Last news in Fakti

11 Май, 2022 18:24 3 641 23

Рашков оповести детайли за въоръжения грабеж в София

  • бойко рашков-
  • детайли-
  • въоръжен грабеж-
  • софия

"И на мен ми се иска престъплението да се разкрие на първия час, но за момента е това, съжалявам", каза вътрешният министър 

Рашков оповести детайли за въоръжения грабеж в София - 1
Снимка: NovaNews

В момента се разследва. И да имам информация – няма да я споделя. Извършва се оглед. Има информация относно автомобила, с който са били извършителите. Не е редно да се оповести информация. И на мен ми се иска престъплението да се разкрие на първия час, но за момента е това, съжалявам. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на изслушването на заседание на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в НС, предаде репортер на Novini.bg.

Думите му са в отговор на въпрос на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС за въоръжения грабеж в София от днес. На въпрос на ДПС относно недоволството на синдикатите, относно реформите в МВР, министър Рашков заяви, че те са запознати с промените, които предстоят. До момента не са дали свое становище. По думите на Бойко Рашков по-голямата част от служителите на пожарната са доволни. Те са участвали с предложения по реформата, стана ясно от думите му.

Той заяви, че е добре да се сформират доброволни отряди в населените места. Някои от кметовете, обаче не съдействали за това.

Вътрешният министър упрекна действията на синдикатите в МВР. „Възнагражденията на служителите на МВР трябва да се увеличат. Средствата, които получават са по-високи с 25% от тези на охранителните полицаи и по-ниски от тези на служителите на ДАНС. Имам огромното желание да им удвоя заплатите, но това няма как да стане“, обясни министър Рашков.
„В КИС трябва да се предприемат мерки за увеличения на заплатите, защото рискуваме да останем без кадри. Тези служители се грижат за цялата система на структурите на МВР. Би било добре събраната информация при разследвания да може да се споделя между службите. Целта ни е да може да се разгърне тази дейност в цялата страна. Хубаво е да могат и да се контролират тези служители, защото системата е доста закърняла. Има и сега една дирекция, която се занимава само с гледане на снимки. Уникално способни сме да направим така, че една служба да не функционира. Най-вероятно дейността по връчване на глоби ще я върнем по регионите, за да няма злоупотреби. Има нужда от промяна и това ще стане скоро", коментира Рашков“.

„Забелязваме, че автомобилният парк на МВР е остарял. Възрастта на автомобилите е не по-малко от 11-12 г., което е много за служебни коли. В момента парка се обновява. Ще се опитаме вместо покупка да ползваме автомобили на лизинг. Установяваме, че поддръжката се извършва от определени автосервизи. Ще се опитаме да елиминираме кърлежите, които злоупотребяват с финансите в системата“, подчерта министър Рашков.

Насочили сме усилията си и към снабдяването с компютри на служителите на МВР, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копейкаджиите

    10 21 Отговор
    я закъсаха
  • 2 молба

    20 26 Отговор
    Не му показвайте подпухналата физиономия на този деградирал пияница , гнусно е .
  • 3 Рашо ти какво обеща

    26 11 Отговор
    Да оповести списъка с офшорките и да има арести за парите за магистралата. Май ти наредиха друго а?
  • 4 Грульо

    33 7 Отговор
    Рашков, кво стана с чекмеджетата, бе? Пилета-милета - ни вест, ни кост, целата корупция си фърчи на свобода, даже и в парламента се умъкнаха пак.
  • 5 бай Иван

    26 2 Отговор
    Вече се случва като в Бразилия,свиквайте.......и тежко му който няма оръжие.........
  • 6 СТРАХ

    15 15 Отговор
    Ахааа , идва 18-ти и ... възнагражденията на служителите трябва да се увеличат , а ? Шубето - голЕм страх .
    Що ли ми се струва , че Рашков скоро ще има мнооого ползотворни срещи с Гешев ?! Що ли ми се струва , че скоро (ама-много скоро) КОНПИ ще има да продава през ЧСИ едни 22 имота ?!

    Коментиран от #9

  • 7 кажете

    21 8 Отговор
    Кога герберо-депесарите, ще полетят с 200 към затворите?
  • 8 Полюцай

    21 5 Отговор
    Какъвто началника такива и подчинените ! Ревем за повече пари в храстите на сянка !
  • 9 не ги хвали

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "СТРАХ":

    КПКОНПИ са прекратили около 900 000 преписки. Така ли работят? Прекратяват си работата по давност?
  • 10 Последния Софиянец

    19 5 Отговор
    Според свидетели колата на обирджиите е с украинска регистрация.

    Коментиран от #11

  • 11 Което

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    абсолютно нищо не значи , ако изобщо е така !
  • 12 Komapak

    4 1 Отговор
    Каквато ни държавата, такива ни и обирите. Кокошкарски.
  • 13 Жоро

    9 6 Отговор
    ГЕРБ и ДПС реват значи всичко с управлението е ОК.
  • 14 Да питам

    6 1 Отговор
    Ся тоя къв е,гестаповец фашист куманист ,или терорист?

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БСП на Бунището

    9 3 Отговор
    Гнусен Червен Комунистически Цървул....сам ли се$еш в 12тоалетни бе...???....Да беше дал една поне от Прогонените 10 милиона Украинци от разбитите им домове с танкове и ракети от Руските Мародери и Престъпници.....Комунистически мародер!!
  • 17 Бесепарите дойдоха

    7 2 Отговор
    И престъпността разцъфтява.

    Коментиран от #21

  • 18 ГЛЕЙ СИГА

    7 1 Отговор
    РАШКОВ КРАДАТ ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ И ГИ ИЗНАСЯТ ЗА ДУБАЙ ВНИМАВАЙ
  • 19 Рашков действай !

    4 4 Отговор
    Рашков,какво ще правиш с фашиста копейкин и неговите престъпници?
    Защо бездействаш?
  • 20 ФИНЦИ

    8 1 Отговор
    МАНОИЛ МИНЧЕВ МАНЕВ СИН НА БИВШИ КОМУНИСТИ ОТ СТАРА ЗАГОРА И СЕГА ДВУЛИЧНИКА Е ГЕРБ СДС ---- КАК ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗ ДЪРЖАВА КАК ---- НИКАК ЗАВЪРШИЛ СПОРТНО УЧИЛИЩЕ С ПРОФИЛ ЩАНГИ ----- НЕ РЕАЛИЗИРАН СПОРТИСТ --- НЕУДАЧНИК И СЕГА ДЕПУТАТ ---- САМО КАЖИ ЩО ЗА НАРОД СМЕ
  • 21 ФИНЦИ

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бесепарите дойдоха":

    ЯД ЛИ ВИ Е ГЕРБАДЖИИИ ЧЕ ВАШТА МАНДРА СЕКНА ------- ОКЕКАХТЕ СЕ НАЛИ -------- ЗЕЛЕНЧОВЦИ
  • 22 Дамаджанов

    2 0 Отговор
    За мен са важни две неща,да няма првозвачески неразбории и да има много ракии,не ме занимавайте с разни грабежи и глупости!
  • 23 Отговарям

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да питам":

    Този е събирателен образ на всичко,което си написал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове