Last news in Fakti

30 Април, 2022 12:50 5 313 31

Татяна Дончева: Проблемът не е в разногласията в тази коалиция, а в липсата на капацитет

  • татяна дончева-
  • проблем-
  • коалиция-
  • разногласия-
  • капацитет

Най-големият проблем е в неспособността на управляващите да вземат адекватни решения, коментира лидерът на "Движение 21"

Татяна Дончева: Проблемът не е в разногласията в тази коалиция, а в липсата на капацитет  - 1
Снимка: БНТ

Най-големият проблем е в неспособността на управляващите да вземат адекватни решения, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Татяна Дончева, лидер на "Движение 21".

"Тук темата не е даваме или не даваме хуманитарна помощ и оръжие. Проблемът е, че няма ориентири защо се вземат някои решения, към какво ще ни доведат те." подчерта тя.

По думите ѝ след 4 месеца управление сегашната коалиция не стои много стабилно по отношение на бившите управляващи от ГЕРБ и на това, че са преодолени лостовете на ГЕРБ върху управлението. Според нея проблемът не е в разногласията в тази коалиция, а в липсата на капацитет - управленски, интелектуален, политически.

Дончева коментира и начина, по който общуваме с Русия за газа.

"Ние сме обективно по някакъв начин свързани с възможни доставки и да ни се разказват някакви неща, които биха могли да станат след няколко години, е несъстоятелно, защото ние тези няколко години трябва да ги преживеем и да имаме вариант.", отбеляза Дончева и посочи, че начинът на плащане за газа и отказа да се извършва в рубли остава като открит въпрос.

Според нейните проучвания въпросът стои така:

"Русия иска да ѝ плащаме в долари в същата цена, в която е договорена, в същата банка, в която се плаща, но иска от нас да отворим втора сметка в банката в рубли, която служи на руснаците да си запазят парите. Защото през SWIFT системата американците имат възможност да сложат ръка на доларите, които страните плащат за доставките, а през рублите не могат да го направят".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5 К

    21 18 Отговор
    КАКВА ДЪРТА ЛИСИЦА СИ ТИИИ НО НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ТЪРСИ ЛИСИЧИ КОЖИ
  • 2 Права е

    32 8 Отговор
    Права е. Киро Харварда не е учил българска история и затовасе излага като кифладжия и по Македонския въпрос и по Априлското въстание,и по значението и употребата на думите - започва да прилича на Симеончо по наивно владеене на българския език.

    Коментиран от #7

  • 3 Грульо

    29 6 Отговор
    "Татяна Дончева: Проблемът не е в разногласията в тази коалиция, а в липсата на капацитет"

    Еми изгърмеха си бушоните, нема капацитет. :D
  • 4 Толкова проруска пропаганда

    16 27 Отговор
    колкото тревненската лъжлива ци--нка избълва тази сутрин, честно казано не бях виждал. Дончева се прави на много начетена. Но дали е чела Салтиков-Шчедрин, който пише с болка:
    „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...” Салтиков-Шчедрин е бил прозорлив писател, а при това е бил и рязански и тверски вицегубернатор, а това изключва подозрението, че си „измисля”.

    Коментиран от #16

  • 5 Метача

    26 12 Отговор
    Туна - поразяващата уста, права е както винаги само забрави да каже че:
    - Кирчо ходи до Украйна да опне Ленчето без канадката да разбере
    - Мунчо си начеса крастата и се повози на любимият си самолет чак у Испанско
  • 6 JEFF

    19 15 Отговор
    Стига вече стари муцуни . Баста !
  • 7 А Дончева какво е чела ?

    14 23 Отговор

    До коментар #2 от "Права е":

    Местни проруски червени професори, които заради рублите бълват само национално унижаващи ни измишльотини !

    Коментиран от #29

  • 8 Еееее

    17 12 Отговор
    Чак пък липса на капацитет ?!
  • 9 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    9 6 Отговор
    Т.Д.:АМИ НИЕ КВО ОРЪЖИЕ ИМАМЕ ТА ДА ДАВАМЕ 🤔ВОДЕЩ:А ЗАЩО В ЗАВОД (.....)СА НАЗНАЧЕНИ НОВИ 2000 РАБОТНИЦИ?!Т.Д.🤔🤔🤔🤔ВОДЕЩ: ЗНАЧИ АКО ИМА ИЗБОРО ПУ.ИН ЩЕ СПЕЧЕЛИ😱Т.Д.: ..И КВО ОТ ТОВА😯😯😯......
  • 10 BOBO

    21 12 Отговор
    ОТ ПРОСТО КИРО КАКВО ДА ОЧАКВАШ ПРОСТИ МИНИСТРИ

    Коментиран от #18

  • 11 gost

    15 17 Отговор
    охххххх и тази е един капацитет!
  • 12 !!!?

    15 14 Отговор
    Има подписан договор с условия за плащане, а когато едната от страните не желае промяна - ВЕТО. Тази няма юридически капацитет щом шикалкави - руснаците искали "да си пазят парите" !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българин

    10 14 Отговор
    Москва не харесва новите и даде заповед на верните си слуги да ги атакуват в т.ч. с фалшиви новини
    Защо?
    Защото искат да спрат кражбите и корупцията в полза на русия. Част от откраднаното се дава на българските слуги на руснаците
  • 15 Перо

    21 4 Отговор
    Какви адекватни решения да взимат хора с почти никакъв стаж или с няколко години на третостепенна частна работа! Едногодишните магистратури и специализации не са завършен ВУЗ в Харвард!!! За пълен курс на следване, няма да стигнат три живота на родителите! Лошото е,че от правителството не искат да се учат,не слушат специалистите от браншовете и не познават истината, а това вече е трагично!
  • 16 Мда

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Толкова проруска пропаганда":

    Либерализмът в Русия не е от вчера ...
  • 17 Марина

    10 11 Отговор
    Тази жена не млъкна!

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Марина

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "BOBO":

    А от теб главни букви?
  • 19 Светлина

    8 8 Отговор
    Към Татяна Дончева изпитвам само уважение. Обаче, г-жо Дончева, пътят ни не е към Русия и не е към руския газ. И има и други "професионали" освен Гумен Речев и Р.Овч. Прекалено сте умна, за да останете на това ниво по отношение на ченгета.
  • 20 Тя само това може

    10 10 Отговор

    До коментар #17 от "Марина":

    Да е поела отговорност за семейство, мъж, дете? Цял живот само за единия си гз е мислила и добре се е погрижила.

    Коментиран от #21

  • 21 хаха

    11 8 Отговор

    До коментар #20 от "Тя само това може":

    Това е въпрос на личен избор!!! Теб какво те засяга личния живот на Дончева?

    Коментиран от #23

  • 22 мдаа

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "Марина":

    Всеки има право на мнение. А нейното е, че Русия "иска от нас да отворим втора сметка в банката в рубли, която служи на руснаците да си запазят парите. Защото през SWIFT системата американците имат възможност да сложат ръка на доларите."
  • 23 По принцип не ме засяга

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "хаха":

    В случая говорим за егоцентризъм и поемане на отговорност към други хора. Това е едно кречетало и нищо повече. Е с такива сбъркани политици се напълни целият свят и летим към пропастта без парашут.
  • 24 ПЕНКО

    5 4 Отговор
    КАК МИСЛИТЕ --- ИМАМЕ ЛИ ВЛИЯНИЕ НА МУЛТИГРУП - В ЖИВОТА НИ / ДС / + ТЯ ТЯ ТЯНА - НАЙ -ВЕЛИКАТА ДРЪНКОПЛЯМПЪРКА -В ТЕЛЕВИЗИИТЕ --- А ЖУР НА ГЪЗИЦИТЕ СА ПРОДАЛИ ЛИЧНОСТИТЕ СИ ---ЖЕВОТ БЕЗ ЛИЧНОСТ -- КАКВО ЛИ Е В ЕФИР И НА СЕЛО !!!!!!!!!!!
  • 25 Наблюдател

    5 2 Отговор
    Обективен коментар
  • 26 тя тянчето

    8 3 Отговор
    замириса на избори и тятянчето се показа от хралупката. трябва да изкара някой процент че да гушне субсидийка за следващите гладни години
  • 27 Софиянка

    2 1 Отговор
    Танче, за съжаление ти имаш капацитет но не ти го искат. Път на младите. Взели са мерки да ги оставим да работят. Ние обикновените хора малко по малко започваме да усещаме ползите от това "некомпетентно" правителство по твоите думи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ника

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "А Дончева какво е чела ?":

    По коментара Ви личи,че сте чели избирателно.А това,което е прочела Дончева в живота си,някои хора не биха могли и за два живота.
  • 30 ????

    1 0 Отговор
    Как мислите, а може ли "КАПАЦИТЕТА" "Другарката" Татяна Дончева Тотева да РАЗСЛЕДВА ЛИДЕРА на ОПГ "герб", "Другар" Борисов?!
  • 31 Айде

    0 0 Отговор
    Тази няма капацитет да прави оценки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол