Last news in Fakti

15 Май, 2022 20:55 2 172 21

Важните новини във ФАКТИ на 15 май

  • украйна-
  • военни-
  • протест-
  • природен газ

Протест на военни пред МС. Технологията на Илон Мъск превърна украинската артилерия в кошмар за руската армия

Важните новини във ФАКТИ на 15 май - 1
Снимка: БГНЕС

Технологията на Илон Мъск превърна украинската артилерия в кошмар за руската армия

Благодарение на даровити украински разработчици на софтуер и на сателитният Интернет на Илон Мъск, украинската артилерия постига невероятна ефективност, неуязвима е, и е далеч напред в 21 век, за разлика от руската, която въпреки, че е „безаналогова“ е безнадеждно изостанала. Това е постижение съизмеримо с аналози на НАТО и постигнато буквално с „подръчни“ средства. Това е такова невероятно постижение, че руските генерали отричаха наличието на подобна система до преди демонстрацията в Белогоровка, пише meduza.io.

Десислава Атанасова: Моделът "Борисов" остави хляба 1 лев

Тогава брутният вътрешен продукт беше 132 млрд. лв. Фискалният резерв беше 8 млрд. А държавата ни беше в чакалнята на Еврозоната. Тогава имаше работещи и изплатени оперативни програми. Сега те са нула. Преките чуждестранни инвестиции бяха 3 млрд. Стотици построени и рехабилитирани километри от пътната мрежа. Построени училища и детски градини. Това беше моделът “Борисов".

"Промяната" вече я усещат всички. В цените на тока, на газа, на храните. Сложиха си посредници за газа и сега всеки месец ще лапат по 100 млн. лв. Кирил Петков и Асен Василев са в дъното на тази кражба.

Лена Бориславова: Договорката за газа беше най-важното от посещението в САЩ

Най-важното от посещението в САЩ е, че успяхме да договорим по-ниски цени на газа. Показахме, че защитаваме своите интереси. Трябват ни между 12 и 15 танкера от САЩ, за да покрием нуждите си. Вече са в ход преговори з асредносрочни и дългосрочни договори.

Преговаряме и с други държави за газ. Договрили сме и да получаваме азерски газ, дори и да не е построена връзката с Гърция. Това разбива мита на предишните управляващи, че не може да има алтернативни доставки на газ.

Мълчалива акция на военни пред МС

Военнослужещи и цивилни служители от армията с мълчалива акция пред Министерския съвет. Те пиха кафе и вода и поискаха по-високи заплати и условия на труд.

Участниците в акцията настояват работната заплата на военнослужещите и цивилните да е обвързана със средната в страната, да се увеличи порциона и да се предоставят възможности за ползване на други социални придобивки.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    17 12 Отговор
    Важните новини за днес 15-ти май :

    Брутални укрозагуби на ВСУ в атаката на село Гуляй Поле. 30 танка, 23 бронемашини и 300 души пехота.
    Нещата стават необратимо кофти за Укроармията, котела при Лисичанск се затваря и новите доставки на западни оръжия няма как да стигнат до ВСУ.

    Котела и казана при Авдеевка се затвори.
    Над 5000 боклуци на ВСУ са сложени в тигана и пържат с високоточни ракети и не чак толкова високоточни, но не по-малко ефикасни и смъртоносни бомби, снаряди и артилерия. Секунда мълчание за умрелите Фашисти.😄✌Z✌

    Коментиран от #8, #13, #15

  • 2 Zoro

    17 4 Отговор
    Затворите в украйна са празни, всички затворници са станали азовци
  • 3 Zoro

    18 6 Отговор
    В хода на бойните дайствия край гр. Рубежном е унищожена група от седем американци стражаваща се са укрофашистите. Над 20 000 чужди наемници се стражават за окрайна!?!?!

    Коментиран от #5

  • 4 Чудо

    4 12 Отговор
    А га дойдат хуйцарите путягин ша налапа хурката.
  • 5 оня с големия

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Zoro":

    Абе и 6 циганина имаше там,сражаваха се да берат бакърици от бомбите.
  • 6 Нострадамус

    7 6 Отговор
    Аааа ,Путин набара зеления к.р в Украйна
  • 7 Иванчо

    8 11 Отговор
    Путин не можа да превземе Харков. Без Харков няма източна Украйна. Унизителни загуби търпят руснаците, заради мокрите сънища на едно джудже. После десетки години ще плащат сметката и ще молят за помощ когато Китай влезе в Сибир.

    Коментиран от #17, #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Doko

    3 0 Отговор
    Оплаквачката от герб - Деса от Дулово е важна. Леле...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Примката се затяга

    3 0 Отговор
    Путин не е дал съгласие за евакуиране на военните от азовстал
  • 12 antifa

    6 3 Отговор
    Как може да пускате жени да пишат на военни теми?! Светът ще ви се смее на небивалиците! Руснаците за първите 2 седмици унищожиха 80% де що имаше техника в Украйна, и Зеления ревна за военна помощ на Запад. Защото е "безаналогова" затова руската армия е давзела половин Украйна! Ай смешници
  • 13 гуньо

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванушка  🇷🇺":

    да ядеш на баба си космите отдолу!
  • 14 Otoplitel

    3 0 Отговор
    Осъществява се усилено проучване на военните технологии между РФ и НАТО.Това подсказва за предстоящ пряк конфликт.Говори за предстояща употреба на ядрено оръжие.Ако все още има нормални сред тия с фуражките и техните подлоги политиците трябва незабавно да седнат на масата за преговори и да намерят разумен взаимен компромис.

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Marinov

    2 2 Отговор
    ПОРЕДНАТА ФАСМАГОРИЯ и ЮНАШКА ЛЪЖА!

    Спътниците на Мъски могат САМО и САМО да определит точните Координати на Обектите и на БАЗАТА на тях Вече да се истрелят РАКЕТИ с НАВИГАЦИОННА система за Орентиране, който да паднат на ТЕЗИ кординати!
    НЯМА инфомации Украинците да Разполагат с такива Количества, Далекобойни и Мощни Ракети за да могат да нанесат такива големи загуби на Руснаците !

    Всеки които иска да добие по реална Представа за Войната може да иде на Ютубе и в реалност да види материли и информации от всички воюващи а и неутрални страни и Види Татуирани Нациски Символи и Сфастики на телата на Пленени Украински Войници и да добие по реална Представа.

    От Украинската Страна Масово се Маниполират реалностите и ЮНАШКИ се ТОТАЛНО ЛЪЖЕ!

    Смятам Обаче че Трябва да се първи Разлтехните ика Между Украинския Народ и Украинските властимащи и Нациски Формирования и Структори в Армията им ???
  • 19 Защо

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо":

    Лошо нещо е войната . Говорех с един познат украинец шофер каза брат за две седмици руските са изтрепали 15 хиляди войници и толкова са ранени ама зеления лъже и праща неподготвен резерви страх го е да се прибере че и него може да ги заемат та направо ми се реве за толкова убити хора
  • 20 Защо

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Otoplitel":

    Четох един каза че Русия не може да спечели ядрена война . То тия изперкаха , кой може бе един Чернобил гръмна и ни изтрови та представете си двайсет хиляди такива 95 процента ще изпукаме за месец другите 5 процента от ненормалните ша се свират по бункери докато се не изводът от глад.
  • 21 Машала

    0 0 Отговор
    На това му се казва хибридна война. Страхливи Гербери се крият и пускат техните си простотии под друго име. Това е ГЕРБ - "Грабим ежеминутно работещите в България" . Нагли лъжливи и нахални!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове