17 Юли, 2022 05:24 1 504 11

Второ заседание на Съвместната междуправителствена комисия на България и РСМ

  • междуправителствена комисия-
  • рс македония-
  • буяр османи-
  • теодора генчовска-
  • заседание

Ще бъде подписан протокол между министрите на външните работи на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи

Второ заседание на Съвместната междуправителствена комисия на България и РСМ - 1
Снимка: БГНЕС

Днес от 10.00 часа в Министерството на външните работи ще се проведе второто заседание на Съвместната междуправителствена комисия по чл. 12 от Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между Република България и Република Северна Македония.

В рамките на срещата ще бъде направен преглед на изпълнението на Договора за приятелтво, добросъседство и сътрудничество и ще бъдат договорени мерките за неговото ефективно изпълнение през следващия период, съобщават от МВнР. За целта ще бъде подписан протокол между министрите на външните работи на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи, предаде NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дипломат Чукча

    22 0 Отговор
    Я се питам.Защо не показуват по тв и вестници какво предложение приеха макетата и какво ние одобрихме в парламанта.Дали има като в картинките - открийте 9те разлики:)
  • 2 Нощен гост

    21 5 Отговор
    Протоколът не трябва да се подписва! Това е в ущърб на нац.сигурност на РБългария! Доказателството! Ето го резултата: - Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в писмено изявление: "Ние признаваме трудната договореност, направена в този компромис, който признава и зачита културната идентичност на Северна Македония и македонския език", се казва в изявлението на Антъни Блинкен!..... На това му се вика без коментар! Големите ви свирнаха и вие ще предадете интересите на БЪЛГАРИЯ. Не така! Незабавно вето на РСМ. Никакъв ЕС. Бъдете достойни българи, а не жалки предатели.
  • 3 Мдааа

    23 3 Отговор
    Ковачевски изказва задоволство и за това, че тъй нареченият "македонски език" влиза официално признат в ЕС - нещо, което българската страна оспорва от самото начало на преговорите на Скопие. България не признава съществуването на "македонски език".......
    Коментара е излишен.
  • 4 мухаха

    7 7 Отговор
    През 2022 година само Руското Правителство и Македонската опозиция все още се борят с фашизма...!

    Коментиран от #7

  • 5 име

    11 0 Отговор
    Свободните мисирчета как така не казаха и дума за празната пренарна зала, пред която говори урсулата?!
  • 6 Селяк

    12 0 Отговор
    Как един българин не разбра, че всички в парламента са наясно за случващото се от миналата година.. как един не разбра, че всички са участници задкулисно за това предателство?! Как нито един не разбра, че няма разлики между двата документа и че правителството предаде България, нейната култура, език и история?! Не виждате ли, че няма никаква реакция от наша страна за нищо случващото се в Македония?! Слепи ли сте?! Неми ли сте?! Не виждате ли, че тук всичко е тишина вече. Както стана с писмото на Зеленски в парламента, така и с Македония ви замазаха всички очите и ви запушиха ушите. Целия парламент игра заедно срещу България, БСП гласува “въздържали се” за да не разсърди ПП и в същото време народа, само Възраждане твърдо гласуваха “Не”, но те са малка бройка и знаеха, че няма да рефлектират върху решението. Всичко е една задкулисна игра, а на народа не му пука, че за пореден път политиците му предадоха България за нещо което ще излезе наяве по-късно! Да видим дали сделката която са направили си е струвала тая продажба!

    Коментиран от #8

  • 7 Стойчо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "мухаха":

    Е то остава и в Северна да почнат да колят българите... не, пе ще останат други освен албанци и сърби, но още не са стигнали дотам.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Селяк":

    ТОЧНО в ЦЕЛТА е ПОСТА господине
  • 9 Бре...

    8 0 Отговор
    Началството от Брюксел не им даде въздух да поемат. Събота, неделя няма. Сигурно са им дали "deadline" да приключват с глупостите и да отчетат резултата в началото на седмицата. Няма "искам не искам". Разбира се това всичко е история с предизвестен край. Още преди години като се взе решение да ги набутат в единната организация беше ясно, че няма мърдане, независимо от племенните противоречия, които още тогава беше ясно, че няма да бъдат разрешени, тъй като не представляват интерес нито за брюкселското началство, нито за стопанина на "съюза" Германия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хайде стига

    8 0 Отговор
    Защо всички политици у нас се правят на ущипани госпожици и не заявят, че с промяна текста на френското предложение специално за Македония сме изнудени от Макрон и да настояваме за текста, който нашият парламент е одобрил! В противен случай денонсираме акта на парламента и възобновяваме ветото! Толкова е просто, ама няма кой да се застъпи за националните ни интереси! Това е все едно да си подписал с някоя банка договор за кредит от 1000 лв. и след това те едностранно да го подменят за 10000 лв.? Равнодушни ли ще останете, или ще направите всичко възможно за да ги изобличите в измама!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове