Last news in Fakti

29 Април, 2022 17:21 743 7

Иван Таков пред социалисти в ”Подуяне”: БСП може да участва в управлението на София

  • иван таков-
  • бсп-
  • софия

Нашата основна задача е да спечелим битката за историята

Иван Таков пред социалисти в ”Подуяне”: БСП може да участва в управлението на София - 1
Снимка: БСП

БСП може да участва в управлението на София след местните избори през есента на 2023 година. Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков пред социалисти в "Подуяне". От там започна серията му от срещи с актива на БСП по райони в столицата.
Това са първите директни разговори на Иван Таков с членове и симпатизанти на БСП, след като беше избран на поста преди малко повече от месец. На срещата присъства и заместник-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин, който членува в района. В началото Иван Таков връчи членски карти на БСП на четирима новоприети младежи и им пожела да бъдат активни и отговорни социалисти.

Основната тема, която Иван Таков засегна, беше за предстоящите местни избори - за подготовката и работата, която предстои. Иван Таков беше категоричен, че разум, отговорност и прагматизъм са основните условия за това БСП да бъде част от управлението на София след есента на 2023 година. Ако целта бъде реализирана, социалистите за първи път ще влязат у правлението на столицата след промяната през 1989-та година.

"Трябва много внимателно да преценим как да се явим на местните избори. Имаме пред нас няколко месеца, в които трябва да вземем това решение, каза Иван Таков. - Каквото и да бъде то, предстоящите местни избори ще бъдат огромно предизвикателство за Градската партийна организация. Затова нямаме никакво време за губене и от сега започваме работа в много направления едновременно. И с подчертано засилено внимание към местните политики".

Иван Таков каза пред социалистите в "Подуяне", че ще разчита на активността и работата на всеки един от членовете и симпатизантите. "Очаквам отговорност и реални действия по места от всички, заяви той. - Всеки район има своите специфични проблеми, а ние трябва да предложим решения, да открием начините за справяне с тях. Да намерим съмишленици по места, да работим с гражданските инициативни комитети, да сме на терен при хората, за да им помагаме. Без активност в тази посока, без упорита работа и постоянство, без реални действия няма как да постигнем нашите цели. Трябва да си дадем ясна сметка за това още сега".

Темата за именуването и преименуването на обекти в София, свързано с политическата конюнктура в момента, предизвика бурна и емоционална реакция от страна на социалистите в "Подуяне". Иван Таков разказа за действията на групата на БСП в Столичния общински съвет по отношение на докладите за издигане на украинското знаме редом до българския флаг на фасадата на СО, за именуване на площи в район "Изгрев" с "Героите на Украйна" и "Борис Немцов" и за опитите за смяна на името на 36-то СУ "Максим Горки". Социалистите от "Подуяне" изразиха бурно недоволство и от появилата се идея от страна на представители на Демократична България за смяна на името на ул. "Граф Игнатиев".

"Нашата основна задача е да спечелим битката за историята, заяви Иван Таков. - И тук няма място за отстъпление. Бруталната атака, подета в последните месеци с цел подмяна на историята от временно пребиваващи в политиката субекти, не е нещо ново за нас. Но само заедно можем да дадем категоричен отпор на натиска за премахване на паметници, на всекидневното им поругаване, на исканията за преименуване на знакови за София улици или именуване на площи с една-единствена цел - провокация. В общинския съвет ние няма да отстъпим и с всички позволени средства ще отстояваме историческата истина. Но имаме нужда от подкрепа от целия наш актив, от симпатизантите ни и от всички разумни и мислещи граждани на София".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще......

    5 3 Отговор
    Участвате само в управлението на канализацията другари.......
  • 2 ха ха

    6 0 Отговор
    Щели да дават категоричен отпор... докато ги напъват. Не са успели да съберат и една стая млади хора путиноидите...
  • 3 БСПедер

    3 0 Отговор
    Може - във фирмите за почистване.
  • 4 кнаус 485

    1 1 Отговор
    Корнела, Корнела,имаш много здраве от арменския поп лъжкиня подла....излетя самолетчето военно-транспортно на Осрайна от Жежов,Полско с дестинация Бургас,Българско...Антонов12ВК.....в момента е над Питеш,Румънско....много такива гледам на радарите,а ти Корнелко подла говориш,че не даваме оръжие на осраинците...
  • 5 Като чета коментарите, мога да кажа, че

    3 0 Отговор
    Тоя Български манталитет…..
    Нито Костов е виновен, нито Кирчо, народа сме си гнили….
  • 6 БСП на Бунището

    1 0 Отговор
    БСП на Бунището на Историята!!!
  • 7 БZП

    0 0 Отговор
    Тази продажна партийка може да участва в управлението на София единсгтвено, ако я назначи бъдещия руски губернатор. Който те очакват с огромно нетърпение! Матеропродавци и копейкаджии!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове