7 Юли, 2022 14:39 2 144 43

Паргов: Катастрофата на "Черни връх" е дълга сянка от стар грях, вината е на цялото общество

  • калоян паргов-
  • катастрофа-
  • черни връх-
  • грях-
  • вина

Всички се възмущаваме дълбоко, когато се случи трагедия, но само за ден-два. След това всичко пак си е по старому. До следващата трагедия", категоричен е заместник-председателят на транспортната комисия в СОС

Паргов: Катастрофата на "Черни връх" е дълга сянка от стар грях, вината е на цялото общество  - 1
Снимка: БГНЕС

Жестоката катастрофа на бул. "Черни връх", отнела два млади живота, е дълга сянка от стар грях. Това каза заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС от БСП Калоян Паргов. Той направи коментара по време на изслушването на началника на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев в началото на днешната редовна сесия на Столичния общински съвет. Поводът беше тежката катастрофа на бул. "Черни връх", която отне живота на две млади жени на 22 и 26 години вечерта на 5-ти юли.
"Цитатът от Агата Кристи, че старите грехове имат дълги сенки е много подходящ в този случай, коментира Калоян Паргов. - Жестоката катастрофа, отнела живота на две млади жени, е точно тази сянка, която хвърлят греховете на редица институции през последните над 15 години. Спомням си думите на един главен секретар на МВР, който казваше: "Ние ги хващаме, те ги пускат". По-късно, когато същият човек стана премиер, нищо не се промени и продължи да трупа грехове, които днес хвърлят дългите си сенки. Вината за това е на цялото ни общество, заради неговата прекалена търпимост и къса памет по отношение на произшествията. Защото всички се възмущаваме дълбоко, когато се случи трагедия, но само за ден-два. След това всичко пак си е по старому. До следващата трагедия".
Калоян Паргов добави, че правомощията на комисар Тенчо Тенев са ограничени по закон, а началото на промяната трябва да започне от Закона за движение по пътищата и налагането на значително по-сериозни санкции за нарушителите. "Разбира се, че и Столична община може да участва в предотвратяването на бъдещи такива трагедии, например с разполагане на повече технически средства по булевардите и улиците в София, съвместно с КАТ, коментира Калоян Паргов. - Тук няма никакво значение кой от коя част на политическото пространство е. Много е важно час по-скоро да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата и ние още сега можем да призовем официално Народното събрание да поеме тази задача, като основен приоритет".
Заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС добави, че зловещата катастрофа от 5-ти юли доказва още нещо много тревожно в българското общество. "Това е липсата на респект към законите в България, каза Калоян Паргов. - Закони има, има и представители на тези закони, но уважението към тях липсва. Липсва авторитетът на институциите, които ги прилагат. И точно това буди най-сериозна тревога в обществото".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро павето

    12 0 Отговор
    Този е много далече от истината за таки.
  • 2 Ивайло Табаков

    15 2 Отговор
    Комунисте Паргов. Кажете, защо вашият министър на вътрешните работи е оказвал подкрепа за 7-мо РПУ, които са пуснали терориста срещу подкуп? Това ли Ви е реформата??? Защо министърката на правосъдието от ДА България, Вашия партньор, не се самосезира?
  • 3 Ххх

    18 1 Отговор
    В БСП няма свестни хора мнооого дълго !!!!!!!! БСП е партия на бизнеса и олигархията!!!! Също както ГЕРБ, ДПС, ДБ, ИТН, ПП

    Коментиран от #11

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор
    Естествено, че ще се движи със син буркан и че ще кара бързо, много хора не знаят, други се правят, че не знаят, че Георги Семерджиев продава наркотици и работи за Орлин Алексиев, който му е гръб в полицията, само преди 3 седмици го бяха спряли и се установи, че кара с превишена скорост и дрогиран, но след като звънна на шефа си Орлин полицаите го пуснаха и му пожелаха приятен ден, след което се извиниха, че са го спрели.....
  • 5 убитак

    47 0 Отговор
    Недей да виниш обществото заради чадъра който правят властимащите над такива гевреци.... обществото няма механизми за наказване на такива, освен да премине към първобитни способи с камъни и сечива
  • 6 Иванчо

    34 0 Отговор
    Моля, моля! Защо да е на цялото общество вината? Аз какво съм виновен??

    Коментиран от #20, #30

  • 7 Парго

    17 0 Отговор
    Въри при наркомана извади пиштова и го застреляй ти имаш гръб и ше бъдеш покрит
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Т44444478б

    15 0 Отговор
    Паргов не е добре...
  • 11 Любо

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ххх":

    Нормално е да ги оприличаваш с комунистите, защото всички партии са техни отрочета

    Коментиран от #18, #43

  • 12 Ххххх

    8 0 Отговор
    И защо ме изтри, сега ми възстанови коментара!!!
  • 13 Емил

    12 2 Отговор
    Така е! Оказа се, че корените на недосегаемостта на гамена са при Таки - поредният кретен от ДС, приятел на социализма и Русия!
  • 14 Тома

    19 0 Отговор
    Вината на цялото общество е че ви търпи 33 години паргов.Такава корупция на министри депутати прокурори съдии полицаи и администрация е сравнима само за бананова република
  • 15 АУУУУУ

    13 0 Отговор
    Я невменявай вина на обществото ,то е отражение на дупедатите с техните превилегии ,с беззаконието ,поради липса на желание от същите да изковат закон при който няма вратички, от прокуратурата, която предпочита парЕте, пред обвиненията ,съдиите ,които са същите. Така ,че да това общество има вина и то голяма ,но то не е България.
  • 16 Загрижен

    14 0 Отговор
    "Паргов: Катастрофата на "Черни връх" е дълга сянка от стар грях, вината е на цялото общество ", Паргов ли си Маргов ли си, мноооого си далече от истината. Опитваш се да размиеш вината, а та я първо на прокуратурата, защото това е държавният обвинител, може да се самосезира и ТРЯБВА, но не е направено, после е на корумпирания бг съд. Не пропускам и милиционерите, защото 98 процента от тях са некомпетентни и корумпирани!. Та, ако под обществото визираш тези три органа, да, съгласен съм. Ако не, ти си ми.же.ту.рка!!!!!!!
  • 17 Един от обществото в провинцията

    16 0 Отговор
    Ей, няма да прайти, спукване ме от данъци, хрантутници и цялата администрация, и сега искате да ме изкарате виновен че вие не си гледате работата! Аз съм чобанин, като видя че кучето налита на овцете, тухлата на врата и в реката! Не го чакам 50 пъти да ги захапе и чак като удави овцата да се занимавам с него! Така че ако разбрахте, разбрахте, ако ли не, елате да ви науча, само виновен не ме изкарвайте заедно с вас! Аде отивам да забирам овцете!
  • 18 Зззз

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Любо":

    Тъй де,то и в Германия всички партии са отрочета на националсоциалистите
  • 19 Миролюба Бенатова

    10 0 Отговор
    Бог няма да прости - политици, прокурори, полицаи и бизнесмени са гробарите на България
    Георги Семерджиев е олицетворение на момчетата за мръсни поръчки - те "носят саковете", убиват или бият неудобните на "онези горе"
  • 20 За кого си гласувал? Спомни си

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    и ще видиш, че сам си си виновен.
  • 21 вината е на цялото общество

    9 0 Отговор
    смешшникк паргов. Виновни са буди, киршофци, дамаджанофф, сегашния на сф кат който бе арестуван и възстновен пак, съдии дето дето почти винаги условни, мързеливи заптиета, дупеддаттии които не коват закони.

    И хората да се възмущават от безобразието на тази пассминна, какво могат да направят като на изборите ги избират все такива
  • 22 цфтр

    12 1 Отговор
    Паргов, недейте хвърля вината върху обществото! Хората нямат вина. Вижте каква полиция, каква прокуратура, какво следствие сте изградили в Бг! Корумпе до корумпе, дълбоки обвързаности...
    Хората за 10 лв. в затвора ги вкарвате, с лека ръка за нищожни суми съсипвате човешките съдби, а мафиотите, наркотрафикантите, тежките престъпници са ваше обкръжение. Властта се е сраснала с най- разложената част от обществото.
    Престанете да разследвате и съдите хора за дребни неща, а се захванете със сериозното, с тежката престъпност! Използвайте потенциала на структурите там, където трябва, а не Рашков да се занимава с квартални милиционери и донос- бонус.
  • 23 БСП най крадливата партия

    9 0 Отговор
    ПИРГОВ ОБЯСНИ НА ОБЩЕСТВОТО КАК Б. РАШКОВ И ПОДЧИНЕНИТЕ МУ СА ПУСНАЛИ НА СВОБОДА УБИЕЦА ТАЗИ ГОДИНА ПРОЛЕТТА, И ЗАЩО СА ГО ПУСНАЛИ. МАФИЯ СТЕ ГОЛЯМА.
  • 24 ПИРГОВ ВИЕ

    5 0 Отговор
    Пуснахте на свобода тоя убиец, както Баневи Бобокови Арабаджиеви, убийците от октопод, вие сте слугите на мафията.
  • 25 Експерти пътна безопасност

    6 0 Отговор
    Обществото е виновно само за това, че има такива като теб.
    И те, за съжаление са безумно много !
    Да питам, ти като зам.председател на транспортна комисия в този развален "СОС", какви мерки предложи за да се намалят произшествията ? Или само слагате колчета за велоалеи ? Колко лентяи сте в тази комисия? В България има 15 институции за пътна безопасност - и какво-нищо. Думата оставка за работещите в тях е непозната.Наказанията трябва да започнат отгоре и последен да е Семерджиев.
  • 26 Да ходи в СКорея

    4 0 Отговор
    Човека отговорен за създаването и чадъра на такива като Таки-Маки, корумпета Прокурори, наглее и сложи в едно Обществото и престъпниците.
    Нинова да ги изчисти всички чекисти и БУЧИСТИ от БСП.
  • 27 Отврат

    6 0 Отговор
    30 години ги търпим такива реещи се в облаците с психика и мислене на бандити политици като Паргов.
    И ако си замълчим ей го резултата.Той чист като сълза, ама Обществото е от престъпници.
  • 28 Дъртият ▶️▶️▶️▶️🔼1️⃣🅾️1️⃣⏺⏺⏺⏺⏺

    7 0 Отговор
    Парги, полицайка е седяла на дясна предна седалка. Видя ли колко си жалък.
  • 29 Перо

    7 0 Отговор
    Моралната деградация на обществото е програма на чичко Шорош от 30 г.и се работи методично и целенасочено за опростачването му,чрез образование,възпитание в порочни ценности и т.н. В Унгария Орбан спря процеса,чрез отстраняването му,но тук няма патриоти! Вече имаме 2 поколения пълни дебили!
  • 30 Ивчо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    Виновни сме, че всички останали си мълчим и не сме сплотено общество. Защото такива джигити минаващи на червено трябва да ги пресрещнем поне 5 човека на някое кръстовище и да видим какво ще стане. Същите са и колоездачите, за които си има специални секции на светофара и се ръгат като геда сред пресичащите, въпреки че им е червено (пример Красно село, Овча купел на Цар Борис III). Докато този манталитет е дълбоко вкоренен в обществото и докато всеки голЕм го вади за пред другите, подобни инциденти ще се случват, и най-вече докато другите си мълчим!
  • 31 БСП на Бунището

    2 0 Отговор
    Време е за Лустрация на Комунистите в
    България,Паргов...Закон за Лустрация и на Комунистическите партии - те тогава ще има Респект към Закона и към служителите на Закона....
  • 32 ха ха

    6 0 Отговор
    дългата сянка на старите грехове се нарича ; закон за пътен грабеж ; , налагането на респект към неадекватни закони се нарича тирания , всички я виждаме в лицето на държавни служители и депутати търсещи лични облаги по крадливи закони , та другарю им паргов ? сега ще промените ли закона за да спасите родата на другаря ви семерджиев ? или ще осъждаме пред обществото но тихомълком ще го изведем зад граница с няколко милиона джобни присвоени от труда на българите ?

    Коментиран от #42

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Именно

    6 0 Отговор
    Едно е пропускът да оставят разни откачалки да карат без книжка и с 50 глоби и други ПТП-та,
    друго е да си въртят далавери с полицаи и да ползват протекции! Тоест вече не става дума за пропуск!
    ... а като казва , че вината е на цялото общество това вклучва ли и убитите жени? Демек сами са си виновни, за това, че в МВР и КАТ няма един човек с гръбнак и принципи, а само мутри и далавераджии?
  • 35 Да не ми вменява

    6 0 Отговор
    Тоя лустросония да не ми вменява,че и аз като част от обществото съм виновен. Има си конкретни катаджии дето не са си свършили работата,има конкретни полицаи криминалисти,конкретни следователи,конкретни прокурори,сонкретни съдии... Тоест по цялата верига има нефелно свършена работа,нооо... в края на краищата става въпрос за 10 или 20 нефелни,подкупни боклука. Като е толкова загрижен да се напъне мозъчните гънки и да назове конкретни имена.
  • 36 Досущ плъх

    3 0 Отговор
    Като го гледах как е татуиран тоя абориген,досущ ми заприлича на плъховете дето руснаците измъкнаха от Азовстал.
  • 37 123

    2 0 Отговор
    Бегаи бе мишок крадлив
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ДНЕС Е ВТОРИЯТ ДЕН ВИНОВЕН НЯМА

    2 0 Отговор
    УТРЕ Е ТРЕТИЯ И ПУТИН ЩЕ Е ВИНОВЕН ЗА УБИТИТЕ ДВЕ ЖЕНИ ! БАС ФАЩАМ !
  • 40 името му е корупция

    2 0 Отговор
    Ами то авторитета на институциите липсва, защото нямат никакъв авторитет, защото закони има, пък наказуемост
    няма.
  • 41 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Да не дава ГОСПОД-Такова изпитание на никой,НОООООООО!!!!!!!!Започнете с Дядовците на този семерджиев -Внук и ще разберете........Неправомерно придобитото се губи до 2 коляно!
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "ха ха":

    ДРугарят...Семерджиев...........Даааа....Ето какво създават Другарите..........Днес бях доста часове на църква.......Слушах божественият хор на Синигери и Славеи и като солисти някой и друг Поен Кос!Да пази Господ от такова изпитание ,но съм убеден,че това,което направи внукът на Другарят...семерджиев ,няма как да се случи на Децата ми или внучките.........
  • 43 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Любо":

    Не оприличавам. Не съм толкова прост, че да кажа подобна идиотщина ! Нямаш представа какво казваш. Пълен профан като елементарните 90% българи. Ако имахте малко мозък, НЯМАШЕ ДА СИ ИЗБИРАТЕ ЦАРЯ,, ТИКВАТА, ПРОСТО ПРОМЕНЯ.ЩИТЕ И Т.Н........ КОЙ ВИ ПРЕДСТАВЛЯВА НЕЩАСТНИЦИ ?????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове