Last news in Fakti

28 Юни, 2022 19:40 1 033 24

Томислав Дончев: Ако в този парламент се сглоби нещо, то ще е безпомощно

  • томислав дончев-
  • правителство-
  • парламент

По думите му е неразбираем "този политически Едипов комплекс от страна на управляващите", т.е. опит за "ритуално отцеубийство"

Томислав Дончев: Ако в този парламент се сглоби нещо, то ще е безпомощно - 1
Кадър БНТ

Теоретично нов кабинет в това Народно събрание е възможен, заяви в "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Практически също може би е възможно да се осъществи, но "зависи докога ще е отворен трансферният прозорец и какви средства в буквалния или в преносния смисъл на думата се инвестират в полза на мотивацията някои народни представители да си променят позицията", допълни той.

Ако в този парламент успее да се сглоби нещо, то ще е изключително безпомощно, без парламентарна подкрепа, няма да може да свърши нищо и само ще отложи неизбежното.

Дончев коментира неявяването на "Продължаваме промяната" на консултациите при президента и отказа на президента да насрочи нова дата за среща. По думите му е неразбираем "този политически Едипов комплекс от страна на управляващите", т.е. опит за "ритуално отцеубийство".

"Едва ли е нужно да припомняме, че те се появиха, създадоха се с подкрепата точно на президента". Посочи, че не е познавач на отношенията помежду им.

Категоричен е, че от ГЕРБ са отворени за разговори, стига разговорът да поражда смисъл. Като смешно определи условието, поставено от ПП, че биха приели да говорят с ГЕРБ, но без нейния лидер Бойко Борисов. Томислав Дончев се спря и на кризата в страната и заяви, че едва ли има чудодейна рецепта, с която да се излезе от тази криза. "Това е резултат от всички събития през последната година и половина."„

Правителството има одобрен План за възстановяване, но не забелязвам да е в изпълнение. Томислав Дончев припомни, че отдавна е предупредил, че това ще доведе до получаване на средства за страната ни най-рано в края на годината, а по-реалистично е да се случи в началото на следващата.

"Да не коментираме странност на бюджетната технология при актуализацията на бюджета, където близо 1,5 млрд. очакван приход от ЕК по Националния план за възстановяване и устойчивост ще отиде взаимообра̀зно за изплащането на пенсии. Аз такова нещо досега не съм виждал", отбеляза още той и допълни, че през следващата година от бюджета ще трябва да бъдат финансирани всички проекти, за които ще получим пари. Впрочем Планът за възстановяване и устойчивост е 1/3 от целия бюджетен ресурс, който България очаква. Редно е да водим разговори и за оперативните програми, и за Програма за развитие на селските райони, и за Фонда за справедлив преход и всички останали финансови инструменти, които към момента не се движат и не пораждат никакъв резултат, поясни Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    15 9 Отговор
    Да мафията е безпомощна Борисов ,Слави ,Пеевски точат зъби за нови избори
  • 2 ГЕРБ

    8 26 Отговор
    ПОБЕДА МАЧКАЙТЕ ГИ ТЕЗИ ГАДОВЕ ОТ ПП ДБ БСП

    Коментиран от #6, #8

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 5 Отговор
    а ПП герб за 12 ГОДИНИ съсипаха ХОРА БИЗНЕСИ СЪДБИ то не беше рекети изнудвания
  • 4 Дончев, събирайте си русофилските

    21 7 Отговор
    партакеши и всички от ГЕРБ , Разграждане, ИТН , Янев - чемодан, вокзал, Урал. Ще ви водят 70 руски шпиони. Нали се познавате ?
  • 5 истина е

    18 3 Отговор
    Най-помощно ще е ако влезете в затвора с гуруто си !! И така не разбрахте , че не сте токсични а радиоактивни !!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГЕРБ":

    ХОРАТА не са гадове господине
  • 7 Нищо лично

    16 3 Отговор
    Но какво по-безпомощно от това да си солта6ак на Ганьоса.
  • 8 И ГЕРБ-аджиите надушихте мърша

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "ГЕРБ":

    Не разбрахте ли че сте пълен аут ! И ще отговаряте, по устав !

    Коментиран от #12

  • 9 Пипи Чорапчето

    18 4 Отговор
    Ма големи сте Иксперти това гербавите, бе - особено като сте в опозиция;)
    Имам само едно питане, Дончев: 12 г. управлявахте държавата - при това в спокойна и благоприятна международна среда, с щедри и регулярни еврофондове.
    За тези 12 г. си останахме "най-бедната нация в ЕС, с най-нисък стандарт и качество на живот". ЗАЩО, като сте такива големи държавници и разбирачи?;) Въпросът, Дончев, разбира се е риторичен - оказа се, че сте "големи експерти" в краденето и усвояването!

    Коментиран от #16

  • 10 БОЙКО СВАЛИ НИНОВА

    8 8 Отговор
    При нови избори Нинова може да е аут от властта....

    Коментиран от #18

  • 11 Промяната временно за отлага:)

    7 18 Отговор
    Идват избори и ГЕРБ ще натрият носа са промяната.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Грульо

    2 8 Отговор
    Герп и ПП и останалите боклуци ще направят коалиция.
  • 14 А1А1А1

    15 2 Отговор
    Тоя член на клуб: "Най– големите крадци в историята на България", пак остроумничи и се прави на оригинален! Отдавна приключи мантрата: "Дончев не е като другите от герб, той е техния мозък"! Крадлива и измамна пасмина!
  • 15 Бамбука

    15 4 Отговор
    Утре и децата им ще се срамуват от Герб. Ако бяхме като китайците досега да излежаваха доживотни присъди за корупция.
  • 16 123

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Пипи Чорапчето":

    А като изчегъртахте Герб като че ли прокопсахме.
    Правете си експериминти, пробвайте друга "промяна" и накрая ще стигмем с Африка да се мерим

    Коментиран от #22

  • 17 проекция

    4 3 Отговор
    Вие сте безпомощни.
  • 18 Смехорани,

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "БОЙКО СВАЛИ НИНОВА":

    Нинова си покачва рейтинга всеки ден. Това не са ви платените проучвания.
  • 19 НЕМОЩНИЯТ

    6 3 Отговор
    ПРАЗНОДУМЕЦ И НИЩОНЕПРАВЕЩИЯТ (ОСВЕН КРАДЕНЕ,РАЗБИРА СЕ) ЯЛОВ КОЗЕЛ ВЗЕ ДУМАТА...КАТО НАЙ-УМЕН ГЕРБЕРАСТИ КАДЪР. ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА!
  • 20 ха ха

    5 3 Отговор
    томи ги разбира тея работи , усвои 2 ,5 милиарда за чешане на коня по евро проекти

    Коментиран от #21

  • 21 ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    явно томито се е засегнал ,вълшебниците на яслата ми хакнаха компютъра веднага
  • 22 Пипи Чорапчето

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "123":

    О, ми дай по тази логика пак да си ги изберем, а;) - поне сме наясно колко са задобрели в усвояването, пък и схемите са ни познати...
    Вместо да търкат наровете в ареста, тези се натискат пак да крадат, а такива като теб го одобряват, да?
  • 23 Както винаги

    1 1 Отговор
    дрънкаш,колкото да се появиш като адвокат на вожда си Кюлчев и да защитиш крадливата ОПГ ГЕРБ.Затова няма да я бъде България,защото едни вождове диктатори -сикаджии,чалгари,путлеровци ви дават пари правят ви богати и зависими и не ви дреме за България и българите габровско плямпало.,цар в нищо не правенето.
  • 24 До ком.4

    2 1 Отговор
    Как да не се познават,той с Теменужка и Тиквата водиха преговори за Руски поток.Те са друзя .Руски подлоги,които се маскират като европейски в някои случаи.Къде е картата на Руски поток,незаконно построения с ебаващите ни клаузи??????????Няма да спрем да питаме,номерата ви ги знаем,да се правите на луди и да говорите за друго.Как ще борите корупцията ОПГ ГЕРБ НАЧЕЛО С ЕДИН ПРОСТ СИКАДЖИЯ ОТ ДЕВЕДЕСЕТТЕ ГОДИНИ.ТЕЖИ ВИ НА ШЩИЯ КАТО РУСКА ЮТИЯ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове