Last news in Fakti

11 Май, 2022 11:43 1 027 12

Владислав Панев разкри колко ще струва парното при 9% ДДС

  • парно-
  • ддс-
  • владислав панев

От печалбите на енергийните компании ще се намерят средства за компенсации

Владислав Панев разкри колко ще струва парното при 9% ДДС - 1
Снимка: Нова ТВ

"Най-вероятно ще има закон за ръста в печалбите на енергийните компании. Оттам ще се намерят средства за компенсациите на бизнеса и домакинствата, има такъв проект. Нужно е да има продължаване на компенсациите, ако цените за тока се задържат високи. Намаляването на ДДС върху топлоенергията и природния газ на 9% ще доведе до 11% поевтиняване на парното и газа за домакинствата. Това заяви депутатът от "Демократична България" Владислав Панев за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му компенсациите са достатъчни, а те са в размер на 30% и струват 4 млрд. "Има много компании, които губят пазарите си, за тях и 100% компенсации няма да са достатъчни", смята той. И потвърди, че се обсъжда отстъпка от 25 стотинки на литър гориво за физически лица.

"Премахването на акциза на тока няма да окаже голямо влияние на крайната цена, защото е под половин процент от нея. Ефектът върху бюджета ще бъде минимален", отбеляза депутатът. И уточни, че в момента България не отговаря на изискванията за въвеждане на еврото.

Според него е необходима антиинфлационна програма. "Тя трябва да осигури достатъчно средства за ощетените хора от икономическата ситуация и да се гарантира финансовата сигурност на държавата. Няколко милиарда струва задържането на цените на тока за домакинствата", подчерта Панев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    8 0 Отговор
    Ми няма да е по-евтино,даже Станчо Пияния от мазето го проумя..
  • 2 Петьо Петров

    6 0 Отговор
    Хора, радвайте се, ние вече сме в Рая.
  • 3 кузов съм

    6 1 Отговор
    панев да каже колко струва пopнотo с малки момченца
  • 4 ЕС ИСКА ВОЙНА!КАКВО ЕВРО?ЕС ЩЕ СЕ РАЗПАД

    7 0 Отговор
    В мрежата циркулира документ на граничната служба на Украйна, в който се посочва, че на 22 май коалиционните войски на Полша и Литва ще влязат на територията на 4 западни области на Украйна. Около 9500 души с техника от около 250 бр. Засега това не ни притеснява особено и ни оставя възможността да нанасяме удари по тези зони със същата редовност.Но Беларус e тревожна. В Беларус вече започнаха непланирани военни учения, а „Батька“ иска да пусне С-400 и Искандер на съвместните учения на Русия и Беларус.Всъщност, може би лист хартия в мрежата е отвличане на вниманието, се планира нападение на Беларус? Възможен е такъв вариант.Полша смята „Батька“ за нелегитимен, тъй като „президентът в изгнание“ Тихановская живее във Варшава и може да „апелира“ до полския президент Дуда с молба да „освободи“ Беларус и да свали Лукашенко.Русия, разбира се, няма да може да стои настрана и по силата на Договора за ОДКБ ще подкрепи Минск. Това ще отклони ли нашите военни сили от Донбас? До известна степен да.Като се има предвид факта, че все още съществува заплаха за Приднестровието, в бъдеще в Източна Европа може да се разгорят не един конфликт, а три наведнъж.Европейските лидери се готвят със собствените си ръце да изпратят Европа в този огън, особено Шолц може да бъде поздравен за този факт.
  • 5 Катя

    7 0 Отговор
    грешни ще му излязат сметките на Панев, ама и той е един политик..какъв друг да е като част от ДБ
  • 6 Хлъц

    11 0 Отговор
    Живял съм 30 години в" Диктатура" и още толкова в Демокрация.При страшната,нечовешка диктатура ,парно за средностатистически апартамент (72-78 кв.м) струваше 12 лв със топлата вода.Студена вода-2 ст/ куб. Ток-2 ст/ квтч,а нощна тарифа-1,2 ст/ квт.ч.Месечни консумативи общо не преминавха 16-17 лв за домакинство,ток,вода ,парно.Бензин-А- 96-26 ст/лт.Нафта-8 ст/ лт.Газ-6 ст/ лт.Хляба не е мърдал в цена над 30 години! 15 ст- типов,26 ст Добруджа,32 ст - бял Ст.Загора.И в селото ,и в центъра на София.За 30 г в Демокрацията,не помня нещо да се е повишило,и след това да падне цена.Както стана с ДДС за ресторантъорите и заведенията им.От 20%-бокича им смъкна на 9%.Но някой да е усетил разлика в сметката? И сега ще е същото.Ще гушат здраво,до повръщане.Контрата както винаги в умен Ганъо.
    м
  • 7 Кольо

    1 0 Отговор
    На Панев със закон трябва да му забранят да коментира икономически теми!
  • 8 Иванов

    3 0 Отговор
    Владислав Панев откога разбира от цена на парното? И той ли стана всичколог като останалите депутати на олигархът Иво Прокопиев?
  • 9 Петър

    3 0 Отговор
    Панев може да си говори каквото си реши, но реалността е друга. ДБ си нямат идея от нищо по принцип.
  • 10 Нина

    1 0 Отговор
    Ма голя откривател тоя Владко бе!!! Топлата вода открива по три пъти на ден!
  • 11 Валя

    0 0 Отговор
    Този изобще защо се бута там където грам не е компетентен?
  • 12 Живка

    0 0 Отговор
    Това е управление от популисти и съвсем скоро ще вкарат страната в голяма криза. После ще хвърлят кърпата и ще се изпокрият. То е лесно да се критикува от страни, но когато решенията зависят от тях нещата стават съвсем други.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове