Last news in Fakti

4 Май, 2022 13:35 3 779 27

18-годишен се бори за живота си след инцидент с тротинетка

  • инцидент-
  • тротинетка-
  • варна

Вчера, надвечер, младежът се е движел с електрическа тротинетка по бул.“Княз Борис“, когато губи контрол над електрическото ППС и пада на тротоара

18-годишен се бори за живота си след инцидент с тротинетка - 1
Снимка: shutterstock

Зачестяват тежките инциденти с електрически тротинетки, при които има сериозно пострадали водачи. За поредния подобен случай съобщиха за Varna24.bg от пресцентъра на полицията във Варна. Ето какво гласи съобщението:

С опасност за живота е 18-годишен варненец. Вчера, надвечер, младежът се е движел с електрическа тротинетка по бул.“Княз Борис“, когато губи контрол над електрическото ППС и пада на тротоара.

Светкавично е отведен в болнично заведение с фрактура на черепа и контузия на мозъка. Настанен е в отделение по реанимация.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДеБераст

    38 16 Отговор
    Кой нормален се движи с подобно нещо като ел-тарталетка? Едно сороско хюмненце по-малко

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Грульо

    29 8 Отговор
    Забрана за тортонетките!
  • 4 Гост

    54 2 Отговор
    Опасни са не само за тях, а за пешеходци и малки деца. Това да хвърчиш с 30 км/ч без светлинна и звукова индикация, без проверка дали си пил или дрогиран, сред разхождащи се хора и бебешки колички трябва да се криминализира.

    Коментиран от #5

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    напълно вярно е точен сте господине

    Коментиран от #7

  • 6 емигрант

    24 7 Отговор
    В Западна Европа тротинетки има много преди да бъдат въведени в България до днес не съм чул или прочел за инцидент с водачи на тези превозни средства ! Тук е задължително каска и аварийна жилетка, задължително е да се движат по пътното платно плътно в дясно, спират пред пешеходна пътека и на светофар чакат зелена светлина, водачите на МПС "задължително" /с високо съзнание /ги пазят, разрешено им е и по велоалеите, по тротоарите е забранено ! Има ли в България някакви закони които да се отнасят до водачите на тротинетки ? Мрънкате против всичко, до кога бе, заради искате светът да спре развитието си ли ?

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 7 Корги

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Спамер, коментарът на господина е точен и без да го изтъкваш.
  • 8 £€¥√

    11 2 Отговор
    18-годишен се бори за живота си след инцидент с тротинетка

    Нищо ново
    Тук в Пловдив има тротинетки които се движат с 40км/ч колкото мойто Ел колело
  • 9 Недоразбрал

    19 2 Отговор
    Как така "се е движил по бул."Княз Борис",а е ...."паднал на тротоара" ??? Иначе, като водач от 45 години с проф.практика,мога откровенно да заявя,че тези "ел. тротинетки" са изключително ОПАСНИ ,ако са на пътното платно край автомобилите, както и за пешеходците, ако се карат по тротоарите м/у тях . Имал съм случаи на натоварени кръщовища ,когато такива са се шмугвали в ДЯСНО покрай мен ...даже ускоряват до 40 км/ч по-бързо и от мен при тръгване ...без дори да подозирам, нито видя ,нито чуя ,че са на сантиметри от десните ми врати ...Не ми се мисли ако в такъв момент река да свия десет-двадесет санта в дясно заради някаква неравност пред мен , какво може да му се случи на тоя качен на такава дъска . Спомням си ,като дете си ковяхме от дъски такива "чудеса" с лагери и се спускахме по някоя наклонена улица ...ама кога беше ...преди повече от половин век ,когато и коли нямаше толкова .
  • 10 Това, какво е позволено

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "емигрант":

    и какво е забранено, е едно. Дали се спазва, е друго. Онзи ден едно момче тръгна да пресича кръстовище с тротинетката си, от тротоар, през пешеходна пътека. Светофарът за него вече беше светнал червено. Обаче - как пресече - стигна до половината на улицата, зави наляво и продължи да кара в лявата част на пътното платно. Каска нямаше. Сега, като се замисля, не ми е правило впечатление някой на тротинетка да е бил с каска досега. Случаят е от Виена. Ако имаше полиция, щеше да го глоби. Но нямаше.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 емигрант

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Това, какво е позволено":

    Говорим вече за съзнание, а мислех, че австрийците са по-съзнателни и дисциплинирани от испанците ! Тук в Испания няма случай на инцидент с тротинетка, както няма и да се забележи без каска !

    Коментиран от #14, #15

  • 13 А, да

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "емигрант":

    Забравих да кажа - специално за Виена каската е задължителна само за деца под 12-год. За аварийна жилетка не се споменава и дума. Има e-тротинетки под наем и е малко вероятно някой да си мъкне каска и жилетка в случай, че реши спонтанно да се прибере от работа не с градски транспорт, а с такава тротинетка, например.
  • 14 Както навсякъде по света е

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "емигрант":

    Има хора и хора. Ако имаше полиция, щяха да го глобят солидно. Ако е имал книжка, вероятно и по нея е щяло да има санкции.
  • 15 Другото,

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "емигрант":

    което редовно се наблюдава, особено сред тийнейджърите - по двама на една е-тротинетка, което е абсолютно забранено.
  • 16 БисПиРаст

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДеБераст":

    бързал да те ашладисва

    Коментиран от #17

  • 17 ДеБераст

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "БисПиРаст":

    От опит знаеш че шорошовите мacтии само еднополово рендосване признавате

    Коментиран от #23

  • 18 Иво

    19 2 Отговор
    Тротинетките и велосипедите трябва да бъдат забранени като превозни средства в градски условия. Велосипедните алеи са глупост, която доведе до трайното осакатяване и смъртта на много хора. Уличните платна са за автомобилите, а тротоарите - за велосипедисти, тротонетки и кучета. А обикновените хора къде да се дянат?

    Коментиран от #19

  • 19 емигрант

    2 10 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Ами иди да живееш в джунглата, явно си за там, да се върнеш на дървото от което си паднал ! В джунглата няма да те смачка нито кола, нито тротинетка, само може да бъдеш изяден жив от някой хищник, за там си, за високо дърво !

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ттт

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "емигрант":

    Да си видял велосипедист или тротинеткаджия със светлоотразителна жилетка? И каква е тази глупост, автобусът да кара с включени светлини, а тротинетката и велосипеда без. На база моя опит мога да твърдя, че автобусът се вижда много по-добре от тротинетката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове