Last news in Fakti

27 Юни, 2022 23:07 2 345 28

Ген. Ралчев: Стана обичайно полицаи и пожарникари да протестират, а при една грешка рухва цял сектор

  • румен ралчев-
  • полицаи-
  • пожарникари-
  • протест-
  • грешка

"Да извадиш цялата пожарна, когато с десетилетия има изградени връзки с МВР... Такива резки движения в МВР не трябва да се правят", коментира експертът 

Ген. Ралчев: Стана обичайно полицаи и пожарникари да протестират, а при една грешка рухва цял сектор - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Пожарната излиза от МВР и ще се командва лично от премиера. Според министър Бойко Рашков реформата е готова на 98%.

"Това значи, че никой няма да я управлява или ще се създаде звено. Пак чантаджии. Администрацията нараства и непрекъснато говорим за съкращения. Да извадиш цялата пожарна, когато с десетилетия има изградени връзки с МВР... Такива резки движения в МВР не трябва да се правят", коментира председателят на управителния съвет на Националния съюз "Безопасност и охрана" ген. Румен Ралчев в предаването "Денят ON AIR".
По думите му е станало нещо обичайно полицаи и пожарникари да протестират, а при една грешка рухва цял сектор, което може да предизвика неподозирани последици.
Бюджетната комисия одобри увеличение на заплатите на служителите в МВР с 20%. За целта МВР ще получи 175 млн. лв. допълнително.

"Пари би трябвало да се намерят и има, когато много внимателно се работи точно колко трябва да се дадат и не се правят резки движения. Трябва да се направи тестването - теоретичният модел, сблъскан с практиката, да истината. Не е необходимо само да изгониш една група хора и да търсиш други. И без това в МВР има недостиг на кадри", заяви ген. Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

Бяха закрити доста сержантски школи, които раждаха висококвалифицирани кадри. Куриозът е, че когато се завършва Висшата академия на МВР, никой не гарантира работа на завършващия, изтъкна гостът в студиото.

"Политиката не е да мразиш някого, а да го накараш да съберете силите си в полза на България. Тази държава трябва да сложи определени приоритети и най-накрая да знаем накъде отива. Всяко правителство да бъде задължено да продължава линията, а не да тръгне с нова програма", настоя ген. Ралчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    29 3 Отговор
    Ама тоя и генерал ли стана. Стана академик. Стана тамплиер - Велик приор и не знам още какъв. Във всяка психиатрия има по някой дето се закичва с всякакви танекиени "ордени" - няма ли кой да го прибере този Велик човек.
    Реалноста е по-различна. Човека беше гавазин на Бай Тошо. После направи фирма Балкансекюрити, която пазеше Балканбанк на Миронов. Всъщност помагаше за точенето на банката. От тогава му останаха парите които си харчи и досега. И си играе на рицари кръстоносци понеже е инфантил.

    Коментиран от #3

  • 2 Дипломат Чукча

    6 9 Отговор
    Удряй Гешев с теб сме!
  • 3 След

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "Край":

    Като си изля злобата по отношение на човека, нещо по темата ще кажеш ли, или само ще си плюваш безпомощно

    Коментиран от #5

  • 4 Пожаар никарска

    26 0 Отговор
    работа!!!!! А как така в 24 държави от Европейския съюз пожарната е извън МВР!!!!??? Та ВРЕМЕ е да се реформирате!!! А колко си генерал или си набеден такъв е отделен въпрос!!! Време е МВР да престане да бъде министерство на всичките роботи!!!! ОСОБЕННО като глътнахте ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА!!!!Какво МВР дасе занимава със земетресения, наводнения, свлачища, промешлени, химически и радиационни аварии, с превенция, реакция, оцучение на населението, възстановяване и т.н. и т.н. да бяхте мислили преди да унищожите гражданска сега е ВРЕМЕ да освободите МВР от несвойствени задачи!!!! А отделянето е най-лесно: ставате агенция, прекатегоризирате се и ... бачкате а не разхождате едни униформи гушкайки по 1500-2000 лв. заплати, а някои и като бонус пенсийки към заплатата, ВРЕМЕ Е ЗА РЕФОРМИ!!!
  • 5 Казвам

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "След":

    ВРЕМЕ Е ЗА РЕФОРМИ!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Ами

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Казвам":

    реформирай се, нищо не те спира
  • 7 Да вярвам ли

    17 0 Отговор
    ДС - УБО - лична охрана на Тодор Живков- Масон - Анализатор . хайде стига, де!
  • 8 Смешно

    9 0 Отговор
    Ген.Ралчев го помислих за Христо Стоичков.

    Коментиран от #9

  • 9 Жалко

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Смешно":

    си е баш то, ама нейсе, толкова ви е капацитета
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тези убиват Българи

    9 1 Отговор
    Масов спрете да убивате Българи, цялото МВР сте зомбирали, ей масон ще гниеш в ада за тези гадости които правите с Българите!

    Коментиран от #12

  • 12 Тези убиват Българи

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тези убиват Българи":

    Масон спрете да убивате Българи
  • 13 Сектор Сигурност или сингулярност

    10 0 Отговор
    Радвам се, че охранитетите на Тато от УБО са ангажирани по темата, но имайки предвид как един от тях беше издигнат в главен секретар, последствие стана премиер и благодарение на това МВР се постави в поза партер, не смея да се зарадвам на такъв тип експертно изказване касаещо реформите в МВР, направено от охранителя в другата кола, че вече не знам колко по зле може да стане, като изключим слава на бога закупената все пак нова техника платена по евро проекти, но естествено за тази част на света на по висока цена.
  • 14 Да,прав е

    2 9 Отговор
    Пожарната трябва да е в МВР,а Рашков я маха за да унижи пожарникарите,което е несъстоятелноТе са офицери,военизирани,,а пожарната безопасност е изключително важна,вижте горските пожари ,други на предприятия,на домове.В САЩ професията пожарникар е втората най уважавана след лекарите,защото спасяват животи.Не всеки може да е пожарникар ,изисква се системна подготовка и психоиздражливост.Но какво може да се очаква от Чашков,освен бъркотии.
  • 15 Йоско

    9 1 Отговор
    Аман от генерали ,професори и български измишльотини без никакъв смисъл в реалния живот.Безпомощните бивш комунисти се чудат с какви ли не титли да се кичат и правят важни
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Таня

    9 1 Отговор
    Точно такива като този някакъв си генерал на бай Тошо тиквата докараха българите до просяшка тояга и страната България в страшно жалко състояние.
  • 18 Валлентин

    8 1 Отговор
    Тази ли проста шамандура Румен Ралчев завършил руски полицейски школи ще управа МВР?
  • 19 Силвия

    7 1 Отговор
    Терористи и убийци като този пищовлия Ралчев
  • 20 Димитров

    6 0 Отговор
    Колегите и истинските дружки нагенерал Атанасов от ДСБ
  • 21 Снежа Иванова

    4 2 Отговор
    Другарите от нелегалната съпротива генерали все пак избегнаха български Майдан за сега.
    Но кога ли и в България ще се появи истинския Зеленски?
  • 22 Голям

    6 0 Отговор
    капацитет ?! Охрана на правешкия цървул
    срам и позор , че му се дава трибуна !
  • 23 СЗО

    4 1 Отговор
    Още един генерал, кандидат за политик.
  • 24 Тихо

    3 2 Отговор
    В една нормална армия ,а не бивша комунистическа тия уж мушмороци генерали и за ефрейтори не стават.
  • 25 Пича

    2 1 Отговор
    И за генерал ли се е провъзгласил този прост мюлюционер-академик?!
  • 26 дико

    2 0 Отговор
    К Р А Д Е се и в МВР . К Р А Д Е се от завишени цени на доставчици на дрехи , храна , горива , на техника , подръжка и т.н. . Ако не се краде , ще има и за заплати , за по добро оборудване , и за всичко друго .
  • 27 Перо

    2 0 Отговор
    Тези “генерали” трябва веднага да се разжалват при сигнал за постъпване в масонска ложа,НПО,соросистко-джендърска организация, неолиберална структура или друг подизпълнител на световния ционизъм!

    Коментиран от #28

  • 28 Бежанец

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Перо":

    В Испания 7 пъти по голяма по население и територия масоните са забранени със закон.Пожарникарите не носят пищови,но имат всякакво оборудване хеликоптери и самолети амфибии и поне три пъти повече резервисти доброволци както и армейски части при нужда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол