Last news in Fakti

8 Май, 2022 15:00 2 637 33

Ремонтът на танк трае поне 1 месец

  • ремонт-
  • танк-
  • тодор воденов

Инж. Петьо Милков: Напълно възможно е българска военна продукция да бъде в Украйна

Ремонтът на танк трае поне 1 месец - 1
Снимка: БГНЕС

Минимумът за ремонт на един танк е месец – месец и половина. Това заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана":

"Никога танковете не идват един по един. Има поточни линии, по които се работи. Украинците си имат техни резервни части, не бива да се заблуждаваме. Необходимо е да се знае, че ние също разполагаме със стратегически резерв. Този стратегически резерв би могъл да бъде използван. Ние можем да ремонтираме украинската техника, доказали сме способностите си още от времето на Варшавския договор".

"На 15 март имахме заседание в един от нашите заводи на холдинга, там беше и заместник-министър Петков. Попитахме го пряко дали сме обявени от Русия за вражеска държава, той каза, че няма официална информация. Ние ахнахме, но продължихме да работим заедно. След това ни беше казано, че е необходимо всичките действия, свързани с дейността на заводите, да минават едва ли не през разрешението на руската държава. Колегите, които са от страната на работодателите, казаха, че ще работят и с украинците и това беше посрещнато с едно неодобрение от страна на политическото ръководство", коментира още Тодор Воденов.

Председателят на Националния синдикат "Отбрана" обясни, че не получават разбиране от страна на ръководните кадри в страната, че българската военна техника трябва да бъде ремонтирана и модернизирана:

"Държавата може да организира ресурс, освен тези 1000 души, които работят в холдинг "Терем“, могат да се намерят специалисти, които имаме на разположение – да работят в холдинга, да извършат тези дейности, да си получат възнагражденията и когато след това тази кампания приключи, да бъдат освободени след време.

През последните няколко години доста писма сме написали до ръководните кадри в страната – на въоръжените сили, на Министерски съвет, до президентството, че холдинг "Терем“ е необходим, че трябва да бъде модернизирана техниката, че армията разполага с доста стара техника, но не ни беше обърнато никакво внимание. По-миналата година имахме среща с генералитета след "голямо боричкане“ и пак не получихме разбиране, че техниката трябва да бъде ремонтирана и модернизирана".

"Необходимо е да има държавна политика в областта на набиране на кадри, които да бъдат назначени на работа чрез Министерството на труда и социалната политика, защото в Търговище работят малко над 220 души и за да могат да се извършват съвсем навременни ремонти е необходимо да бъдат назначени хора, да работят поточните линии, да може да се работи на пълни обороти, както казваха през времето на комунизма", добави още Воденов.

"Напълно възможно е българска военна продукция да бъде в Украйна, но според мен е съвсем излишен шум да снимаме как се товарят самолетите", каза пред БНР инж. Петьо Милков, директор на завода за радари "Черно море" във Варна:

"Все пак това са и конфиденциални сделки. Не виждам за какво толкова се шуми".

"Не бива да делим предприятията на частни и държавни. Това са български предприятия, които работят в България според нашите закони, тук плащат данъци, така че за мен разлика няма", коментира още директорът на завода за радари "Черно море" във Варна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалност

    49 5 Отговор
    Докато ремонтираме един танк и войната свършила! Да не говорим пък докато го докараме!

    Коментиран от #8, #18, #22

  • 2 😄😄😄😄

    46 7 Отговор
    Смешник от къде части и специалисти. Явно си объркал хапчета. Лъжи след лъжи.
  • 3 въпросче

    44 5 Отговор
    Ремонтът на танк трае поне 1 месец. 3 ТАНКА-3 МЕСЕЦА. А ремонтът на 1 стар Еф-16 колко месеца продължава в САЩ?
  • 4 факт

    38 3 Отговор
    запасняците от домбас се оборудваха с трофейни български каски и жилетки!
  • 5 Грульо

    46 4 Отговор
    Нема нужда целия да го ремонтират, Ристо ще стреля с базука от купола, а Мирчев ще го бута. :D
  • 6 Антисервиз

    36 1 Отговор
    Даваха как механизирана бригада на място, зад фронтовата линия, ги ремонтират, нямат равни тези деца(млади момчета), и руски модерни, и съветски, и натовски машини. А нашите се сетили, че сме били във Варшавския договор, а майстори механици от тогава колко останаха. Един месец ремонт....... думи нямам.

    Коментиран от #17

  • 7 Знаем че не са

    26 2 Отговор
    Ремонти, а предоставяне на бронирани машини, и въоръжение 6 полета тежкотоварен украински Антонов. Още в ДНР, бункерите на ИД Азов и Кракен-амнистирани криминали, намират български боеприпаси. Бившият шеф на "Кинтекс" го каза: Уволниха ме, Нинова, защото отказах да платя милион долара на някаква офшорка, за консултации, които не е изпълнила задълженията си." Възниква въпросът Нинова има ли нещо общо с подобни офшорки. Блингкет, разследващ журналист Христо Грозев, репортаж БТВ. Така че оставка на ПП, ДБ, ИТН, ГЕРБ, ДПС, БСП. Само 16 депутата гласуваха против. Референдум за излизане от НАТО. Запазване на левът, вързан за МБ и МВФ, искат 2024 г. да ни вкарат еврото. Неутралитет.

    Коментиран от #13, #14

  • 8 Прост въпрос

    36 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалност":

    С колко танка разполагаме към ден днешен.
    Да не се окажат по-малко след ремонта?

    Коментиран от #11

  • 9 JEFF

    4 28 Отговор
    Всичко е възможно , стига човек да иска . Ремонтират се части , няма нужда целия танк да е тука . Стига заблуди , или помагаме , или не , оправдания винаги се намират .
  • 10 Преминаващ оттук

    33 1 Отговор
    Байно къде са металургичните заводи които да отливат едрогабаритни части за тези танкове, къде са заводите за блокове и двигатели, какъв лиценз ще ползвате за ремонт като той е руски. Както се се засили ще вземете да правите и ремонт на самолетни двигатели.
    Смешници.
  • 11 Реалност

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Прост въпрос":

    Точно това е по вероятното на фона за колко ремонтираме един танк! Все пак нямаме национален интерес, а изпълняваме на оня зад океана, под тъпото оправдание за "помощ"! Помагаме да се избиват хора и срива Украйна! Само малоумниците още не могат да го асимилират!
  • 12 Makica

    33 1 Отговор
    Мисля че май така ще бъде 😄

  • 13 нннн

    26 1 Отговор

    До коментар #7 от "Знаем че не са":

    Ще пратим нашите няколко танка, а украинците ще кажат, че са техни ремонтирани. Можем да пратим и нашите евроатлантески ,,ястреби" като ремонтирани(излекувани) азовци.
  • 14 Ясно

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Знаем че не са":

    Офшорки отдавна източват България в различни сфери. Тези крадци представляват големи чужди интереси в големите бизнеси. Българско нищо не остана в България.
  • 15 директор на завода за радари Черно море

    19 1 Отговор
    набираме персонал!
    изисквания:
    нема такива - освен да са готови да умрът мърцина - ма то е за благото на друга държава...
    дерзайте!
  • 16 Всъщност

    19 0 Отговор
    Не може само да крадете бе "оръжейници" ! 😟 " След това ни беше казано, че е необходимо всичките действия, свързани с дейността на заводите, да минават едва ли не през разрешението на руската държава. " Ами конструирайте нещо ваше и няма да има нужда от лиценз . Ама българските разработки ... уви !
  • 17 Бай Ганьо

    22 1 Отговор

    До коментар #6 от "Антисервиз":

    Няма да ремонтират нищо. Ще пратят наши танкове. Язък за бедните войничета. Не сме миротворци!!!!
  • 18 Ганьо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалност":

    По скоро докато го подкараме ...
  • 19 бардак

    14 1 Отговор
    В нашата полуразпаднала се държава, едно колело не може да се ремонтира, камо ли танк! Тези заводи отдавна за нищо не стават - Варшавският договор беше преди повече от 30 години!
  • 20 🇧🇬🇷🇺

    17 0 Отговор
    Такъв продажник като кирчо мустафа не сме имали оставка
  • 21 Посетител

    10 0 Отговор
    Нищо няма да ремонтираме. Всяка украинска техника, било изоставена, било повредена - се завлича от донбасци зад фронта, ремонтира се и се връща в боя, но вече с донбаски екипажи! А ние ще си опразним стратегическия резерв, като ги изпишем "отремонтирани" и изпратим в Укрия... Което и правим... Големите анове не идват току-така на нашите летища!
  • 22 ХАХАХА

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалност":

    То докарването е лесно, но връщането? Докато се върне дали няма да стане пак за ремонт. И така непрекъснато тоя танк да го разкарваме между Украйна и Търговище.
  • 23 3455336533

    11 0 Отговор
    Никакви танкове няма да ремонтираме. Опита за договора е в бг да влезнат миговете и су-тата от Одеса и тези от Румъния, и после след уж ремонт, да излетят от наши летища, боен полет или предислокация....пожевйом-увидим.
    Кирчоопаснопростото, е в Америка да обсъди сценариите за вкарването ни в война, за да разчисти русофилите и инако не доларово мислещи и неподчинени хора.
  • 24 Да, да

    8 1 Отговор
    Нашите танкове са си тука. Те нямат акумулатори да излязат от парковете, та до Украйна да стигнат. Смех!
  • 25 Хаха

    2 14 Отговор
    Колхозниците от Русия и техните слуги не разбраха че са спрели развитието си в моналия век. Държава в която има 30мил. която ползват външна тоалетна, 60% пенсионери които получават под 180 евро пенсия, имат население които още живеят в землянки нямат право на дума и да командват как целия свят трябвало да живее !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Стар танкист

    13 0 Отговор
    А бе аз съм стар танкист ,служил в 12 МСП Елхово през 70-те г. на м. в. и само ,като си спомня каква хамология и колко време бе нужно ,за да обслужим текущо ЧИТАВИ танкове ,а съм и карап такива по ж.п.-то на ремонт в "Хан Крум" -Търговище ... не ,че са били поразени , ами за ...ОСНОВЕН РЕМОНТ ... Ами поне 2-3 дни и нощи само се предвижвахме по платформите в нашите вътрешни ж.п ... ремонта бе с месеци ... Не ми се мисли , тоя нашия просто -Киро , какво е договорил,как ще се справи ,като не само в танк не е влизал ...ами въобще партенка и барут не е ...ПОМИРИСВАЛ .
  • 29 Кинжал

    9 0 Отговор
    Нашите танкове са вече подготвени за даване и всички вече са извадени от хангарите. Това с ремонтите е добре замислен атлантически театър , за да прикрие реалното даване на наша техника под формата на ремонти. Само че, ЖП линията от Одеса през Румъния ( Измаил) е ударена и един голям мост е разрушен, така че пътуването на военна техника става много сложно и трябва да обикаля цяла Молдова.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Възмутен от живота

    10 0 Отговор
    Какво нещо е живота, и колко несправедлив може да бъде. Да лежиш един месец под танка , да го подготвиш , да го стържеш от ръждата , да го боядисваш , да го гресираш , масла консумативи , разсъгласовките на оръдието и техническите средства. Една камара високо-технологичен и скъп труд . И да ти го праснат още на полската граница , без дори да е влязъл в бой. Ми не е справедливо.
  • 33 Нане

    1 0 Отговор
    я я месец толкова мукава, картон и хартия на вторични мангустаните носят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове