Last news in Fakti

13 Май, 2022 12:54 5 133 23

Разправия в НС заради хитрини на Карадайъ

  • разправия-
  • народно събрание-
  • хитрини-
  • мустафа карадайъ

От трибуната той прочете декларация, замаскирана като изказване, без обаче да има право за това. Причината - според правилата по време на парламентарния контрол той няма право да го прави

Разправия в НС заради хитрини на Карадайъ - 1
Снимка: БГНЕС

Скандал в Народното събрание предизвикаха парламентарни врътки от страна на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. От трибуната той прочете декларация, замаскирана като изказване, без обаче да има право за това. Причината - според правилата по време на парламентарния контрол той няма право да го прави, съобщават от Frognews.bg.
Карадайъ се скара първо с председателя на НС Никола Минчев, който се опита да прекъсне изказването на лидера на ДПС, защото Карадайъ надвиши времето си. Въпреки това обаче той продължи да говори, а това предизвика яда на депутат от ПП, който определи това като недопустимо.

“Промяната продължава. От лошо към по-лошо. По модела на ГЕРБ…”, започна Мустафа Карадайъ.

“Явно аз съм виновен, защото това не е процедура по начина на водене”, отсече Никола Минчев.

“Да, господин председател. Ще ви помоля да не ме прекъсвате, за да разберете, че проблемът е във вас”, отвърна Карадайъ и продължи:

“Уважаеми господин председател, по модела на ГЕРБ министрите обикновено имат по-важни дела от това да се явят в Народното събрание. Но това ние го разбираме - тази власт така започна и така се създаде - в нарушение на Конституцията и законите на страната. Обикновено според вашата терминология, действията им се олицетворяват с едни фактологически неточности, каквито чухме преди малко и в една декларация от господин Христо Иванов. Той направи декларация, в която призова да се проследят капиталите на медиите с цел да се види кой каква пропаганда прави и от кого е зависим. Господин председател, вие трябваше да кажете на господин Иванов и да му припомните, че преди 2-3 месеца имаше зададен въпрос към премиера Кирил Петков кой какво финансиране и какви капитали има в медиите в България, които оперират, и как са им предоставени държавни европейски средства. (...) На господин Иванов трябваше да му кажете…”, продължи Карадайъ, но бе прекъснат от Никола Минчев, който заяви, че лидерът на ДПС многократно надвишава времето си и нарушава процедурите.

“Господин председател, още три пъти ако ме прекъснете, няма да разбере защо сте там. Още три пъти ме прекъснете, аз ще си довърша изказването!”, заинати се Карадайъ.

“Вече сте много над времето…”, опита се да опонира Минчев.

“Ама още веднъж ме прекъснете, господин председател…”, призова Карадайъ.

“Хайде довършете…”, съгласи се Минчев.

Лидерът на ДПС завърши със споменаване на кръга “Капитал”, а Христо Иванов трябва да напусне властта, “която нарушава законите”, за да може България “наистина да тръгне по демократичен път”. По думите на Карадайъ в публичното пространство има внушения, че кръгът “Капитал”, който се свързва с Иво Прокопиев, получава държавни средства.

“Тази публичност чакаме да я видим от три месеца и то не само за тях, а за всички! За да е ясно кой кой е на медийния пазар”, отсече още Карадайъ.

Възмутен на трибуната излезе Искрен Митев от “Продължаваме промяната”, който заяви, че е напълно недопустимо да се дава право на подобни изявления в продължение на 4 минути “без никакви аргументации”.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЖЕЛАНИЕ

    68 6 Отговор
    Тоз ангал да се научи да говори български.

    Коментиран от #9

  • 2 4567890-0987654

    7 15 Отговор
    резките завои са катастрофа....физически и философски
    не ми се ще , ама има добра дума за ДПС
    което си е , то си е
    време е за прагматизъм, не за фантазия и мечти
    дано и скоро ДС бъде въстановено в некакъв, не много демократичен вид
  • 3 мустафа

    15 40 Отговор
    По добре вие се научете на турски, ще ви притрябва.

    Коментиран от #4, #6, #7, #16

  • 4 Роки

    34 6 Отговор

    До коментар #3 от "мустафа":

    Сериозно ли го мислиш ? Аз съм българин , живея в България и говоря български ,ти какъв си ,че и плашиш???
  • 5 ИВА ПРИЛЕПА

    32 6 Отговор
    този паткан да запише курс по български или да вземе преводач ,нищо не става от д0бичето
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фют

    10 2 Отговор
    За мравояда е абсолютно прав!
  • 9 оня

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПОЖЕЛАНИЕ":

    Няма да го научи колега, неговата родина е тюркия:))
  • 10 Дааа

    12 4 Отговор
    Цигански работи... все да излъжат.
  • 11 Бибитко

    12 4 Отговор
    Е, те ГЕРБ-ИПОН и присъдружната й партия ДПС това правят непрекъснато: умишлено създават атмосфера на напрежение и конфликти, чрез различни процедурни хватки. Така се обезсмислят и бойкотират обсъжданията по същество и същевременно се снижава рейтинга на Народното събрание, който и без това не е висок.
  • 12 КПКОНПИ

    11 1 Отговор
    В момента трябва да се отнеме престъпния капитал на тази задкулисна мафия на прехода и от преди това. Неимуниемо това, ще доведе до сътресение в държавата. Но да не се плашите. Нормално е този престъпен капитал да се опитва да се спаси и възпроизведе. Вече веднъж го направи през 89-та с помощта на европа. Но този път това не трябва да се получи. Заслужават съдебни присъди от независим от мутрите съд. Ще разберете, кои партии се съпротивляват срещу това от самите ѝм действия, които ще бъдат рушащи и хаотични, само и само да продължат да си карат с 200.
  • 13 делата говорят

    9 2 Отговор
    ГЕРБ-ДПС-ВЪЗРАЖДАНЕ коалицията на задкулисната мафия?
  • 14 КремълскаПодлога

    7 5 Отговор
    отрочетата на КГБ-ДС, са нахъсани за запазят зависимостта на България от Кремъл, яко са назобани, предатели !!
  • 15 Истински Българи!

    10 6 Отговор
    Нови избори! Масово гласуване! Да пометем ДПС! Да живее българия!

    Коментиран от #23

  • 16 Търси кожа

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "мустафа":

    И това ще ти трябва.
  • 17 питащ

    4 1 Отговор
    Няма ли компетентна институция в Р. България която да закрие тази противоконституционна партия. Тя е регистрирана единствено и само от лица с турски имена. Това е регистрация на партия на етническа основа което е забранено от Конституцията на Р. България. От създаването и до сега защо не беше закрита. Ахмед Доган ще се репчи, че той разпределял порциите в България. Кой си ти бе ман .... гал необразован. Като те покажат се вижда ,че си на незнам колко изпит твърд алкохол.
  • 18 Анонимен

    3 1 Отговор
    Изключващ микрофона и го отстраняваш
  • 19 Анонимен

    5 1 Отговор
    Защо да се учи да говори български като каза че неговата родина е турция
  • 20 Ти да видиш!

    4 1 Отговор
    "Да пазим мира и демокрацията",поредната изцепка на ДПС и др."докарали демокрацията"на цигански каруци теглени от еничерския мулета"Да ги оставим на мира,за да безчинстват,купуват гласове,грабят,изнасилват и убиват възрастни и не само миряни,да сечат поголовно горите и де що видят.Дпс-то,иска да си върне пашалъка даден му от Бкп-Дс.Най-уличените мародери на християнството искат"права и свободи"?!.Наглостта и двуличието е техния Алах.Феодализъм е техния начин на живот!.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ноки

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ти да видиш!":

    Точно казано,за съжаление!!!
  • 23 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Истински Българи!":

    България с главна буква.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол