Last news in Fakti

29 Април, 2022 23:15 1 693 12

Важните новини във ФАКТИ на 29.04.2022 г.

  • нирил петков-
  • български пощи-
  • корнелия нинова-
  • мая манолова-
  • тежкотоварни автомобили-
  • бойко борисов-
  • kevr

По думите му още следващата седмица започва работната група, която ще работи по инфраструктурните проекти, чрез които река Дунав да бъде плавателна през цялото време на годината

Важните новини във ФАКТИ на 29.04.2022 г. - 1

Премиерът: Вярвам, че Нинова няма да напусне коалицията

Обсъдихме общи въпроси - влизането в Шенген. Европейското бъдеще на Украйна, Молдова и Грузия са важни приоритети за нас. Това заяви на брифинг премиерът Кирил Петков след среща с румънския си колега Николае Чука.

Работата на "Български пощи" се възстановява

От "Български пощи" не могат да гарантират, че новият период за изплащане на пенсиите, който започва на 9 май, ще стартира безпроблемно, съобщи БНР. Не може да бъде посочен и срок, в който ще възстановят всички свои услуги след хакерската атака срещу дружеството отпреди две седмици. Главният изпълнителен директор Деян Дънешки коментира, че системата за плащане на дружеството е възстановена почти на 100 процента, което ще позволи съвсем скоро по-голямата част от услугите на пощите да бъдат възстановени, :

Сблъсък между Нинова и Борисов

Пореден сблъсък между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Поводът - газът и нестихващият спор дали страната ни да отпусне военна помощ за Украйна, съобщи dariknews.bg.

По-рано през деня Борисов заяви, че тяхната група ще подкрепи правителството в позицията им за Украйна и бе категоричен, че не вярва на заплахите на министър Нинова, че БСП ще напусне коалицията, ако изпращането на военна помощ бъде гласувано в парламента. "Тя ще каже не мога нищо да направя като е гласувано от Народното събрание, аз ще сложа една остра декларация в Министерския съвет и какво друго да направя, ще изпълнявам решението на парламента. Ако не стане така, аз ще се извиня", каза Борисов.

Той коментира и газа: "Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с "Газпром" за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди точно обратното. Аз не мога да разбера когато двама вицепремиери говорят коренно различни неща, на кой трябва да повярвам? Нищо не казвам, само съм объркан. Мислех си, че те само не се уважават. А те се мразят и ненавиждат".

Не закъсня и острата реакция на Корнелия Нинова. В социалните мрежи тя се обърна към лидера на ГЕРБ: "Господин Борисов, не Корнелия Нинова, а българската индустрия, предприятията, които осигуряват 85% от добавената стойност на БВП и 82% от работните места, искат да продължат преговорите с Газпром. Те заявиха това вчера в министерството, където стояхме заедно. Аз говоря от тяхно име, вие от чие го правите? Прибавете към тях и хилядите земеделски производители, които виждат спасение в продължаване на доставките по досегашния договор".

"Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е. Искаме българските фабрики да работят, да има работни места, да има български плодове и зеленчуци, мляко и месо. Вие може да си демагогствате колкото искате, защото имахте достатъчно време да управлявате, а сега нищо не зависи от вас, но ние трябва да си свършим работата и да защитим българската икономика, индустрия и селско стопанство. За вас е важна доставка на оръжия, за нас храната и доходите на хората", допълни Нинова във фейсбук.

Мая Манолова: Правителството прави голяма далавера с руски газ

Правителството приключва взаимоотношенията си с "Газпром", но не приключи вноса на руски газ. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова.

Сигнал към ФАКТИ: Искърското дефиле отново се напълни с тирове

Тировете се завърнаха в Искърското дефиле, сигнализират читатели на ФАКТИ.

Бойко Борисов: В управляващата коалиция се мразят и ненавиждат ВИДЕО

Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с "Газпром" за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди точно обратното. Аз не мога да разбера когато двама вицепремиери говорят коренно различни неща, на кой трябва да повярвам? Нищо не казвам, само съм объркан. Мислех си, че те само не се уважават. А те се мразят и ненавиждат.

Шефът на КЕВР прогнозира поскъпване на газа с 35%

Цената на газа за май у нас ще се изравни с тази на европейските борси. Там синьото гориво се търгува за около 100 евро, което означава, че оскъпяването ще е с около 35 процента. Тази прогноза направи председателят на КЕВР Станислав Тодоров по време на откритото заседание на регулатора, на което беше обсъдено каква ще е цената на газа за май.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    4 2 Отговор
    Без Борисов няма важна новина, факт. Всъщност кой беше Борисов?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 стал

    15 0 Отговор
    Абе направо да си направят банкет за победата на украйна във войната с Русия . Говорят ни с презрение като на малоумни . И съвсем сериозно си мислят , че сме малоумни . За Киро мнението на обществото е 0
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ветеринарен психолог

    13 0 Отговор
    Киро Българо убиец. На теб ще бъде кръстен булевард в Атина
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Няма отърване

    0 4 Отговор
    нинова ще напусне коалицията точно толкова, колкото напусна председателското си място в БZП. На тази толкова моеж да се вярва, че няма да се учудя един ден да смени мария захарова като говорител на руската кло ака. Абе с две думи на нивона може да се "вярва".
  • 9 Хасковски каунь

    5 0 Отговор
    Вече съм убеден, че интелекта на завършилите Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура- П.У.Т.К.А. е по-висок на тези завършили ХАРВАРД.
    Пернишките имат по адекнатно и бързо мислене

    Коментиран от #10

  • 10 мммда

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасковски каунь":

    Със сигурност
    хаха
  • 11 Демократ

    3 1 Отговор
    Бсп трябва да напусне клалицията за доброто на бьлгария
  • 12 ами да

    0 0 Отговор
    Киро Зеления :-помощ до последния българин .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол