Last news in Fakti

28 Май, 2022 12:07 2 037 26

120 лв нощувка на човек в "ол инклузив" хотел по морето това лято

  • 120 лева-
  • нощувка-
  • ол инклузив-
  • хотел-
  • морето

Чадърът и шезлонгът на плажа струват по 10 лева

120 лв нощувка на човек в "ол инклузив" хотел по морето това лято - 1
Снимка: bTV

Как инфлацията ще промени цените по морето това лято? Поморие е един от курортите, в които може да се намери както много скъпа, така и много евтина почивка. Тук има луксозни хотели от 4 и 5 звезди, през малки семейни хотели, до бунгала и квартири по частни домове. Цените навсякъде обаче са с до 30 % по-високи в сравнение с миналата година, разказват от bTV.

В луксозен хотел с пакет „ол инклузив“ средната цена на човек за нощувка се е повишила от 90 на 120 лева в сравнение с миналото лято. Около 50 лева е цената в хотел за нощувка със закуска.

В квартира, в малък семеен хотел или бунгало цената за нощувка е между 25-30 лева на човек, с 5 до 10 лева по-висока в сравнение с миналата година.
На този фон повечето хотели в Слънчев бряг вече са отворени, а до 1 юни почти на 100% всички ще работят. Цените са повишени с до 30% на база продаваните пакети миналото лято. В курортния комплекс традиционно хотелите работят само на база „ол инклузив“.

„Ще бъде 60 евро нощувка за един човек с консумацията на храни и напитки“, заяви хотелиерът Пламен Копчев.

Цените на плажните принадлежности са по 10 лева за чадър и 10 лева за шезлонг.
В по-малък курортен град като Поморие, в четиризвезден хотел, вече може да плати само за нощувка със закуска на по-ниски цени.

"Миналата година една най-обикновена стая при нас беше 84 лева, сега в началото на сезона към този момент вече е 94, значи покачването е 10 лева“, обясни Магдалена Господинова.

В цената влиза закуска и ползване на спа зона.

Цената е за двойна стая, т.е. по 47 лева на човек, но в активния сезон сумата ще се повиши още. В Поморие почивката на море може да се съчетае с лечебни процедури с поморийска кал от солниците.

Още по-изгодно излиза почивката на къмпинг. Цената за малко бунгало е 70 лева на вечер в активния сезон, за юни и септември се предлага за 50 лева. По-големите бунгала за семейство са по 100 лева. В тях има и кухненски бокс.
"Този къмпинг си има постоянните клиенти, които с години си идват на бунгалата, търсенето на каравани е доста голямо, особено след пандемията този отворен тип туризъм доста се предпочита", заяви управителят на къмпинг Зоя Недева.

Място за каравана на първа линия на къмпинг "Смокиня" струва 2500 лева за този сезон, срещу 2000 лева за миналото лято.

Летовниците ще трябва да отделят повече средства и за храна. Обяд или вечеря излиза средно между 20 и 30 лева на човек.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шокиран

    55 2 Отговор
    На украинци сте готови по 15 лв.на ден заедно с храната а за българи 120лв.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Четиричленно

    51 1 Отговор
    семейство 500 лева на ден , ол инклузив + път , чадъри , паркинг и и и..... Ол инклузив диария !
  • 6 Лошаръ

    50 3 Отговор
    За укрите по 40лв на Слънчака 5 звезди защо ме цензурирате това да не е Окраина ?

    Коментиран от #21

  • 7 БУНБон

    37 1 Отговор
    Отивам ама в Гърция
  • 8 име

    20 4 Отговор
    далаверата ще се върти с украинците със собствени имоти по морето тази година .

    плащаш пари ( по-малко) на украинеца и той ти осигурява стаята и храната в хотела където се е регистрирал като бежанец, а пък той си седи в собствения имот .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Значи за урките безплатно

    32 3 Отговор
    А на нас ще ни дерете кожата.
    Айде у лево, ще ви пропуснем , ще идем някъде в чужбина,където е по евтино.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Васил

    26 0 Отговор
    Ще има дълго да чакат балъците свършиха.
  • 13 В Сибир

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "Значи за урките безплатно":

    Те чакат ол инклузив.
  • 14 ДжапанкитеВсака

    22 2 Отговор
    За 150 кинта български с вкл. закуска на ден съм букнал цялото фемили (х4) на един южен гръцки остров в края на юли. Студио с безкрайна морска, синя та тюркоазена гледка! Отделно всеки ден ще има абсолютно пресни мръвки и риби на масата. И кануто съм приготвил, такъмите за бълбук-бълбук за плажовете с кристална тюркоазена вода. И чадъри с легла няма да ти скриват сгледа: само малка част пред капанчето! Рекламата на родната зеленясала морска мизерия оставям на БГ сайтовете. Надявам се и тази година Plovdiv24 да ни държи ежечасно в крак с новините от актуалната, невероятната, луксозна вселенска дестинация Слънчака!
  • 15 къмпингар

    17 1 Отговор
    Ха-ха-ха...който ги има и не знае как ги е изкарал тези пари -нека ги дава . Аз съм си БЪЛГАРИН ,потомък на Хан Аспарух...Обичам си Природата и това как са си живяли прадедите ни в хармония с нея . А днешна България с 1341 год.История си е и ...МОЯ тъй ,като съм бил частица - дори милионна от НЕЯ, като НЕИН ГРАЖДАНИН и НИКОЙ не може да ми ЗАБРАНИ да ползвам ,който и да е квадратен метър от нейните 111 000 000 000 квадратни метра , за да си побия чадъра, паркирам караваната или разпъна палатката за няколко дена ...и съм сигурен ,че с тези 120 лева "оноклузив" /ден /на човек ...поне цяла компания от 4-6 човека ще се чувстваме като ..."ЦАРЕ" !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Путинофил

    9 6 Отговор
    Аз ще се пишем за украинец и всичко ще ми е безплатно.

    Коментиран от #19

  • 18 Росин

    12 1 Отговор
    Нащто черноморие много му здраве.нека им стоят празни тъпите хотели.отивам си на Гърция,там чадъра и шезлонга са безплатни.и морето е сто чоъти по яко за къпане
  • 19 Кранево

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Путинофил":

    Абе аз от няколко месеца , искам да се пиша за такъв ,само като ги гледам как живеят при нас ...нито за сметки мислят - ток,вода ,нет, храна ,пране ,готвене и какво ли и не мислят ....нито "здравни "плащат,дори Свинетки за скъпите си коли ...от месец -два ходят по джапанки и шорти вече "изпечени" и изгорели " по плажовете ...ама на ...как да се пиша украинец, като толкова административни мерки ми пречат ... все пак имам имоти , коли ...трябва и от тях да се откажа ...ЧЕ ДАНЪЦИ ИМ ПЛАЩАМ .
  • 20 Ами ...

    10 1 Отговор
    Някой въобще ходи ли там?
  • 21 Ами ...

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лошаръ":

    Вероятно защото не е вярно и всички го знаят
  • 22 123

    8 1 Отговор
    Здравей Гърция и Турция супер море и почивка
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Някой имат пари дори за този хотел в смисъл да го купят.......Но на море ходят на хамак и плащат само за парк-плац на хамака....С храната е по трудоемко но на ден им излиза не повече от 25лева.....Бъдете спестовни!!!
  • 24 Абе тия

    3 0 Отговор
    луди ли са? 120 лева на човек ол инклузив... с претоплени от предния ден ястия, един ден печена риба на фурна, на другия ден каквото е останало от тази риба се панира и пак се предлага... Ужас... Я по добре в Гърция. Там за 60 евро си взимам студио до брега, ресторанта е на 100 метра от студиото, плажа е на 50 метра... За 4 членно семейство закуска, обед и вечеря излизат около 100 до 120 евро на ден... Малко по скъпо, отколкото в Бг, но значително по чисто, по тихо и по спокойно...
  • 25 Българин от БГ

    2 1 Отговор
    По добра почивка от собствения си дом няма.Хем ще си отпочинеш добре,хем ще спестиш пари.
    Нека хотелиерите сами да си ползват "ол инклузив"!
  • 26 Ккккк

    0 0 Отговор
    И ние идкаме по 40лв на ден жл инклузив. Защо за нас вдигате цените
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол