Last news in Fakti

21 Юни, 2022 11:17 851 8

Вяра Емилова: БСП издигна Радев и е хубаво да има памет за това

  • вяра емилова-
  • бсп-
  • румен радев

Опозицията гласува против социалните предложения в актуализацията

Вяра Емилова: БСП издигна Радев и е хубаво да има памет за това - 1
Кадър Euro News

Президентът беше по-рязък в някои свои позиции, но е важно той да подкрепя правителството и социалната политика на държавата. Важно е той да има и памет, защото Българската социалистическа партия беше тази, която го издигна и застана зад него на първия му мандат и го подкрепихме за втория. Това заяви членът на ИБ на левицата и секретар на парламентарната група на “БСП за България” в ефира на Euro News и подчерта, че в политиката трябва да има ясни позиции в интерес на българските граждани, а не емоции.

"Ние няма да подкрепим вота на недоверие по няколко причини. Внесените мотиви са чисто по икономически мерки, а реалността и това, което заявиха от БНБ е, че има над 200% ръст на преките инвестиции. ГЕРБ внесоха този вот на недоверие между двете четения на бюджета. Това, което те правят е тласкане на държавата към поредната криза", каза още Емилова и добави, че при гласуването на първо четене се е видяла новосъздадената коалиция, която е между "Възраждане", ГЕРБ и ДПС, които са гласували против социалните мерки в помощ на българското общество.

По думите ѝ всички са видели как се е управлявала държавата през последните 12 години и как редица корупционни схеми продължават да бъдат разкривани.

"С коалиционните партньори работим по актуализацията на бюджета, в която има много антиинфлационни мерки. Ако не приемем бюджета държавата ще изпадне в криза и затова е много важно вота да не мине, за да можем и ние като правителство да изпълним своите ангажименти към българските граждани и да не тикаме държавата в поредната криза", категоричен е секретарят на парламентарната група на "БСП за България" и допълни, че управляващите търсят подкрепа от всички народни представители, които имат чест и достойнство, защото всеки един от тях трябва да си даде сметка дали иска да събаря ГЕРБ, мафията или с натискането на бутона тайничко да ги подкрепя.

"Важно е да съберем необходимата подкрепа, за да мине актуализацията на бюджета, в която е заложено увеличението на пенсиите. Една мярка, за която БСП говори от много време. Сега предстои увеличение с около 20%, което е изключително необходимо заради нарастващата инфлация, а от октомври трябва да се случи така дългоочакваната актуализация на пенсиите", обясни Вяра Емилова за предстоящата актуализация на бюджета и как тя ще помогне на хората в условията на галопираща инфлация.

В заключение тя каза, че с актуализацията се приема и намаляване на ДДС от 20 на 9% за газ, ток и парно, както и нулева ставка на хляба. "Предвижда се увеличение на подпомагането на селскостопанските производители, немалко средства се отделят и за българските семейства", завърши Емилова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    3 0 Отговор
    XA-XA паметта е за БСП и Pусия
    БСП не подкрепя въвеждането на икономически санкции срещу Русия поради две причини. Санкциите са показали, че не водят до ефекта, който целят, а в този случаи при контрасанкции доставките на газ могат да спрат, да се ограничат, да се прекъснат веригите на доставки и това би се отразило много тежко не само на България, предупреди Нинова.
  • 2 Верно ли

    11 0 Отговор
    Хахаха, да имал памет! Значи каквито и да ги дробите, да си трае, щото "БСП го издигна". Президентът служи на народа, а не на вашите "фирмички" у НС, дето ще се избиете за този оглозган кокал!
  • 3 ганю

    7 1 Отговор
    Бсп издигна Радев ала народа го избра
    стягай партията , избори има да се печелят
    най Народния Президент от новата история
  • 4 900000

    8 2 Отговор
    Радев е най-адекватният политик в момента !!!
    Нинова е копие на тиквата, докопала се до властта и не пуска кокала
    Трябва да има КОРЕКТИВ на властта, натрупаха се много грешки!.
  • 5 МИСКА

    6 0 Отговор
    Дали ще подкрепи или не кабинета на Петкав БСП си отива. БСП вкара България в НАТО и ЕС, БСП наложи закона за досиетата което раздели хората - как сега работят службите? БСП се провали със Станишев - заради една целувка, сега БСП с Нинова отново се провали - това което тя обещаваше пред изборно не се получи. Нито пенсиите преизчисли както трябва, нито цените на телекомите и в магазините са поносими, нито цената на дървата , горивата , храната и лекарствата , но на пенсионерите 10% пенсии на тех 20% заплати.Оставка.
  • 6 5689

    4 0 Отговор
    От къде изкочи тази овехтяла лилипутка, това ли са остана в БСП, нещастници. Корнела ви преееба. Страх у редиците на Америка за България от нови избори.
  • 7 ЖЕКО

    4 1 Отговор
    НО РАДЕВ НЕ Е ФАШИСТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС
  • 8 копи пейст

    0 1 Отговор
    Илияна Йотова предупреди Радев: „Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа.Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И НАЙ-МАЛКОТО ДВИЖЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА СРЕЩУ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО.”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове