Last news in Fakti

8 Юни, 2022 14:22 2 752 24

Каримански: И търпението на ИТН има граници

  • итн-
  • скандал-
  • бюджет-
  • любомир каримански

Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания, посочи депутатът

Каримански: И търпението на ИТН има граници - 1
Снимка: Архив

„Напускането на нашите министри е тяхно право, след като нищо не им е одобрено. Сигналът е, че първо на коалиционно ниво трябва да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства“.

Това каза пред бТВ в кулоарите на парламента Любомир Каримански от „Има такъв народ“, който е председател на бюджетната комисия в парламента. Той бе помолен да коментира демонстративното напускане на министрите на ИТН на заседанието на МС, където се обсъждаше актуализацията на бюджета.

„Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания, които са във връзка с МРРБ с индексацията към строителите и към всички онези, които реално изпълняват поръчките. В същото време МВнР също имаше едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, тъй като там са едни от най-ниските. Те са направили нов устройствен правилник. Чакаме т.нар. ефективно управление в правителството да оценява всички тези документи. Не знам дали има капацитетът да ги оцени", коментира Каримански.

Той заяви, че не са получили натуралните показатели и изчисления, които трябва да ги убедят в начина, по който е конструирана цялата логика на бюджета.

Каримански заяви, че „Има такъв народ“ са търпеливи и ще бъдат такива толкова, че да могат да защитят всичко онова, което е записано в коалиционното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 3 Отговор
    Хвърляйте оставка!
  • 2 гражданин

    19 26 Отговор
    Преживейте най-сетне, че няма да сте шеф на БНБ!
  • 3 ЖЕКО

    31 14 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА НОВИ ИЗБОРИ
  • 4 българин

    25 10 Отговор
    Няма Такава Партия, нямат колективен орган, нито съвет, офис абе нищо.

    Коментиран от #9

  • 5 Прав е ! Те мутрите, ченгетата

    7 21 Отговор
    и руските товорищи също се изнервиха ! Инак ще ви спрат рублите !
  • 6 Запознат

    22 11 Отговор
    Интересно как точно днес при гласуването за Лукойл се изнервиха, или ДПС се изнервиха?
  • 7 Оказа се,

    18 19 Отговор
    че и без ИТНататък бюджета е приет. Сега трябва да сте разбрали, че с вас или без вас, е все едно..
  • 8 Както

    14 11 Отговор
    и на българските граждани от чалга и чалгари !
  • 9 всичко е партийна фирма далавера мангиз

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "българин":

    продължаваме пре..бавката щото имат
  • 10 Няма

    10 10 Отговор
    как да приемат ваши предложения! Все пак обслужват задкулисни интереси, а във вашите не са включени интересите на кръга капитал!
  • 11 Браво на ИТН

    15 10 Отговор
    Напускайте всеки път, когато е в ущърб на България! Прави ви чест, че постъпвате достойно!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Георги v.

    13 15 Отговор
    Този нещастник не може да преглънтне, че го отрязаха за БНБ!
  • 14 Джон Диър

    5 13 Отговор
    Тоя от трактора в парламента
  • 15 маке

    2 12 Отговор
    Вашите идеи са да изпратите македонци на луната и тъпните на юпито николай василев
  • 16 решение

    4 10 Отговор
    Не мога да разбера ,как коолицията от трите партии пп,дб и бсп не могат да осимилират истината ,че министрите предложени от итн са министри на дпс .Всички важни позиции където са парите и далаверата са посочени от ДПС И СА НАЗНАЧЕНИ ЧРЕЗ ИТН.вРЕМЕ Е ТОВА ДА СТАНЕ ВСЕИЗВЕСТНО НА АЛЕКТОРАЛНАТА АУДИТОРИЯ И СОЦИОЛОЗИТИ И ПОЛИТОЛОЗИТЕ .вРЕМЕЕ ТИЯ ДА СА АУТ ОТН УПРАВЛЕНИЕТО С ЦЕНАТА НА НОВИ ИЗБОРИ .Итн изпълнява разпорежданията на сараите и за това е опозиция в коалицията .Вижти само повединието на данчо караджов който си позволява като министър да заявява ,че ако не се строят магистралите с фирмите на дпс и герб правителството ще падне .Такъв министър на секундата и итн да са аут а от коалицията
  • 17 Всеки

    8 3 Отговор
    който гласува за партии, които плащат за лъжи, като ДБ, ПП, ГЕРБ и ВЪЗРАЖДАНЕ, гласува против своето бъдеще, гласува да е краден, ограбван и лъган!
  • 18 ТИР

    3 8 Отговор
    Вдигайте белия Байрак, за другият парламент сте АУТ,,,,
  • 19 няма граници

    4 7 Отговор
    Няма граници за наглостта и граничещия цинизъм рекет на чалгарите на учиндолския сакат сарайски лакей! Нещо много са изнервени в малкото ДеПеСе, дето му викат още и ИТН! И пак "пръв на линия" е ефенди Каримански, който не беше избран за шеф на БНБ и газ пикае! Ами, да пикае, ама струята да се оттича в сарайската канализация, не в парламента!
  • 20 Ей ей ей

    1 8 Отговор
    Това човечен е наистина си повярва , че е фактор!?
  • 21 Българският народ

    7 1 Отговор
    трябва да поумнене и да спре да гласува за олигархични проекти като ДБ, ПП, ГЕРБ и ВЪЗРАЖДАНЕ и ДПС които плащат за лъжи по форуми и медии! Умен народ, не гласува за партиите на мафията! Умен народ не гласува да бъуде краден и лъган!
  • 22 ИТН ЧАЛГАРИТЕ

    3 3 Отговор
    СА ЛАПАЧИ И НИЩО ПОВЕЧЕ.
  • 23 Болярин

    0 1 Отговор
    Много дълго ги тарпяхте тия мазни измамници ! Съсипаха държавата, а утре ще си хванат самолетчето ( не за Скопие ... ) за Канада ! Народа остава отново излъган, ограбен и в мизерия!!!
  • 24 Ммда

    0 0 Отговор
    Този е от чалгарите, отдавна съм им теглил чертата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове