Last news in Fakti

21 Юни, 2022 11:06 1 611 49

Започват дебатите по вота на недоверие за кабинета "Петков"

  • вот на недоверие-
  • парламент-
  • мерки-
  • кирил петков

Парламентарната математика засега сочи успех на опозиционния блок, с гласовете на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ"

Започват дебатите по вота на недоверие за кабинета "Петков" - 1
Снимка: БГНЕС

Шест месеца след като "Продължаваме промяната" спечели изборите и създаде коалиционен кабинет заедно с БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ", в Народното събрание се обсъжда вот на недоверие към правителството. Той беше внесен от ГЕРБ заради провал във финансовата и икономическата политика на страната.

Парламентарната математика засега сочи успех на опозиционния блок, с гласовете на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ". Депутатите от партията на Слави Трифонов, които напуснаха групата, заявиха, че ще гласуват за запазване на правителството на Кирил Петков.

Към момента гласовете в парламента за вота на недоверие са 125, което е достатъчно правителството да падне. 115 са гласовете в подкрепа на кабинета "Петков" заедно с отцепилите се депутати от ИТН, 6 гласа не достигат засега, за да се обърне вотът. При успех на вота ще се направи нов опит за формиране на кабинет в рамките на този парламент с мандат на "Продължаваме промяната". Ако не се състави правителство, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при неуспех и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на избрана от него политическа сила в Народното събрание.

В случай че и тези процедури не успеят да излъчат кабинет, държавният глава разпуска парламента и насрочва дата за предсрочни избори. Решителният ден е утре, когато вотът ще бъде гласуван.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    11 22 Отговор
    Падне ли правителството, падат генерал Атанасов, Корнелия и Бойкикев - да не го допуснем!

    Коментиран от #10

  • 2 Възрожденец

    14 29 Отговор
    Костадине ако гласуваш с ДПС ти удряме хикса.Отиваш при Волен да коментираш пиян по студиата.

    Коментиран от #12, #47

  • 3 егати

    29 6 Отговор
    Д.О.В.И.Ж.Д.А.Н.Е
  • 4 Оле

    25 0 Отговор
    Хайде всички депутати на детектор на лъжата и после на избори!
  • 5 провинциалист

    3 14 Отговор
    Единственият проблем е, че трябва да има и вот на недоверие за подалите вота на недоверие. О(!)никална ситуация, в която поговорката "врагът на моя враг е мой приятел" не е валидна.

    Коментиран от #15

  • 6 Абсурдистан

    12 0 Отговор
    Временния председател на НС Мирослав Иванов призова към културно поведевие и без сблъсъци, което в моите уши прозвуча така: Господа, хайде да не си показваме рогата и моля без физически контакти"!

    Коментиран от #8

  • 7 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    9 4 Отговор
    БЮДЖЕТЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДА ЗАВИСИ ОТ КУФАРНИТЕ ГАСТАРБАЙТЕР🤔СТОП☝ НА ГЛАСУВАНЕТО В ЧУЖБИНА☝
  • 8 Лена

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Абсурдистан":

    Само Киро може да баря Лена по дупето, всякакъв друг контакт е забранен.

    Коментиран от #40

  • 9 Гражданско движение БОЕЦ

    4 13 Отговор
    Активисти на ДПС обикалят селата на областите Хасково и Шумен и организират техни членове за извозване с автобуси в подкрепа на контрапротеста на „Възраждане“ за 22 юни, в деня на вота на недоверие към правителството.
    „ДПС и Възраждане – заедно на площада. Ако някой все още има съмнения, това е доказателство, че те са скачени съдове с общ команден център. Те са си едно. Както Атака и ДПС преди години.

    Същият команден център, който стои и зад ГЕРБ и ИТН – ченгеджийско-кремълската мафия, която наложи корупцията като модел на управление и която превърна България в троянски кон на Путин в ЕС.
  • 10 Комунисти

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионер":

    Корнелия и комунистите доживот на власт. Да променим конституцията и да гарантираме червеното комунистическо бъдеще на България.

    Коментиран от #38

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пример

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Възрожденец":

    Трябва да е с комунистите и продажниците. Не може да има читав човек в България всички да вземат пример от крадлата Корни и предателят Кирчо.
  • 13 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    13 0 Отговор
    Петков = циганин.
  • 14 Продължаваме Кражбата

    19 1 Отговор
    Оставка на Кирчо простия и Ококорен Кирчи
  • 15 Избори

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "провинциалист":

    Този вот са изборит, какво не разбра?

    Коментиран от #16

  • 16 провинциалист

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Избори":

    Къде е изходът от ситуацията "Облякъл се Илия, погледнал се - пак в тия".

    Коментиран от #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1010

    3 9 Отговор
    Разходите за следващите ибори ги фактурирайте на Слави Трифонов-отказвача.
  • 19 Киру няма морално право да е премиер

    12 0 Отговор
    В друга държава всеки хванат на държавен пост прелюбодеец с любовница на тлъста държавна заплата подава оставка моментално ..само тука тия цигани като простия куролатор е безсрамен до ента степен и безочлив....къде е жена му да го подкрепи!?!?

    Коментиран от #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бостан парти

    4 6 Отговор
    Герберските крадци къде отиват в момента..правителство със кой ще правят?..6 гласа и народа на площада май е ясно със какво доверие се ползват..унижават народа да го возят като чувал със картофи за 50 лева и да откраднат милиарди после

    Коментиран от #31

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Киро и Асен предатели

    12 1 Отговор
    Точно и ясно казано. Семейство Лорер управлява България. Киро и Асен работят за тях и американските ЕВРЕИ. Това е по-лошо и от мафията. Целта е заличавана на цели нации и култури.

    В цяла западна Европа инфлацията е под 9% и хората се вдигат и стачкуват заради това. Тук е 20% и ние отново подкрепяме правителство виновно за инфлацията.

    Ето пример. Цени в Лондон на основни продукти в Aldi - 2,2 kg пиле 9.8лв: groceries.aldi.co.uk/en-GB/p-ashfields-british-extra-large-whole-chicken-without-giblets-225kg/4088600168883

    Олио : 3,4лв - groceries.aldi.co.uk/en-GB/p-solesta-sunflower-oil-1-litre/4088600112510

    12 яйца 3,4лв

    Това е Лондон минимална заплата 4000 - 4500лв, за средна не говоря!

    Коментиран от #26, #34, #39, #42

  • 25 Педя човек,лакът лъжа

    5 4 Отговор
    Тошко Йорданов "аплодира" с високо вдигнати ръце речта на Кирил Петков и така достигна височина от 160 см. С вдигнати ръце! За да го видят на телевизора избирателите му! ГоУем!

    Коментиран от #28

  • 26 1:1

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "Киро и Асен предатели":

    Алди е магазин със стоки от най-ниско качество. Там работещи хора не влизат. само тези, които са на "социал". И в Германия е така. Дай пример с нормален магазин.
  • 27 Българин

    7 1 Отговор
    Да се махат.
  • 28 Предатели

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Педя човек,лакът лъжа":

    Поне има 1.60 а предателите са мишки които се крият дълбоко под земята в канализацията и бунището.

    Коментиран от #32

  • 29 ЗАПОЗНАТ

    3 0 Отговор
    Всичко до един са хищници...като е за тумбаците им угаждат, като е за хората се стискат! Горете!!!
  • 30 Хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Киру няма морално право да е премиер":

    Леле какви глупости....ние държавата ли искаме да ни е добре или по махленски клюкарстваме. Нямал моралното право...от кой свят си и в кой век.
    Айде да се правят адекватни коментари и по-същество! Да не е на вот на недоверие в църквата? Казал някой по телевизията, че човека е спал и с други освен с жена си и това стана по-важно от това дали управлението е добро. Затова няма да прокопсаме...щото се занимаваме с глупости, а не с важните неща!!!

    Коментиран от #43

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 180+

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Предатели":

    Защо не споделиш кое СПТУ и с какъв "успех" е завършил Копейкин, че въпреки ръста си над 160 см е заровил тая част от образователната си епопея дълбоко в канализацията?

    Коментиран от #37

  • 33 Престъпление

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "провинциалист":

    Нали претендирате че народа е с вас. Какъв е проблема. Не може да си купувате депутати за които народа не е гласувал за вас. Това е престъпление.

    Коментиран от #41

  • 34 Защо ми ги хвалиш тези евреи

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Киро и Асен предатели":

    Ми Великобритания също я управляват евреи. Ти откъде падаш? Ти какво мислиш, че англичаните са умни ли? Не. Пълно е и там с идиоти, крадци, тревомани и все англичани. Добре че са прикритите евреи, които задвижват икономиката, иначе са умрели от глад. Една манджа не могат да сготвят. Не ми ги хвали тези колонизатори. Знаеш ли защо е богата Великобритания, защото окрадоха една камара народ, затова и такива промити балъци като вас им се кефят колко са "велики"
  • 35 Благой от СОФстрой

    2 0 Отговор
    Това само зеленотивеници в НС и правителството. Президенството зеленочорапие и както е казaл поета, "и помощ от нийде не иде"!
  • 36 7777777

    2 0 Отговор
    СЛЕД 32 ГОДИНИ КРАДЕНЕ И ДАЛАВЕРИ С НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ СТИГНАХМЕ ДЪНОТО С ТАЯ КРИЗА, ПО-НАТАТЪК НЯМА И НАКЪДЕ, ПО ЗЛЕ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ! ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТАВИ ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО, ПРИЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА И ЗАКРИВАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА, НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ТИЯ, НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТЯХ!
  • 37 Харвард

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "180+":

    Явно щом си завършил Харвард може да чу... аш секретарката си, да продаваш Българският интерес, да нарулшаваш конституцуята, да си пазариш депутати..... голяма работа са тея от Харвард не са като Българите.
  • 38 Само Отговарям

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Комунисти":

    Фашисти, комунисти, демократи.
    Това са просто едни голи афиши и нищо повече.
    Един дол дренки са.
    Веднага ти давам пример с една държава, която народна, демократична република - КНДР.
    Нали се сещаш, че нито е народна, нито демократична, нито република.Така, че няма значение кой като какъв се афишира.
  • 39 Руски

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Киро и Асен предатели":

    фашистииииииииииииии !
  • 40 Абсурдистан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лена":

    Тъй, като мисля само доброто на Мирослав, му препоръчвам да не ходи в гората!
  • 41 провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Престъпление":

    Сигурно си някой футболен фен - те така се палят по кръчмите - вие какво направихте на еди-кой си мач... Аз за нищо не претендирам и нищо не съм купувал. Благодаря за учтивата форма на "вие".
  • 42 И в Алди Англия

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Киро и Асен предатели":

    Пилета бол, но пълни с ГМО и ти си мислиш, че ядеш качествена храна. Навсякъде където погледна само шкембета от ядене на ГМО. Fish and chips и McDonalds им е закуската, обяда и вечерята там. Всичките слугуват на материализма и парите в Лондон. От вкъщи на работа и от работа вкъщи. Живота им минава по молове и във виртуалния живот на телефоните. Тва живот ли е ми кажи ? Ми те самите англичани не искат да живеят там. А Бай Ганя забрави откъде тръгна, и като видя малко повечко пари и не се насити и още иска. Ако щеш и 10 000 паунда взимай в Лондон. Всичките слугувате на парите, това е.

    Коментиран от #46

  • 43 И аз да кажа

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    Не е толкова въпросът кой с кого на кого е изневерява,а това,че Кирил Петков едно говори,друго прави.Например--сам се величие колко е почтен,а назначава любовницата си за шеф на кабинета си с тлъста държавна заплата.Колко ли са се веселили,като са планирали,как ще прецакат хората и никой нищо не може да им направи.
  • 44 Аре бе

    2 0 Отговор
    От 12 години обясняват, че няма пари за пенсии. Заплатите се вдигат, съответно и осигуровките, т.е. приходи има, къде са?
    Ако държавата не може да си събере данъците и осигуровките...лошо управление, даже много лошо, ако някой ги краде...много, много лошо
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хост

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "И в Алди Англия":

    Що си мислиш че през комунизма си ял проверена качествена храна? Партията казва че е такава значи е такава! Що марширува народа под дъжда 86 ? Защо партията кльопаше йодни таблетки а народа даже и не знаеше?
  • 47 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Възрожденец":

    Как може да гласуваш за отявен популист ? Той си е едно към едно със Сидеров бре..
  • 48 бачо

    2 0 Отговор
    И Кирчо продължава да лъже, днес в Словения вдигат горивата с 20% и забележете бензина става 3.40 а дизела 3.60 и тоя се пени от трибуната че сме имали най евтините горива
  • 49 Грантаджиев соросоид

    0 0 Отговор
    Хайде оставка на грантаджийската измет и БСП! С един куршум три заека. Друм и да ви няма!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове