26 Май, 2022 21:53 1 327 21

Табутов: Исканията на топлофикациите са адекватни

  • владимир табутов-
  • азербайджан-
  • газ-
  • топлофикации

Ние винаги ще сме зависими от газа, защото в България добиваме минимални количества, каза той

Табутов: Исканията на топлофикациите са адекватни - 1
Кадър NOVA NEWS

“Имайки предвид колко е поскъпнала суровината за последните 18 месеца, до определена степен исканията на топлофикациите са адекватни”. Това заяви пред NOVA NEWS депутатът от “Продължаваме Промяната” и член на Комисията по енергетика в НС Владимир Табутов.

Той обясни, че има топлофикации, които работят “с морално остаряло оборудване, което е много енергоемко само по себе си”.

На въпроса кои са енергийно бедните, Табутов заяви, че няма точно определена дефиниция.

“Предизвикателствата са в това по какъв начин ще се администрират помощите и добавките, които ще се определят за енергийно бедните”, каза той и допълни, че “желанието ни е да направим това определение до края на годината”.

А ще има ли компенсации за потребителите на топла вода, Табутов обясни, че това зависи от решенията на КЕВР. Според него вече взетите от правителството мерки, като наложеният мораториум, са помогнали на българите “да не усетят студена зима”.

Табутов коментира и зависимостта на България от вносен газ.

“Ние винаги ще сме зависими от газа, защото в България добиваме минимални количества”, обясни той и заяви, че е възможно страната ни да бъде независима от руски газ. “Имайки предвид, количествата в Чирен количества това, че можем да получаваме 1,5 милиарда кубични метра от Азербайджан - това означава , че имаме един дефицит от около 1 милиард, което в танкери би било около 10 танкера”, обясни Табутов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 превод на думите му

    35 1 Отговор
    “Имайки предвид колко е поскъпнала суровината за последните 18 месеца, до определена степен исканията на топлофикациите са адекватни”
    да се чете и така
    “Имайки предвид колко е поскъпнали цените на всичко за последните 18 месеца, до определена степен исканията на на хората,за по високи заплати са НЕадекватни”
  • 2 чорт возми

    35 3 Отговор
    Ще плащаме и 500% увеличение само да сме независими от Русия .
    Слава на потника , слава кокаина , слава Украина .

    Коментиран от #6

  • 3 правописна грешка

    42 1 Отговор
    Кирчо нали ще докара 4 пъти по евтин газ . Тия да не са се объркали . Трябва 300% намаление на топлото.
  • 4 МНОГО НАГЛИ СА ОТ ПП!

    35 1 Отговор
    ТОЯ ТОЛУП МНОГО МУ Е АДЕКВАТНО 320% УВЕЛИЧЕНИЕ!!!! ТОВА Е ВЪРХА НА НАГЛОСТТА!!!! НА ДУПЕДАТА ЗАПЛАТАТА 10 000 ЛВ А НА ПЕНСИОНЕРА ПЕНСИЙКАТА 450 А НА РАБОТНИКА МИНИМАЛНА. МАСОВО СЕ РАБОТИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА!!!

    Коментиран от #7

  • 5 СДС

    26 1 Отговор
    най сетне всички ще скачат (некои ,за да се сгреят)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Капитализъм

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "МНОГО НАГЛИ СА ОТ ПП!":

    ... в действие!!! Ти какво очакваш!!!
  • 8 честен ционист

    15 1 Отговор
    Табутов ще превърне парното в дума табу.
  • 9 Хаберий

    23 2 Отговор
    Politico публикува списък с европейски компании, които плащат на Русия за газ чрез Газпромбанк.
    Това са фирми от Германия, Франция, Италия, Унгария, Чехия, Словакия и Словения, една италианска фирма има сметка както в евро, така и в рубли.
    MVM (Унгария): Споразумението, сключено през септември, позволява плащания в „алтернативна валута“.
    VNG (Германия) обяви, че ще продължи да плаща в евро. Те казаха, че „преобразуването в рубли няма да доведе до трудности“.
    RWE (Германия) по-рано съобщи, че се е подготвил за плащания в евро и е открил подходяща сметка.
    Uniper (Германия) се подготви за „съответни договори за плащания в евро към тази сметка по новия механизъм“.
    Engie (Франция) е готова да изпълни задълженията си за плащане, „стига да спазва европейската рамка за санкции срещу Руската федерация“.
    Eni (Италия) стартира процеса на откриване на две сметки - в евро и в рубли на 17 май.
    OMV (Австрия) твърди, че плаща по механизма за санкции.
    ČEZ (Чехия) посочва, че плаща в евро по препоръка на Европейската комисия, но не коментира подробности.
    SPP (Словакия) и Geoplin (Словения) декларират, че се изчисляват в евро в съответствие с настоящия договор и препоръките на европейските институции.
  • 10 Гай Турий

    27 1 Отговор
    Незабавна оставка на тия гамени!
  • 11 То Азерският

    19 1 Отговор
    Е 60% собственост на Русия. А за новият сезон, си трябва нов Мораториум, ако тази Коалиция иска да остане на власт. Че тази вечер много хора няма да спят, заради проектозаконът на Василев. Сега ще видите какви протести ще има. И ще се използва социалното недоволство, за да се прикрие 30 г. криминален преход.
  • 12 А защо

    7 4 Отговор
    Не работят на мазут?!
  • 13 ВСИЧКИ МАЙ СА АДЕКВАТНИ САМО НИЕ НЕ СМЕ

    19 1 Отговор
    ЩОМ ДРЕМЕМ И НЕ ФАЩАМЕ СОПИТЕ !
  • 14 ДА ГО НАБУТАМ НА ТАБУТОВ

    8 0 Отговор
    ......................................................
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Именно

    15 0 Отговор
    Koe точно е адекватното в това и без това нереално високите цени на топлофикация, от която няма отърване м/у другото, да се вдигнат поне 3 пъти?
    Цената на суровините е фактор безспорно, но покупателната способност (а и желание) на крайните клиенти е по-определяща.
    Не е като отоплението в парно да няма алтернативи.
  • 17 Ако не бяха

    14 0 Отговор
    крали безконтролно топлофикациите да бяха направили нещо с ново оборудване,ама на тях не им дреме всичко го пишат на клиентите си.Да фалират,докога ще им плащаме безумни цени? Защо говориш глупости 300% искали.Топлофикацията е една корумпирана фирма още от майненско време..Само грабят и гражданите ще им плащат.Да фалират ,защото никога никой е нямал намерение да въведе нещо ново и нормално в тая фирма.Фандъкова да си ходи.
  • 18 Табутов

    12 0 Отговор
    Първо ДАНС И ГДБОБ да влезнат в топлофикация и да я разследват и тогава трябва да говориш кое е адекватно и кое не.Ти си неадекватен щом незнаеш за предишни злоупотреби на Вальо Топлото.Първо трябва да знаете с кого си имате работа.Тия 300% вероятно са пак саботьорски искания с гербав привкус.
  • 19 аааа

    8 0 Отговор
    Набутов, ти си неадекватния - танкери няма, всичко е пи ар и прах в очите. Няма и да има. Да не говорим за цената. Значи идва нещо от друтия край на света, и е по-евтино от много по-близкото, че като как, бе?! Които танкери, ако някога изобщо дойдат, даже няма къдеда се разтоварят, ами преноса до БГ? Пак за цената да кажеш? Ти хептен за абдали ни взе. И значи каква енергийна независимост имаме като я сменихме за по-скъпа такава?! Ми гаа от Гърция е руски, путински, а??? Въобще ни се подиграват открито в лицето. А ние търпим...
  • 20 8888

    4 0 Отговор
    Няма отърване от тия топлофикации. Сега с такова увеличение само таксата за сградна инсталация ще струва колкото сте плащали досега. На тези не им пука, че ще си изключите радиаторите. Те пак ще си живеят добре а Вие ще им плащате за студа. Откажете се масово от топлофикациите. Ако целият жилищен блок се откаже, те нямат право да Ви начисляват сградна инсталация. Изтърпете една зима без тях. Дано дойдат по-добри времена.
  • 21 Роби

    2 0 Отговор
    А бе Табутов, Закрийте я тази Топлофикация София. Защо в другите градове Топлофикациите са на печалба а софийската винаги е на загуба. А работещите там са с най-високи заплати. Явно се перат пари, яко !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове