24 Юни, 2022 11:04 2 983 31

Явор Божанков, БСП: Причината да падне правителството не е Северна Македония, а Слави Трифонов

  • явор божанков-
  • правителство-
  • слави трифонов-
  • северна македония

Правителството не може да играе с игри на кворум, това е несериозно. Трябва да има ясно мнозинство, дали ще е от независими депутати подкрепено няма значение, коментира депутатът от БСП 

Явор Божанков, БСП: Причината да падне правителството не е Северна Македония, а Слави Трифонов  - 1
Снимка: Нова телевизия

Правителството падна заради Слави Трифонов, а не заради Северна Македония. Факт е, че премиерът Кирил Петков няма нищо да решава еднолично", заяви в "Денят започва" Явор Божанков от БСП.

По думите му става дума за обществени поръчки, за средства за магистрали, за огромни икономически интереси, които не са били удовлетворени с основание.

"Надявам се да направим сериозен опит за създаване на ново мнозинство извън това, което се заформи сега, което е вредно - ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ". Правителството не може да играе с игри на кворум, това е несериозно. Трябва да има ясно мнозинство, дали ще е от независими депутати подкрепено няма значение. Отивайки на избори всяко социологическо проучване показва същия раздробен парламент. Най-голямата политическа сила в следващо Народно събрание няма да има дори 60 народни представители, отиваме дори на по-сложни коалиции и на по-тежка политическа криза", допълни Явор Божанков.

Той поясни, че в този момент това е престъпление срещу държавата. Според Явор Божанков икономическите показатели на страната са стабилни.

"Вотът на недоверие беше неоснователен. Нивото на диалогичност падна", добави Явор Божанков.

Той уточни, че въпросът за Северна Македония трябва да се обсъди спокойно в Народното събрание.

"Не е лоша идеята президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност за РСМ. Македония е национална тема, а не партийна. Вариантът на проекторешението на "Демократична България" не е в степен, в която да го подкрепим. Предполагам, че в зала при гласуването ще се въздържим", каза още Явор Божанков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    26 5 Отговор
    Хем червен , хем милионер!!!
  • 2 Ванга

    13 24 Отговор
    Славчо е най вредното явление за България напоследък.Изпълни си задачите и сега е време да се оттегли в тъмнината и там каквото му е писано.Следващият черен жокер ще бъде Радев.
  • 3 Ко стана ко

    29 11 Отговор
    Сега като ви извъртят господарите ви и станете излишни,кво ще правите?Ша дууате супата ама и народа също заради такива като теб дрогарю.А на Слави му стискам ръка за тази му постъпка.
  • 4 Гост

    17 6 Отговор
    Не е Слави а е Импексова,нейната шайка и цялото ОПГ дето сте се събрали!
  • 5 ИТН Вие постъпих те по долно и от герб.

    14 17 Отговор
    Всеки знае, че Доган стои зад милионите на Слафчу
  • 6 Българка

    12 21 Отговор
    Правителството падна заради сараите, мафията , чиито корени са в Кремъл, а обслужващия им персонал е предателя Славуца и шоуто му, ДПС-ГЕРБ-Израждане
  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 1 Отговор
    Така ви се иска на вас!

    Коментиран от #14

  • 8 Гледам как Коцето Костадинов

    11 13 Отговор
    в НС как дрънка лъжа след лъжа ! РСМ била ръководена от сръбските служби, но не казва кой ръководи тях. Руските служби и руската дипломация дърпат конците както в Сърия , така и в Македония. Това са същите "юнаци", които дърпат е неговите юзди ! Това ви трябва за да разберете, че Разграждане и руските интереси са в една посока !
  • 9 Разбира се ,

    7 14 Отговор
    че е чалгаря двуличен и подъл !
  • 10 теодор

    11 4 Отговор
    Умоляваме за пълна проверка на доходи и имоти,и тяхното съответствие на Сл.Трифонов.

    Коментиран от #12

  • 11 Абе

    15 6 Отговор
    ти игледаше малко по свестен от БСП! Как успя да си плюеш достойнството и да се продадеш на прокопиев? По лъите и нопорките се понавате! Продажници!
  • 12 И на Копейкин

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "теодор":

    Моля
  • 13 Мдаа

    11 18 Отговор
    Колкото повече време мината толкова по ясно става че ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН-Възраждане са играели срещу правителството. Президента Радев помагаше също защото това е заръката на Кремъл .....

    Коментиран от #18, #25

  • 14 Дъртак

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Я, комунистите много ги аресвам!:) Даже и да не са добре сварени!:) А, ти?!:)
  • 15 хъ ммм

    15 3 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДНА ЗАЩОТО ТАЗИ КОАЛИЦИЯ БЕШЕ НЕВЪЗМОЖНА, БЯХА НАПРАВЕНИ НИЗ ОТ КОМПРОМИСИ// СЛЕДВАЩОТО НЯМА ДА Е ПО-ДОБРО ОТ ТОВА
  • 16 Голям смях

    13 15 Отговор
    Това че нищо не направиха за 6 месеца, като коалиция, е виновен Слави! Само той единствен вземаше решения за всичко, което не се е случило!! И това че ни е лош живота от 30г. насам пак е виновен Слави, защото още от тогава е в мафията и управляваше в сянка! Бойко му е прислужник а Доган готвач.

    Коментиран от #17

  • 17 папагал

    9 11 Отговор

    До коментар #16 от "Голям смях":

    А ПРЕДИШНИТЕ 45 СИ ТЪНЕЛ В РАЗКОШ НАЛИ
  • 18 Куха Лейка

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мдаа":

    За това Герб подкрепят казуса с С. Македония, а ИТН не, понеже са заедно и си правят сечено?
  • 19 Абе Белата Златка

    6 3 Отговор
    С кво се изхранва!?В тая скъпотия?
  • 20 ИТН и Разграждане, а и другите партии

    6 12 Отговор
    доказват, че искат да вземат решения, за които си нямат хал хабер и от истинската история на България. По всякакъв начин се скриват руските действия, които ни вкараха в Балканските войни, как Русия наруши договора си с нас/от 1902-08 г./ и тласна Румъния да ни нападне в гръб . На руски понтони бе качена румънската войска за да премине Дунава. Русия като арбитър в Първата и Втората балканска война реши спора между съюзниците във вреда на България и изцяло в полза на Румъния, Сърбия и Гърция. Руският интерес на Балканите винаги е бил срещу нашите интереси. Това обаче никой не посмя да каже - или от незнание или поради предателство !
  • 21 Либералкомунде

    10 3 Отговор
    Що е то червенопедерасче и има ли то почва у нас?
  • 22 ИНЖ

    8 5 Отговор
    Не бре, Яворе, не е виновен Славчо Учиндолски. Той е просто сламена кукла "на конци"..... А тези, които гласуваха за него!?!?! ;-)
  • 23 Предатели

    9 2 Отговор
    Малко недодялоано крадливо комунисче вие казахте, ако падне ветото правителството пада. Сега абаче пада ветото и казвсте голяма работа. Щом и майка ми няма повече да гласува за вас а твърдо ви подкрепяше значи повече няма да влезете в парламента.
  • 24 Перо

    11 3 Отговор
    БСП няма да прескочи изборната бариера и те го знаят много добре!
  • 25 смешници

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мдаа":

    Днес се видя новата коалиция на продажниците ПП+ГРРБ+ДПС+ДБ. Също днес беше смърта на БКП/БСП. Видя се че ветото пада а те все още лижят топките на ПП макар че нарушиха споразумението.
  • 26 Токсик

    8 2 Отговор
    Младото и надъхано соросоидче Божанков чудесно изпълнява ролята си в доунищожаването на стогодишната партия ! На електората на БСП направо му се плаче като гледа какво се случва пред очите им. Нинова се справи отлично с поставената и задача да ликвидира БСП като я обърне срещу народа и я направи враг на Русия.
  • 27 Азз

    9 4 Отговор
    Събраха куцо,къораво и сакато да се оправдават за тъпотиите,които сътвориха за няколко месеца....
    Наистина само Батман,Алф и още някои не се споменаха за провала на тъпото кире....
  • 28 Ком

    4 2 Отговор
    Продължава да си живее в измисления си свят. Горското хлапе, марионетка "КОЗЯК".
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ника

    0 0 Отговор
    Г-н Божанков,искате да кажете,че действвията на Слави са повод,а не причина.Ами като сте знаели защо проспахте 1/2 година?По-точно признание от това,че няма да можете да се справите дори да имате над 120 депутати-здраве!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол