Last news in Fakti

4 Юли, 2022 10:19 1 548 31

Ивайло Мирчев: Има зависими хора по върховете на държавата. Въобще не визирам президента

  • ивайло мирчев-
  • зависими хора-
  • държава-
  • президент-
  • върхове

Прокуратурата в България също не работи за българския интерес, а работи за да обслужва интереса на определена група хора, каза депутатът от ДБ

Ивайло Мирчев: Има зависими хора по върховете на държавата. Въобще не визирам президента - 1
Снимка: БНТ

Българските служби са пробити. В тях има хора, които не работят за България. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Руското разузнаване, без значение дали е руското - разузнаване, което не работи за българския интерес, чужди сили са стигнали до върховете на държавата. Има зависими хора по върховете на държавата. Въобще не визирам президента. Хора, от които зависят много неща в страната, са зависими и са били в контакт с тези служби", каза Мирчев.

По думите му ДАНС е най-малко проблемна. Най-проблемни са Държавна агенция "Разузнаване" и Военното разузнаване. Като пример за пробива даде "Капитан Андреево", където е имало сигнали за контрабанда, а службите нищо не правят.

Заяви, че ако ДБ са в управлението, ще настояват за категорична реформа в тези служби.

Прокуратурата в България също не работи за българския интерес, а работи за да обслужва интереса на определена група хора, каза Мирчев. Той ги нарече "хора от подземния свят, които имат определени интереси". Заяви, че няма доверие на прокуратурата и даде пример, че когато даден случай влезе в прокуратурата, се потулва или виновникът се вика и се предупреждава да прави каквото му кажат и "го държат на трупчета, за да не бъде осъден".

"Такива случаи има много - те се превръщат в едни политици зомбита или висши държавници зомбита на ръчно управление от прокуратурата", каза Мирчев.

По думите му няма точен момент да изгониш руски дипломати. Сигнали има години назад. Дали е рано или късно за изгонването, какви доказателства има и кой ще ни ги покаже - важното е, че правителството и Кирил Петков направи нещо, което е трябвало да направят други правителства, каза той.

Според него е обществена тайна, че руските дипломати в голямата част се занимават с разузнавателна дейност и вършат неща, които не са в интерес на България.

"Те бяха изгонени за действия срещу интересите на България, което са стандартни процедури. Не се е случило нещо толкова безпрецедентно", каза Мирчев и напомни, че в ДАНС беше хваната цяла клетка на руското разузнаване.

Депутатът от ДБ призова и за работещи регулатори, като каза, че КЗК също не работи, защото "няколко души там не обслужват националния интерес, а тесни корпоративни интереси". В тази връзка Мирчев уточни, че днес в полунощ хората вече ще могат да видят отстъпката си от 25 стотинки за литър гориво на бензиностанциите.

По отношение на преговорите за нов кабинет каза, че ДБ нямат различия при приоритетите - борбата с инфлацията, еврозоната и Шенген. За геополитическата независимост за България нямат противоречия с БСП. Заяви обаче, че е сложно да седнат заедно с БСП на една маса за преговори за общо управление.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 8 Отговор
    Всички соросоиди има впредвид.ха ха ха
  • 2 Толупа

    16 8 Отговор
    да мълчи!
  • 3 Ивайло Мирчев

    31 6 Отговор
    АЗ СЪМ ЕДИН ОТ НАЙ ЗАВИСИМИТЕ
  • 4 Избирател

    30 4 Отговор
    А кой визираш бе шопар,кажи име,какво мрънкаш с недомлъвки?
  • 5 Болшевик

    8 14 Отговор
    Колкото и да не визираш,президента нещата са ясни още от времето,когато Борисов предложи ,неизбираемата-Цецка Цачева срещу другаря Радев.....Натовски генерал-под прикритие !

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ама

    14 5 Отговор
    Кирю канадеца и кокорю тралалазеца пт кого са зависими? Канада?
  • 10 Гоце Първанов съм

    6 7 Отговор
    и си свърших задълженията към Русия перфектно....а и съм приятел с Бойко и всички знайни и незнайни герои на съветския съюз в България
  • 11 Начи

    10 3 Отговор
    Щом така драпат за депутатите на слави знаят, че другия парламент са вънка
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Пешко

    13 4 Отговор
    Точно най-купените се обадиха
  • 15 А бе кажи си направо,че Бойко

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Болшевик":

    назначи Радев
  • 16 Пич

    11 2 Отговор
    А кой визираш бе ....???!!! Ристе и Атанасов ли ?! Всички знаем за тях !!! И за тебе знаем !!!
  • 17 Корни

    3 5 Отговор
    Ми нали е избран от Решетников
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 !!!?

    10 4 Отговор
    Има зависими хора по върховете на държавата които работят за "въZраждане" на ""вечната дружба" !!!?

  • 20 Комуниста

    9 2 Отговор
    Америка за България и Отворено общество финансират ДБ, ПП и още 20 НПО и медии като Отец Паисий, Антикорупционен фонд,Капи.тал, Дневн.ик... Ико.номедия, Господари.ком
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гарантирам

    7 1 Отговор
    Абсолютно независимо Мирчев си дава дyпeтo под наем , никой не му упражнява зависимост , от вътре си му иде .
  • 23 специалиста

    7 1 Отговор
    "Завършва бакалавър в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ със специалност Маркетинг, както и магистратура в БАН и със специалност Финанси." Абе момче що не си гледаш специалността ами се правиш на многознайко!
  • 24 Тоз депутатин ибрикчията

    5 1 Отговор
    Да си гледа заниманита .
  • 25 Мирчо

    7 1 Отговор
    Това новата опорка спусната от сорос ли е? Колко логично е само, атакувате президента защото ви отсвири и за разлика от вас има авторитет. С негова помощ ще изтечете в канализацията на историята, няма място за чуждопоклонници и предатели в нея.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Визира Иван Костов от ГРУ

    4 0 Отговор
    и майката на Бойкикев
  • 28 Новото Шиши

    4 0 Отговор
    Купените викат, дръжте купените
  • 29 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    2 1 Отговор
    Aми МИРЧЕВ за шест месеца защо не направихте опит да реорганизирате службите.След като падна правителството тогава се сетихте за това и за 22 закона за плана за възстановяване и развитие.Питам аз шест месеца чий го ДЪ====ТЕ.
  • 30 Преминаващ оттук

    2 3 Отговор
    Този не става чеп за зеле от него, а тръгнал да коментира руското разузнаване. Във всяка партия има мършляци, но в ДБ са най-много.
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни\"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....В българската политика през последните години, освен Бойко, доста други значими фигури са руски резиденти или агенти,.... нека не се заблуждаваме за размера на тази шпионска мрежа, изграждана тук в продължение на 2 (два) ВЕКА, НАРОДЕ????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол