Last news in Fakti

6 Юни, 2022 07:59 2 471 17

Кошлуков връща наградата си за тв журналистика "Свети Влас"

  • емил кошлукав-
  • награда-
  • тв журналистика-
  • св. влас

Паричната ѝ стойност от 15 000 лева ще подари на БНТ и на журналистите Александър Марков и Аделина Радева от телевизията

Кошлуков връща наградата си за тв журналистика "Свети Влас" - 1

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков връща наградата си за тв журналистика "Свети Влас", а паричната ѝ стойност от 15 000 лева ще подари на БНТ и на журналистите Александър Марков и Аделина Радева от телевизията.

Той обяви решението си във фейсбука си, след като двамата журналисти не бяха отличени на 12-то издание на конкурса. Кошлуков е първият носител на приза.

Ето как той се аргументира за това си действие:

"Сашо Марков беше първият български журналист, който отрази началото на руската атака в Украйна. България разбра от БНТ, че е започнала война. Репортажите му, в екип с Владимир Богдански и Робърт Вецов, бяха излъчени над 540 пъти от 75 европейски и световни медии.

Той не получи награда на Св. Влас.

Аделина Радева, с подкрепата на колегите от новините и публицистиката, проведе единствения телевизионен диспут между кандидатите за президент в България. Около един милион зрители го гледаха в ефир и близо 500 000 в интернет.

Тя не получи награда също", заявява Кошлуков.

Той коментира още, че загубата не е тяхна, а на журито.

"Жалко и срамно е това, което те демонстрират.

И тъй като съм първият носител на голямата награда на Св. Влас, искам да кажа, че я връщам. А парите, които получих с наградата,15 000 лв, ще подаря на БНТ. И ще наградим с тях истинските журналисти. казва в заключение Кошлуков.

Защото наградата я получих за компетентността на моите предавания тогава, както и за обективност в изострена медийна ситуация, по думите на журито.

И трябва да съм компетентен и обективен и днес", заявява в заключение Кошлуков.

Припомняме, че носител на голямата награда за тв журналистика "Св. Влас" стана Мария Цънцарова от Би Ти Ви.

Специална награда получи Марина Цекова от Нова ТВ. С приз бе отличена и Светлана Ганчева от БНТ 2 - Варна, като наградата ѝ се дава за отразяването на войната в Украйна.

Наградите се определят от 5-членно жури с председател проф. Ивайло Знеполски. В него влиза и Иван Гарелов, който е председател на сдружението, което връчва наградите.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диспута

    26 4 Отговор
    на Аделина Радева , беше ПАРОДИЯ на диспут , господине ! Не е лъжица за нейната уста !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 срам

    25 0 Отговор
    Мили очички , заедно с лицемерие .Тези неща минаваха при шайката и тиквата
  • 6 Какво

    23 0 Отговор
    общо има журналистиката със "Свети Влас" ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ИВАН

    19 0 Отговор
    Айде народе български, насам на турските сериали - гледай на воля вече 30 години
  • 9 Св.Влас ,

    15 0 Отговор
    който е бил овчар , е закрилник и изцерител на животните , и към него стопаните им са отправяли молитвите си за помощ , а и до днес ! Каква журналистическа награда на негово име , каква журналистическа етика , култура и познания , бе хора ?
  • 10 Въпросче

    25 5 Отговор
    А някой от "националните" мисирки на държавна хранилка отрази ли зверствата на украинския режим в последните Осем години срещу рускоезичните в Украйна ❓

    Коментиран от #14

  • 11 росомаха

    8 10 Отговор
    Подкрепям решението на Кошлуков . Цънцарова е много далече от професионализма на Аделина Радева . Гарелов щом е жури е ясно колко е компетентно и безпристрастно . В крайна сметка е важно одобрението на зрителите .
  • 12 наградата ще се казва

    11 1 Отговор
    свети доган
  • 13 Марийка цънцарова просто си църка

    5 0 Отговор
    Тази цънцарова за нищо не става, освен да се подмазва. Предаването "Говори сега" е много стойностно, тази журналистка Костадинова заслужава награда.
  • 14 Коментар

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Въпросче":

    В същност парадоксът е, че бтв имат репортаж от 2015, в който разказват как украинския режим на наркомански трепе бесарабски българи, НО уви към настоящия момент, такъв запис за тях не съществува!

    Този репортаж е доказателство за бг журналистиката към днешна дата - единствено прозападна пропаганда и риалитита!

    Такива отпадъци е редно да бъдат сортирани и извозени по местата им!!!
  • 15 Диана

    1 1 Отговор
    Не мисля. че Кошлуков е прав да връща и преразпределя свои награди..Така той показва неуважение към мнението на журито! Колкото и да му се струва нещо несправедливо, това е тяхното решение и той трябва да го приеме такова, каквото е, а ако смята, че някои негови журналисти заслужават отличие, би могъл да ги награди в рамките на БНТ! Съгласна съм, че често се случват необективни решения да надделеят в подобни ситуации, но всеки има право на свое мнение и отношение..Кошлуков може само да си извади заключение за отношението на тази комисия към него и неговите журналисти и да се запита кой греши и защо греши в случая..Някога баща ми получи златен медал и чул без да иска разговор по този повод между хора, които са доста далеч от неговата работа, че той не го заслужавал..Баща ми дори не отиде да получи ордена си и му трябваше доста време докато заздравее раната му от тези приказки..Завистта, злобата, мръсотията у нас не са от вчера, но нищо няма да се промени ако се предаваме...
  • 16 позор

    2 1 Отговор
    Каква награда за тоя пандисчия освен новините не пуска Български филми,а само англо-саксонски идиотщини
  • 17 Тодоров

    2 0 Отговор
    И НОВА ТВ, и Би Ти Ви , меко казано, са най-отвратителните проводници на западната соросоидно-лъжливо-невярна журналистика. Никаква обективност от тях и не дават възможност на хората да получават балансирана информация за и против определени събития, в настоящия момент особено за конфликта Украйна-Русия. Напълно едностранно отразяване на събитията в полза на Украйна. Като папагали само препредават какво казал Зеленски, или Байдън, колко лош бил Путин, че защитава собствените си граждани, как руснаците били пребити от бой от ВСУ, колко оръжие ще изпратят САЩ за разгрома на "руските нашественици" и т.н. и т.н. Но нищо за скъпите лимузини с млади украинци, които кой знае защо не са на фронта, а по нашето Черноморие и в големите градове. Питам: Защо в тези телевизии нито веднъж не чух и не видях обективен журналист да говори и коментира какво се случи в Украйна от 2014 г. до 2022 г. и защо от февруари насам е в ход специалната операция на Путин в Украйна. Отговорът е един - настъпващ нацизъм и опит на САЩ с чужда пита помен да правят на Русия. ТОВА Е ! БЪЛГАРИЯ падна под ДОСТОЙНСТВОТО СИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове