Last news in Fakti

12 Май, 2022 12:35 2 234 16

Даниел Вълчев: Правителството не върви в добра посока

  • даниел вълчев-
  • правителство-
  • студенти-
  • матури

Вълчев отбеляза, че тази година 1/4 от студентите не завършват с випуска си

Даниел Вълчев: Правителството не върви в добра посока - 1

Кандидат-студентите в Юридическия факултет за трета поредна година ще могат да кандидатстват само с оценка от матурата. Хората бяха свикнали че трябва да положат много тежки кандидатстудентски изпити. Мисля, че оценките от матурите са сериозен изпит, които се провеждат относително правилно. Не мисля, че през тези две години студентите са с по-лоши показатели. Наблюдаваме огромен брой желаещи за едно място. Това каза деканът на Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски" проф. Даниел Вълчев пред NOVA.

Вълчев отбеляза, че тази година 1/4 от студентите не завършват с випуска си.

Бившият министър на образованието коментира и идеята на премиера Кирил Петков за отпускане на 200 хил. лв. стипендия на студенти за обучение в чужбина.

Скептичен съм към идеите на премира Петков. Когато управляваш е важно да мислиш системно, не да хвърляш идеи, които не биха довели до нищо съществено. Трябва да направим България място, в което нашите деца ще искат да се върнат. Колкото по-добре за живеене, работа и реализация стане България, толкова повече хора ще искат да се връщат, добави още Вълчев.

По думите му е откриването на Културния институт „Иван Михайлов“ е бил крайно неуместен жест.

"Това не е типаж на културен деец. Можеха да се намерят имена, които да обединят двете страни, не да ги разделят", допълни още той.

Относно ситуацията с Република Северна Македония, Вълчев заяви, че страната ни много отдавна е трябвало да обяви ясната си политика.

"Какво искаме от Република Северна Македония. Българската политика е била ха насам, ха натам. България не можа да свикне с това, че е член на Европейския съюз. Трябва да поставяме ясно и разбираемо своите интереси и да ги обясним на нашите партньори. България е най-заинтересованата страна Македония да стане част от Европейския съюз. Не можахме да формулираме ясни искания, които да са изпълними. Не можахме да убедим нашите партньори, че българският национален интерес е ясен по отношение на Република Северна Македония", добави още бившият образователен министър.

"България не трябва да дава съгласие за започване на преговори със Северна Македония. Трябва да направим взаимопроникване с тях. Македонците не са лоши хора", каза още той.

"Правителството не върви в посока, която да донесе добро на България. Не знам дали ще останат на власт. За пръв път имаме министър-председател, който има само идеология, няма натура", отбеляза Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уникум

    17 2 Отговор
    Правителството ще даде 2 мил
    ЛВ. На мадридският крадец за пропуснати ползи, за това, че са му забранили да сече бащините си гори.
  • 2 зачуден

    28 6 Отговор
    Що бе Вълчев ? Правителството си върви в много правилната посока (там , където му е мястото) - към помийната яма .
  • 3 Българската полиция в шок

    16 2 Отговор
    Украинци ли са тези „беженци“?

  • 4 дружество за защита на животните

    19 3 Отговор
    То , този гнусен тюрлюгювеч от крадливи мършояди да се нарича Правителство е малко странно , ама иначе посоката им е добра - всичките вкупом са се запътили към СЦЗ.
  • 5 хаберих

    8 0 Отговор
    Нова инвестиция в науката и високите технологии в България бе заявена от японската фирма "Мейджи". Компанията обяви желание да вложи средства в лабораторията за разширяване на научна и развойна дейност в „Ел Би Булгарикум“.
  • 6 надарена кака

    9 2 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки за посоката на вървеж на правителството. Не мисля,че е прави телство,защото нищо не прави освен противоречия в Парламента. Кривителство.

    Коментиран от #8

  • 7 Страничен

    12 7 Отговор
    За кой ли път е много прав за съжаление такива хора останаха малко и се махнаха от политиката омърсени за да дойдат такива катоПКПетков и кокорчо
  • 8 дай предложение

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "надарена кака":

    Ми ,така е каке, ама как да ги кръстим - Разтурителство ли , Крадльовителство ли или ПростоКировителство ?
  • 9 НЯКОЙ

    5 1 Отговор
    Нова дума "взаимопроникване" - нещо като "драснипалниклечица"! Никой не казва, че македонците са лоши - това означава голяма част от родените и живеещите в България българи да се отрекат от предците си! Просто сръбската и руската пропаганда са объркали тотално представите на хората там - ПРОПАГАНДАТА Е ГОЛЯМА СИЛА!

    Коментиран от #12, #15, #16

  • 10 Добро утро

    3 0 Отговор
    Добро утро.
  • 11 Справедлив

    7 4 Отговор
    Този да спре малко да дава акъл.Многобройните юридически факултети дължим на правителството,в което той беше министър на образованието.Ето защо малко да намеде глава и да спре да дрънка ,че то май всички сме грешни .
  • 12 България

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "НЯКОЙ":

    Сила за елементарния електорат.
  • 13 Алооо

    5 2 Отговор
    А при теб Правителството беше N1, така ли!??
  • 14 Павел пенев

    4 2 Отговор
    При такива професорчета и плагиати като този,кой ще иска да учи право? Много скоро и ще ги приемате с дипломи за основно образование. Честито гнусни демократични нищожества.
  • 15 Уточнявам - оценката

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "НЯКОЙ":

    от матурата е ЕДНОКРАТНА И НЕПРОМЕНИМА. Това означава, че ако по някаква причина на матурата имаш резултат, който не ти дава възможност да влезеш в желаната специалност, ти НИКОГА няма да имаш тази възможност - просто няма как да постигнеш по-висока оценка. Ако това не е дискриминация, здраве му кажи. Пример - не ти е стигнал резултат 0,5 за право в СУ - и ще бъдеш принуден да отидеш там, където ще ти стигне - т.е., в по-слаб ВУЗ. Демократично, нали?
  • 16 За "взаимопроникване" можем да

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "НЯКОЙ":

    поспорим - още повече, че "взаимо-" е продуктивен елемент в съвременния български език и образува много думи, някои от които са включени в Официален български правописен речник, други -не- и няма основания за аналогия с "драснипалниклечица". А що се отнася до "сръбската и руската пропаганда" - няма защо да търсим вината другаде. Вината за отношението на македонците към България си е изцяло наша - функция на агресивната некадърност и демонстрираното през годините необяснимо покровителствено отношение на "по-големия брат" . Впрочем - в историята има един момент , в който проблемът Македония е решен - Санстефанският мирен договор, който определя границите на току-що освободената България. Но великите сили /цитирам - "О,ти, Берлински злобен съд..." / го игнорират - резултатът е ,че днес тези сили са "наши братя", а този, който е осъществил Освобождението - "враг". Тъжна история, изводът от която е, че си заслужаваме съдбата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове