждаме, всички са роднини в провинцията, било то българи, мохамедани и... На четири очи... Законите са за хора без род, родина мащеха, у без пари...
  • 8 ха ха

    6 1 Отговор
    колкото по налудничави закони , толкова повече законов грабеж и в пъти повече служители далаверджии
  • 9 Джеймс

    7 0 Отговор
    Превенция и контрол? Смях в залата! Корупция и недосетаемост за нарушитите! А ние се питаме как някой фучи с 200 и не му пука от снимки и глоби. По- съществения въпрос е защо длъжностни лица имат "кодове за достъп" в системата с възможност за манипулация!? Някой умник не е ли оставил тази вратичка точно с тази цел!?
  • 10 Продължете промяната

    5 0 Отговор
    А защо не направят "рокада"-кварталните инспектори стават пътни полицаи, а а катаджиите-квартални. Какъв рев ще се вдигне! Ще "фалират" много служители.
  • 11 Антонн

    1 0 Отговор
    Едно време те дебнеха за превишена скорост,като те засекат те спират и пишат АКТ на момента.Така превенцията е по голяма,защото знаеш че си глобен и акта ти държи влага с месеци.Сега е печатница за пари,слагат камерата пълни се картата за 2ч. и това е.След 2г. примерно отиваш в КАТ за нещо и ти казват "няма как да стане имате снимки и глоби от преди 100г" платете и тогава разбираш и олекваш с кеш.Ама дали тогава сте карали вие колата,минавали ли сте от там въобще и какви са знаците сети се след толкова време.За това каквито ще да са камерите като те засче те спират и ти дават фиш ли акт ли каквото трябва.А господата от КАТ задължително с камера и микрофон на униформата,както и тези в колата да работят.Колкото и да е скъпо трябва да го наложат,и без това тия пари от глоби къде отиват да е за нещо положително.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове