Last news in Fakti

17 Юни, 2022 08:14 6 060 60

Божанков: В момента Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта

  • явор божанков-
  • слави трифонов-
  • законодателен път-
  • мафия-
  • връщане-
  • властта

"Надявам се, че колеги от ИТН и други парламентарни групи  ще осмислят момента", заяви депутатът от БСП

Божанков: В момента Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта - 1
Снимка: Нова телевизия

"Надявам се, че все още има време колеги от ИТН и други парламентарни групи да осмислят момента. Защото техните решения днес ще имат последствия не само за тях, но и за техните деца. Този срам не може и няма да бъде изтрит никога. За Слави Трифонов може би е късно. Недоумявам как човек като него – след всички години на успех в личен и професионален план, ще бъде запомнен с едно нещо, наречено предателство”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на „БСП за България” Явор Божанков в отговор на въпрос има ли надежда за разширена подкрепа за оцеляване на кабинета.

По думите му в момента Слави Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта. „Защото Трифонов беше натоварен с надеждите на десетки хиляди протестиращи. Това правителство е резултат от онези протести. Дойдохме с един ясен мандат – да свалим ГЕРБ и техния модел от власт”.

Божанков коментира и протеста в подкрепа на Никола Минчев пред парламента. „Хората се събраха съвсем спонтанно. Честно казано, бяхме малко отчаяни. До вчера, когато тази гражданска енергия се събуди. Когато хората дойдоха и ни подкрепиха. Надявам се да не го направят само веднъж, а всеки ден”.

И допълни: „Надявам се, че все още има време - Тошко и неговите народни представители, да осмислят какво причиняват на държавата си и каква страна заемат и как ще бъдат запомнени от историята, ако не вземат правилното решение. А те все още имат време да го направят”.

На въпрос какво ще прави коалицията, ако правителството падне той беше категоричен, че не се мисли за тази хипотеза. „Фокусирани сме изцяло да запазим правителството и да приемем бюджета. Защото и семействата, и възрастните хора са под огромен натиск и те искат актуализация веднага. Тя е необходима и тя трябва да се случи веднага”.

Божанков подчерта, че при евентуално ново завъртане на парламентарната рулетка – и опит за съставяне на нов кабинет – ще се търси мандат единствено с партиите, с които са в момента. „С народните представители на ИТН. Очевидно е, че Слави Трифонов вече е далеч от реалността, но ако трябва да променим нашата програма и да си поставим конкретни цели до зимата, защото ни очаква тежка зима – ние сме готови да го направим. Но с тези хора, с които работихме и до момента”.

„Може би е грешка, че отписвам така Трифонов. Всеки има право да се извини и да се върне, Да съжали, на знам дали той има сили да го направи и да съжали. Но не знам дали той има сили да го направи. Дали егото му ще му позволи. Но България е по-голямата от всички”, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    46 9 Отговор
    Или пътя по който мафията ще излезе от властта. По-вероятно е това.

    Коментиран от #14

  • 2 Иван

    38 4 Отговор
    Като сте във властта младеж взимайте мерки от приказки гайда няма
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    51 14 Отговор
    На власт ще бъде този, който народа избере!
    И със сигурност няма да е никой от тази коалиция!
    Колкото за връщането на Бойко на власт, това са само мечти в главите на лелки ГЕРБ.......

    Коментиран от #15, #53

  • 4 111

    24 7 Отговор
    Да се дипломираш на 50 години не е някакъв успех, с който да се гордееш.
  • 5 модерният ляв

    35 11 Отговор
    Сладурко, чакаме те в събота на прайда!
  • 6 БСП за България и Радев

    19 39 Отговор
    Другарю Божаков, цяла България разбра, че единствено БСП, другарката Нинова и генерал Румен Радев се борят срещу мафията. Затова на следващите избори сме с абсолютно мнозинство. Кирчо Канадеца, дето получава заповеди от Козяк, Учиндолския чалгар, смешния седесар Христо Иванов, няма да помиришат парламент

    Коментиран от #13, #39

  • 7 Ей мрънкьо

    38 13 Отговор
    усети,че скоро няма да късаш от баницата и веднага писна.Айде у лево...
  • 8 Мунчо юмручето

    48 15 Отговор
    Ето това се казва да си нагал и прост тия докато ги подкрепяше ИТН не бяха мафиоти а сега изведнъж станаха мафиоти ако беше Бойко да купува така депутати като вас щяхте да квичите и викате до откачане ама нали сте вие е демокрация

    Коментиран от #17, #54

  • 9 Псевдоним

    41 13 Отговор
    Рядко неприятен бесепар.
  • 10 жжжжжж

    35 7 Отговор
    божанката най-ми харесва. като започне да говори и няма спиране. опорка след опорка като стихотворение.
  • 11 Коко

    32 4 Отговор
    Изсипа Яворчо една торба с пари на правилното място назначиха го депутатче и сега трябва да говори каквото му се заповяда.
  • 12 РОДОЛЮБЕЦ

    29 13 Отговор
    Оправданията с Бойко и ГЕРБ вече не вървят. Това са стари опорки.
  • 13 456

    34 6 Отговор

    До коментар #6 от "БСП за България и Радев":

    Сериозно ли мислиш, че Нинова я интересува нещо друго освен властта? БСП има шанс само БЕЗ нея
  • 14 СИКИМ

    36 5 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    МНОГО МЛАДОЧЕТА ПРОДЖЕНДЪРЧЕТА И ВСИЧКО НИ ВОДИ КЪМ ГЛОБАЛИСТКИЯ ЦОКАЛ.

    Коментиран от #18

  • 15 оня с коня

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Разбира се че Бойко няма как да се върне на Власт,защото тук многократно бе заявено че "ГЕРБ умре".ВЕРОЯТНОСТТА обаче точно ГЕРБ и Борисов да управляват отново е ПО-ГОЛЯМА дори от Руския Слон,а както е известно той е Най-големият слон на земята!

    Коментиран от #33

  • 16 693

    30 3 Отговор
    Абе тези пичове не са никак ок, непрекъснато ги гони някаква мафия, използват думата без смисъл и значение.
  • 17 любители

    24 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мунчо юмручето":

    А вие не можахте да преглътнете факта, че ви изпревари някой друг. Бяхте се надули като пуйки, но набързо забравихте миражите да управлявате еднолично и без мнозинство.😂
  • 18 да бе

    17 10 Отговор

    До коментар #14 от "СИКИМ":

    За вас всички пътища водят към чекмеджето. Това с антиглобализма е за наивниците.
  • 19 КПКОНПИ

    13 15 Отговор
    ГЕРБ, ДПС,ИТН и "Възраждане" са абсолютно едно и също нещо!
    Проблема им е как да изглеждат, че са различни.

    Коментиран от #29

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Катъра на хана

    8 10 Отговор
    Божанков , Копейкин и той трасира пътя не забравяй . ГЕРБ ДПС Израждане ИТН .всички заедно ще ви свалят .
    Вече има нова четворна коалиция.
  • 22 до болка познато и противно

    15 0 Отговор
    Всички озовали се в определена ситуация говорите едно и също , следователно ситуацията определя говоренето , не нещо друго . Употребявате дори една и съща терминология , изглежда думите ви имат не някакво съдържание и основание , а имат за цел да внушат някому нещо . Хората , поне определена част от тях , изработваме и някаква собствена представа за нещата не повлияна от някакви приказки на някого , още повече пристрастен и заинтересован , това не ви ли е известно , или наблягате на безмозъчна популация , белким се върже нещо , не че Чалгарят ми е нещо различно. Вие за Спасителят ли се имате барабар с Киро и апостоли Ристю и Гнома .
  • 23 гриф "строго секретно"

    17 5 Отговор
    Киро и Василев ни показват на дело, какво е Сорос да ти назначи Премиер, спомнете си как Байдън преди година спомена точно Киро не някой друг и как "изненадващо" човека спечели последните избори, но тука е България и тези елементарни постановки не минават. Винаги, ще се намери поне един Хъш, който да излезе и да каже: Царя е гол!
    След ББ си мислех, че по-лошо не може, но явно можело. Хора, тези ни загробват финансово, следват сценарият на Сорос , както бе в Гърция, Соц . правителство тегли, като лудо заем след заем и след, това какво следва? Фалит! Вече казахме сбогом на Еврозоната, факт! Кой е предател Божанков? Не си ли всъщност, ти и такива, като тебе? Предателството на Кирил Петков е факт и дори гриф "строго секретно" не може да го скрие!

    Коментиран от #38, #55

  • 24 Хитрото

    15 0 Отговор
    Божанков не чу запомних името е от партията на Курнелия не и запомних фамилията докарали БСП до 4%.
  • 25 Кочо

    16 2 Отговор
    Щом този малчуган казва така, трябва да се вслушаме в авторитетното му мнение! Значи до преди седмица управляваха с Мафията!
  • 26 Мдаа

    4 10 Отговор
    ГЕРБ-СДС-ДПС си изпраха имиджа и сега благодарение на полезните наивници от ИТН и Възраждане ще царуват пак !

    Коментиран от #31, #34

  • 27 Българка

    18 2 Отговор
    Добре де, щом има мафия и нямате умен ход за справяне, разтурайте това НС и оставете народа да прецени кой е мафия и кой не. Така наричате стотици хиряди граждани мафиози, защото подкрепят опозиционни партии. Според вашите ограничени умствено доводи, повече от половината избиратели са мафиози. Какво търси в България , толкова чист и съвестен гражданин в тази мафиозка държава??? Хващай самолета за Сенерна Корея, там мафия няма.
  • 28 Мюнхен

    10 2 Отговор
    Божанката държи вторичните суровини в Горна Оряховица ,а от там и мургавите гласове.Конкурират се с Лечева,която е от с.Арбанаси.И двамата нямат нищо общо със старопрестолния град.
  • 29 просто факт не внушение!

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "КПКОНПИ":

    Евтини внушения, никой не можете да заблудите, не и един истински Хъш, да те питам, кой изпра Б.Б. и другите двама, Влади и Севда ТВ????
    Изпраха ги Киро и МВР министъра, просто факт не внушение!
  • 30 Перо

    15 2 Отговор
    БСП за да не изпусне властта стана ортак на джендърските държавни престъпници и повече никога няма да влезне в парламента!
  • 31 оня с коня

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Мдаа":

    Добре е да обясниш и дали Борисов ще ходи при бай Ставри както заявиха безапелационно тука русофилите,или напроти- ТОЙ ше праща хора при бай Ставри!
  • 32 Анализатор

    11 0 Отговор
    Абе вие толкова ли сте тъпи,че не можете да разберете....ИТН гласуват за смяна на това продажно,лакейско,лизаческо правителство,сме да бъдат в коалиция с ГЕРБ и ДПС... мислете малко...ама даааа....то трябва и акъл
  • 33 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Едва ли........
  • 34 ИТН са хъшове не наивници

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Мдаа":

    ИТН са хъшове не наивници, наивник си ти,, щом не желаеш да видиш фактите, каквито са има извършено национално предателство, има водене на държавата, към фалит.
  • 35 На 28 юни

    8 3 Отговор
    гнусното правителство на простите и ококорени скапаняцци пада! факт!
  • 36 Абсурдистан

    8 3 Отговор
    Замерянето с кал и фекалии продължава. Това правителство ще влезе в историята, като най-недиалогичното, най-злобното. Каза се планина от лъжи и глупости и то по адрес на бившите партньори! Определено трябва да си ходи!
  • 37 Факт

    3 0 Отговор
    Долняче като шефката си!
  • 38 Хвани грифа

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "гриф "строго секретно"":

    Много бързо забравихте кой назначи Киро. Радев беше човека ,къв Сорос пак ти се привижда.
  • 39 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "БСП за България и Радев":

    Борят се срещу конкурентната мафия!
  • 40 минувач

    7 1 Отговор
    Туй лапе да си отвори ушите и да чуе как освикваха вчера Техноимпекса като взе мегафона.Къде сте тръгнали и вие да буните хората .Партията ви постепенно се занулява.Каквото можахте изцедихте от нея.Сега се преориентирайте.
  • 41 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Божанокв, много си примитивен,особено с изказването в НС че България е важна но не и Македония. Кака ти Корнелия трябва да те вразуми от време на време.
  • 42 ГЕРБ

    6 1 Отговор
    А вие какви сте бе начело с Нинова
  • 43 ГЕРБ

    5 3 Отговор
    Гнусния Радев е лично отговорен за всичко това
  • 44 егати

    1 1 Отговор
    Този защо не вземе асенчо,зарков и вигееенин и да си спретнат една изринчка "ако не можеш сам аз ще ти го ...."
  • 45 Кажете как се заплащат

    1 1 Отговор
    протестите? За стотара и аз мога да протестирам! Ама за такива без изпразнени чекмеджета!
  • 46 Кажете как се заплащат

    2 1 Отговор
    протестите? За стотара и аз мога да протестирам! Ама за такива без изпразнени чекмеджета!
  • 47 Слави

    1 0 Отговор
    Още едно доказателство, че образованието до 90 година, е много по добро в сравнение със сегашното, докато бяхте коалиция партньори не бяха мафия, сега вече е мафия, дали пък мафията остана, а умните се оттегли ха, дете спира тисе баницата умесена от българските утрудени мазолести ръце затуйуйуй ревете, когато направиш 20-30 години трудов стаж, но не зад бюро, дай боже да станеш депутат тогава ще имаш друго мислене и няма да искаш да ядеш от баницата, щото ще знаеш че няма да ти е сладко желая успех на всички партии на предстоящите избори,
  • 48 Ти да видиш!

    0 1 Отговор
    Мафията е трасирал Ст.трифонов,така се е стесирал славунчо и Иън,та пише се дига около тях.Дим над водата!Нищо сериозно!Много шум за нема нищо и т.н
  • 49 Чичовци

    2 2 Отговор
    БКП-ДС и продашно гнусния комунист РРадев-прези..са вечните мешавици и до сега.Българоубийци!Дпс-то е съучастник в екзекуцията.
  • 50 Славея

    3 1 Отговор
    На този предател Слави,много внимание му отделяте.Вижте на какво е заприличал?Жалка картинка!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 И кого ще избере народа според теб?

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Възраждане? Итн? Кого?
  • 54 Бойко нямаше да купува по този начин!

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мунчо юмручето":

    Той направо силово щеше да ги грабне. С 200! Така че, не пробвай да му лъскаш имиджа. Скоро няма да му трябва.
  • 55 Още по-секретно:

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "гриф "строго секретно"":

    Явно всички политици произлизат от чичо Сорос! И самият грозданчо Караджов, и той е работел за чичо соросовото "отворено общество". Голям шеф и клечка го е раздавал там. Та, да се върна на думата: по повод чичо Сорос, за да сме сигурни, че даден политик е чист откъм соросоидна намеса, е добре да подават клетвена декларация. Нещо като имотната декларация. Съответно за подалите грешна информация, да има доживотен затвор. Само така ще спрем да привиждане Сорос във всеки политик. И това, че Слави се обявява против Сорос, не му пречи да си има министър, служил на Сорос.
  • 56 Аааааа

    1 1 Отговор
    Голяма злоба е изпила умовете на много хора . Как не проумяват, че единствено БСП е партията , защитаваща интересите на обикновените хора, каквито сме повечето в България. Тръгнали разни коментатор чета по ъкъла на разни буруджийки, култуклийки, панаирджийски, кукловоди и продажници...къде са те, къде сте вие, плюнкоеци ! Те знаят защо плюват, вие къде сте тръгнали .
  • 57 Болярин

    1 2 Отговор
    Не е сигурно, че в България има мафия, но е сигурно, че има пишман политици - от кв. Калтинец - Г. Оряховски измамник !!!
  • 58 Алито от София

    1 2 Отговор
    Божано щом си от бсп, просто влизаш на Корнелия под полата и мълчиш, що това ви беше, на следващите избори няма да ви има, повечето бабки и дядовци умряха

    Коментиран от #59

  • 59 Живи сме

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Алито от София":

    Да знаеш, плюнко ! И наследници, внуци и правнуци даже ...и много честни хора още има. Тъй че, млък ! Живяхте като хрантутници на държавата и още ревете .
  • 60 Живи сме

    1 0 Отговор
    Ние хората
    ஜ▬▬▬▬▬ஜ۩💜💜💜۩ஜ▬▬▬▬▬ஜ
    Ние се раждаме... Ние живеем...
    Мразим и плачем... Любим и пеем...
    Бързо стареем и бавно умираме..
    И удивително не се разбираме...
    Още сме тука... Още сме живи!
    Злобни. Жестоки. Добри. Милостиви.
    Нежни. И груби. Страшно себични.
    И благородни... Еднакви... Различни...
    Хора... Човеци... Бог е създал
    абсурдната смес от Слънце и Кал.
    Необуздано времето тича.
    Времето никак не ни обича.
    Времето – ах, непослушното конче -
    пасе телата ни клонче по клонче...
    Все пак не бива да се предаваме!
    Да не ни пука, че остаряваме!
    Ето ни – вижте! Както изглежда
    можем все още!.. Има надежда!
    И да открием, че Бог ни е дал
    повече Слънце,
    по - малко кал...

    Недялко Йорданов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол