Last news in Fakti

2 Май, 2022 08:04 4 562 38

Пребиха възпитателка в детска градина в Разлог

  • разлог-
  • възпитателка-
  • побой

Тя твърди, че е била жестоко удряна от баба на дете

Пребиха възпитателка в детска градина в Разлог - 1

Възпитателка беше нападната и пребита в детска градина в Разлог. Случаят е от края на миналата седмица, когато жената твърди, че е била жестоко удряна, блъскана и скубана от баба на едно от децата, която преценила, че трябва да използва юмруците си заради това, че детето ѝ се бави и не излиза от градината достатъчно бързо.

В детска градина „Здравец” в края на всеки ден, за да вземат децата си пристигали в огромна група десетки родители от квартал „Нов път”. В петък това отново се случило. Пред забавачницата пристигнали 15-ина души и повикали няколко деца накуп.

„Забавили сме се не повече от 10 минути, защото обикновено децата се нуждаят да ги обгрижиш, да им помагаш, да се обуят, да се вържат, да се облекат, да приберем дрехите от шкафчето, за да могат да се приберат”, обясни пострадалият възпитател Лиляна Кoцакова.

Докато вътре в сградата тя подготвяла децата, една от жените отвън преценила, че чака твърде дълго. Влетяла в коридора, разбивайки входната врата. И се засилила към възпитателката.

„Бях настигната по стълбището и ми беше нанесен побой. Аз я молех да спре, да не ме удря. Нямам обяснение защо по такъв начин бях нападната и унижена. Удари по лицето, скубана бях. Този ръкопашен бой продължи може би пет минути, докато между мен и нея не застана учителка, която я помоли да спре. Всичко това се случи пред погледа на деца и родителите, които стояха отвън”, каза още Коцакова.

Възпитателката в момента е в болничен. Тя не е сигурна дали след нанесените ѝ бой и обида ще се върне отново в детската градина. „Обичам децата, грижа се за тях. И все пак мисля, че не съм заслужила такова отношение. Притеснена много и огорчена съм”, посочи Коцакова.

Служителката на детската градина е с лека телесна повреда. Полицията е установила нейния нападател - жена на 49 години от квартал „Нов път”. Там екипът на NOVA не успя да я открие. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разложение

    36 2 Отговор
    На това ли учите малките дечица?
  • 2 Зззз

    73 0 Отговор
    Такава,днес бой от нашите братчеди ,утре бой от новите безделници превелигировани . Мисля ,че България вече е Чуждоземия за българите.
  • 3 Помашки

    36 2 Отговор
    съд !
  • 4 Иван

    14 68 Отговор
    Абсолютно не вярвам на учителката, защото за да бъде удряна със сигурност има предистория.Нека си припомним родителите, които слагаха записващи устройства на децата си, защото ако питате учителките,те нищо не правят на децата.

    Коментиран от #9

  • 5 цербер

    4 16 Отговор
    .....обясни пострадалАТА възпитателКА Лиляна Кoцакова.
  • 6 глоги

    34 1 Отговор
    Полицията е установила нейната нападателка - жена на 49 години от квартал „Нов път”.
  • 7 Да да

    25 2 Отговор
    Ей, тия баби не си поплюват, да не им попаднеш в ръчичките!
  • 8 Гого

    70 1 Отговор
    Това на 100 % е циганка от квартала. Хайде сега активна присъда от 1 г и в Сливенския.Който не спазва нормалните човешки норми трябва да бъде съден до дупка.
  • 9 Прочети пак статиятя

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Колега заблудил си се нещо
  • 10 бушприт

    21 3 Отговор
    Баба ми само ме критикуваше,като се качвах по дърветата, да бера праскови и круши:-Слез баба,да не се удариш! И как да сляза с по два плода в ръцете,с крака ли да се държа за клоните? Като изям плодовете,ще сляза. Да,бе,ще сляза,друг път! Ще ме набият с пръчка и ще ме накажат, да не излизам поне до вечерта.
  • 11 Пак аз

    45 0 Отговор
    От боята ли е бабката само кажете. Учителката да си подаде жалбата и айде по 325 Ал.1

    Коментиран от #18, #34

  • 12 Мен

    36 2 Отговор
    Била чакала ами да вземе да си го гледа в тях... защото ако моето дете стане свидетел на такава бабка ще им стъжня фамилията....

    Коментиран от #16

  • 13 ...?!

    26 0 Отговор
    "Влетяла в коридора, разбивайки входната врата"?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Фамилията

    2 17 Отговор

    До коментар #12 от "Мен":

    Да не стане обратно и цялата ти фамилия да гледа тъжно, тъжно

    Коментиран от #26

  • 17 гръндж

    27 0 Отговор
    А полицията какво е направила по този случай? Не може така да се разбива врата на државно заведение и да се малтретира държавна служителка. На запад за такова престъпление налагат солени глоби. А тука си е оле-мале!

    Коментиран от #37

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тулуп Мисирков

    4 3 Отговор
    на Кирулена украаинската електуратъ!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гъдю Гъдев

    16 1 Отговор
    Възпитателките трябва да се въоръжат.
    Цитат- Тръмп
  • 22 Факти

    25 1 Отговор
    В Сащ или Китай отива директно в затвора и под директно имайте впредвид вече щеше да е там настатена в килия. В бг обаче абсолютно нищо няма да и направят. Честито на работещите хора!
  • 23 Тома

    34 0 Отговор
    До кога циганите ще бият българите по болници училища и детски градини

    Коментиран от #36

  • 24 Баба Терминатор

    10 0 Отговор
    ILL BE BACK..И директно през вратата..
  • 25 Анонимен

    18 0 Отговор
    Доколкото зная детските градини вече са безплатни. Каква наглост да ти гледат детето без пари а ти да отидеш и да набиеш гледачките.

    Коментиран от #28

  • 26 Там, в Разлоч

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Фамилията":

    и околностите, сиган са много възпитани, защото характерна черта на месните е да съветват и въдворяват ред, веднага, на место и много усърдно. Без да се церемонят. Имам приятели там и често ходя. Не ми се вярва да е патладжанеста бабата.
  • 27 Мдаааа

    17 0 Отговор
    Само като прочетеш името на квартала и е ясно,че жителят му е от "братята"!
  • 28 Безплатно?

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    Никога няма нищо безплатно . Тази услуга гледане на дете в детска градина струва пари.




    :
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 КВ Нов Път?? Разлог!! Ромскста махала!

    12 1 Отговор
    Някой съмнява лисе, Каква е побойничката на възпитателката в детската градина в Разлог!! Ромка, духнала е веднага от махалата!! Електорат на Бойко и Фандъкова!!! Всички там му казват "Баце"???

    Коментиран от #33

  • 31 йхнкхйких

    8 1 Отговор
    Случйно може някоя руска ракетка да литне и жулне нов път !
  • 32 Българин

    11 1 Отговор
    За такава проява,в белите държави децата губят правото си на детска градина а лилавата отива на съд и ако съдията прецени в затвора!Естествено е,че не всичко в детските градини е в ред и в някои случаи има малтретиране на децата,но това е друга тема и не е оправдание за постъпката на лилавата от гетото.В България всички са над закона освен българите и това трябва да престане.Нормално е да се чака,за децата,защото те трябва да се облечат,обуят и да си вземат нещата,което е свързано с време,а когато са повече наведнъж е нормално,някое от тях да се забави.Знам го от опит .Живея в западна държава и такува изпълнения като в България,мога да гледам само по телевизията в някой филм.
  • 33 За съжаление руските ракетки

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "КВ Нов Път?? Разлог!! Ромскста махала!":

    падат само върху райони населени със славяни от православната вяра!
  • 34 не, бе

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пак аз":

    Баба на 49 г., как мислиш?
  • 35 www

    1 0 Отговор
    Да дойде да я обуча!
  • 36 Йо Несбьо

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тома":

    Докато българинът не разбере, че да отвърнеш на насилието с насилие не е расизъм или престъпление, а самозащита. "Молех й се да спре...". Какво да им се молиш, наръгай я с химикалка, удари я с токчето през костта отпред на краката, с пръстен през окото... Като видят, че понасят жертви и сами ще поискат мир и спокойствие...
  • 37 ПРИПОМНЯНЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "гръндж":

    ДРУГАРЯТ Иван Костов, тъпанар от класа, по време на своето управление, с процедурни хватки, обезсмисли статута на държавен служител, който имаха учителите според закона за народната просвета. По негово време, единствено учителите бяха такива, по закона за държавния служител.
    След това, пък НДСВ направо премахна този текст от закона за народната просвета. Цялата тази гадост бе извършена, не без подлата роля на профсъюза на Янка Такева. Защото увисваха като прани гащи, без недоволната членска маса на учителите.
    Как е възможно учител, преподаващ в държавно/общинско училище, над което се вее държавното знаме, преподаващ по утвърдени от държавните органи учебни планове, да не е държавен служител.
    Разбира се, по-важно е да не се решава проблема, а да се създава периодично напрежение.

    ЕТО ЗА КАКВО СТАВА ДУМА:

    ЗАКОН за народната просвета

    Обн., ДВ, бр. 86 от 18.10.1991 г., изм., бр. 90 от 24.10.1996 г., изм. и доп., бр. 36 от 31.03.1998 г., доп., бр. 124 от 27.10.1998 г., изм., бр. 153 от 23.12.1998 г., в сила от 1.01.1999 г., бр. 67 от 27.07.1999 г., в сила от 27.07.1999 г., бр. 68 от 30.07.1999 г., изм. и доп.
    ………………………………………………………………………………………………………………………………
    Чл. 40. (Доп. - ДВ, бр. 36 от 1998 г.) (1) УЧИТЕЛИТЕ (ВЪЗПИТАТЕЛИТЕ), ДИРЕКТОРИТЕ И ПОМОЩНИК-ДИРЕКТОРИТЕ В ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА, В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И В ОБСЛУЖВАЩИТЕ СИСТЕМАТА НА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА ЗВЕНА СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ.
    (2) Трудовите договори с помощник-директорите, с у

    Коментиран от #38

  • 38 ПРИПОМНЯНЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    НОВОТО
    ЗАКОН за народната просвета

    Обн., ДВ, бр. 86 от 18.10.1991 г., изм., бр. 90 от 24.10.1996 г., изм. и доп., бр. 36 от 31.03.1998 г., доп., бр. 124 от 27.10.1998 г., изм., бр. 153 от 23.12.1998 г., в сила от 1.01.1999 г., бр. 67 от 27.07.1999 г., в сила от 27.07.1999 г., бр. 68 от 30.07.1999 г., изм. и доп., бр. 90 от 24.09.2002 г., в сила от 24.09.2002 г., бр. 95 от 8.10.2002 г., в сила от 8.10.2002 г., бр. 29 от 31.03.2003 г., в сила от 31.03.2003 г., изм., бр. 71 от 12.08.2003 г., доп., бр. 86 от 30.09.2003 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 114 от 30.12.2003 г., изм. и доп., бр. 40 от 14.05.2004 г.
    ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    Чл. 40. (1) (Изм. - ДВ, бр. 90 от 2002 г.) Учителите (възпитателите), директорите и помощник-директорите в държавните и общинските училища, детски градини и обслужващи звена осъществяват обучение и/или възпитание на деца и ученици в съответствие с този закон и нормативните актове по неговото прилагане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове