Last news in Fakti

1 Юни, 2022 15:37 1 447 6

Проданов: Немският туристически бранш има интерес към комбиниран продукт в България

  • христо проданов-
  • туристически бранш-
  • германия

По време на срещата бяха дискутирани предимствата на българските зимни курорти, които по качество не отстъпват на австрийските курорти и предлагат добра цена на услугата

Проданов: Немският туристически бранш има интерес към комбиниран продукт в България - 1
Снимка: МТ

Германия е приоритетен туристически пазар за България. Преди корона кризата немските туристи достигнаха 1 млн. годишно и са на трето място по брой след Румъния и Гърция. Страната ни е позната като морска дестинация, но ние имаме потенциал за зимен, културен, спа и селския туризъм. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на среща с Клаудия Мюлер, комисар по туризма на Федералното правителство и депутат в Бундестага.

Той подчерта, че България е на трето място в Европа по културно-исторически забележителности и на второ след Исландия по наличие на минерални извори. „Българската СПА асоциация сключи договор с германската асоциация на здравно-осигурителните каси и нашето желание е да предложим тази услуга на повече здравни каси, за да може да достигне до повече германци“, допълни министърът.

По време на срещата бяха дискутирани предимствата на българските зимни курорти, които по качество не отстъпват на австрийските курорти и предлагат добра цена на услугата. „Имаме много добра и здравословна българска кухня и над 200 винарни с качествено вино на добра цена и всичко това искаме да предоставим на немските граждани, каза още министърът.

По думите на комисар Мюлер в Германия има голям интерес към точно този тип туризъм. Още повече капацитетът на техните курорти не е достатъчен и не могат да обслужат всички нуждаещи се германци. Обсъдени бяха възможностите за развитие и на круизен туризъм между двете страни по река Дунав.

Министър Проданов беше на работно посещение в Германия с българските депутати д-р Илин Димитров, председател на Комисията по туризъм и Снежана Апостолова – заместник-председател на комисията. Министър Проданов и Илин Димитров поканиха комисар Мюлер на официална визита в България. Целта на посещението е немската страна да се увери, че България е сигурна дестинация и предлага качествен комплексен туристически продукт.

В Берлин беше проведена среща с президента на Германската туристическа асоциация (DRV) Норберт Фибих и главния управител Дирк Ингер. По данни на асоциацията желанието на германските туристи за пътувания към сигурни и приветливи страни като България се е увеличил. „Появяват се фалшиви новини, че България е близо до военни действия държава. Това е една от причините, поради което съм в Германия, за да уверя нашите немски гости, че ситуацията в България е изключително спокойна и сигурна“, заяви министър Проданов.

По думите му българското Министерство на вътрешните работи ще осигури отново безопасността на туристите, а тази година ще се увеличи полицията в курортите.

Част от програмата на делегацията беше и кръгла маса с представители на туристическия бранш в Германия. На срещата беше представена маркетинговата кампания на България за привличане на туристи от Германия и обсъдена бъдещата работа с немски туроператори. Туристическият бранш има интерес към възможностите за комбиниран продукт в България – добро преживяване с грижа за здравето, което до момента не е достатъчно познато на немския пазар.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да притежаваш роби.

    0 0 Отговор
    Това означава че си щастлива.
  • 3 Наталия Кобилкина

    2 0 Отговор
    Комбиниран продукт! Три месеца на хотел на Черноморието и бонус три месеца на палатка в балкана.
  • 4 Както

    0 0 Отговор
    Се вижда от снимките още не може да си затвори устата и изглежда много я е използвала за тоя джип.
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    " комбиниран продукт" - секс, наркотици и рокендрол?
  • 6 Виртуален асистент

    0 0 Отговор
    Добро състояние
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове