Last news in Fakti

28 Май, 2022 06:53 3 112 19

Людмил Рангелов: Нашият "Магнитски" е по-брутален от Закона за защита на нацията

  • адвокат людмил рангелов-
  • магнитски-
  • закон-
  • корупция

Той правилно е определян от опозицията като "фашизоиден", смята адвокатът

Людмил Рангелов: Нашият "Магнитски" е по-брутален от Закона за защита на нацията - 1
Снимка: YouTube

"В него има толкова малко право и толкова много политика, че е трудно да се нарече закон. По-скоро прилича на декларация за борба срещу корупцията", заяви пред "Денят ON AIR" адв. Людмил Рангелов във връзка с подготвяния от Асен Василев български вариант на закона "Магнитски".

Адв. Рангелов направи аналогия със Закона за защита на нацията от януари 1941 г.

"В първоначалния си вид на Закона за защита на нацията, включително в частта, адресирана към лица с еврейски произход, дори там ограниченията не са били толкова брутални, каквито са в този закон", посочи юристът.

Според него българският закон "Магнитски" правилно бива определян от опозицията като "фашизоиден".

"Смятам, че това не е работено от сериозни юристи, а е по-скоро опростена изява на политическа воля. Работната група отрече да има общо и доколкото познавам членовете ѝ, дълбоко се съмнявам, че там може да има хора, които да създадат подобен нормативен акт", каза адв. Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"В него има толкова много неща, които противоречат на базови права на човека, конституционни права. Възможност компетентен орган на чужда държава автоматично да постави определено лице в този списък и това лице до такава степен е ограничено, че дори ако му се наложи да получи средства за базови нужди, трябва да се моли на този Междуведомствен съвет - респективно на Министерския съвет, да му отпуснат сума от собствените му средства, за да може да оцелее. Екзистенциални права на човека се нарушават", подчерта още юристът в студиото.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Махмуд

    34 17 Отговор
    БГ не искаме да сме американски щат.
    Никакъв закон Магнитски.
    Просто Киро и сие- ОСТАВКА.

    Коментиран от #8

  • 2 Шегувам се

    30 0 Отговор
    Но ми харесва. Целият капитал на България и "новобогаташи" е създаден с "реки от кръв, народна" и в нарушения на куп изисквания за качество и контрол. Лошото е, че ще има двоен стандарт и "свещени крави", които не се пипат. Истинките инвеститори избягаха от България и няма да се върнат..

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дядото

    22 7 Отговор
    очаквано.от натресените от краварите подлоги това може да се очаква.единствения изход за народа е септември
  • 5 Стефан Петров

    25 6 Отговор
    Когато неколкократно тук писах,че в Европа фашизма не е убит и той се възкръсва ме триеха. Сега както ще кажете? В сравнение с този закон репресивното старо ДС и тоталитарната социалистическа държава са детски занимавки. И кой е вдъхновителя на закона- най-фашистката държава -САЩ. Да припомням ли думите на големия немски драматург Бертолд Брехт от 1946г.,че "Когато демокрацията се превърне във фашизъм, тя ще има лицето на САЩ".
  • 6 хех

    20 3 Отговор
    "Опростена изява" - адвокатът мого издалеко е решил да ги нарече "прости".
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 нееееее

    9 19 Отговор

    До коментар #1 от "Махмуд":

    ОСТАВКАТА ЩЕ Я ВИДИШ, АМА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН! 30 ГОДИНИ ЛАПЧО -ПАПЧО СТИГАТ! ТОЧНО ТАКЪВ ЗАКОН Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПРИЛОЖИ СПРЯМИ ВАС!!!!
  • 9 Подобен "закон" има и в канада.

    16 7 Отговор
    Но той се използва в "извънредни" ситуации. Това са правили трЬодо баща и син, за да се разправят с политическите си противници. Не наш Просто киро май го е взаимствал със същата цел . . . Не трябва да се допуска този фашизъм.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Данъкоплатеца

    7 12 Отговор
    малей как пищят партиите от Статуквото, ще им секне безплатната трапеза и крадците ще си получат заслуженото !!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 знаеш ли къде е проблемът?

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шегувам се":

    Проблемът е, че с подобни закони ще ударят интересите на българските корпорации (поне част от тях), но няма да ударят по чуждите чуждите.
    Да не би чуждите търгаши да са намазани с мед херувимчета, които никога нищо не нарушават? Или пък са се трогнали за нашего брата, не го крадат и не му пробутват долнокачество и всякакви други врътки?
    За 30 години източиха 1 трилион от страната, а нямаме и една мултинационална корпорация - нищо. Няма и 10% от тези пари днес да са български корпоративен или какъвто ида е частен капитал. Къде е останлото?

    Сега остана да убием и наченките на бизнес и есеки чужд ще вика "ура".

    Да спрем кражбите - да.
    Но отнемането на осбжствност не ттрябва да бъде улеснявано, напротив, трябва да бъде затруднявано.
    След 12 години чси вакханалия сега остана да влошим още положението.
    А уж искахме да го подбрим.
    Нейсе...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    3 1 Отговор
    То се знае, кои крадоха в зелено, не всички де, професори в университети, управители на фирми и все отгоре. Да са живи и здрави, кой будала дал да не реве днес, че може да бъде свободен
  • 16 Анонимен

    0 2 Отговор
    Лоши хора няма, лоши са ония, що ги търпят. Краден залък гуша насища, ала душа оголва.


    В Бг.. Беда, щом баниците меси обущар, Ботушите пък ги кове хлебар...

    Живи и здрави бъдете!
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор
    Ченге до ченгето.нормален човек няма на снимка в медиите вече!!!!!!!!!
  • 18 Фактъ

    5 2 Отговор
    Герб - ДПС вият на умряло . Защо ли ? Този чичка е адвокат на хунтата .
  • 19 Адвокат Рангелов и Мафията Реват??

    1 1 Отговор
    Затварят им "кранчетата" и спират да се пълнят чекмеджета с пачки Евра, а Хиени ГЕРБ и Платените Стачкуващи искат пари за "протестите" и Саботажи те, и за това е тоя РЕВ!? Спират се паричните потоци към Бившите управляващи!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове