Last news in Fakti

13 Юли, 2022 23:15 3 589 24

Важните новини във ФАКТИ на 13.07.2022 г.

  • бойко борисов-
  • маркет линкс-
  • димитър гочев-
  • иван иванов-
  • владислав панев-
  • николай събев-
  • продължаваме промяната-
  • лукойл нефтохим-
  • надежда йорданова-
  • таван-
  • възраждане-
  • румен радев-
  • кирил петков-
  • ива митева-
  • милен матеев-
  • ясен тодоров-
  • катастрофи-
  • румен гечев-
  • синя лампа

Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките

Важните новини във ФАКТИ на 13.07.2022 г. - 1
Снимка: Архив

От ЕП обявиха: Снимките на Бойко Борисов с кюлчета и пари били манипулирани

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна" показва, че те са били манипулирани. Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски, уточни БНР. Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратура:

"Маркет линкс": 7 партии влизат в парламента, ако отидем на предсрочни избори

7 партиен парламент при предсрочни избори тази есен. Това показват данните от Национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“, проведено сред 1024 пълнолетни граждани в периода 2 – 10 юли по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Гочев, ПП: ГЕРБ заявиха, че ще върнат мандата, но те са непредвидими. Не е невъзможно да не го върнат

Депутатът от “Продължаваме Промяната” Димитър Гочев определи ситуацията с твърдението за манипулацията на снимките с кюлчета в спалнята на Борисов като сюрреалистична и странна. "Трябва да видим потвърждение от прокуратурата, че подобна експертиза от ЕП е била изпращана. Струва ми се изключително непрофесионално поведение да бъде предоставен толкова важен документ на член на ЕП, който дори не е от България", заяви той за "Денят на живо".

Иван Иванов: Не сме поставяли условието кой ще бъде премиер. Петков може да се случи като хипотеза

При такава ситуация е редно премиерът да бъде излъчен от ПП. Не сме поставяли условието кой ще бъде премиер. Кирил Петков може да се случи като хипотеза. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ земеделският министър в оставка Иван Иванов.

Владислав Панев посочи датата за предсрочните избори, ако не се направи правителство

Забавянето на връчването на втория мандат за съставянето на правителство е за добро, защото в парламента има работа, която не чака. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев.
Според него е по-вероятно да има предсрочни избори. Ако не бъде съставено правителство, предсрочните избори ще се проведат на 2 октомври, заяви той.

Николай Събев: Родните влакове са сред най-бавните в света

„БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД ще станат част от „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД, а новата компания вече ще е с ново име - „Национална компания Български държавни железници“ ЕАД. Транспортният министър Николай Събев подписа договора за създаване на новата структура и преобразуването, което анонсира през февруари.

От ПП са внесли документи за регистрация на партия

От „Продължаваме Промяната” внесоха документи за регистрация на партия, научи NOVA.

Комисия ще разследва доставката на петрол до „Лукойл Нефтохим"-Бургас

Със 118 гласа „за“ парламентът одобри създаването на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с доставката на суров петрол до „Лукойл Нефтохим Бургас“, предаде репортер на БГНЕС.

Йорданова: МС одобри законопроект, свързан с домашното насилие

Министерският съвет е одобрил законопроект за изменение и допълнение на Закона за домашното насилие. Това обяви правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова, като подчерта, че това е била една от мерките, включени в коалиционното споразумение.

ГЕРБ предлага: 2,70 лева таван за бензина и дизела

Депутатите от ГЕРБ внесоха проект за решение в Народното събрание за определяне на пределни цени на моторните горива. На брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обясни, че в момент на кризи парламентът трябва да вземе инициативата, която липсва при решенията на Министерски съвет. Затова опозицията иска Министерски съвет да въведе механизъм за определяне и прилагане на пределни цени от 2.70 лв. на следните моторни горива - А95, природен газ, метан. Пределните цени да се въведат за периода от 1 август - 31 декември 2022 г., настоя Атанасова.

От "Възраждане" разкриха кого ще подкрепят при третия мандат

"Възраждане" няма да подкрепят трети мандат, независимо на коя от другите партии в това НС бъде връчен той и това е на принципна основа, стана ясно от участие на депутата Цончо Ганев в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

ГЕРБ: Румен Радев ни връчва втория мандат този четвъртък

Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС в четвъртък в 11 ч. Това обявиха от партията в Народното събрание.

Петков: БЕХ ще направи вноска от 456 млн. лева към Фонда за енергийна сигурност

БЕХ ще направи вноска от 456 милиона лева към Фонда за енергийна сигурност. „С това продължава нашето обещание към всички бизнеси, че цените на тока у нас ще продължават да са едни от най-ниските в Европа”. Това обяви в началото на заседанието на МС премиерът Кирил Петков.

Ива Митева: Слави Трифонов никога не се е месил в решенията ни

"Слави Трифонов е с крачка назад отдавна. Никога не се е месил в решенията, винаги сме ги обсъждали." Това каза пред бТВ Ива Митева от ИТН.

Милен Матеев: ПП ще участва само в правителство, което приеме програмата ѝ

ПП ще участва във всякакви разговори, но ще участваме само в едно ново правителство, което приема програмата, която ние представихме при приемане на първия мандат. Това каза в интервю за БНР Милен Матеев, председател на Комисията по правни и конституционни въпроси в парламента.

Ясен Тодоров, НСлС: В колата на Георги Семерджиев е открит амфетамин

При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. "Черни връх" е открит амфетамин. Това обяви в "Денят започва" зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.

Шефът на КАТ-София: Статиската за нарушения на пътя е стряскаща

Полицията спря пиян шофьор с 5,11 промила алкохол в кръвта в София вчера вечерта.

Румен Гечев предупреди: Природният газ и петролът ще са ни по-скъпи заради долара

Поскъпването на долара спрямо еврото ще се отрази на цената на енергийните източници, тъй като повечето договори са в американска валута. Това заяви в студиото на NOVA депутатът от "БСП за България" Румен Гечев в отговор на въпрос засяга ли ни поскъпването на американската валута спрямо еврото.

Спипаха младеж със синя лампа в колата

Младеж на 22 години беше спрян в Студентски град тази вечер от патрулите на КАТ. Причината - заради синя лампа на таблото, съобщи бТВ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо секса

    18 3 Отговор
    ЕС депутат надмина Гешеф.
    Гешеф нищо не знае

    или ако знае, защо мълчи?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Братушка

    9 12 Отговор
    БОЙКО БОЙКО ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ!!!
  • 4 Айде в пандела

    13 8 Отговор
    НЕЩАСТНИК
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ВОЖДА НА ТАТАРИТЕ БУЦИ

    8 4 Отговор
    Е ся ше ви ги туря тия чекмеджета, пачки и кюлчета с 200... и ше се връщам на бял Майбах
  • 7 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    7 4 Отговор
    И ЕС ни го сложи.....
  • 8 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    7 5 Отговор
    Големи некадърници са другарите. Един компромат не могат да спретнат....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    8 7 Отговор
    Две независими чужди лаборатории категорично доказаха, че снимките са автентични, а тук дори не казват КОЙ е направил компютърните "експертизи" !!!!!!!! КОЙ е направил поръчката. КОЙ?!КОЙ?!КОЙ?! Няма нормален човек, който да се върже на глупостите им, които незнайно ЗАЩО се тиражират след толкова много време.!!!!!! Спаха ли досега?!!!!!!!!!!
  • 12 Коментар

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "Гербер":

    За същия Боко ли говориш, който е известен с фразите:
    - "Мене 3ма папи са ме галили по главата";
    - "Имам си торта сахер" (на въпрос дали иска кафе);
    - "Цвета е една проста кърджалийска п.тка";
    - "Аз съм се оправИл, а те не са...

    Стамболов вика, хахахахаах Боко е един от най-долните в ъндърграунда в БГ! Един от основните играчи в мафията, която изгони по-смелите зад граница, а останалите зароби с жалки заплати (щото бедните се строяват по-лесно)!!!

    МЯСТОТО НА БОКО, ПЪК И ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ, Е ЗАД РЕШЕТКИТЕ!!!
  • 13 Олеолеоле

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гербер":

    Хахахаххах Болен, направо за вързване!
    Хора, призив!!! Ако видите или чуете по улиците подобен (много болен) човек, на момента му приложете граждански арест! Той е вреден за обществото и за себе си. Трябва да бъде приведен обезателно в необходимото за целта, болнично заведение и да му бъдат приложени, адекватни медикаментозни, профилактични сесии!!! МОМЕНТАЛНО!
  • 14 ИЗТЪКАХТЕ СЕ С ФОТОШОПА

    7 2 Отговор
    ДАЙТЕ НЕЩО ПО СВЕЖО ЗА ГЛУПАЦИТЕ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Брюксел

    3 4 Отговор
    ЕС и те са мошеници
  • 17 Анонимен

    3 2 Отговор
    Пивръща ни се. Народа мислите ли, че се притесняват за пачки, друго им тежи
  • 18 служебно несъответствие

    4 2 Отговор
    КОЙ отговаря за охраната на Министър Председателя и КОЙ му прави снимки докато спи? В безопасност ли е Министър Председателя? Какво ще каже другаря Радев по въпроса? Радев си мислеше че Русия ще прегази Украйна за 2-3 дни и после победителите не ги съдят. Обаче нещата не тръгнаха по неговия план. Импийчмънт и съд за държавна измяна.
  • 19 Лаура Кьовеши

    3 3 Отговор
    За да има изцеление, време е някой да влезе в затвора. Предлагам Румен Радев да поведе колоната!
  • 20 БРУСА

    1 2 Отговор
    КЪДЕЕ СА ПАРИТЕЕ КЪДЕ Е МАТА ХАРИ
    ЗАТВООООООООООР!
  • 21 харлан

    1 2 Отговор
    всички където гласуват за Герб мафията са на яслата крадци и разбойници до един
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тая огромна некадърност и зловредност

    2 0 Отговор
    на пПротеста, на Промяната и нейните престъпни коалиционни партньори не могат повече да се крият, така срамежливо зад едни фотошопирани снимки и хиляди лъжи за тях! Всичките към Бай Ставри, бего-о-ом марш!
  • 24 Едни лъжливи снимки със

    2 0 Отговор
    или без фотошоп,, не могат на нахранят народа, нито да го стоплят, нито да го запазят! Така че стига с това и започвайте работа, щото идва правата лопата, и право у глъвътъ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол