Last news in Fakti

3 Юни, 2022 18:41 2 377 26

Андрей Райчев: На фона на Орбан и Качински Петков изглежда отличник, играе го нещо като резервния играч на Зеленски

  • андрей райчев-
  • кирил петков-
  • виктор орбан-
  • отличник-
  • резервен играч-
  • володимир зеленски

Според политолога Христо Панчугов усещането за криза у нас е перманентно състояние

Андрей Райчев: На фона на Орбан и Качински Петков изглежда отличник, играе го нещо като резервния играч на Зеленски - 1
Снимка: bTV

Това си е политическо вълнение, няма кризи. Имаше две неща, които можеха да съборят правителството – оръжието за Украйна и въпросът със Северна Македония, понеже имаше полярни възгледи. Поне в моите очи, и двете са преодолени. По първата тема дадоха заден, за втората ще дадат заден всеки момент. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV социологът Андрей Райчев.

"Има едни приказки, които Кирил Петков говори в чужбина – той го играе нещо като резервния играч на Зеленски. И на фона на Орбан и Качински Петков изглежда отличник. Той говори в Европа как ще предоставим оръжие на Украйна и как ще вдигнем ветото за Северна Македония, но нито дадохме оръжие на Украйна, нито ще вдигнем ветото за Македония. Политиката на двете лица му донесе успех. Кирил Петков им намери цаката на европейците – говори им това, което искат да чуят, а те знаят цялата истина и нищо не питат'', обясни Райчев, цитиран от novini.bg.
По темата с въвеждането на еврото социологът посочи, че ако станем членове на Еврозоната, то "България ще влезе в ядрото на Европа". Той определи като "глупост" твърденията, че цените у нас ще скочат, ако приемем еврото.

От всички истории, това е единствената сериозна и важна история. Това е базов въпрос за България, заяви Райчев.
По думите му целта на ГЕРБ не е да свалят правителството, а да излязат от изолацията, в която се намират.

Денят, в който те ще се усмихнат, не е този, в който ще падне правителството, а този, в който ще им се обадят по телефона за мнение, смята социологът.

В заключение Андрей Райчев прогнозира, че правителството ще се задържи до септември догодина.

Според политолога Христо Панчугов усещането за криза у нас е перманентно състояние.
Той допълни, че "би било чудесно, ако сме заблудили западняците" (по темите със Северна Македония и военната помощ за Украйна, бел. ред.), но това едва ли е станало, а по-скоро сме излъгали единствено себе си.

Опасявам, че вече никой не гледа сериозно на България, отбеляза Панчугов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Козяк

    33 11 Отговор
    Кирчо играе по нашата свирка!

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Ицо

    40 13 Отговор
    Отличник по какво по простотия
  • 3 Тошко

    43 15 Отговор
    ПростоКиро е една марионетка на Херо!
  • 4 Българин

    46 16 Отговор
    Кирчо го играе ПРЕДАТЕЛ НА НАРОД И РОДИНА
  • 5 Киро Отличника

    41 11 Отговор

    До коментар #1 от "Радио Козяк":

    Той кирчо не знае на кой свят се намира. Нормално е никой да не ни взема насериозно.
  • 6 Абе

    35 10 Отговор
    къв отличник в кое? Та той влоши отношенията между Маке и БГ, между Русии и БГ?
  • 7 шопо

    27 9 Отговор

    До коментар #1 от "Радио Козяк":

    Кирчо и Кокорчо, както и да се врътат, все до псувня ме докарват !
  • 8 БАЙ КУРТИ

    31 4 Отговор
    Е па щом го играе като ЗЕЛЕНИЯТ отличник да застава до него и в окопа. А че ОРБАН защитава интересите на УНГАРИЯ е слаб ученик . РАЙЧО , РАЙЧО жив та..а.к си .
  • 9 Наблюдател

    30 3 Отговор
    "Той определи като "глупост" твърденията, че цените у нас ще скочат, ако приемем еврото."
    Простичък въпрос към Райчев, като за Първи клас: Цените накъде се закръгляват "умнико" нагоре или надолу?
  • 10 Тоя трол

    7 5 Отговор
    пак е жулил халюциногенни гъби.
  • 11 Нищо нова не научил, само лапа пари и

    6 13 Отговор
    казва руски опорки ! "Който е корумпиран, често получава пари от Русия", каза българският премиер Кирил Петков в интервю за Швейцарското Радио. Според него в страната има 20 сиви кардинали, от които България трябва да се освободи. Той е решен да промени страната си, смятана за най-бедната и най-корумпирана в целия ЕС, а привържениците му виждат в него последна надежда за България. Кирил Петков е министър-председател на една страна, в която много хора се чувстват свързани с Русия, и в която всеки момент правителството може да се разпадне.
  • 12 нено

    27 8 Отговор
    Зеленски е комик -дрогиран, Петков е канадски малоумник, предател на Българите! Малко са те в историята, но той ще остане като един от тези!
  • 13 Да бе да

    11 3 Отговор
    "По думите му целта на ГЕРБ не е да свалят правителството, а да излязат от изолацията, в която се намират."

    По принцип този не го коментирам ! Кой плаща, него хвалим !

    В изолация е само един човек от герб, ако " той" не е там герб ще оцелее! боко иска само едно нещо , и то е да не го съдят ! Затова държи партията си и държавата заложник !
  • 14 Евроатлантик

    9 5 Отговор
    Киро не си заслужава да бъде анализиран! Все едно да анализираш едно ла@@о!
  • 15 Извод за незрящи

    5 2 Отговор
    1. Правителството преодоля двете кризи, които можеха да го бутнат и високата инфлация при храните и лекарствата и вдигането на цените на горива, отопление, топла вода, ток и всякакъв вид услуги НЕ МОГАТ ДА ГО БУТНАТ.
    2. Петков е резервен вариант на Зеленски за борба срещу Русия ама е ИЗЛЪГАЛ ЕВРОПА И СИ ИГРАЕ НЕГОВАТА ИГРА УСПЕШНО И БЕЗНАКАЗАНО.
    3. Въвеждаме ЕВРОТО И ЦЕНИТЕ ЕДВА ЛИ НЕ ПАДАТ на фона на инфлацията която се е получила при много по силни икономики като Германия при въвеждането му И НИЕ ЩЕ СМЕ ГЛУПАЦИ АКО НЕ ГО ВЪВЕДЕМ без да се споменава другите страни които не са го въвели и причините за отказа им.
    4. ГЕРБ НЕ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ, А ДА НЕ СА В ИЗОЛАЦИЯ ( ВЕРОЯТНО ИСКАТ САМО ДА ГИ ПОЗДРАВЯВАТ И ЦЕЛУВАТ КАТО ГИ ВИДЯТ ).
    5. Въпреки невероятните успехи, преживяните кризи, умелото лъгане (лобиране за собствените ни интереси) и съкрушената опозиция се оказва, че НИКОЙ НЕ ГЛЕДА НА СЕРИОЗНО НА БЪЛГАРИЯ.
    - С НАСАЖДАНЕТО НА ТЕЗИ ИЗВОДИ ТЕЗИ ТОЗИ ПЪТ СЕ ИЗЛОЖИХА АМА МНОГО СЕ ИЗЛОЖИХА!
  • 16 Васил

    6 11 Отговор
    Добре че е имаме премиер с малко акъл ако беше Бойко инфлацията щеше да е поне 300%
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дочко

    4 8 Отговор
    Г-н Райчев, министър-председателя е ясен че защитава решенията на ЕС. А ти защитаваш само собствения си интерес. Сигурно са ви спрели парите за корт терените по Балчик или Шабла, не си спомням. Не ти ли омръзна да се въртиш като ,,пелингатор ".
  • 19 бай Амет чобана

    4 3 Отговор
    Хубаво, че Киро е премиер. Той малко аджамия още, ама по добре, че е така, че ако беше Бацо можеше артък да идат някви неща за Украйна. Как чезнаха милионите от магистралките.
  • 20 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    ПРОСТО у нас мафията си има ДЪРЖАВА

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мамул

    3 1 Отговор
    Про100киро с каква заявка дойде, а накъде ни подкара, а? Nice!
  • 24 хех

    2 0 Отговор
    райчев обича еврото, но недолюбва европа. малък външен конфликт, голяма вътрешна фрустрация.
  • 25 Агент Иван

    1 1 Отговор
    Комунист значи краде благородно за благото на народа, мрази европа и сащ т.нар "Запад" но децата им учат работят в Европа ???
  • 26 Всичко е до време

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Мафията в бг ще трябва скоро да избира между закона и затвора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол