Last news in Fakti

1 Юни, 2022 17:23 8 446 30

Местят украинците от Елхово - ето къде ще ходят

  • украинци-
  • бежанци-
  • елхово

Украинците се придвижват с два автобуса и са около 100 души

Местят украинците от Елхово - ето къде ще ходят - 1

Украински бежанци, предимно жени и малки деца, в момента пътуват от приемателния център в Елхово към Старозагорските минерални бани. Те ще бъдат настанени в базата на „Мини Марица- изток“ в Града на липите, съобщава "Флагман".

Украинците се придвижват с два автобуса и са около 100 души. Ако местата в базата на „Мини Марица – изток“ не достигат, те ще бъдат настанени в общински бази в Стара Загора.

БЧК ще подкрепи нуждаещите се с дрехи, храна, памперси и консумативи за бебетата и малките деца.

Тази сутрин украинците се оплакаха, че в Елхово не им е била осигурена достатъчно храна, вода и нормални условия. Проверка на Флагман.бг установи, че единственото достоверно в случая е това, че около 10 фургона не са имали топла вода.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 еко

    41 0 Отговор
    Е що бе-откъдя накъдя?
  • 3 надарена кака

    80 2 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки къде ще ходят! Показаха и палатките,където ще ги настаняват. Имали климатици,течаща вода,тоалетни,какво щат толкова? Явно само в България луксозните хотели са за бежанци.
  • 4 Опонент

    9 83 Отговор
    🚩След като и вицепрезидентът Ил.Йотова разкритикува организацията за разселване, може и да има ефект.
    Украинците са легално пребиваващи СВОБОДНИ хора, а не нелегални брадати младежи от гората без документи.🚩

    Коментиран от #8

  • 5 Народът на Бг

    98 1 Отговор
    Преместете ги в сградата на Министерският съвет за да са доволни най-накрая!

    Коментиран от #7, #12

  • 6 Наталия Кобилкина

    17 21 Отговор
    Това на снимката е построено с средства от ЕС от Бойко Тиквата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наталия Кобилкина

    21 7 Отговор

    До коментар #4 от "Опонент":

    Те и онези си имаха документи. Нито едно Софийско семейство не е спало в хотел или държавна почивка база. Това на снимката е строено от Бойко Тиквата.

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пейо

    83 1 Отговор
    Въпроса е защо ги издържаме тези бежанци? Половината укр не е във война. Живеят си нормално. Защо зеленски не ги приютява там, а ние да се грижимза тях?
  • 11 Някой си

    58 1 Отговор
    А по-деликатните ук р и, може и в Президентството да ги настанят.
  • 12 Наталия Кобилкина

    51 1 Отговор

    До коментар #5 от "Народът на Бг":

    По добре в държавните жилища на депутатите. В резиденцията в Бояна и Де що има резиденция в България. Зеленски може да го поканим да излъчва от резиденцията в Евксиноград
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Е неееееее

    47 1 Отговор
    И басейн има на базата и се посещаваше от работници и всеки, който реши да отиде на плаж, срещу заплащане, естествено. Сега и да искат да плащат, няма да могат да се вредят, а и никой няма да иска да отиде. Бравоссссс, продажници.
  • 15 Орел

    69 0 Отговор
    Както е тръгнало накрая ще получат и значка "100 национални туристически обекта", гратис.
  • 16 За тези тридесет и три години...

    71 0 Отговор
    Демокрация има ли документиран случай,българските управляващи да са питали дали българите имат топла вода,ток,храна и дрехи за да оцелеят в Родината си?Жалко е но ,,държавата" ни е изпълнява предназначението.за което се създават държавите...Да пазят тези които си плащат държавният данък-задължение!
  • 17 Фалстарт

    54 3 Отговор
    Грешката с тези украинци бе заложена в самото и начало. Първо- ние не сме гранична държава с Украйна (по суша все още тогава) та да ги приемама като ...."БЕЖАНЦИ" от военен конфликт.Единственно от съпричастност можехме само да ги улесним в "безвизово влизане " ,но с техни редовни документи и средства за преживяване и без НИКАКВИ ДРУГИ ПРЕВИЛЕГИИ! Който можеше да си го позволи - да се настанява там докъдето джоба му позволява . И да си плащат за ВСИЧКО ...СВИНЕТКИ, ЗДРАВНИ УСЛУГИ ,ДОРИ ЧАДЪРИТЕ НА ПЛАЖА ! Нали съм от морето и вече три месеца са пред очите ми и ги виждам с какви коли се движат и КАК ПАЗАРУВАТ по Суперите ...Че и по 375 лева на месец на ръка им изплащат в Пощенският клон -"джобпарасъ" ...Егати ! Истината е ,че управляващата мафия от ПП препра едни милиони с тези хотели ,които са пак собственост на ...ТЕХНИ ХОРА - Кирчо и ортаците му от Кабинета ...
  • 18 Опонент

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Наталия Кобилкина":

    Кои "ония" си имаха документи. Масово хващаха в каналджийски бусове, в гористи черни пътища нелегално влезли в България 18-30 год. брадати младежи от Афганистан, Сирия, Ирак, без документи, за да не може да ги екстрадираме обратно, (личните им документи са доказателството за съответната страна да си ги вземе)
  • 19 Украинка:

    64 4 Отговор
    Какво искате бе българи!
    В Елхово няма СПА център, няма фитнес, няма МОЛ и няма море, а вече идва лятото!
    Ние за какво сме дошли в България!

    Коментиран от #20

  • 20 Служил в 12 МСП Елхово

    37 1 Отговор

    До коментар #19 от "Украинка:":

    Най -лошото е ,че го няма и моя 12 МСП Елхово ,в ,който служихме преди години все едни здрави, млади и с корави ... момчета - кашици, танкисти ,артилеристи ...Щяхте да давате мило и драго тогава ако бяхте в Елхово :))) Че и Школа за граничари имаше даже с над 500 души ЛС-в...

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 човек от народа

    38 1 Отговор
    навлеците - вън !
  • 24 отново

    19 0 Отговор
    повтаряме историята на фамилия Зрънкови от 2002г.
  • 25 Васил

    31 1 Отговор
    И това им е много на тези нагълци защо не искат да работят просто така са свикнали вън от България
  • 26 Още

    28 1 Отговор
    Още и още продължават да реват.В Полша и в Словакия и Румъния има палатков бежански лагер.Там ги натикаха още от самото начало.А българите нали сме прости/ така каза и Борисов / им дадохме луксозни хотели вСл.Бряг, Обзор, Китен, Несебър и Зл.пясъци.Сега нека да тропат и квичат, че ги няма тези екстри.И Йотова и тя се пришпори да ги съжалява и одумва Правителството.Ами да се погрижи да им намери квартира с пари от Президентската Институция.Нали имат фонд за развлечения и други разходи.Дайте още да им търпим глезотиите и лъжите.Не ги е срам.Колко българи живеят под прага на бедност.Живеят в 1 стая семейства с по 1 или 2 деца.Егати фасоните им.Ако в Украйна са живяли щастливо и богато, тук не е така.Ще търпят и ще се примиряват,защото в Кауфланда и в Лидъл излизат с препълнени колички.52.300 млн.им дадохме и пак недоволни.А тези пари щяха да отидат за болни сирачета и инвалиди
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гого

    33 0 Отговор
    Два месеца море ,после два месеца пампрово и минерлни бази храна на корем е супер .българия мащеха за нас а за нацистите бащения хахаха е честито роби .от факти ще премахнат коментара
  • 29 Кире

    20 1 Отговор
    Голям член си вкара с тия украинци, ама явно ти харесва!

    Коментиран от #30

  • 30 СНиколов

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кире":

    Работа е там, че го вкара на България, тоест народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове