28 Юни, 2022 16:22 2 911 21

Софиянски: Свалиха правителството, а никой не предложи алтернатива

  • стефан софиянски-
  • сваляне-
  • правителство-
  • алтернатива

Предизборна коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще размие границите на демократичната общност, смята проф. Михаил Неделчев

Софиянски: Свалиха правителството, а никой не предложи алтернатива - 1
Снимка: БГНЕС

"Свалиха правителството, а никой не предложи алтернатива. Това е нелогичното нещо, което виждам в цялата суматоха. Кой поема отговорността, защото без ясна стратегия и без правителство положението ще се утежни".

Това мнение изказа пред БНР Стефан Софиянски, бивш служебен премиер на България и бивш кмет на София.

По думите му всички скандират "Долу правителството!", а никой не казва какво да стане. Той изложи позицията на ССД, чийто основател и бивш лидер е:

"За нас са важни четири неща - приемането на Плана за възстановяване, въвеждане на единна ставка на ДДС между 15% и 18%, да се увеличат пенсиите и четвърто - да се изработи механизъм за диференциране на социално слабите групи и да бъде насочена помощта конкретно към тях".

Според Софиянски, ако 47-ият парламент иска да остане в историята, трябва да се мобилизира и да приеме проект, с който да създаде условия за разпускане на Народното събрание и за свикване на Велико народно събрание, за да започне да се гради "нова България в новите условия".

"Това е начинът, по който парламентът да си върне доверието на народа", смята той и обясни, че трябва да се направи нова Конституция на България, в която отделните власти да бъдат поставени в среда на взаимодействие, а сега са противопоставени една на друга.

Пред БНР проф. Михаил Неделчев, литературен критик и общественик, един от създателите на СДС, коментира:

"Консултациите при президента са разписана в Конституцията процедура и "Продължаваме промяната" трябваше да отидат, защото те са бъдещите мандатоносители. Тук настъпи раздорът - от "Има такъв народ" и от "Възраждане" се държаха така, сякаш те са бъдещите мандатоносители".
Според проф. Неделчев предизборна коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще размие границите на демократичната общност:

"Демократичната общност е една потенциална общност, която се активизира по време на кризи и от нея се раждат съответните формации. ПП все още не е доказала своята стабилна принадлежност към демократичната общност. Ако се осъществи това намерение за коалиция, за мен е малко проблематично".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    18 5 Отговор
    Гащите на Софиянски !!! Помните ли ?! Колко е нагло , доказани крадци , да бъдат представяни като ментори !!! От доказано продажни журналисти !!!

    Коментиран от #8

  • 2 Крадеца Софиянски!Ти си "Алтернативата"

    19 3 Отговор
    Не те вкараха в затвора, сега ни се Лезиш!!!
  • 3 А ти мърляк

    7 1 Отговор
    Какво искаш,за къде си се запътил.9455
  • 4 хе хе

    9 2 Отговор
    Опитват да хитреят. Ако предложат алтернативата преди изборите, ще ги пратят на ... село.
  • 5 Българка

    10 8 Отговор
    Остатъците от ИТН и Израждане са групировки, чието инсталиране в НС има задачи да рушат, саботират и пречт на всякакви реформи срещу мафията, статуквото и промени в правосъдието.
    ГЕРБ-ДПС са ретроградни. Тяхната цел е да пречат на разграждане на корупционния модел на сараите, съхраняване на Гешев и структурите си навсякъде, за да избегнат наказателна отговорност и в по-спокойни времена да се върнат за разграбване на държавата. В тази тежка ситуация и двете шайки нямат капацитет да изведат държавата и биха се провалили с гръм и трясък. Техните върхушки имат интерес от безвремие, хаос и безпътици. И както каза Василев- "бедните да го ду...." А обикновените гласоподаватели преобладаващо са бедни

    Коментиран от #20

  • 6 Да бе!

    8 3 Отговор
    Точно сега, властите са единни срещу народа! Всички са следствие от партийните върхушки в парламента! И щом се появи изключение, неудобната власт беше свалена!
  • 7 Гост

    7 7 Отговор
    То няма политици в България ! Който и да дойде файда никва!
  • 8 Българин

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Стефчо ти що не предложиш - зет си Черепа ... ?

    Коментиран от #16

  • 9 бсфн

    12 4 Отговор
    Боклуци седесарски какви пенсии си направихте като на иван костов-4000лв.ли бе унищожители на икономиката на БЪЛГАРИЯ-НАРОДЕН СЪД ВИ ТРЯБВА
  • 10 Шердан Българов

    10 0 Отговор
    СВААТА ОТ ДУБАЙ КВО КАЗВА ? МАЙ ПОЗАГУБИ КИНТИ ЗАЛАГАЙКИ НА КУЦИ КОНЕ!
  • 11 ИЛЮМИНАТ

    6 2 Отговор
    Алтернативата са новите избори....
  • 12 ганю

    2 5 Отговор
    Ами Сичките са маскари
    Фандъкова да не е по добър кмет от теб парашутиска
  • 13 ганю

    3 1 Отговор
    тези сегашните и предишните, Костов при бай Ставри в централния
    и след това велико народно събрание
    след туй ще избираме
  • 14 Закс

    3 4 Отговор
    Как да няма алтернатива - шкафа на бял кон !
  • 15 безпартиен

    8 1 Отговор
    Ако някой знае от какво се издържа този,нека сподели!Щото не ми се вярва нещо да работи!

    Коментиран от #17

  • 16 Стефан Софиянски

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    E! Как! Нали и партия му помогнах да направи! " Българско лято"! Ама, не щат да гласуват за него! Бунаци!:) Ако, беше спечелил изборите сега всички щяха да са милионери! Язък за парите дето ги хвърли зетя!
  • 17 Стефан Софиянски

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "безпартиен":

    Никога не съм работил! Да не съм глупак да работя! Винаги съм се издържал от далавери! Сега му викат бизнес!:) Имам много пари, които са вложени в печеливши бизнес начинания! Носят добра доходност.
  • 18 Аре

    1 7 Отговор
    Софиянски, Софиянски стара лисицо не са прави на умряла алтернативата е ВЪЗРАЖДАНЕ.
  • 19 Перо

    2 0 Отговор
    Слънчасали психопати и стари корумпета от СДС!
  • 20 Лея13

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Откога пък тоя случайник Василев стана такъв капацитет, че някой да почне да го цитира:)Кой тогава, според меродавното ти мнение, е ИЗБРАНИЯТ, който достойно ще ни преведе през кризите -политически, икономически, морални? Този, който не е ретрограден и ще мисли само и единствено за народа си? Който няма да се "провали с гръм и трясък"(колко поетично), и ще пребъде във властта? Защото от политическите формации, които изброи дотук, никой не остана да управлява тая държава.Защото твоите фаворити току що се провалиха с "гръм и трясък"!Много смешни.И жалки! Гледаме им детинските номера, моткането и опитите да се задържат още малко, още мъничко във властта.Че е толкова сладка.Мотайте се, че ви е за последно.Гатантирам!
  • 21 Болярин

    0 0 Отговор
    Софиянски, алтернатива е зет ти, Васил Божков, предложи него - цяла България ще те аплодира !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол