Last news in Fakti

15 Юни, 2022 18:37 2 067 68

Христо Иванов: Не може да хвърляме държавата в хаос, защото някой има дребно его и желание за постове

  • христо иванов-
  • държава-
  • хаос-
  • постове-
  • его

Това са смешни и жалки експерименти с цялата страна. Цялата атака започна с един пост на Слави Трифонов, който обвърза избирането на г-н Каримански за шеф на БНБ с РСМ, коментира съпредседателят на "Демократична България" 

Христо Иванов: Не може да хвърляме държавата в хаос, защото някой има дребно его и желание за постове - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ни поканиха на консултациите за вота на недоверие и ние се отзовахме, за да има диалог. Страната е в спирала от кризи, като най-тежката е политическата. Не можем да търсим някакво решение на проблемите без да има минимум диалог и професионализъм. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод проведените днес в парламента консултации около внесения вот на недоверие към кабинета "Петков" от страна на ГЕРБ - СДС.
"Казахме на колегите от ГЕРБ, че няма да подкрепим техния вот. Какво ще постигнат? Ще свалят един много достоен председател на НС какъвто е Никола Минчев, дори и те го признават това. Какво ще постигнат с това? Според мен Никола Минчев сам знаеше какво ще последва от днешното му решение и го направи с идеята да се отърве. Никола Минчев винаги се е опитвал да вдига нивото на дебатите. Ако заседанието днес беше закрито, щяхме да продължим с конспирациите. Преди няколко месеца имахме подобно заседание. Днес не се изнесоха никакви нови факти. Говореше се за една паметна записка, която е изфабрикувана от министър Генчовска и нейния екип. Те винаги са опитвали да защитават интересите на ръководството на "Има такъв народ" (ИТН), а не българската външна политика. Аз съм чел тази паметна записка и ясно се вижда, че това е един измислен компромат, който най-вероятно ще изтече съвсем скоро към медиите, за да бъде драмата пълна в трето действие. В тази записка няма абсолютно нищо", категоричен бе той, цитиран от novini.bg.

"Това са смешни и жалки експерименти с цялата страна. Цялата атака започна с един пост на Слави Трифонов, който обвърза избирането на г-н Каримански за шеф на БНБ с РСМ. Моите уважения към колегата Каримански, но не може да хвърляме цялата държава в хаос, защото някой има някакво дребно его и желание за постове. Същото важи и за г-жа Митева, която утре сигурно ще бъде избрана за председател на парламента и след това ще отиде в Конституционния съд. Главната цел на тези хора е да стане тяхното. Сега се мъсти за това, че не е станало тяхното. Разбирам защо на Никола Минчев му писна и взе това решение днес. Не може да става само това, което искат Слави Трифонов, Любомир Каримански, Ива Митева. Естествено сега ГЕРБ и ДПС се радват", разкри Иванов.
"Аз не съм безкритичен към тази власт. Ясно заявихме още в началото, че управлението не трябваше да се парцелира, а трябва да се търси баланс. Това, че не се прие нашето мнение означаваше ли, че и ние трябваше да напуснем коалицията, защото не е станало нашето? Тези, които сега искат да свалят това правителство, не предлагат нищо. Мечтата на ИТН е да вземат третия мандат и да съставят нов кабинет, но нека ГЕРБ и ДПС да излязат и да кажат, че застават зад такъв кабинет. Така е честно, а не да се тласка страната към още повече хаос и да не се носи отговорност. Колегите от ПП продължават да търсят още депутати, но аз съм скептично настроен. Ние трябва да търсим политически решения на проблемите. Ние призовахме за нови разговори с ИТН, но вече всички мостове са изгорени. Другото е да мислим за нова формула на кабинета", прогнозира Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ

    93 22 Отговор
    При нови избори сте аут.....

    Коментиран от #17, #48, #51, #62

  • 2 БОЙКИКЕВ...ДРУГАРЮ

    78 19 Отговор
    Оставки подавайте и сдавайте.....
  • 3 Закопаха държавата!

    80 17 Отговор
    Скъп газ. Скъп транспорт! Скъпо електричество! Скъпа храна и мръсен въздух 🙃

    Коментиран от #7, #15

  • 4 Поп

    65 18 Отговор
    Клоун!
  • 5 Е неможе

    68 12 Отговор
    и да ви оставим лъжците и слугите на Прокопиев и Сащ да продавате България! Твоята дума и на Киро, не струват и пукнат грош! Лъжеца е за изхвърляне!
  • 6 Анонимен

    63 15 Отговор
    Дребно его и желание за постове - току що се описа сам себе си!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гласове от зайчарника в Банкя

    22 24 Отговор
    Рестьо е стар служител на Бацо и дойде и редиха едни мишунгии, които скоро, ще лъснат!
  • 9 БСП В ШОК

    50 12 Отговор
    Заедно с вас си заминаваме при нови избори.....
  • 10 Вьн

    47 12 Отговор
    От парламента
  • 11 Глиганът

    48 10 Отговор
    грухти тревожно. Парламентът се превръща в мираж. Хехе.
  • 12 БСП ВИЦЕТО

    44 8 Отговор
    Требва да отхвърлим вота на недоверие в парламента...иначе си заминаваме от властта...
  • 13 Мравояд

    46 10 Отговор
    Лоясал , скопен и грозен!
  • 14 ЧОЧО

    44 9 Отговор
    Как Французите правят избори по време на война а ние не можем!Тия ДБ ,Мартинчо,Ристе,Раданчо и генерала освен плямпане и пълнене на сметките си какво друго са направили!Като има балами даим вярват така ще е.
  • 15 колебаещ се

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "Закопаха държавата!":

    Ох, ох дали па, да излазя ме партизани !
  • 16 бойкикев демократ от стари комунисти яре

    37 5 Отговор
    преди време как я хвърлихте за почти година бе грантояде шорошов?
  • 17 Ами да

    40 6 Отговор

    До коментар #1 от "ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ":

    Ами той затова дрънка за хаос и плаши.Сакън без него в Парламента пропада България.
  • 18 Анонимен

    13 18 Отговор
    Протестите почват, и този път безкрай, докато и последния крадец чългавжия изчезне.
  • 19 Ристе, ако треба

    40 3 Отговор
    избори до дупка, докато не се намери някой читав в тази територия да води племето.

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 анонимен

    38 7 Отговор
    държавата е в хаос от първия ден на вашето управление. Най доброто за страната е да се махнете, ако трябва и чрез нови избори.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бойкикев, 2 години

    35 4 Отговор
    като рушеше институциите, с парите на Черепа и Маджо, блокираше улици, затваряше кръстовища, тормозехте българите, изсипвахте вмирисана риба по площадите, разнасяхте бесилки и палехте полицаи - тогава не беше ли опасно и вредно за България. Ама пусти мераци за поста гл. прокурор... Преди 2 години ти писах: Бойкикев няма да станеш гл. прокурор, защото си некадърен и мнооого алчен.
  • 24 Гост

    33 7 Отговор
    Този ако има избори заминава при Волен и Марешки.
  • 25 Кой си ти бе ПлатенаПодлого!

    42 9 Отговор
    Точно вие ДБ и ПП хвърлихте България в най голямата криза от 32 години насам с антибългарската си политика.Вие сте платениЛакей.Хората не ги интересува каква и от къде купуваме ГАЗ а да е евтин.Не може да купувате Мгв.час американска за 82 евро а руската да се продава в Сърбия и Унгария за 30 евро.Не ми пука нито за САЩ нито за Украйна.Русия също не я мисля,но да ми налагате политика от вън,която не приемам по никакъв начин и да ме лъжете всеки ден с продажните си медии и да ме управлява доказан Сиганин К.Петков.Вижте видеото от вчера в пик,как чичо му(100%) сиганин,разтягаше едни лакърдии,какъв богат сигански род били.А всъщност баща му е неграмотен с купена диплома за учител по Биология.Намеретему досието преди 90 години,да видите че е откраднал с още един друг Петко Ташманов от завод Електроника,голяма сума пари и бягат в Австрия,а от там в Канада.Сигането К,Петков,завършва с зор 7 клас и бяга при баща си в Канада през 1994г..Там с крадените пари,баща му го записва в Ванкувър в УНИ Британска Колумбия,който завършва след 10 годишноследване.С Харвард го свързва само платен курс за бизнес секретарки.Оставка на всички антибългарски лакеи и не да ви няма ами ще ви съдим до дупка.

    Коментиран от #28

  • 26 На твоят шеф татко му е

    11 11 Отговор
    бил капитан от УБО-ДС. Що се правиш на улав, а не кажеш, че руснаците ни дават последен бой. След него или си оставаме в ямата на азиатските орди, в която сме вече 77 години, или ставаме свободни хора, които общуват с цимвилизовани хора. па

    Коментиран от #32

  • 27 шопо

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ристе, ако треба":

    Трудно, че се води племето, оти оно е много подивело !!!!
  • 28 Точно тъка е!

    22 5 Отговор

    До коментар #25 от "Кой си ти бе ПлатенаПодлого!":

    Малоумните обичат да са на власт и да са началници. Пази боже сляпо да прогледне 😇
  • 29 владимир

    10 10 Отговор
    Айде пак сте базработни непеошки. Властта се връща в ДПС! Само те могат да оправляват народа и да разпределят справедливо порциите. Това се доказа и няма вече кой да излъжите.
  • 30 Данчо дългия

    31 8 Отговор
    Христо време е да се омиташ от парламента. направи същото като любимата ти Корнелия -затрихте партиите си от глупост и алчност.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пълно е с тролове на Сорос

    26 10 Отговор

    До коментар #26 от "На твоят шеф татко му е":

    Неговия шеф е Сорос.Какви руснаци бълнуваш.С Руснаците бяхме държава с 30 икономика в Света и 4-тата армия в Европа.Сега сме клоаката на Европа и ако не ни подхвърлчт някой евротранш,няма да има какво да ядеме.Ако банда емигранти реши да влезне в България,няма кой да ги спре.От къде ви намират такива неграмотни тролове,на които за всичко им е виновна Русия.

    Коментиран от #50

  • 33 Опааа

    20 6 Отговор
    Този е много противен тип! Веднага оставка!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 АзБГ

    7 10 Отговор
    Наритайте го чалга-сатаниста!! Стига вече с този б00клук. От 20 години ни мъчи!
  • 36 само в политиката за вреди получаваш пар

    19 4 Отговор
    Загрижил се за Ристю за държавата , която и той усърдно съсипва , или е много тъп и не знае що говори , или яко го притеснява фактът , че ще трябва да си търси някаква работа , а то му е много трудно , защото никога не се е трудил.
  • 37 Ха, така ли

    17 2 Отговор
    То същото бе и с пуча срещу герб, ако помниш иванов
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Трезвомислещ българин

    10 2 Отговор
    Ами то сякаш за себе си говорите.
  • 40 Ицко

    5 5 Отговор
    Казах ли ти да не се хващаш с комунягите? Сега гледаш като отровен и ще видиш съединението през крив макарон
  • 41 Светлина

    6 20 Отговор
    Достоен човек е Христо Иванов. За съжаление в България интегритетът не е на почит, но с младите това се променя. Мафията няма шанс. Трябва да си извървим пътя още 10 години. Търпение.

    Коментиран от #53

  • 42 зелените чорапки

    15 4 Отговор
    Абсолютно безмислена говореща глава
  • 43 Народа

    16 3 Отговор
    Този плувец не разбра ли,че не е най-кадърния човек в страната,не разбра ли,че с 10 депутата няма право да иска толкова страстно власта,не разбра ли,че държавата не е била толкова зле от Виденов време.По некадърно правителство е нямало до сега и изборите са най-доброто нещо в момента.Но искам да му кажа,че този път дамаджаната няма да го има с репресиите си резултатите ще са съвсем различни,защото и Президента разбра що за хора сте
  • 44 Янчев

    19 2 Отговор
    Видя се днес,как левият Божанков и десният Христо Иванов пяха в дует за спасяването на келепира си.Властта и парите.То им личи и на него и на Нинова🤪Не ги е срам.За това в следващият парламент “Възраждане”ще ги бие,като мачета в дирек.Не съм за това,но с тези това ни чака.Обиграни и овъртолени в политиката и бизнеса Нинова и Христо се дурдисаха с Киро и Кокорчо пак заради далаверата.Нещастници!Оставка веднага и избори!
  • 45 ГЕРБ

    11 5 Отговор
    Какъв си ти бе боклук мръсен комуняга

    Коментиран от #54

  • 46 гърбоноско

    15 3 Отговор
    продажен, пътници сте.
  • 47 Хахаха

    16 3 Отговор
    Про100то Кире и Кокорчо са национални предатели !
  • 48 Едно мнение

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ":

    ДБ са най паразитиращата партия-плевелите на Иван Костов! За дългия си престой в Парламента ,не са свършили работа за 10 стотинки!! Подлоги на Прокопиев!
  • 49 Див

    10 1 Отговор
    А вие не сте жаждни за постове.най малката партия с министри.как не те е срам.или са ти постни министерствата които ти дадоха,ама блажиш.долни демократи зависими от комунистите.
  • 50 Опааааа

    4 11 Отговор

    До коментар #32 от "Пълно е с тролове на Сорос":

    Марш в Русия, кремлюхо !Тук ще ти се стъжни!!

    Коментиран от #55

  • 51 българин

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ":

    не са, аут са израждане янев ще ги отвее.
  • 52 Филанкишията

    5 6 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ, ДПС, БСП! Ако новите избори доведат до такъв резултат, ще съм един щастлив пенсионер, както за моите последни 100 метра, така и за бъдещето на децата ми.
  • 53 даааааааа

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Светлина":

    И да гледаме как Червен Ицко се обляга на стената на Парламента, за да не заспи на стола ли? Мерси! Да си ходят! Но те не искат! Защото ,Парламента ще им избяга!!
  • 54 Бай градски

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "ГЕРБ":

    Бухахаха ха ха ха ха ха ха ха ха.......... Присмял се щърбел на хърбел..
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Точно така

    2 6 Отговор
    Ицо! Кажи им го !Най вредни за БГ са ГЕРБ,итн,ДПС,бсп
  • 57 Токсик

    7 3 Отговор
    Слави направо им сцепи с виолата празните глави на тъпите соросоиди от ПП и ДБ !

    Коментиран от #61

  • 58 ХА ХА ХА

    6 1 Отговор
    НЕ МОЖЕТЕ ДА ХВЪРЛЯТЕ ДЪРЖАВАТА ВЪВ ХАУС И НОВИ ИЗБОРИ .....ТЪЙ ЛИ БЕ ПРОКОПИЕВ ИВАНОВ ?? ЗАЩОТО ЩЕ ГЛЕДАТЕ ТЪЖНО СГРАДАТА НА ПАРЛАМЕНТА .....АМА ОТВЪН !!!!!!
    ЩО ТЪЙ СЕ ЗАГРИЖИХТЕ МНОГО ЗА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ ????? КАТО ПОСТОЯННО Я ПЕДАВАТЕ ...!!!!!
  • 59 Нещастник

    4 2 Отговор
    Е, не може и да търпим, защото ти искаш да управляваш. В другия парламент няма да влезеш.
  • 60 Българин

    3 2 Отговор
    ОСТАВКА ! Вие сте пълни безсрамници.Марш вън от парламента !
  • 61 мнение

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "Токсик":

    Простащината отново превзема България. Станахме за смях в ЕС с прости лидери като Славуца и Борисов. В никоя европейска държава няма такова ниско ниво на политици!!!
  • 62 Я па ти

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ":

    Сега е ред на Гешев да ви подхваща,теб и кръга капитал.за затвора сте.
  • 63 ПУТИН

    3 0 Отговор
    – СТИГА ,ЧЕСАНЕ НА МОЯ БЕ НЕДОПРАВЕНИЦИ !!!!!!
  • 64 Йккк

    1 0 Отговор
    На тоя му се иска още 10 милиарда и безплатни кююфтета Стара Планина.
  • 65 Ддд

    1 0 Отговор
    Дървената кукла иска да е депутат .
  • 66 Мале

    0 0 Отговор
    Не бях виждал комунисти и костовисти заедно да бранят властта какво ли са им дали.
  • 67 Дан

    0 1 Отговор
    А голямото его на Христо и желанието му за постове изобщо не се виждат сигурно хаха Хайде стига глупсоти, Иванов, изнасяй се от парламента и политиката!!!
  • 68 Лори

    1 0 Отговор
    А какво направи Иванов, за да не се стига до 4ти избори и хаос в държавата? конкретика искам
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол