Last news in Fakti

7 Юни, 2022 20:38 1 610 8

Охраняват зам.-министър на земеделието заради казуса с „Капитан Андреево“

  • иван христанов-
  • охрана-
  • заплаха

В края на май Иван Христанов обяви, че е бил заплашван

Охраняват зам.-министър на земеделието заради казуса с „Капитан Андреево“ - 1
Снимка: БГНЕС

Още тази седмица слагаме на заместник-министъра на земеделието охрана във връзка с работата по казуса с лабораторията на границата, каза премиерът Кирил Петков в Садово на среща със земеделски производители, чиито насаждения пострадаха от градушката на 31 май, предаде БТА.

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов обяви в края на май, че са били отправяни заплахи към него. В началото на юни, след заседание на парламентарната комисия за превенция и противодействие на корупцията по казуса с фирма "Евролаб 2011 и граничен пункт „Капитан Андреево“, Христанов коментира, че на заседанието е била предоставена информация, която „хвърли повече светлина по темата и защо всъщност се налага държавата да встъпи в своите задължения и да поеме контрола над границата“. По повод изказването си, че срещу него са били отправени заплахи, когато е започнал да работи по сигнали, свързани с пункт „Капитан Андреево“, Христанов тогава каза, че е сезирал компетентните органи и по случая се работи.

Днес премиерът Кирил Петков коментира, че за пръв път българско правителство имаше смелост да застане срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата. Като отидох там, не можах да повярвам - в тази лаборатория на някои от местата не беше стъпвал човек, в лабораторията за животни нямаше една сламка на пода, коментира Кирил Петков и допълни, че това бяха "едни фиктивни лаборатории голяма част от тях, които бяха там само да контролират вноса, кой да влиза и кой да излиза". Според премиера с работата по случая е поет риск, тъй като се спират парите на хора, "които са получавали много години милиони".

В момента имаме 4,5 процента растеж на икономиката в една от най-големите кризи, посочи пред производителите Петков. Той коментира, че проблемът сега е с инфлацията, която идва отвън - от енергийните източници и от храните. Според Петков инфлацията при горивата няма да продължава да влияе на цените им. Той посочи, че следващият проблем е продоволствената криза и прогнозира инфлация при храните.

Премиерът отбеляза, че срещу правителството се води сериозна пиар кампания. Има едни хора, които много добре знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане и трябва да направят всичко възможно това да не се случи, каза Петков. Според него има и външни фактори, които искат това правителство да падне, "защото не им харесва, че заставаме твърдо зад позициите си, включително и да не ни извиват ръцете за газа". Рано или късно тази мъгла от негативен пиар ще свърши, каза още Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да е

    16 7 Отговор
    жив и здрав и Господ да го пази !
  • 2 вижда се

    20 5 Отговор
    Бухалките на боко не спят !!
  • 3 Брендилия

    2 6 Отговор
    Пазете ми сладура. Той е готов за Премиер с тази решителност.
  • 4 МАФИЯТА

    9 3 Отговор
    НА БАРЦЕЛОНСКИЯ ТАРАЛЕЖ Е В ДЕЙСТВИЕ...ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ЩЕ СТРАДА ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО...ГЕШЕВ Е ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ...
  • 5 ТаУмВзе

    2 2 Отговор
    Палавниците верно ще започнат с Поръчките много скоро. Така е на територията мутроландия.
  • 6 Жорж

    8 3 Отговор
    Този път Петков е напълно прав. Досега от въпросния пункт заради безхаберие са давани възможности на частна фирма да печели милиони и да плаща на държавата стотинки.
    Сега държавата ще има много милиони и то на седмица от това, че ще е нормално тя да извършва проверките. Така ще има в пъти много милиони в държавата. Браво на Зам. Министъра и на Петков.
  • 7 Перо

    6 3 Отговор
    Рашков нищо не прави! До сега собствениците на фирмата за фитосанитарен контрол и обслужващите “гьола”,трябваше отдавна да са в затвора,заедно с държавните корумпета,които са абдикирали умишлено държавата от граничния контрол и са сложили там тези фирми на печатницата за пари /по 400 лв.на ТИР,с хиляди дневно/,сега какво се получава “имал,дал,било каквото било”, а вместо собствениците и държавните корумпета да са в затвора,зам.-министъра ходи с охрана! Срамота!
  • 8 ссср

    2 0 Отговор
    Кога един министър го охраняват когато е корумпиран .
    дадения министър в неделя даваше интервю по Канал 1 в което обясняваше , че не е толкова лесно да отнемеш лицензия .
    Само , че зависи как си я дал . Поначало в България всеки знае как се дава лицензия на доходоносен бизнес само когато платиш точно определена корумпирана сума определена и съгласувана от двете страни . Защо не може да се оттегли лицензия ами поради това че е съгласувана върху целия период или върху цяла една календарна година и затова и уговорената сума е доста голяма .
    Защо се повика МВР ами много просто за да поставят чадър и по този начин да замажат положението .
    Структурата на МВР не се занимава с зеленчуци това е толкова смешно че и най големият наивник би си изсмял .
    В този случай се слагат белезници както на министъра но така и на зам. министъра за извършване на корупционни схеми за издаване на лицензия .
    Хората вече се изучиха и вече такива номера не вървят .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове