Last news in Fakti

12 Май, 2022 09:49 1 293 21

Христина Христова: Помощта за гориво да се даде на хора с определена граница на доходите

  • христина христова-
  • помощ-
  • гориво-
  • хора-
  • граница-
  • доходи

"Трябва да се премахне таванът на пенсиите, за да имат мотивация младите хора да внасят осигуровки на големите си заплати", смята бившият социален министър 

Христина Христова: Помощта за гориво да се даде на хора с определена граница на доходите  - 1
Снимка: NovaNews

"Да се даде 50 литра по-евтино гориво на човек с кола за няколкостотин хиляди лева е безпредметно. Това е разхищение на обществени средства. Трябва да се даде за хора с определена граница на доходите. Ваучерната система в Гърция е добър пример". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS бившият социален министър Христина Христова.

Според нея трябва да има таргетиране, помощта да е целенасочена. "Данъчните облекчения за семейства с деца насърчават отговорното родителство. "Парите от свръхпечалбите да отиват за компенсации. Антиинфлационният пакет се забави", посочи тя.

По думите ѝ има три начина за ръст на пенсиите - да нараства коефициентът на всяка прослужена година стаж, да се преизчисляват пенсиите с по-съвременен среден осигурителен доход и антиинфлационни мерки.
"В Бюджет 2022 е планирано само едно увеличение - с 6,1%. Това са 25 лева към минималната пенсия. Самият процент е изяден от инфлацията. С актуализацията на бюджета ще стане 10%, но пак е недостатъчно. Увеличения само на минималната пенсия дебалансира системата. Трябва да се премахне таванът на пенсиите, за да имат мотивация младите хора да внасят осигуровки на големите си заплати", категорична е Христова.

Христова призова завишените от инфлацията приходи трябва да се преразпределят за хората от уязвими групи с ниски доходи. "Трябва да се внимава антиинфлационните мерки да не се превърнат в проинфлационни - даване на пари на калпак, повишаване на покупателната способност и помпане на инфлацията. Както хората, така и икономиката трябва да бъдат подкрепени", коментира тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Учуден

    22 3 Отговор
    А издържането на укро туристи не е разхищение???

    Коментиран от #8

  • 3 Пич

    23 1 Отговор
    Кирчовците направо ви се подиграват с тези 12 лв на месец , а вие се радвате !!! Направо не знам , кой е по алтав !!! Трябва незабавно да увеличат доходите с 40-50% , а не да ви дават бонбончета , а вие да им се хилите доволно !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 САНДОКАН

    15 1 Отговор
    Единствената мотивация на младите е терминал 2,стига сте ги лъгали и да се чудите как да им взимате от заплатите. Заплатата на един млад инженер е по ниска от доста пенсии , колкото по бързо толкова по добре за тях
  • 6 Бравос

    14 0 Отговор
    "Трябва да се внимава антиинфлационните мерки да не се превърнат в проинфлационни - даване на пари на калпак, повишаване на покупателната способност и помпане на инфлацията"...ами спрете ни всички доходи, така няма да купуваме нищо и инфлацията ще изчезне...боже, какво олигофрени ни стават министри!
  • 7 Ко каза ко

    9 0 Отговор
    Това е разхищение на обществени средства? А тези средства от кое държавно производство идват? Госпожата каза ли?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Писва ми!

    7 0 Отговор
    До кога ще се спомсорира на държавно ниво некадърността и мързела?! Значи, аз всеки ден пътувам и харча стотици левове за бензин, изкарвам пари с луд труд и плащам безобразни данъци, а ще се дават мойте данъци за помощи на лежащите кътъри! Не! Ама твърдо не! Спрете да излъчвате подобно дебилни лелки! Ако ставаха за нещо нямаше да бъдат изхвърлени позорно от властта!
  • 10 В Целия ЕС

    4 2 Отговор
    има подобни компенсации. Просто да изберат някой от вариантите, а не да измисляме колелото всеки път!
  • 11 бай онзи

    8 0 Отговор
    леле, то е едно такова КОЛОСАЛНО намаление от 12.50лв. върху 160... и го правим на въпрос на всичкото отгоре. В Гърция дето е уж фалирала държава дават по 50 EUR ваучер за гориво всеки месец. Скривайте се, не дразнете хората, мизерници!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пак аз

    8 0 Отговор
    те "уязвими групи с ниски доходи" изобщо не би следвало да имат коли нали?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оня

    4 0 Отговор
    Нямаме нужда от помощи, ако имахме един, като Орбан:))
  • 19 Z- Ентропа 2009

    1 0 Отговор
    Както е тръгнало ще въведат купони.
    Докато се връзваме по гайдата на кукувицата ще е така!

    Днес Bloomberg
    Рулата стана най-добрата валута за 2022 г. според Bloomberg: новини до сутринта на 12 май
    Популяренпреди 1 час (12.05.2022 10:18)

    Все е едно с какво купуваме, важно е ние и икономиката нви да да сме добре, а не да гледаме в чинията на тези "партньори и приятели" дето имат дето ни убеждават в какво ли не!
  • 20 Z- Ентропа 2009

    0 0 Отговор
    Както е тръгнало ще въведат купони.
    Докато се връзваме по гайдата на кукувицата ще е така!

    Днес Bloomberg
    Рублата стана най-добрата валута за 2022 г. според Bloomberg: новини до сутринта на 12 май
    Популяренпреди 1 час (12.05.2022 10:18)

    Все е едно с какво купуваме, важно е ние и икономиката ни да сме добре, а не да гледаме в чинията на тези "партньори и приятели" дето имат, а ни убеждават в какво ли не !
  • 21 Нафтова печка

    0 0 Отговор
    Според социалните имаш ли кола си богат ха ха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол