Last news in Fakti

25 Юли, 2022 09:38 2 131 15

Димитър Ганев: Идват избори с неясна дата

  • димитър ганев-
  • запис-
  • дб-
  • избори

В четворната коалиция има една сплотяваща линия и много линии, които ги разединяват

Димитър Ганев: Идват избори с неясна дата - 1

Политолози коментираха за БНТ извънредния съвет снощи, на който лидерите на БСП, ПП и ДБ обсъждаха какво ще се прави с третия мандат, връчен от президента на социалистите, за да направят опит за формиране на нов кабинет в настоящото НС.

Димитър Ганев заяви, че каквито и разговори да се водят оттук насетне, крайният резултат е ясен - парламентарни избори с неясна дата.

"Понеже паднаха тежки обвинения върху ДБ заради прословутия им разговор в парламентарната група. Бяхме в консенсус, че шансът да се сформира кабинет с трети мандат, бе минимален. Дали записът е променил нещо, аз съм по-скоро скептичен. Самият Иванов казва, че ще има предсрочни парламентарни избори и дори дава дата 16 октомври", каза той. "Бухалка става жаргон. Христо Иванов говореше за този етикет, че Тошко Йорданов го е изразил... Интересното при този разговор е, че той няма нищо скандално, като си част от някаква кухня. За някои изглежда скандално това, че публиката е чула един разговор в кухнята", уточни Ганев.

И добави, че в четворната коалиция има една сплотяваща линия и много линии, които ги разединяват. Сплотяващата линия е ГЕРБ, ДПС, корупция и т.н. Всичко е с цел да се поддържа линията, даваща легитимност групата да съществува.

Петър Чолаков от своя страна каза: "Има опасност да бъдат наказани на изборите тези, които се смята, че са допринесли за развалянето на коалицията. Затова всеки иска да влезе в по-конструктивен тон. Възраждане, ГЕРБ и ДПС имат полза от нови избори. Ако някой очаква, че Христо Иванов ще сподели с колегите, че търси два билета за турнето на Ку-ку бенд, трудно ще стане. Разбирам, че от ИТН са скандализирани от репликите на Христо Иванов".

По думите му суровата реалност на политиката е много цинична, има много пазарлъци и борба за власт. "При ИТН големият проблем е, че при тях няма средно положение. От най-малкото нещо скачат и са готови да развалят всичко. Трябваше да коментират този запис, представен от "Възраждане" на ГЕРБ. Малко махленска история. От ИТН трябваше да реагират може би по-остро и да кажат, че не са съгласни с думите на Христо Иванов", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и тоя

    10 2 Отговор
    платения бyнак открил топлата вода
  • 2 Възмездие

    12 0 Отговор
    Очаквам на 2 август президентът да разпусне парламентът, а предсрочен вот да има на 2 октомври.
  • 3 От каша на каша

    5 6 Отговор
    Ако сега ние не направим нещо, фактически може да загубим голяма част от парите си от Плана за възстановяване и европейските програми, а може и да спрат инвестициите.
  • 4 Данчо

    6 0 Отговор
    Обаче, само с колаген не става.
  • 5 Веселинов

    7 21 Отговор
    Правителството беше свалено от ИТН и Възраждане под диктовката на ГЕРБ и ДПС! Колкото и да се опитвате сега да лъжете и да мажете, ние добре виждаме какво и кога се случва. Съвпадение ли беше внасянето на вота на недоверие точно когато трябваше да се приема актуализацията на бюджета и закони за плана за възстановяване? Категорично НЕ! Направено беше нарочно, защото ГЕРБ-ДПС разбраха, че няма да се докопат до парите от плана за възстановяване. Това се нарича саботаж!

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Лъжите

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Веселинов":

    на америка за България ги знаем! Тиражирате ги по цял ден! А имаш ли нещо реално и доказано или си мразиш бъдещето!
  • 7 📌🇧🇬

    2 2 Отговор
    Всички несправедливости ги търсете в БКПто и неограничената власт на комунистите, преди и сега.
    Фараонска му работа на Руснака, да вземе най не ефективната форма на Труд и да я превърне в Световна Политическа и Тотално Не Ефективна Икономическа Система която всъщност се основава на Крепостната Община в Имперска Русия. Сталин, Ленин създават Политическа Система за Терор основана на Крепостната Система в бифшата Руска Империя и я обявяват за Световна Политическа и Икономическа Система.
    За целта изземват Земята и Частната Собственост и натирват Руснака в лагери за Принудителен и Доброволен Безплатен Труд.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Грую

    1 0 Отговор
    Цигуларина ми е противен ,толкова колкото и Пинокио, но в случая е напълно прав.Няма как ЧЕРВЕНО,КОРУМПИРАНО, алкохолизирано ченге в деменция да бъде начело на КПКОМПИ.
  • 11 Говориш

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Веселинов":

    Че добре виждаш,но всъщност си напълно сляп.Простено да ти е .Ти не си виновен. Толкова ти е булгура между ушите.
  • 12 Когато

    1 0 Отговор
    БСП участва в управлението, резултата е един и същ.Разруха и фалит на държавата. За това час по скоро Импексова трябва да бъде изгонена от парламента. Иначе загиваме.
  • 13 📌🇧🇬

    1 0 Отговор
    За тези които се съмняват за загубите на Руснака по времето на Комунизма включително Втората Световна Война (ако нямаше Комунизъм нямаше Втора Световна да бъде?) са близо м/у 60/80 милиона изгубени човешки съдби!
    Бифшата Руска Империя е Камбоджа по четиридесет до петдесет пъти (40/50), Царският Терор в Руската Империя бледнее пред Терорът на Съветската Комунистическа Партия!
  • 14 1111

    0 0 Отговор
    Не съм фен на червените, но Нинова е Желязна. Имала, нека да има жената. Вие мъж и жена не можете да се разберете и се развеждате, а Тя с много народ, на кого по наоред да угоди, Тя, Нинова. Лично мнение. Кой работи с Нея, най-добре знае, каква е Тя. Отвън, така изглеждат нещата. Може и да ви подвеждаме.
  • 15 Гост, нерегистриран

    0 0 Отговор
    ... Народа... Сирене 500 грама 16 лева, кашкавал над 20 лева и т н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове