Last news in Fakti

13 Юни, 2022 20:16 1 045 28

Лорер: Инвестиционният фонд "Три морета" е силен инструмент

  • лорер-
  • три морета-
  • инвестиции

По-добрата инфраструктура ще отвори нови възможности за бизнес

Лорер: Инвестиционният фонд "Три морета" е силен инструмент - 1

Инвестиционният фонд „Три морета“ е силен инструмент за всички участващи страни за ускоряване на икономическото възстановяване на региона чрез инвестиции на частен капитал в мащабни проекти в областта на транспорта, енергетиката, зелена енергия и дигитална трансформация.

Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който откри конференция на тема “Дялови инвестиции в инфраструктура и иновации”. Събитието се организира от Българската банка за развитие, съвместно с Инвестиционния фонд “Три морета” (3SIIF) и инвестиционния консултант Amber International, съобщиха от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа.

В панелната дискусия се включиха още изпълнителният директор на ББР Цанко Арабаджиев, който е и член на НС на 3SIIF, народни представители, зам.-председателите на Комисията за финансов надзор Владимир Савов и Мария Филипова, представители на пенсионно-осигурителни и застрахователни дружества, както и на фондове за дялови инвестиции.

„Чрез инициативата „Три морета“ и нейния Инвестиционен фонд глобалните и местните институционални инвеститори са изправени пред нови възможности да вложат средствата си в разнообразно портфолио от регионални инфраструктурни активи“, каза във видео обръщението си към форума министър Лорер.

Според него България, чрез своята банка за развитие, е изцяло ангажирана да подкрепи разгръщането на дейността на фонда в целия регион, в тясно сътрудничество както с частния сектор, така и с публичните власти.

По думите му целта е да се отключи потенциалът за инвестиции във вдъхновяващи идеи и проекти.

Министър Лорер посочи, че ако се осигури среда за инвестиции в инфраструктура и иновации в региона повече хора ще имат по-големи спестявания след своето пенсиониране, а това ще бъде допълнителен стимул за ускорен ръст на икономиката. „По-високият растеж ще бъде споделен от повече хора. По-добрата инфраструктура ще отвори нови възможности за бизнес. Бизнесът ще търси повече иновативни продукти и решения, така че да се развива по-бързо, и разбира се, ще осигури по-високо заплащане за работещите в тази икономика на висока добавена стойност“, подчерта той.

„Това е не само страхотна инвестиционна възможност, но и платформа за споделяне на знания и откриване на нови модели на сътрудничество“, подчерта изпълнителният директор Цанко Арабаджиев. Той допълни, че диалогът за решаване на регулаторните предизвикателства и насърчаването на преките контакти допълнително ще отключат съществуващия потенциал и бизнес идеи.

Очаква се Фондът да помогне за премахване на съществуващите „вътрешни бариери в рамките на ЕС“ чрез обединяване на публичен и частен капитал за инвестиции в инфраструктурно и иновативно икономическо развитие. ББР е акционер от клас А в 3SIIF вече почти две години.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Източна ромелия

    39 2 Отговор
    Стига с тия три морета. Ние едно имаме, че ние много
  • 2 питам

    38 2 Отговор
    Кой налива парите в този фонд и какви са лихвите по заемите?
  • 3 Илия

    23 3 Отговор
    Задава се новия ЕС.Без Германия и Франция.Те стават заедно с Русия халифати без икономическо бъдеще.
  • 4 защо

    33 3 Отговор
    както сте тръгнали и без море ще оставите българите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Наталия Кобилкина

    24 3 Отговор
    Ако станем част от Руската федерация ще сме на повече морета, че и на океан даже.
  • 7 защо

    27 2 Отговор
    докога нашите политици ще целуват американското д
    - костов със сорос продаде бг с приватизации
    - то не се редиха на опащка и боко и кирчо и кои ли не
    - тея наши депутати трябва да се изрият до дъно
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А50

    27 1 Отговор
    Пълни алабализми и нищо конкретно. Кой дава пари, по колко ще ги връщаме, цел на проекта, възвращаемост на инвестициите. Заливат ни с общи приказки и гонят някакви цели, които не биха искали да споделят с народа.
  • 10 А50

    25 1 Отговор
    Като падне Окрайна, тези три морета ще се окажат новата фронтова линия срещу Русия.
  • 11 Матей преображенски

    25 1 Отговор
    Не ще и лаф,че тоя фонд е мощен инструмент ,но за какво,за вкарване на България в джендема,за окончателно руиниране на държавността и опълчването ни срещу Русия.Такава е лелеяната мечта на западните умопобъркани мулти-милиардери,да ни превърнат в нов фронт срещу Русия и няма да пожалят стотици милиарди за целта.Както са изкрейзили,от тях могат да се очакват всякакви безумия,дори да тръгнат против себе си,както се случва със Западна Европа,само и само да навредят на Русия.Тукашната пропаганда тръби чрез своите рупори,че това си било наш ,народен избор,една колосална дебелашка лъжа,да се придържаме към западната антируска доктрина.Изградиха новия хитлеристки фронт за неутрализиране на руския подем и да ограничат духовното и влияние и пример,в крайна сметка западът ще загуби тая борба,заради своята злост и самоцелна пакостливост,завист и нечовешки отношения.
  • 12 ЛЪЖЕШ :)

    6 3 Отговор
    ВЕЛИКОЛЕПНАТА СЕДМОРКА СЕ ПРОДАДЕ НА ЧЕРВЕНИЯ БАНДИТ КАЛВЕРА :)
  • 13 СТАЛЬНАЯ ГАРОТА

    15 1 Отговор
    ЗАЕДНО ЩЕ ГРАБЯТ КРЕПОСТНАТА РАЯ :)
  • 14 Красимир Петров

    28 0 Отговор
    Този е най-наглият и противен човек в ПП.На всичко отгоре назначи жена си за шефка в здравната каса.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А ми

    19 0 Отговор
    къдравия дългоноско от богоизбрания народ да си взима партакешите, Виолетка и обратно в Израел.
  • 17 Млъкни бе

    15 0 Отговор
    Лорер! Какъв фонд може да бъде този амерички хомот за наивници? Ще пляскате Русията облюдки
  • 18 Лорер

    13 0 Отговор
    Долен еврейски плъх

    Коментиран от #23

  • 19 Хахаха

    15 0 Отговор
    Много е важно за семейството Лорер да сме част от "Три морета". Вече са похарчени печалбите от комисионни ......

    Коментиран от #20

  • 20 Ххх

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Дали е добре за САЩ и Израел да вкарват подобни кат тоз , Сюлейман Паси и подобни ???
  • 21 ХА ХА ХА

    12 0 Отговор
    И НА ПЕТ МОРЕТА ДА СТЕ .....СИ ЗАМИНАВАТЕ КРЕ...ТЕНИ ДОЛНИ !!!!
  • 22 Ехааа

    12 0 Отговор
    Бай Ставри те чака със Киро и цялата ви Шайка !!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Консуматор

    8 0 Отговор
    Това не беше ли "партенка" на "зеления чорап"? Как се извъртя палачинката!? Ще се сетите, дано да имате време за реализация!
  • 25 Вас червеното знаме

    4 0 Отговор
    Вероятно е и голям тоз инструмент, че така мед ви капе от устите.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 хехехе

    3 0 Отговор
    ОФФФФФ И ТОЯ СА ГО НАУЧИЛИ ДА ЛЪЖЕ ДОБРЕ КВИ МОРЕТА КВИ ПЕТ ЛЕВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове