Last news in Fakti

20 Май, 2022 07:49 2 093 33

Събев към автошколите: Да се научим да караме наистина

  • николай събев-
  • катастрофи-
  • автошколи

Мерки срещу войната по пътищата

Събев към автошколите: Да се научим да караме наистина - 1
Снимка: БГНЕС

Убеден съм, че хората, които участват в движението по пътищата трябва да преминат през такава подготовка и изпити, през такива иглени уши, че да придобият умения, с които да избягват драматични ситуации на пътя. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев на среща с представители на съюзи и асоциации на преподаватели в автошколи. В разговора по инициатива на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ участваха още заместник-министър Николай Найденов и заместник-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Димитър Илиев.

Срещата бе проведена след като предварително бяха събрани предложения на преподавателите на кандидатите за водачи. По време на дискусията днес още веднъж бяха формулирани проблемите и нуждите от промени.

Започва да работи експертна група по подготовка на правна рамка, която да коригира действащите нормативни документи като бъде следвана Концепцията за обучение по безопасност на движението по пътищата. Тя ще се ръководи от заместник-министър Николай Найденов и ще включва заместник-председателя на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Димитър Илиев, директора на „Автомобилна администрация“ Георги Палагачев, представители на Министерството на образованието и науката, както и на автошколите. След като се подготвят материалите, те ще бъдат изпратени на участниците в днешното събитие. Предложенията ще бъдат обсъдени отново на следваща среща.

Целта е повишаване на безопасността на пътя и намаляване на жертвите, каза министър Събев. „Вие сте личности на терен, разчитаме да си кажете мнението за това какво трябва да бъде променено по отношение на изпитните и обучителните материали, както и практическото обучение. Ангажирани сме заедно в един много важен процес. Благодаря за отговорността, за предложенията, които давате и за желанието заедно да продължи изработването на правната рамка“, каза накрая министър Събев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАШИСТИ

    25 2 Отговор
    НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС 33 ГОДИНИ ФАШИЗЪМ

    Коментиран от #22

  • 2 Продьлжаваме промяната

    25 2 Отговор
    Дед еконтии кога приватизираш бьлгарски пощи - кажи нещо по тоя вьпрос

    Коментиран от #20

  • 3 гост

    26 1 Отговор
    Авто школите нищо няма да свършат,те са печалбари,Строг контрол на изпита трябва да има,и защо обучението е задължително през авто школите??Има държави където ако можеш да караш отиваш директно на изпит.Ама изпита не е през пръсти или с подкуп

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз съм кифла

    18 0 Отговор
    С едната ръка държа телефона, а с другата курмилото.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 трясъ

    7 3 Отговор
    Какво "да караме",самальот ли?
  • 9 КАрай

    13 4 Отговор
    си еконта и не се обаждай плешивецо
  • 10 ЦЯЛА ЕВРОПА Е ЦИРК

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    ПО ЕВРОПА Е СЪЩИЯ ЦИРК КУЦО СЛЯПО И САКАТО КАРА ВЗИМА КНИЖКИ КОЛИТЕ ИМ НАДРАСКАНИ УДАРЕНИ ПОДБИТИ.НАМАЛЕТЕ ЧИСЛОТО НА ЖЕНИТЕ ШОФЬОРИ ТОВА СА ИСТИНСКИ КАМИКАДЗЕТА....
  • 11 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор
    Тия не спряха да чукат на грешната врата ‼️
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 6 Отговор
    Ако вси шофьори имаха погледа на този Човек или Димитър Илиев ,нямаше да имате нужда от Шахмат в училище.Но понеже нивото е .....Като в народно събрание ви трябва...Задължително шахмат за изучаване от 1ви до....5ти или седми клас и след това ,като избираем предмет.В момента Шахмата и въвежането му е по ценен предмет от ВЕроучение.Хващам бас ,че след 10г вече ще имате ефект във вид на малко жертви по пътищата!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 1 Отговор
    1. Махнете пешеходците пресичащи между колите, " щото бързам" ❗
    2. Махнете велосипедистите от тротоарите, освен децата под 12г ❗
    3. Определете какво е елтротинетката и спрете безразборно движение на тези НЛО безсмъртни чуждопланетяни❗
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор
    5. Но не последно - събирайте си глобите бе ❗ за 5 лв ми спират тока или телефона , а хора с над 30 НЕПЛАТЕНИ акта си карат на воля ❗
  • 17 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор
    И кое от ГЛОБА С ФИШ ПО СНИМКА ОТ ВИДЕОРЕГИСТРАТОР ви притесни , та го изтрихте ❓❓❓❓❓
  • 18 Перо

    8 3 Отговор
    Държавата не трябва да бяга от задълженията си! Да върнат държавните институции за курсовете и изпити,провеждани от КАТ,както беше преди много години, при пълна отчетност на часове и кормуване и паркиране при различни условия!Няма място за частни фирми и корупция за които са важни не живота на хората,а паричните постъпленията!
  • 19 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Евала Еконт! Мачкай! Много добре виждаш действителността, защото твоите куриери въобще не могат да карат
  • 20 Христо Божилов

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Продьлжаваме промяната":

    Него му върши работа да не са му конкуренция на бизнеса. Като фалират ще ги купи и това е
  • 21 19200

    2 1 Отговор
    Чаках си аз на пешеходна пътека другите коли намалиха спряха, дадоха път на мен и другите хора да минем а една учебна кола без да спре мина и замина. В колата нямаше друг освен шофьора.Проблема е че българина няма култура на шофиране.Качили се на мощната кола се мисли за безсмъртен -не спазва ограниченията, не дава път на пешеходците, някои минават и на червено. Проблем е че и полицейските коли не спират на пешеходните пътеки,лично съм го видял. Явно и полицаите си мислят че са над закона.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 редник

    3 0 Отговор
    Обучението и изпитите да станат част от средното образование - книжка след успешни изпити и матури!

    Коментиран от #29

  • 24 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "19200":

    По този повод :
    Глобяват водача на такси , ако не работи , а знака от тавана не е свален!
    Защо инструкторите не ги глобяват , ако знака е на тавана , а няма курсисти‼️
  • 25 егати

    4 0 Отговор
    Говори се че си е платил доста за министерския пост.Следователно трябва и да си избие парите и да има печалба.Вероятно транспорта ще е само еконтски а съобщенията,абе и те що да не са еконтски.Просто прекрасна държава сме.

    Коментиран от #32

  • 26 От Варна

    4 0 Отговор
    Сменете тази снимка на министъра с по-ведра. Тук е същинска “многострадална Геновева”. Не вдъхва никакво доверие, че е човек на действието!
  • 27 Панчо

    4 1 Отговор
    Защо позволявате на римляните да карат. С какво образование ? Защо няма затвор за управление на МПС без свидетелство за ПРавоспособност ? Това си е опит за убийство с общоопасно средство . До кога КАТ-НАП ще тормозят скрити зад камерите само редовните водачи. Кой ще вкара в затвора продаващи и раздаващи образование и шофьорски книжки . За Български става въпрос . Не за Полски и Кипърски ксерокс копия . Спрете продаването под масата на документи - това убива реално .
  • 28 Читател

    2 0 Отговор
    Римляните имат свидетелства, както и българите, но много от тях си платиха за листовки, а по времето си бе ок, малко коли, КАТ присъстваше, но днес сме 21 век и всичко тотално се промени. Който има пари всичко може да си купи. Безаварийно каране и бъдете здрави.
  • 29 От Варна

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "редник":

    Едно време е имало такива паралелки в гимназиите. Обучението-безплатно. Завършилите след полагане на изпит пред КАТ придобиват правоспособност, ако издържат. Ха да познаем, някой ще позволи ли сега да се отнема част от “баницата” с такава инициатива? Ще бранят със зъби и нокти територията си сегашните собственици на школи, ще седят денонощно пред министерства и по площадите. А това е чудесна идея, за подпомагане на семействата .
  • 30 111

    1 0 Отговор
    Вие може да сте перфектни в шофирането и някой неук да ви заслепои, а отпред конска каруца, друг се навел цигарата на си вземе от пода и ако нямаш рефлекси става катастрофата. Трябва много да се внимава и с пияни, наркомани. Слава богу има учени и учени, без един надупчен талон от 45 и повече години нямат. Следва да си дисциплиниран на пътя, а не да караш с луда скорост, при пътен знак 50, и шарят табелите, много са нещата, карай шофьоре, карай в дясно да не ти се види шосето тясно... Песничка има за тях
  • 31 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Имаше Два полигона. Бяха заключени. Явяваш се. И дори инструктора ви казва, на листовки сте ок, но за шофиране не ставате или обратно. Кат присъстваше. Беше строго, но и полезно, а и нямаше в ония години много коли, а москвич и лади. Понякога дисциплината е удачно да я има, не се купуваха и ако е имало, то бяха единични. Събириш ли колчетата и те късат, а днес всичко е наопаки. Убиват невинни хора някои. Съвест липсва. Пияни шофират и имаше КАТ по улиците, глоби и в съда НОХД бяха потвърждавани от съдията в Районен съд. Сега парата е N 1,a че убиват невинни жертви биват оправдавани от съда.
  • 32 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "егати":

    Просто Продължаваме Промяната. Много просто като просто Киро
  • 33 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Искайте оставката на този престъпник и го изпратете като пощальон в Еконт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове