1 Май, 2022 06:18 850 13

Рибарски: Не смятаме да вдигаме данъците

  • радослав рибарски-
  • продължаваме промяната-
  • данъци

Надявам се БСП да не напусне коалицията, но ако се наложи, може да има и правителство на малцинството, заяви председателят на енергийната комисия от "Продължаваме Промяната"

Рибарски: Не смятаме да вдигаме данъците - 1
Снимка: БГНЕС

"Смятаме да не вдигаме данъците. На Коалиционния съвет ще бъдат обсъдени нови мерки за високите цени на ток и газ. Компенсациите, които вървят, са мярка, която предприехме за преодоляване на високите цени през зимата, сега ще се разгледат нови мерки".

Това заяви пред NOVA NEWS председателят на енергийната комисия от "Продължаваме Промяната" Радослав Рибарски за "Офанзива".

Той припомни, че до края на април са били изплатени милиарди левове за ток и газ. "Има няколко механизма за подпомагане, които разглеждаме - като например фючърси за електроенергията. Трябва да има дългосрочни договори и продукти, но в момента търговията ден напред носи печалби", обясни той. И уточни, че се надява БСП да не напусне коалицията, но ако се наложи, може да има и правителство на малцинството.

Той коментира и твърдението на депутатът от ГЕРБ Делян Добрев за смяна на директора на НЕК.

"Потвърдено е, че има нов директор на НЕК и той се казва Мартин Георгиев. Няма поставени ограничения за заемане на поста, стига да е запознат с работата в сектора. Към момента нямаме съмнение директорът на "Булгаргаз" да облагодетелства частни фирми", посочи Рибарски.

Според него прекратяването на доставки ни поставя в ситуация да закупуваме газ от пазара. "Нямам информация за резервиран капацитет за газохранилището на "Ревитуса", "Булгаргаз" трябва да ги осигури. В момента природният газ върви около 95-100 евро, но при големи количества са възможни по-ниски цени. В "Ревитуса" няма руски газ", подчерта депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Никакво отказване!

    5 5 Отговор
    Никакво отчайване! Продължавайте да бачкате! Фокусирайте се! Щом всички от старите мутри ревът, значи вървите в правилната посока и се справяте добре. Въпреки спънките и капаните, дори в кризата и войната, успявате да балансирате. Вкарате ли Бойко и Шиши в кауша, от другите избори гаранция сте доминиращи с мнозинство.

    Коментиран от #8

  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    6 0 Отговор
    АЗ ПРЕДЛАГАМ ДАНЪК СГРАДИ
    ДА СТАНЕ НА КВАДРАТЕН МЕТЪР ЗА ФИРМИ И ЧАСТНИ ЛИЦА
    ....
    ПОВЕЧЕ ОТ 500 КВ.МЕТРА И ПЛАЩАЩ 20%

    Коментиран от #6

  • 4 Приятел,

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Цените се вдигат поголовно по цял свят. И в Китай и в Русия, и в Америка и в Сомалия и В турция. Как да седят на едно място у нас.Ти къде работиш? Какво произвеждаш? Кажи на шефа си да му намали цената! Цикличната финансова криза се забави заради пандемията, но сега удря с лихва. А на Путин тъпотиите въобще не помагат в случая. Така, че стига рева. Виж в Турция и Русия каква е инфлацията, лихвите и девалвацията. Ние пак сме много добре в сравнение с тях. Във Франция съм. 2. 35 евро е бензина. Наема ти е 1000. Таксито взема по 2 евро на километър. Пакет цигари е ! 12 евро ! Бутилка алкохол ако в България Джеймсъна ти е 32 лева бутилката, тук е 32 евро. Така, че недей рева. Погледнато реално и обективно, в България се живее много по лесно и спокойно. Ако фирмата не ми плащаше наема, нямаше да мръдна от България.

    Коментиран от #7

  • 5 1234567

    12 1 Отговор
    Стига с това подпомагане, изкривявате всичко! Произвеждаме евтин ток- продаваме го на борсата, за да купуваме скъп. Имаме достъп до сравнително евтин газ- ние ще играем принципни (или ще пълним нечии банкови сметки) и ще купуваме пак същия газ на по-високи цени. Не се правете на ударени, инфлацията не е поради недостиг, а поради неграмотни управленски решения.
  • 6 Ако мога да те допълня

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    За второ жилище данъка скача със 200 процента. Трето-300 и т.н в аритметична прогресия, плюс проверки, дали не се отдават под наем. Ако да, то следва и данък печалба 10 процента.

    Коментиран от #9

  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Приятел,":

    АУРУВИС АГ. ФРАНКФУРТ И ДЪНДИ ПРЕШЪС
    КАНАДА
    ...
    КРАДАТ БЛИЗО 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ГОДИНА ОТ БЪЛГАРИЯ ...А В ЗАМЯНА БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ :))
    ЩО ДА ХРАНИМ ТОРНИ ЧУЖДИ ТОРНИ ЧЕРВЕИ?? :))(

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ако мога да те допълня":

    НЕ БЕ, НЕКА ХОРАТА ДА СИ ИМАТ ПО 2-3 ЖИЛИЩА
    ... И ПО 1 РЕСТОРАНТ ( СЕРВИЗ)
    АЗ ИСКАМ ДА СЕ УДАРЯТ ПО-ГОЛЕМИТЕ СПЕКУЛАНТИ
  • 10 айде бе

    2 0 Отговор
    КАЖЕТЕ от кога, та горе долу да знаем,... хайде след лятната ваканция, така де да сме по-спокойни на нивата
  • 11 Не те предупреждава за пропаст обаче

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А гледа, че се притеснява, че се приближаваш до тайните му. До истината. Нареждаш пъзела, който той е разбъркал. За всяка от темите. А най са притеснени, че ако Русия загуби, ще лъснат всички връзки и афери с руски фирми и Кремъл.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не те предупреждава за пропаст обаче":

    И това ако не епропаст здраве мукажи! Пенсия 300 лв, ток- 250 лв. Па нека връзките са само американски. Какво ви пречат руските връзки? Китайските? Индийските? Нещо имаше заглобализация на света, или за лагеризация, объркАх се нещо в последно време, една лаеха, друго излезе
  • 13 Бате, най голямата мина в България

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "САТЪРА НА ХАНА":

    за ценни метали се оперира от офшорна фирма на руски олигарх, който оперира и мините в Русия. Дънди прешъс копаят едва една осма от ценните метали които тоя руски бoклyк копае всяка година. Напиши в нета " фирми добиващи ценни метали в България" Има всичко официално мини, добив в тонове по години и т.н.Тая информация обаче не я тръбят по медиите. Както и картата за газа, както и много други неща. Просто до сега русия винаги ни е ограбвала, но сочат някаква хлебарка като дънди прешъс и казват, че е в нея проблема. Концесионните такси на тоя олигарх са много по-фрапиращи от на дънди прешъс, обаче е тема табу, за всички медии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове