Last news in Fakti

11 Юни, 2022 15:12 3 891 53

Мика Зайкова за разрива в коалицията: Ножът е опрял до кокала!

  • мика зайкова-
  • коалиция-
  • антикризисни мерки

Бившият депутат разкритикува за пореден път антикризисните мерки на правителството

Мика Зайкова за разрива в коалицията: Ножът е опрял до кокала! - 1

Напускането на коалицията от страна на "Има такъв народ" означава, че ножът вече е опрял до кокала и повече не може да се търпи. Това заяви икономическият и финансов съветник на партията Мика Зайкова в "Денят започва с Георги Любенов".

"Доколкото знам, става въпрос за следното - не можеш да вкараш бюджета в Народното събрание преди да си го гледал на коалиционен съвет. Съветът беше насрочен вечерта, а те са искали Министерски съвет да го приеме преди това.

Вероятно е имало и възражения за парите за пътищата, например, бюджетът нали е разделен на различни области. Но гледам, гледам и не виждам област "спорт". А Радостин Василев искаше да строи Национален стадион. Е как се строи национален стадион без да има някой лев на държавата вътре?

Може ли да игнорираш спорта въобще, от културата да вземеш парици, а да сложиш едни близо 350 млн. лв. за ефективно управление на държавата и повишаване на трудовите възнаграждения на тези, които ефективно ни управляват?" - попита Зайкова.

Според нея от "Продължаваме промяната" няма да успеят да привлекат депутати на "Има такъв народ" в подкрепа на кабинета.

"Познавам тия момчета - няма да стане. Не се прави така! Сяда се и се говори. Вярно - имало е емоция и т.н., ама нещата може да се оправят само с един човешки диалог. Не можеш да се държиш като самодържец. Но аз много се притеснявам, защото държавата се намира в много тежко състояние и трябва да се намери решение на въпроса - може би, друго правителство без избори, ако е възможно - не е лошо." - заяви тя.

Според Мика Зайкова е реалистично съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание с мандат на "Има такъв народ".

"Ако не се намерят тези 12 депутата нито Кирил Петков, нито следващият след него може да направи кабинет - значи има някакъв трети вариант. Може да има един трети и този трети може да е от "Има такъв народ". Представете си, че президентът предложи на ИТН мандат и че от партията успеят да се договорят по някакъв начин и с БСП, и с ДБ и с някоя друга партия. Но това е само моя хипотеза, нямам представа какво мисли ръководството на партията." - уточни тя.

В ефира на "Денят започва с Георги Любенов" Мика Зайкова разкритикува за пореден път антикризисните мерки на правителството като изтъкна, че подкрепя единствено увеличението на прага за регистрация по ДДС и намаляването на данъчната основа за семействата с малки деца. Според нея така предложеното увеличение на пенсиите не е финансово обезпечено и ще деформира пенсионната система.

Зайкова изтъкна още, че в сравнение с миналата година газа е поскъпнал с около 400%, а предстоящото намаление реално е следствие от предишна пикова цена.

"Ако ме питате накъде вървят нещата - ситуацията е - отпред змия, отзад магаре!" - заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 пройчо

    51 26 Отговор
    "...ама нещата може да се оправят само с един човешки диалог. Не можеш да се държиш като самодържец. ..."
    .... Кажи го,бабо Зайке,на Славуца Тъпото Първий !
  • 4 При нови избори

    58 18 Отговор
    ИТН са политически труп. Ще има само изявления след изявления, от кои по-объркани и неразбираеми. Очаквах от Мика Зайкова да има повече достойнство. Но изглежда обвързаности.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хайде

    24 10 Отговор
    Не ми го бутайте този Радостинчо. Пуснете си повторение на стъпването в длъжност на правителството, как мазно се радваше все едно е спечелил от тотото. Мъж-слушалка.
  • 7 Жоро

    49 15 Отговор
    Значи ИТН като ги засърби в крачола и бутат правителството, един път - ОК, втори път ОК, трети път ОК. Аре стига толкова. Следващите избори ще гледате Парламента на запис.

    Коментиран от #20

  • 8 Георги v.

    48 18 Отговор
    Не я е срам! На тези години да подкрепя един комплексиран и опасен човек, който само парите го интересуват. Същото се отнася и за тези, които без да помислят гласуваха за него.
  • 9 айде стига

    41 15 Отговор
    сте я разхождали тази бабичка като панаирджийска мечка
  • 10 Мила дай път

    38 14 Отговор
    На младите.. Гледах Мика по БТВ като лъжеше, че оризът щял да стане 10 лв.. И тя играе с Дпс, герб

    Коментиран от #38

  • 11 Зайкова , кво напрайхте вий бре ........

    37 14 Отговор
    Фалирахте държавата , забатачихте нещата

    Коментиран от #48

  • 12 Ахмедов

    36 11 Отговор
    Най-вероятно бабката говори каквото и е поръчано за парички...

    Коментиран от #45

  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 11 Отговор
    оставка
  • 14 ЧОЧО

    22 25 Отговор
    Не мога да разбера тоя народ.До сега коментарите бяха против правителството,сега когато има шанс да се смени пък се плюе против ИТН.Не ,че съм подръжник на ИТН .

    Коментиран от #17

  • 15 щаб за честни избори в България

    19 11 Отговор
    Случайни хора стават министри и особено заместник министри, но за пръв път чувам заместник министър да казва, че министърът му щеси подаде оставка. Пламен Димитров изплю камъчето, че причината за оттеглянето на ИТН е договора с Газпром. Но не каза всичко, а именно, че са намерени други сигурни източници, включително се чака подпис от наша страна върху дългосрочен договор за внос на ВПГ. Но подписът се бави нарочно. Проблемът на хората зад Данаилов е, че ако се сключи този договор и при големите количества на природния газ от Азърбайджан, руският газ става почти излишен.
    Той си остава високо рисков и само потвърден глупак би рискувал след като три пъти Газпром ни е спирал природния газ без предупреждение, да се изложим четвърти път на този риск.
    Министър Николов мълчи, но като познавам похватите на Трифонов и мутрите му, почти е сигурно че в понеделник ще подаде оставка.
    Да припомня - за 2021 година сме платили над 3,4 милиарда лева за руски природен газ. От тях обратно в страната "по списък" в който влизат първични преразпределители, ограничена група от хора, и вторични такива /мрежата от медии, магистрати, политици) се връщат между 5 и 7 процента /по консервативни оценки/.
    Е, как точно, ИТН ще се съгласи да няма договор с Газпром?„
    Другата атака тръгна по линия на това, че новият газ не бил по евтин от този на Газпром. Ако чакаме борсата още три месеца може и да падне. Всеки в бизнеса ще ви каже, че поради създаденото натрупване на ВПГ танкера той
  • 16 просто въпрос на време

    20 19 Отговор
    Шоуто на Слави 30 години облъчваше младото поколение с носталгия по социализма. Сега имаме социализъм и виждаме къде е корена на злото. Просто трябва време за да осъзнаят дори най закоравелите чалгари че така не може. Да се надяваме че ще разберат че Румен Радев е вреден за обществото.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Абе Зайкова,

    18 8 Отговор
    Гледай си старините,почивай си,къде и ти се буташ?

    Коментиран от #22

  • 19 Пръц

    29 5 Отговор
    Някой има ли нужда от Национален стадион? Аз нямам ,но трябва да се краде ,да се усвоява по народни му.

    Коментиран от #40

  • 20 Истината

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    Следващите избори ще гледате Парламента oт TV екраните!
  • 21 Ами...

    19 19 Отговор
    Истината е, че ПП се опитаха да прецакат коалиционния си партньор чрез бюджета. Без извинение ПП са сериозен дефекат, не се лъжете по лустросаната физиономия на Киро.

    Коментиран от #25

  • 22 ХАХАХА😂

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Абе Зайкова,":

    Абе ув, то нема кой уе.
  • 23 Тома

    23 5 Отговор
    Ножа е опрял на дългия в голата му глава защото не изпълнява заръките на амет.Че за това бабо
  • 24 Зайко-Познайко

    24 4 Отговор
    Мноого тежко положението на Държавата, амаа стадионче, 3.6 милиарда за мафиозите, джобни за Слави с газа да договори едни количества, а да получи 10-20% процента отгоре, които да си продава за чекмеджето, а Газпром произволно да си определя цената.ДПС2-то на Слави, мноого е протим Бойко, ама не е против да ползва практиките му.
    И като включиха и какво.Още повече се увеличи увереността на ни, че Слави е от калибъра на Бойко, но без съвест и морал.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хахаха

    15 4 Отговор
    леле това са кадрите на ИТН
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Матрософ

    9 6 Отговор

    До коментар #26 от ""Трета възраст"":

    Брилянтен коментар!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 баста

    13 2 Отговор
    Нямат капацитет и образазованост за нито едно смислено предложение.Само интриги, подлости и компромати.Предлагат само нови схеми за кражби и прехвърляне на вина за това, че са некадърници.Не сме чули нито от трибуната, нито от шпиц командата им, предложение за решение поне на един проблем в управлението.Само зомби речи за апокалипсис и как те нямали нищо общо с това.
  • 32 Цуца

    15 4 Отговор
    Оффффф, тоя нафталин пак говори врели некипели. Тая женица що не си гледа старините и да престане да дава акъл за щяло и нещяло.

    Коментиран от #33

  • 33 Ами...

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Цуца":

    То и Цуца не е наясно с с ролята си.
  • 34 Мика шмика

    16 1 Отговор
    Нали все ревеше за пенсионерите. Сега защитаваш циркаджийки от ИТН които искаха да прилагат от парите за пътища за сметка на пенсионери и хора в нужда. Издишаш Мика
  • 35 Госあ

    18 0 Отговор
    Къв стадион, кви 5 лв ма бабишкер ? Стадион ше строят. За чалгиите на наркомана.
  • 36 Обективен

    1 10 Отговор
    Кефи ме, как бабата Зайкиня всеки път слага яко на Кирчо и Кирчовите дружки, хахахаха
  • 37 Ами...

    3 11 Отговор
    Истината е, че ПП се опитаха да прецакат коалиционния си партньор чрез бюджета. Без извинение ПП са сериозен дефекат, не се лъжете по лустросаната физиономия на Киро
  • 38 Жоро павето

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мила дай път":

    Mика върви да смениш памперсса
  • 39 Вие

    0 11 Отговор
    сте достойни хора в ИТН бабо Мике! Но и няма как да е друго яче, с човек като Слави с железни принципи, достойнство и морал! При него предатели и продажници, няма как да виреят!
  • 40 Хохохо

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пръц":

    Ааа, баба Мика има нужда от нов стадион, ще ходи там да тренира висок скок.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Сложете и

    2 1 Отговор
    ФЕС !
  • 43 Жоро

    8 1 Отговор
    Залагам на 2-3% на ИТН за следващите избори. Най вече от чужбина, щото му слушат чалгиите, от носталгия. Не успя да се запише в историята на БГ като спасител а поробител. Робуваме му прищевките, най ме подразни първото му предложение за кабинет вечерта след изборите. Открадна протестния вот, изврати го и го сервира прегоряло и люто. Бон апети. За 3ти път ядем това ястие. А можеше сега да сме изринали ГЕРБ+БСП по затворите и да строим нови затвори.
  • 44 Батко

    5 2 Отговор
    А бе къде е Радев с вдигнатия юмрук ,мутри Навън
  • 45 Мика

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ахмедов":

    Ами пенсиката малка ,кредит имам
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 един

    3 0 Отговор
    Разбра се сега защо това бабе е влязло в политиката на стари години!
  • 48 Факт

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "Зайкова , кво напрайхте вий бре ........":

    Забатачихте държавата заедно с Киро Тъпото, Кокорчо и другите Идиоти.
  • 49 Божеее,

    4 0 Отговор
    Стига сте ни занимавали с разни мухъли,жадни за 5 мин.слава!Откъде изплуваха някакви комунистически отломки с претенции да ни обясняват как да живеем и каква е истината според тях!
  • 50 Васил

    3 1 Отговор
    Разиграват сценария златното Пръстче на Волен Сидеров нали все пак са отбор сценаристи ама номера няма да им им мине като лъжливото овчарче са..
  • 51 Навалний

    3 1 Отговор
    И тая гнусна дъртофелница се появи да се сложи за следващия парламент, че пенсията и е малка и трябва все на сина си да се моли за пари!
  • 52 Гдг

    0 1 Отговор
    Избори! Това е решението! Наесен с песен!
  • 53 Оракула

    1 0 Отговор
    Баба Мика, се интерсува най-вече за пари за спорта,
    но не за спортистите, които печелят титли и медали ,а за стадион ,
    който щял да се гради от министъра на спорта "Радостин Василев".
    Явно, една мутра е сменена от друга такава , като министър на спорта !
    Как така се случва, че всички министри стават "зидари",
    в момента в който им се даде, достъп до бюджетни пари?
    В този труден за държавата ни финансов недоимък ,
    да строиш стадион е същото, като да откраднеш едни
    милиони принадлежащи на гладни и бедни данъкоплатци българи!
    Все пак ни липсват добри футболисти , а не пейки по стадионите!!!
    Караджов пък иска, не стадиони да строи , ами чудеса,
    преди още да е вкарал виновните в затвора,
    за кражбите на магистралните десетки милиарди от Хунтата.
    Много мераклий за "зидари" министри,
    но за кариерата , майстори да" очукват" остри камъни ,
    желаещи министри липсват!
    Премиера Петков явно си върши работата , която много преди него премиери ,
    само я" гледаха" , като писано яйце!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове