Last news in Fakti

10 Юни, 2022 19:40 3 629 18

Жители на "Красно село" към кмета на квартала: Спите ли спокойно, като знаете колко хора страдат

  • жители-
  • красно село-
  • кмет-
  • росина станиславова-
  • конфликт-
  • интереси

Преди дни КПКОНПИ за трети път Ви уличи в конфликт на интереси, пишат в отворено писмо хората от района

Жители на "Красно село" към кмета на квартала: Спите ли спокойно, като знаете колко хора страдат - 1
Снимка: БГНЕС

Жителите на столичния квартал "Красно село" изпратиха отворено писмо, в което твърдят, че са установили конфликт на интереси. Писмото е адресирано до медиите и до кмета на района.

Ето какво се казва в него:

Отворено писмо Във връзка с установяването на конфликт на интереси за ТРЕТИ път за Кмета на район „Красно село“-Столична община, жителите на район „Красно село“ искаме чрез медиите да отправим апел към г-жа Станиславова:

Г-жо Станиславова,

Преди дни КПКОНПИ за трети път Ви уличи в конфликт на интереси. Като вземем предвид, че заради Вас за район „Красно село“ бе спряна програмата на Агенция за социално подпомагане „Топъл обяд“, ръководена от заместника Ви „арх.“ Николай Веселинов, поради ФАКТА, че „хранихте“ най-уязвимата група на българското общество, по време на безпрецедентната COVID криза, а именно – възрастните хора и хората с увреждания с „питателна“ вегетарианска храна, докато в останалите райони на Столична община, хората получаваха дори и риба веднъж седмично. Заради вас за района не бе удължена програмата „Патронажна грижа“, насочена също към най-възрастните хора и хора, попаднали под карантина, докато във всички останали райони в Столична община, програмата се удължи.

Същата тази програма, по която Вие сама се определихте като ръководител, като „най-компетентната“ в районната администрация. Същата тази програма, по която сама си определихте възнаграждението, назначихте дъщеря си и се „контролирахте“ сама себе си. Заради Вас бяха спрени 44 проекта на граждански организации в цяла София по Програма „Европа“, поради Вашата еднолична намеса. И в момента, когато бяхте уличена в конфликт на интереси (два пъти), назначихте собствения си адвокат на граждански договор към бюджета на поверената Ви от нас, хората, администрация. С парите, предназначени за служители на районната администрация, сте заплатили адвокатския хонорар на собствения Ви адвокат!!! Поради пълната ви НЕкомпетентност се стигна дори до куриоз - откритият фитнес в „Хиподрума“ беше разрушен, след това бяха монтирани нови фитнес уреди (некачествено), вследствие на което отново демонтирани. Поради НЕкомпетентност бяха върнати близо 500 000 лв., предвидени за ремонт на тротоари и улици, тъй като не успяхте да организирате обществена поръчка и насочихте цялата сума в една единствена точка. Поради липса на очеваден достатъчен строителен контрол (по Ваши думи), върнахте за втори пореден път средствата за 2021. година, предвидени за ремонт на тротоари и улици.

Поради НЕкомпетентност не се справихте и с косенето на зелените площи в район „Красно село“. Общината ни се управлява непрозрачно и е като секта. Драстично се забавиха строежите на детски градини. Не изпълнихте нито едно от обещанията си по време на предизборната Ви кампания, а именно: „Връзка с гражданите“, качествено административно „Обслужване“, „Прозрачност“ и отчетност на общината, своевременно решаване на всички проблеми, свързани с „Градската среда“, както и „Експертен екип“ в общината, който да може да носи отговорност. За първите две години от Вашия мандат „Красно село“ и ние, неговите жители, се превърнахме в заложници на една неработеща община, превзета от злонамерен, некомпетентен и демонстриращ човеконенавистническо отношение към обикновените граждани районен кмет.

Администрацията преустанови изпълнението на по-голямата част от административните услуги, дейности и прерогативи, вменени ѝ по силата на действащата нормативна уредба, а качеството на малкото останали административни дейности деградира съществено. Нека спрем до тук! Колкото и да се опитвате да се изкарате жертва, няма да се получи, защото жертвата сме ние! В резултат от "управлението" Ви като районен кмет са налице: - липса на каквато и да е било публично достъпна отчетност от районната администрация относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община; - упражняване на административни репресии и унизително отношение към малки семейни бизнеси на хора, които от години се препитават с почтен труд в нашия район. - незачитане на изконните и гарантирани по силата на Конституцията право на частна собственост и защита на публичната такава;

Госпожо Станиславова, ние Вашите избиратели, Вашите работодатели си задаваме следните въпроси:

„Как поглеждате семейството си в очите, госпожо?“;

„Не Ви ли тежат на съвестта всичките проблеми, които стоварихте на хората? Как поглеждате самата себе си в огледалото, госпожо?“;

„Не се ли срамувате пред Вашите приятели и съседи, госпожо?“,

"Спите ли спокойно, като знаете колко хора страдат от безхаберието ви?".

За това, госпожо Кмет, ако все още е останало нещо човешко в онази, другата Росина Станиславова, онази, която ни агитираше пламенно, която ни убеждаваше, че всичко ще се промени, ако наистина имате дори капка достойнство и чест, Ви апелираме да си подадете оставката! Направете поне едно добро и смислено нещо за района, в който живеете, за района в който отглеждате собствените си деца. Не обричайте децата си да живеят с петното на срама и унижението. Освободете ни от Вашето управление!

От членове на групата „Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето“ и жители на район „Красно село“


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелените чорапки

    35 2 Отговор
    А Иванчева я опандизиха за нула време, явно кметицата е много оправна
  • 2 Тура ми Янко

    26 2 Отговор
    чия е тази мастита калинка
  • 3 Къде

    39 2 Отговор
    Къде е Христо Иванов?!Спи ли?!Кой натресе на хората тази некадърна и алчна кметица?!Да си я прибират от ДБ.Алооо,приберете си кметицата.Свършете едно добро дело.Даже поляната пред 20 поликлиника не се коси.

    Коментиран от #15

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 3 Отговор
    Интересно, какво се крие зад тази фраза в писмото:
    "............. упражняване на административни репресии и унизително отношение към малки семейни бизнеси на хора, които от години се препитават с почтен труд в нашия район. - незачитане на изконните и гарантирани по силата на Конституцията право на частна собственост и защита на публичната такава;.........." ????

    Коментиран от #8

  • 5 хак да ви е честито

    15 6 Отговор
    вие сте си я избрали
  • 6 истина е

    17 4 Отговор
    Тази кочина няма да се оправи до края на света ,защото само това заслужават овцете !!!!!!
  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 8 Отговор
    госпожа СТАНИСЛАВОВА ФАНДЪКОВА и ОБЩИНСКАТА мафия имат чадър и нямат СЪВЕСТ
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 12 Отговор

    До коментар #4 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    12 ГОДИНИ герб изнудвания рекети грабежи иземванебизнеси
  • 9 Цялата им нефелна партийка, дб,

    16 1 Отговор
    Са такива некадърници, а се бутат и за постове се борят! Заради тази, блокът ни три години чака да бъде саниран - при осигурено финансиране, докато не се вдигнаха цените и сега всичко е на път да пропадне! Господ да я накаже тая никаквица!
  • 10 Той

    15 1 Отговор
    Знам че ще ме изтрият , но е много простичко и скоро ще почне да се случва , народа се надига и бой с камъни като при мюслите! А да видим след две такива наказания кой как ще ни краде?
  • 11 КРАСНО СЕЛО

    8 1 Отговор
    ОБИЧА БЕЛО
  • 12 Той

    9 1 Отговор
    Къде е прокуратурата в този очевиден случай на системно извършващи се престъпни деяния от въпросната Стоянова,???
  • 13 Елефтери

    2 6 Отговор
    Познавам лично кметицата. Да, гад е по принцип, ама спря поне двама мераклии да застрояват паркинги и градинки, за което шапка и свалям! Дано да удържи натиска на строителната мафия.
  • 14 Елефтери

    1 4 Отговор
    Редно е от сдружение Лагера и приятели да се изкажат по въпроса!
  • 15 Местен Феодал

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Къде":

    Нали искахте неонацистите от ДБ да управляват?
    Що сега ревете?
  • 16 А нещо за

    9 0 Отговор
    безразборното застрояване на квартал Лагера? Мръсниците вкараха дизеловия поток в жилищния квартал. Оставка веднага.
  • 17 Това са

    11 0 Отговор
    Калниките на проДАй Бългериъ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове