Last news in Fakti

25 Юли, 2022 13:53 9 004 314

Благоев до Радев: Терористи не се честват

  • честване-
  • никола вапцаров-
  • терористи-
  • горан благоев

Каузата, на която според Вас става мъченик Никола Вапцаров, е подривна дейност срещу суверенна държава с цел сваляне на нейното законно правителство чрез „въоръжено въстание“.

Благоев до Радев: Терористи не се честват - 1
Снимка: БГНЕС

Каузата, на която според Вас става мъченик Никола Вапцаров, е подривна дейност срещу суверенна държава с цел сваляне на нейното законно правителство чрез „въоръжено въстание“. При това дейност, дирижирана по време на война от чужда държава, с която България не е прекъсвала дипломатическите си отношения. Съгласно тогавашното българско законодателство наказанието за подобно деяние е било „смърт“.

Това се казва в открито писмо на Горан Благоев от партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" до президента Румен Радев във връзка с 80-годишнината от разстрела на поета Никола Вапцаров, която бе отбелязана в събота.

Ето пълният текст на писмото:

"Г-н Президент,

Не се обръщам към Вас с „уважаеми“ защото след изказването Ви по повод 80 г. от разстрела на Никола Вапцаров и последната искрица желание да проявя полагащото Ви се протоколно уважение у мен изчезна.

„Антифашистът Вапцаров е мъченик на една кауза, която в последните години новите ревизионисти се опитват да изтрият от историята“. Това са Ваши думи, г-н президент, изречени на 23 юли т. г. на поклонението в мемориала „Гарнизонно стрелбище“ в София. “Мъченическата“ кауза, която Вие приписвате на Вапцаров, е описана ясно от самия него в протоколите от разпитите му отпреди 80 години. Признания за същата „кауза“ правят и останалите подсъдими по този процес. Автентичните документи се пазят в Държавна агенция „Архиви“ и без много усилия всеки може да ги прочете дори онлайн на сайта на агенцията. Това са могли да направят и някои от многобройните Ви сътрудници. За Ваша и тяхна осведоменост ще цитирам пасажи от тези документи:

„Именувам се Никола Иванов Вапцаров, роден на 24 ноември 1909 година в София. В момента на арестуването ми аз заемах длъжност при централния комитет на Българската комунистическа партия, в комитета, който ръководеше така наречената специална работа. Тази специална работа се състоеше в това, че от партийните хора трябваше да се отделят една част и то най-смелите и заедно с нелегалните да формират бойни групи. Задачата на тези бойни групи трябваше да бъде: в случай на война със Съветския съюз, те трябваше да прекъснат железопътни линии, мостове, телеграфни и телефонни линии, да изхвърлят влакове със специални клинове и скоби, да подпалват вагони-цистерни, маслени резервоари и шлепове с горива и муниции. (ЦДА, ф. 2124 к, оп. 1, а.е. К 20002, л. 74);

„Представям Ви, господин прокурор, арестантската преписка номер 15 216, съдържаща 439 листа за долуизброените лица, уличени в комунистическа дейност. … Задачите им са били да организират бойни комунистически групи, които имат за задача да прекъсват телеграфни и телефонни линии, да изхвърлят влакове, да разрушават мостове, да подпалват бензинови и маслени складове и цистерни, да се снабдяват с оръжие и да се готвят за въоръжено въстание.“ (ЦДА, ф. 2124 к, оп. 1, а.е. К 20002, л. 69–70)

Каузата, на която според Вас става мъченик Н. Вапцаров, е подривна дейност срещу суверенна държава с цел сваляне на нейното законно правителство чрез „въоръжено въстание“. При това дейност, дирижирана по време на война от чужда държава, с която България не е прекъсвала дипломатическите си отношения. Съгласно тогавашното българско законодателство наказанието за подобно деяние е било „смърт“. Апропо – по това дело са подсъдими общо 45 души. Но осъдените на смърт са само 6. Не казвам малко ли са, или са много. Но това все пак говори достатъчно за принципите на правораздаване в Третото българско царство.

Да Ви попитам, г-н Президент: ако днес някоя нелегална българска организация реши да извършва подобна подривна и терористична дейност срещу държавата ни, не дай Боже – да свали с преврат Вас или легитимното правителство – членовете ѝ мъченици на каква кауза ще бъдат, ако бъдат заловени и съдени?

Както Ви е известно, със закон от май 2000 г. комунистическият режим в България от 1944 до 1989 г. е обявен за престъпен. С Вашето изказване Вие очевидно за пореден път искате да легитимирате дейците на този режим като борци за светли и човеколюбиви идеали. Каквито те не са. Нещо повече – говорите за „нови ревизионисти“ в съвременното българско общество. Кои са те, г-н президент? Тези, които отстояват демокрацията? Които искат България да продължава да бъде лоялен член на ЕС и НАТО? Които настояват най-сетне кървавата страница на историята на комунизма в България да бъде прочетена докрай и да влезе в учебниците без идеологическите манипулации от миналото? Или тези, които се противопоставят на опитите страната отново да бъде тласната към Руския свят? Използването на подобна ретроградна терминология от Вас, държавния глава, ни връща към едно минало, което мислехме, че сме оставили зад гърба си.

Като държавен глава, който следва не да разделя, а да обединява нацията, Вие, г-н президент, сте длъжен да почитате събитията и личностите от нашата история. А тя съвсем не е свързана само с осъдените преди 80 години. Тя е залята от страданията и кръвта и на хиляди българи – някои избити без съд и присъда, а други инквизирани в лагерите след 9 септември 1944 г. Вие сте длъжен да отдадете почит и към тези жертви, които са безспорните мъченици на един престъпен режим.

Не бих Ви упреквал толкова силно за венеца в Гарнизонното стрелбище, ако Ви бях видял да поднасяте официално цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма край НДК (вместо да се криете и да отивате рано сутрин, преди същинското поклонение на 1 февруари) или да оставите венец на скромния паметник на остров „Персин“ край Белене или в лагерите край Ловеч и Скравена, или на Черната скала край Самоков. Тогава Вие наистина щяхте да се проявите като обединител на нацията. Но не сте, и няма изгледи да бъдете. Нито един от Вашите предшественици не си е позволявал така драстично да разделя българите на „свои“ и „чужди“. Ще припомня само как при предизборната си обиколка в гр. Добрич миналата година недостойно подминахте паметника на легендарния ген. Иван Колев (чиято конница прогони от Добруджа „непобедимите“ руски казаци през 1916 г.). Така за пореден път доказахте, че очевидно робувате на някакви зависимости и не проявявате националното достойнство, подобаващо на един истински държавен глава. Явно никога няма да можете да се еманципирате от Вашия ментор – ген. Л. Решетников?!

Не на последно място, г-н президент – долна манипулация е да твърдите, че „Никола Вапцаров е най-яркият пример на трагедията как убиваме таланта“. Както е известно, той е осъден на смърт заради противодържавната си дейност, а не заради творчеството си! Историческа истина е, че в условия на извънредно положение след атентата в „Св. Неделя“ (извършен от дейци на същата тази военна организация на БКП! ) са убити поетът Гео Милев и публицистът Йосиф Хербст. Но колко талантливи български поети, писатели и публицисти бяха убити или малтретирани след 9 септември 1944 г.?! Сред тях – Райко Алексиев, Трифон Кунев, Димитър Талев. Те също заслужават венци, г-н президент!

Колкото до „вандалските посегателства срещу антифашистките паметници“, което също Ви е насъщна тема, както личи и от Вашето слово на 23 юли – не е тайна, че всъщност визирате паметниците на Червената армия. А тя, г-н президент, нахлува в България на 8 септември 1944 г. след като дни преди това Съветският съюз едностранно ни е обявил война. Към този момент България вече е прекъснала отношенията си с нацистка Германия, да не говорим че у нас нито фашизъм, нито националсоциализъм реално е имало по това време. Така че Червената армия всъщност нахлува през българската граница като завоевател. Както сега руската армия нахлу в Украйна. Тогава войските на СССР не е имало от кого да освобождават България, включително и от фашизма, за да се нарича паметникът на Червената армия в София „антифашистки“. Затова и демократично мислещите столичани го нарекоха „МОЧА“ – Монумент на окупационната Червена армия и се борят за неговото демонтиране.

Реториката Ви относно „фашизма“ и „антифашизма“ подозрително съвпада с тази на Путин, г-н президент! Как тогава да повярваме, че Вие искрено служите на България и я предпазвате от опасността тя отново да не стане мъченица на една антидемократична кауза?! Накъде всъщност тласкате българското общество?!", се казва в откритото писмо на журналиста и общественик Горан Благоев до президента Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 195 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    362 112 Отговор
    Почнаха да изпълзяват фашагите. Посегнаха и на великия поет Вапцаров. Ще се наложи май и тука денацификация.

    Коментиран от #22, #29, #89, #106, #110, #224

  • 2 само да попитам

    292 46 Отговор
    Благоев защо тогава честваме атентата в тунела буново??????????????????????? през далечната 1985а при който загинаха БЪЛГАРСКИ МАЙКИ С ДЕЦА

    Коментиран от #200

  • 3 А така

    58 137 Отговор
    по хаскьоския каунь !

    Коментиран от #266

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тикви продажни

    318 62 Отговор
    Горкото срещу Вапцаров застава, колко много му е промито малкото мозъче, закърняло е или търси нещо!!!

    Коментиран от #178

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    329 52 Отговор
    Значи трябва по същия начин да се отнасяме и с Ботев и Левски , с Раковски , с войводите на хайдушки чети .....

    Коментиран от #13, #55, #105

  • 7 12340

    275 29 Отговор
    Че той и Христос е терорист ве Цветановски попе!
    Осъден и разпнат за антидържавна дейност!
    ....Цецо подбира бавни,като себе си,за парийката си!

    Коментиран от #75

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Недоносче

    274 37 Отговор
    Продажници фашисти в БГ дал господ.Колко прав е бил Алеко!

    Коментиран от #95

  • 10 Ангеларий

    270 32 Отговор
    Този е пълен олигофрен

    Коментиран от #79

  • 11 Гражданин

    261 31 Отговор
    Този е пълен глупак. И Хитлер е дошъл след избори и спорете този всички които са против Хитлер са терористи. Защо му дават трибуна на този фашист

    Коментиран от #71

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    174 11 Отговор
    Още е налично видеото с Цв.Цв. на което отговаря "Срещу кого се е борил Ботев?" ‼️

    Коментиран от #45

  • 13 гост

    81 191 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Срещу кое точно ЗАКОННО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО са се борели Левски , Ботев и воеводите , бе бурсук кремълски ??

    Коментиран от #28, #35, #50, #172

  • 14 хахаха

    163 16 Отговор
    Наглостта и простотията не са аргументи за нормалните хора.Ставате жалки...
  • 15 реру

    108 20 Отговор
    Един генерал бил на инспекция в едно поделение и минавайки край оградата
    видял от другата страна едно хлапе да бърка с пръчка купчина л.а.й.н.а.
    Станало му интересно, приближил казал:
    - Здравей юнак! Какво правиш?
    - Здравей генерале! Правя старшина...
    Генералът не успял да сдържи любопитството си и продължил да пита:
    - Защо правиш точно старшина?
    - Ами защото няма достатъчно материал за генерал - отговорило веднага хлапето...

    Коментиран от #254

  • 16 Хорхе

    62 7 Отговор
    Фасул!
  • 17 чико

    188 24 Отговор
    Оооооо НЕРЗУМНИ ЮРОДЕ / боклук/ До кога ще ти дават трибуна за подлостите които РЪСИШ срещу РЕЛИГИЯ и ДЪРЖАВА . Вън подлога МРЪСНА .
  • 18 со огин и пиринч

    17 72 Отговор
    ке декумунизираме балхарите
  • 19 Смешник

    195 42 Отговор
    Долу мръсните ръце от Вапцаров ,продажници и убийци на България .

    Коментиран от #33

  • 20 Доктор

    175 30 Отговор
    Боклук нещастен и Христо Ботев ли е торорист?

    Коментиран от #37

  • 21 продажник

    126 20 Отговор
    Разкарай се.
  • 22 Нека да пиша

    33 131 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    А,защо Вапцаров не е прокламирал идеите на Македонизма. Тия заплахи коминтерновски може ги казваш ,и пишеш на баба си Гица .Вапзаров е един предател .
  • 23 БЪлгярен

    140 30 Отговор
    Не те ли е срам бе , Поплювко ти не си достоен да говориш за Вапцаров, еврд....жендър!@@@
  • 24 Тук тоя изби рибата

    127 38 Отговор
    "...на 8 септември 1944 г. след като дни преди това Съветският съюз едностранно ни е обявил война. Към този момент България вече е прекъснала отношенията си с нацистка Германия..."

    Имаме пакт с Хитлеристка Германия, през цялата война сме с Германия, и чак когато Хитлер губи войната ние късаме с Германия. Тоя не знае ли, че през ВСВ сме победена страна ?!?!

    Коментиран от #44, #46

  • 25 Признанията

    104 18 Отговор
    В тТакива детайли както ги описва Благоев
    Са изтръгнати след жестоки инквизиции
    Ако самият Благоев бъде подложен на такива и той ще подпише съвсем същите показания

    Коментиран от #240

  • 26 Уве Зелер

    141 20 Отговор
    Горан Благоев е поредният алчник, деградирал до степен на умопомрачение. Такива хора признават и се кланят само на Мамона!
  • 27 и на тоя канчето му дрънци яко

    126 16 Отговор
    Племето ептен взе да изперква , особено някои негови представители. Режимът , който е вкарал България с съюз с нацистка Германия не е ли престъпен правителства , които предизвикват национални катастрофи не са ли престъпни , режими , " легитимни режими " , които избиват хора , заради недоволството им от тях , не са ли престъпни ?!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Вапчаров

    21 68 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    наркоман и предател.
  • 30 az #Контрапропаганда

    118 29 Отговор
    Благоев сам си подписа моралната присъда!
    Вярвам че оттук до края на дните си ще среща само презрение...

    Коментиран от #127

  • 31 Бгг

    116 15 Отговор
    Е когато "законното" правителство те вкара във война, която не е твоя - то колко законно да е това правителство ??? И после се чудят защо имало народен съд.
  • 32 Смърфиела

    63 13 Отговор
    И този републиканец за българия си има някакви газовѝ патрони които чества пред вечния огън.
  • 33 Нека да пиша

    26 104 Отговор

    До коментар #19 от "Смешник":

    Вапцаров ,той е един комунистически отпадък. Защо не пишеш за идеите му на Македонизма. Трябва да бъде премахнат, а и аз не го харесам въобще .

    Коментиран от #176

  • 34 Мизерия Патриотарска

    64 12 Отговор
    БКП-наци-догматик и ОФ-пропагандист-агитаторът Горанчо му се иска да стане Интернет-"терорист"!? Ега некой му обърне внимание и го ощастливи финансово!
  • 35 Кремълски

    33 18 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    са ви празните междуушия! Само това ви е празните пространства. Всяко правителство, към даденият момент, се е водило законово!

    Коментиран от #60

  • 36 123

    71 15 Отговор
    Боклук продажен бегаи при асансьора
  • 37 Не предател е

    14 50 Отговор

    До коментар #20 от "Доктор":

    само Вапцаров.
  • 38 Благоев е историк

    78 17 Отговор
    Той много добре знае че България на източния фронт войски не е изпратила но заместваше германците във войната срещу югославската и гръцката съпротива
    Освен това пазише югоизточния фланг на оста на границата с Турция
    Беше предала цялата ни икономика на германците българските пристанища за бази на немски военни кораби подводници снабдяваше немския фронт със суровини и материали и боеприпаси изпрати санитарен влак на източния фронт Какво още трябва за да бъде свален такъв режим веднага
    Благоев знае всички тази неща но защо говори обратното явно е заинтересован

    Коментиран от #255

  • 39 Софиянец

    87 13 Отговор
    Добре, че е Цветанов да събере остатъците от атлантическите подлоги на едно място!
  • 40 Доротея

    11 29 Отговор
    Благоев! Смени си най комунистическото име! Име на македонец, какъвто е и въпросният Вапцаров!
  • 41 Защо така

    67 13 Отговор
    Либералните сорoc фaшaги нещо пак ги мъчи различното мнение.
  • 42 Терористи не се честват ??!?!?!?

    74 13 Отговор
    Честват се и даже имат политическа партия в българския парламент - Ахмед Доган и някои личности от ДПС. Но за тях и дума не обелвате, а това говори от кои либерални фашисти сте.
  • 43 Нека да пиша

    27 78 Отговор

    До коментар #28 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Я ,се скрий под кюлотите червени на Митрофанова, там има място . Ще се боричкате със Костя Копейкин и Руменчо шадравана. Дано да се изчипкала.

    Коментиран от #66

  • 44 Не не значи

    27 55 Отговор

    До коментар #24 от "Тук тоя изби рибата":

    Сталин и Молотов лично гарантират на България и я насърчават на сключи договор с Германия. САЩ искат да включат България преа 1945г. в списъка на държавите победителки и били се срещу Германи, но Сталин отказва и отново руснаците ни предават.

    Коментиран от #298

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 реру

    36 14 Отговор

    До коментар #24 от "Тук тоя изби рибата":

    На 26.08.1944 г. правителството на Иван Багрянов обявява НЕУТРАЛИТЕТ на Царство България във войната между Германия и СССР.

    Коментиран от #72

  • 47 Абсурдистан

    24 59 Отговор
    Поредното потвърждение, че недоразумението в президентството е дълбоко зависимо от Кремъл! Благоев трябваше да напише и още нещо-че царят е бил готов да отмени смъртната присъда на Вапцаров, ако други поети потвърдят високата стойност на неговата поезия, но точно тук отново комунисти са го предали с оценките си, че е бил "посредствен" поет. Предателството е в природата на комунистите!
  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    63 12 Отговор
    И нито дума за творчеството на Вапцаров ‼️ За международната оценка на стиховете му ‼️

    Коментиран от #51

  • 49 Горан продажен фаш.и.с.т

    71 15 Отговор
    Горан е продажен фаш.и.с.т.......такива като него са готови да продадат народ, държава и история за един сребърник. За това сме на този хал към днешна дата....заради такива като него! Смърт на фашизма!
  • 50 Родолюбец

    72 13 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Когато се е борел Левски е нямало българска държава и още по-малко българско правителство. Тогава сме били турски вилает и Левски се е борел срещу ЗАКОННАТА турска власт.

    Та за сведение на продажниците борбата срещу ЗАКОННАТА власт не винаги е незаконна. Реално и протестите срещу Тиквун довели до свалянето му е борба срещу законната власт. Той и вашия кумир Нахални се бори срещу законната власт на Путин в Русия - но него го подкрепяте а Вапцаров не - или нямате принципи а каквото наредят господарите ви.

    Коментиран от #67, #99

  • 51 Нека да пиша

    13 53 Отговор

    До коментар #48 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Хаха ,от бившия соц,лагер признание на тъпите му коминтерновски стихове.

    Коментиран от #58

  • 52 Край

    80 15 Отговор
    Никола Вапцаров е влязъл в историята горане и не си ти човечето, което ще го извади от там. Колкото и да се пъне.
  • 53 Кочо

    19 56 Отговор
    Тоя Вапцаров е такъв предател, че най добре да го дадете на Северна Македония! Ако не бе разстрелян преди 9 септември, щяхте да го обесите след 9 септември!

    Коментиран от #208

  • 54 Факт

    60 10 Отговор
    Досега не бях чувал за "журналиста"Горан.Е,вече чух за което съжалявам.Да е жив и здрав на майка си и на баща си и да ги радва!Умен и красивот градската десница ама иначе е амбриаж.Шматок!
  • 55 Тодорий

    22 41 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ботев се борят от името на българите и за българите. Дори са крайно подозрителни към евентуална помощ от Русия, Докато, иначе добрият поет, служи на каузата на друга Държава
  • 56 Даката

    53 13 Отговор
    Много мастило изписал този човек, но започва всичко с една голяма лъжа. По точно "законното правителството на България" по това време управляващите България са всичко друго но не и законо управляващи. Последното законо правителство на България е това на Стамболийски след него всички идват на власт след преврат.
  • 57 христо ботев

    43 10 Отговор
    по тази логика също е терорист. както и васил левски.
  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    61 12 Отговор

    До коментар #51 от "Нека да пиша":

    Ами пак напиши:::
    "Годината е 1953 г. Световният съвет на мира награждава посмъртно с „Почетна награда на мира” легендарния български поет Никола Вапцаров.
    Гениалният поет е удостоен с престижната международна награда измежду десетки предложения от десетки страни за неговия „изключителен принос в делото на мира и дружбата между народите”.

    Коментиран от #73, #77

  • 59 Анонимен

    63 13 Отговор
    Горане, много си малък да плюваш против антифашиста и велик поет Н. Вапцаров. Ти си терорист срещу българския национален гений
  • 60 гост

    15 38 Отговор

    До коментар #35 от "Кремълски":

    Първо към оня момент не е имало НИКАКВО правителство щото е имало султан , още по-малко законно , да не говорим за БЪЛГАРСКО , а твоето междуушие явно е пълно , ама с кал и то рядка !! И това няма нищо общо със жалките шумкари , платени от Кремъл , които до един са заслужавали същото като "поета-революционер" , а всъщност жалък лузер !!
  • 61 Глупашенко

    13 39 Отговор
    Добре че сесесере са искали смяна на Царството България с червена помия за да може загубеняка драскач нв да стане ковчежник и да разпределя копейките които са плащали за целта за да правят золуми с други безделници тъпаци . Като искаш да помогнеш на родината : чети стани лекар ама трябва да се напрегнеш малко

    Никакви българи фашисти не е имало за да ни обясняват постоянно как са ни освободили и задължения за признателност вовекивеков
  • 62 Демократ

    47 14 Отговор
    Благоев звучи като фашист.От всичко,което прочетох разбрах,че било незаконно да се сваляло фашисткото правителство.Този г-н запознат ли е с това,че фашистите са топяли на сапун живи хора?Какъвто е тъмен на снимката и неговия ред можеше да дойде ако все още имаше фашизъм.
    Да прочете малко по въпроса,че демократите са против фашизма и комунизма.Това,че осъждаш фашизма не те прави директно комунист.Реално жертвите на комунизма са по-малко и комунизма е възникнал като отговор на фашизма.Не връщайте фашизма,защото пак ще има отговор.Всяко сила в природата ражда равно по сила противодествие.
    Ще е безумие да отричаме Никола Вапцаров.Той се е борел срещу хора,които са убивали даже бебета,защото не били с подходящ тен на кожата!Ако сега беше роден щеше да е демократ,но тогава друго е било.

    Коментиран от #96

  • 63 крис

    42 7 Отговор
    ЖАЛЪК ЧОВЕЧЕЦ...САМО ПРОСТОТИИ МОЖЕ ДА ИЗРИЧА.
  • 64 Коко

    50 13 Отговор
    Гордея се с Никола Вапцаров - един от малкото смели българи, за които съм чувал. Чудя се, как след 500 години отрицателен мозъчен отбор, в резултат на който оцеляват само покорните, сред нашия народ се е появил човек, който е бил готов да даде живота си за каузата, в която е вярвал. А Горан Благоев е законопослушен, главопреклонен делта самец, каквито ги има бол по тази земя. Но никой не ги смята за мъже, а за .утьовци (ако искате го разбирайте като "вутьовци")
  • 65 Въпрос

    48 6 Отговор
    Горан Благоев от партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" - а кой ги финансира тези подлоги и как да си заработят надника, .... щом трябва ще оплюват и майките и бащите си за пари.......
  • 66 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 6 Отговор

    До коментар #43 от "Нека да пиша":

    В обидата е силата на слабия ‼️
    Когато нямаш аргументи - плюеш ‼️

    Коментиран от #90

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Нахакаха го на болшевика,

    15 39 Отговор
    браво,трябва истината да се казва в прав текст!!!
  • 69 Азз

    47 12 Отговор
    Колко ти платиха да ровиш кости на хора борили се срещу фашисти/на което казваш държава/
    Заради такива като тебе не остана истинска история в България,един такъв като теб е решавал за обесването на Васил Левски !!!!
    И него ли ще наречеш терорист изроде.....?

    Коментиран от #82

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 де юре

    40 15 Отговор

    До коментар #11 от "Гражданин":

    Защото тези които му дават трибуна и те са фашаги . Просто България бавно но сигурно върви към остра нужда от дефашизация и деглобализация .

    Коментиран от #136

  • 72 И ти като тоя изби рибата

    28 18 Отговор

    До коментар #46 от "реру":

    --1 март 1941 г. България влиза в Тристранния пакт
    --юни 1941 въоръжените сили на Нацистка Германия (Вермахтът) нападат СССР
    -- до 26.08.1944 г. когато правителството на Иван Багрянов обявява НЕУТРАЛИТЕТ на Царство България войната е отдавна тотално обърната, а съветските войски настъпват по целия фронт.
    ---нещо чаткаш ли??

    Коментиран от #101

  • 73 гост

    11 17 Отговор

    До коментар #58 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Изтриха ми вече два коментара , ама ти си знаеш !! И още повече ще узнаеш , ако си покажеш долната физиономия , ама си знаем , че това няма да се случи , нали , хахахаххахахаахх !!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 9876

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "12340":

    Нищо подобно колега, било е Римска империя и римския управител там казва че не намира никаква вина срещу империята

    Коментиран от #247

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Предаетю

    11 33 Отговор

    До коментар #58 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    сам потвърждаваш че Вапцаров е терорист и предател, служещ на режим избил десетки хиляди българи.

    Коментиран от #94, #130

  • 78 Доротея

    36 8 Отговор
    Каква ще да е била тази власт, щом такъв светъл Човек като Никола Вапцаров е тръгнал срещу нея! Багряна свидетелства пред съда, че е поет! Бъдете сигурни, че година по късно след Сталинград и Курск нямаше да посмеят да го разстрелят!

    Коментиран от #88, #140

  • 79 ПОП ТОП

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ангеларий":

    За Радев става дума, нали.
  • 80 анонимен

    16 52 Отговор
    Мразя Вапцаров, мразя Смирненски, мразя всички комунисти бивши и сегашни довели България доюбеднотията ни днес ! Уважавам Хитлер, ЕС е по негова идея ! Уважавам борбата му против комунистите ! Защо ли Германия е силна икономика ? Защо ли в Русия руснаците не живеят добре и са като в концлагер по немски образец, нищо не знаят, не могат сами да изберат къде да живеят извън страната си, а защо ли всички искат Мерцедеси, не Волги, защо еврото и доларът се котират навсякъде, кой търси рубли.....

    Коментиран от #92, #97, #100, #102, #108, #133, #303

  • 81 Механик

    36 11 Отговор
    От де се навъдиха толкова соpoститyтки не ми е ясно!!??
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ей онзи

    41 5 Отговор

    До коментар #67 от "Русоробе":

    Т.е той е предател а ти американското мекере не си !? Не те знам американска или турска подлога си ама едно е ясно 100% подлога си .

    Коментиран от #93

  • 84 Охлюв!!!!

    38 7 Отговор
    Гол и лигав Охльо, от де пропълзя? Мръсен, гнусен предател! Такива като теб- само Белене !!!!!
  • 85 Здравейте

    10 29 Отговор
    Плоските чернени шутинофили не могат да разберат че да не харесваш или направо да мразиш руша не те прави фашист соросоид или там другите опорки които постоянно повтарят едни и същи

    С икономика като на Испания няма как да им се получи руснаzи мир и след сто години
  • 86 завит

    27 6 Отговор
    мазен мръсник....
  • 87 Телевизия Бобов дол

    37 6 Отговор
    Господин Благоев и действията на Левски са били
    подривна терористична дейност срещу Османската империя с цел излизан от пределите и чрез „въоръжено въстание“. Съгласно тогавашното законодателство наказанието за подобно деяние в Османската империя е било „смърт“. - И какво прави сега ???

    Коментиран от #98

  • 88 И какво

    11 39 Отговор

    До коментар #78 от "Доротея":

    като е поет, това не го прави по малко предател и убиец. То и поезията му е откачена, почита се само от комунисти.

    Коментиран от #124

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Нека да пиша

    13 27 Отговор

    До коментар #66 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Моите аргументи са ,че Вапцаров е Коминтерновски-Македонист, има го черно и бяло. А,ти чичка пий си хапчетата.

    Коментиран от #113

  • 91 666

    27 5 Отговор

    До коментар #28 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не е била незаконна окупация, а 500 годишна специализирана операция. Нъл тъй, ефенди?
  • 92 Симеонов

    14 3 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    Анонимен си и такъв ще си останеш до края . Излишно е по нататък да те квалифицирам ти сам си го направил без мене .
  • 93 Нормално

    9 24 Отговор

    До коментар #83 от "ей онзи":

    русробът мрази всички. За пореден път доказваш че русофил е равно на предател.
  • 94 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 4 Отговор

    До коментар #77 от "Предаетю":

    Сам потвърждаваш, че не УМееш да проУМееш съдържанието на написан текст ‼️ Дали защото ти липсва УМ ‼️ Прочети пак написаното ❗
  • 95 555555

    9 15 Отговор

    До коментар #9 от "Недоносче":

    И комунисти и фашисти сте един дол дренки.

    Коментиран от #125

  • 96 Шутин

    8 17 Отговор

    До коментар #62 от "Демократ":

    Поради исторически причини България е била принудена да влезе в Оста и пак са спасили еверите така че тук нито населението нито политиците с били фашаги
  • 97 Хахахаха

    18 3 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    Радвай се,че го няма Хитлер и не сме фашисти вече.Първо теб щяхме да пратим в трудов лагер да се изчистиш от наркотиците.Внимавай какво си пожелаваш;).Аз примерно много внимавам.

    Коментиран от #107

  • 98 Лъжа

    10 25 Отговор

    До коментар #87 от "Телевизия Бобов дол":

    Левски е трябвало в най-лошия случай да бъде осъден на заточение, но русфилите го предават на смърт. Гадове предателски не смейте да споменавате имената на нащите велики герой.
  • 99 Още един

    16 3 Отговор

    До коментар #50 от "Родолюбец":

    С празна кратуна, как ще е била законна тогава власта да не би българите да са избрали султана за глава на България а?

    Коментиран от #111, #112, #116

  • 100 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 6 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    ЕС не е по идея на Хитлер , ама е нормално дори това да не знаеш !
    Типично за надъханите
  • 101 реру

    27 8 Отговор

    До коментар #72 от "И ти като тоя изби рибата":

    "--1 март 1941 г. България влиза в Тристранния пакт..."

    Да. Така е... Обаче преди това на 22.09.1939 год. ВЕРМАХТЪТ и ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ си провеждат общ военен парад след като приятелите Сталин и Хитлер са си поделили Полша съгласно пакта Рибентроп-Молотов...

    Коментиран от #123, #228

  • 102 Зззз

    10 2 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    Много си зле! Внимавай да не хвърлиш топа от злоба.
  • 103 деНАЦИфикация

    11 1 Отговор
    Спешно и в България!!!

    Коментиран от #114

  • 104 ежко

    28 6 Отговор
    Горанe, за разлика от Радев, вас няма да ви изберат някога:)1% максимум!Всички там сте проамерикански мекерета начело с лидера си Цветанов!Интересно, за това какво ли е наказанието?САЩ е съюзник, само защото вие сте решили така!Народа никой не го е питал дали иска да бъде в ЕС и НАТО!И след като не сте го питали, то не може да го държите обвързан с вашите решения!Точка!
  • 105 Гого

    13 11 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Русофилнята със сигурност трябва да се отнася по същия начин с Левски и Ботев. Все пак Левски го е казал " Който ни освободи, той ще ни пороби" Ако можеше само да види днес Апостола колко верни ще се окажат думите му. Каква визия, каква проницателност само.
  • 106 Баща ти

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    Това не променя фактът,че е комуняга бе,празна кратуно!
  • 107 Опоркин

    7 13 Отговор

    До коментар #97 от "Хахахаха":

    българите никога не са били фашисти. Ама не забравяй че Хитлер е социалист а Мусолини дори комунист.

    Коментиран от #121

  • 108 Нюланд с курабийките

    20 4 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    И с това и ще си останеш , с омразата . Фашага скапана . Ще дойде видов ден , ма ми то ви мръсно .
  • 109 За пореден път

    26 3 Отговор
    да питам от какво ни отклоняват вниманието? Пънем се тук, замеряме се с много грозни обиди и съвсем малко смислени аргументи, мразим се един друг, а през това време пропускаме нещо важно. Нещо ни гласят и това нещо очевидно не е добро за България щом ни пускат димка след димка.
    А Вапцаров е един от талантливите поети на България, но "умно"-кресливите няма как да го харесат; в болшинството си те всъщност и Вазов не харесват, и Ботев и всичко българско. Какво да ги правиш - матрял.
  • 110 селянин

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    И кой ще я направи бре дедо? Смени потурите ,че тези вече с...........
  • 111 Абе

    5 6 Отговор

    До коментар #99 от "Още един":

    смешник, влез в нета, за да видиш, че стотици години на картата на Европа НЯМА ДЪРЖАВА България.Има ЗАКОННА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ.

    Коментиран от #117, #118

  • 112 555555

    8 16 Отговор

    До коментар #99 от "Още един":

    Много си прав.ГрафИгнатиев е главния виновник за обесването на Левски.
  • 113 Бг681

    7 19 Отговор

    До коментар #90 от "Нека да пиша":

    Мам им гадна москвична комунделска как измислиха подло македонска нация !! Нека им е сега многократно по зле с Украйна като ще си играят на гео политически манипулации
  • 114 Споко

    4 12 Отговор

    До коментар #103 от "деНАЦИфикация":

    първо в Русия и после по русофилофашистите.
  • 115 ттт

    24 5 Отговор
    Партията н Цвърко още ли съществува бе?

    Що се отнася до Горан Благоев, обръщам у внимание, относно твърдението му "подривна дейност срещу суверенна държава с цел сваляне на нейното законно правителство", че след Деветоюнският преврат правителствата на България не са легитимни, защото не са организирани от законна власт.

    Коментиран от #120

  • 116 Моарейн

    22 4 Отговор

    До коментар #99 от "Още един":

    А да не би българите днес да са избрали ЕС и НАТО? С вашите аргументи по вашите глави.

    Коментиран от #154, #160

  • 117 отговори

    13 1 Отговор

    До коментар #111 от "Абе":

    ми на въпросът Ние ли си го избрахме султана за да е законен ?
  • 118 Ще ти се

    7 15 Отговор

    До коментар #111 от "Абе":

    русфилчо, никой не я признава за законна и за това се водят десетки войни срещу нея. Иска ти се да узаконите и рашистан но не става.
  • 119 Някой

    21 5 Отговор
    Кой беше този, та изказва публично мнение, без никой да го пита?
    Ми, то и Левски и Ботев също са се борили със законната тогава власт. Ама не ги обвиняваме, че са били терористи.
    Пък кого си бил уважавал, си е лично твой проблем.
  • 120 Не е вярно

    6 17 Отговор

    До коментар #115 от "ттт":

    според Търновсаката конституция са законни. Спореда руските предатели не, но за това сте и предатели.
  • 121 Хахахаха

    12 4 Отговор

    До коментар #107 от "Опоркин":

    Е,как успя да ти роди главата това?Били сме и още как.Все пак сме успяли да спасим нашите евреи и не сме ги пратили като другите в лагерите на смъртта,защото сме умеели да мислим за разлика от теб и онзи на снимката от статията.
  • 122 докато помним

    14 5 Отговор
    Няма ли някой да съзададе Интернет страница, където всеки, който има близък, убит без съд и присъда, да изпрати данните, за да излязат наяве всички онези достойни българи, които никой не назовава по име. Вероятно ще са хиляди.

    Коментиран от #139

  • 123 реру

    25 2 Отговор

    До коментар #101 от "реру":

    "Другари по оръжие" - 22.09.1939 год.

  • 124 Доротея

    5 16 Отговор

    До коментар #88 от "И какво":

    Вапцаров е бил в един отбор с нашите евроатлантически господа - Англия, Франция и най вече САЩ! Каква прозорливост е имал този човек!!! А, щом според теп не е важно дали е поет, защо уважаемият съд се интересува и пита Ели Багряна дали творчеството му има стотност!? Куха главо!!! И на теп да ти хвърля един хубав побой на ливадата и ти ще си признаеш, че си правил любов с Путин!

    Коментиран от #132

  • 125 здрасти

    8 4 Отговор

    До коментар #95 от "555555":

    Ако говорим за истински фашисти и комунисти се съмнявам да са един дол дренки но дай да разсъждаваме върху ВАС днешните ПП, ГЕРБ ,ИТН . Вие какви сте ? За мен вие сте ФИРМИ , български фирми (казвам български разбирай крадливи ) . Чиста проба мошеници без история съответно и без бъдеще ,дошли за кратко на власт за да окрадат изстрадалия си и наивен народ .

    Коментиран от #144

  • 126 анонимен

    10 20 Отговор
    Колко са комунистическите държави днес в света ? На коя от тях народът живее добре по човешки ? Коя комунистическа валута някъде се търси ? Коя комунистичека икономика предлага блага за народа ? Коя комунистическа държава има човешка социална политика ? Коя комунистическа държава не развива простотията ? Коя комунистическа държава има престижни университети ? В коя комунистическа държава са емигрирали експерти инженери, лекари, физици, химици, хирурзи, защо комунистическите милиардери държат парите си в капиталистически банки за сигурност, защо червените величия от всяка комунистическа държава имат имоти в капитала и децата им учат в престижни капиталистически училища и университети и т.н. И накрая защо сте бедни бе ? Отговорът е защото сте комунисти и избирате да ви управляват комунисти като идиотът Вапцаров ! Комунизмът е ЗЛО което вирее само при прости народи !

    Коментиран от #135, #138

  • 127 Друг

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "az #Контрапропаганда":

    Е, ще е временно. Няма да е като твоето ,до края на дните ти!
  • 128 Румбата

    7 18 Отговор
    другарят Чорап си е руско човече с продажна душичка и рашистко сърчице, всичко го знаем

    Коментиран от #131

  • 129 оня

    17 4 Отговор
    Мало-умник:)) Противен:)) Историята си е история, а това си го интерпретирай както си искаш, но в очите на хората си бок-лук:))
  • 130 цветница

    18 3 Отговор

    До коментар #77 от "Предаетю":

    Аз имам личен повод да ненавиждам комунистическият режим приравнил доктора и университетският преподавател с шофьора и чистачката. Обаче по тяхно време България беше на 18 място в света по икономическо и социално развитие, има го в сайта на цруто, та не ми спорете. В тази връзка общественият ред след разпада ма ссср търпи масов провал. От Детройт до Дупница срина хората до земята. Промяната е неизбежна изапочва по стар навик с топурдия по Руската граница. Какво ще се роди, никой не може да предвиди. Но Царство България не е било никаква демокрация, така че цъфтан да не лае много. А и неолиберализма всъщност е марксизъм и американците го разбраха. Цецоу след изборите на есен ще трябва да откача шпайковете от стената и със свирка на вратлето в училищния двор да се захваща по специалността.

    Коментиран от #134, #141, #145

  • 131 Хахахаха

    1 6 Отговор

    До коментар #128 от "Румбата":

    Не бре...в грешка си!Извънземен е!
    Колкото е вярно твоето твърдение толкова е вярно и моето!На това,което пишеш му се казва "клевета";).
  • 132 Пробвай се

    6 14 Отговор

    До коментар #124 от "Доротея":

    предателю руски. Но няма да Ви оставим България.

    Коментиран от #147

  • 133 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 4 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    Къде е Хитлер тогава ::: Според първите писмени манифести, издадени между 1923 и 1925 г., в Плана Калерги се предвижда евреите дадойдат на власт първо в Европа, а след това в световен мащаб. Планът се базира на утопичната представа на еврейския расизъм, отнасяща се до “най-висшата раса-евреи” (Herrenrasse). Herrenrasse, израз, използван от Адолф Хитлер за описване на арийската раса, е използван също и от Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi, с цел да се затвъри на еврейския суверенитет в Европа и по света. Също така терминът “еврейска благородна раса” се използва постоянно. С цел създаването на тази еврейска империя, Планът Калерги се обявява за премахване на правото на самоопределение и последващо обезличаване на народите посредством масова миграция или заради вътрешно раздробяване чрез сепаратистки движения.‼️‼️‼️
  • 134 Цветница

    3 1 Отговор

    До коментар #130 от "цветница":

    Изборите в САЩ
  • 135 именно

    2 3 Отговор

    До коментар #126 от "анонимен":

    Точно така е. Защото е решение на Българското правителство което от своя страна е избрано от нас на избори.
  • 136 Заинтересован

    2 5 Отговор

    До коментар #71 от "де юре":

    Хайде, само се опитайте да я направите, та да ви приключим!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Мда

    8 3 Отговор

    До коментар #126 от "анонимен":

    Ясно е това за комунизма,но защо ни пробутвате фашизъм?Не го искаме и него.Стар боклук е,не ни трябва.Основата на комунизма и фашизма е еднаква.

    Коментиран от #215

  • 139 анонимен

    10 22 Отговор

    До коментар #122 от "докато помним":

    Дядо ми / учител / когото не познавам е изчезнал в Белене и до днес си остана неоткрит, а баща ми / Бог да го прости / така и не може никога да открие гробът му и да му положи едно цвете в знак за почит ! Комунистите са убийци, крадци и престъпници и Вапцаров е един от тези престъпници !

    Коментиран от #156, #306

  • 140 кюмюря от Дра гал евци

    21 2 Отговор

    До коментар #78 от "Доротея":

    Интересна логика имат нашите евроатлантици що се отнася до фашисткия режим в Б-я ,разстреляли Вапцаров избиха децата в Ястребино а после не не ни се ходи в Белене . А може би на Палма де Майорка искаха !

    Коментиран от #153, #157, #267

  • 141 бай Курти

    4 1 Отговор

    До коментар #130 от "цветница":

    Ти на тури в Г20 ?
  • 142 Олег

    18 1 Отговор
    По логиката на тоя ххх и Ботев и Левски са терористи. Гнусен клесавец.
  • 143 Крум

    17 1 Отговор
    По логита на тоя кретен съпротивителното движение в Европейските страни също трябва да бъде приравнявано с тероризма..да го заяви това в Израел..или Франция....

    Коментиран от #268

  • 144 Бай градски

    2 2 Отговор

    До коментар #125 от "здрасти":

    Ти болен ли си бре?
  • 145 Стига глупости

    6 15 Отговор

    До коментар #130 от "цветница":

    комунистиески измислици. Какво от отова, че една страна е на 18-то място, когато народа я гаден, мизерстващ и поробен. Русия е най-богатата страна в Света, но половината руснаци имат само външна тоалетна и не са виждали течаща вода през живота си. Венецуела съшо е сред най-богатите страни в савета, но средната заплата е 3 долара. Комунист ли е, значи е човекомразеци предател.

    Коментиран от #168, #199

  • 146 А не Благоев, поетът заслужава

    16 2 Отговор
    почит, защото се е борил за социална справедливост, която липсва в буржоазното общество до Девети у нас, а също и липсва при олигархичния Путинов капитализъм днес. Вапцаров е бил против това една малка шепичка да богатеят, докато останалите са им роби. На буржоазията у нас не и изнася борбата за един по-справедлив свят и нарича Вапцаров терорист и излиза с митове и легенди колко прекрасно и богато се е живеело преди соца по прашните пътища, с босите крака и със сладко от дюли само за Буров и компания.
  • 147 Доротея

    7 10 Отговор

    До коментар #132 от "Пробвай се":

    За какво да се пробвам бе, сербез! Никакъв Путин не желая тук! Не разумявам!? Вапцаров заслужава почит! Тогава 3/4 от света е бил с леви наклонности! Освен това е приказен поет:

    ,,Ти помниш ли как някак много бързо ни хванаха в капана на живота!?
    Опомнихме се! Късно! Бяхма вързани жестоко....!"

    Чиста проба фашизъм!

    Коментиран от #158

  • 148 Българин

    19 2 Отговор
    Тоя заклет гей чества само 4 юли и деня на ЛГБТ!
  • 149 И аз теб

    4 11 Отговор

    До коментар #137 от "Мутата":

    ама с голямо убдовослтвие, защото русофилите само това можете да убивате.
  • 150 Некой си

    17 2 Отговор
    Горан благоев нощно време боядисва с жълта боя паметниците на Левски, Ботев, Каравелов и други българи, които, според тогавашното закондателство на територията ни, са били терористи.
    Факти, тази статия е добре да се премахне.
    Дори за вашите стандарти е твърде гнусна.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Перо

    18 6 Отговор
    Тоя соросист отново изпълзя от ционистките дупки! Ами черните забрадки от митингите,през 1944-45 г.,на какво се дължат г-н соросист? На Хитлеровата демокрация в БГ ли, на кой сме били съюзник,г-н соросист? Сега соросиста как нарича ционистко-бандеровския държавен преврат в Украйна,през 2014 г.,законна,”изборна”, ”цветна революция” с демократично избити и живи изгорели ли? Този безродник заклеймяваше БПЦ и ни пълнеше главите с учения на разни секти и фанатични религии! Добре,че общественото мнение се надигна и го изметоха от ТВ,при другото соросистко недоразумение и мутренски ортак Цвъки! Там му е мястото и по-далеч от медиите,чрез които да промива мозъци с разложителна политика и неморални “демократични” уйдурми! По неговата логика,всички политически затворници в Белене са също терористи,обявили се против законния режим,ползващи незаконни средства за борба! СУ се е превърнал в цитадела на соросизма,джендъризма,неолиберализма с радио Дойче зеле и други разложителни програми на ционизма,против демократичното развитие на страната!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 ми да

    7 4 Отговор

    До коментар #116 от "Моарейн":

    От Българското правителсто избрано от теб и мен. А ако не си гласувал си е твой проблем, никой не ти е отменял правото.
  • 155 Въпрос

    13 4 Отговор
    А каква е саузата да тези които режеха глави на партизани2

    Коментиран от #164

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Ей русоробе

    10 21 Отговор

    До коментар #147 от "Доротея":

    какво му е хубавото на поезията, депресивна и абсурдна.

    Коментиран от #191

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Другия

    6 8 Отговор

    До коментар #116 от "Моарейн":

    А и да не искаш да изберат азиатско сибирския катун??
  • 161 КОНТРАТА

    22 14 Отговор
    Фашиско правителство което обслужва интресите на немските фашисти. Никола Вапцаров е антифашист патриот, а Горан е един неграмотник безродник .

    Коментиран от #169

  • 162 анонимен

    6 4 Отговор

    До коментар #156 от "интербригадист":

    Твоят дядо ти е посял семето на простотията, в прекалено изобилие, затова и никога няма да разбереш защо ти е к-у-х-а главата, вместо мозък в нея имаш дядовото ти семе !
  • 163 А бе

    14 4 Отговор
    Горане, що не си се занимаваш с партийните въпроси на партията ти (Божковата). Сладур. Да ти Е.Б.М.
  • 164 Партизанина е убиец

    14 18 Отговор

    До коментар #155 от "Въпрос":

    какво искаш да се направи с един убиец и изнасилвач. Кажи бе русофиле, какво да се прави с един партизанин убил мелничар за брашни, пастир за овца и изнасили дете. Мръсни предатели.

    Коментиран от #185

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Кочо

    16 4 Отговор
    Българите сте интересна порода! Разстреляли Вапцаров, а се тупат в гърдите, че спасили евреите!? Интересен казус! Същите са и македонците! Казват, че българите са фашисти, а се радват на италианци и германци! Ето, точно този Благоев се хвали, че спасил евреите! Ами, то в началото на партизанството, когато германците настъпват, всички партизани са най вече евреи! Отишъл Свавчо Трънски в София по повеля от радиото на ОФ, базирано в Кремъл да търси партизани и се върнал в Трънско с кого - 6 млади еврейчета! Вие сте разгърнали мощната антифашистна борба чак след 9 септември!
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Реалност

    7 8 Отговор

    До коментар #145 от "Стига глупости":

    Ами защо пишеш глупости тогава? Това ли измисли от панелката си? Я кажи какъв е режима в световната икономическа и военна сила №1 Китай, че не се сещам? Я кажи колко взимат в централна Азия и колко взимаш ти като виден член на ЕС? Я кажи като живееш в демокрация и капитализъм харесваш ли домашния арест по време на локдаун, а маските и насилствената ваксинация, а къпането веднъж месечно, а робе?

    Коментиран от #184, #192

  • 169 Нека

    11 4 Отговор

    До коментар #161 от "КОНТРАТА":

    Горанчо да свири на кавала на Божков. Амин !

    Коментиран от #195

  • 170 ДОКО

    18 10 Отговор
    НИКОЛА ВАПЦАРОВ ЩЕ ОСТАНЕ В СЪРЦАТА НИ ЗАВИНАГИ..И ТИ БЛАГОЕВ ИДИ ДА ЗАРАДВАШ НЕКОЕ ГЕРБ ГОВЕДО..В БАНКЯ ИМА МНОЖКО ТАКИВА..
  • 171 селянин

    7 14 Отговор

    До коментар #159 от "кюмюря от Дра гал евци":

    Не се напъвай мухлясало комуне,да не направиш белята!
  • 172 Торето

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Гостште да си ходят
  • 173 Некой си

    11 15 Отговор
    Към смрадливците "антикомунисти".
    Неуважаеми смрадливци, Вапцаров е бил финансиран от вашите любими британски и щатски приятели.
    Финансовата и техническа помощ за БРП, подривните ѝ групи и партизанските отряди, получена от САЩ и Великобритания е над СЕДЕМ пъти по-голяма, по абсолютна стойност, от помощта, получена от СССР.
    Сърдете се на Чърчил и Рузветл, неуважаеми смрадливци!

    Коментиран от #187, #203

  • 174 Бамбука

    17 11 Отговор
    ПЕСЕН ЗА ЧОВЕКА

    Никола Вапцаров


    Ние спориме
    двама със дама
    на тема:
    „Човекът във новото време“.
    А дамата сопната, знаете -
    тропа, нервира се,
    даже проплаква.
    Залива ме с кални потоци
    от ропот
    и град от словесна
    атака.

    - Почакайте - казвам, - почакайте,
    нека...

    Но тя ме прекъсва сърдито:
    „Ах, моля, запрете!
    Аз мразя човека.
    Не струва той вашта защита.

    Аз четох как някой
    насякъл с секира,
    насякъл сам брат си, човека.
    Измил се,
    на черква отишъл
    подире
    и... после му станало леко.“

    Смутено потръпнах. И стана ми тежко.
    Но аз
    понакуцвам
    в теория
    и рекох полека,
    без злоба,
    човешки,
    да пробвам със тази история. -
    Тя, случката, станала в село Могила.
    Бащата бил скътал
    пари.
    Синът ги подушил,
    вземал ги насила
    и после баща си затрил.

    Но в месец, или пък
    във седмица само
    властта го открила и... съд.
    Ала във съдът
    не потупват по рамото,
    а го осъждат на смърт.

    Отвели тогава злодея
    злосторен,
    зат

    Коментиран от #193, #212

  • 175 4634

    25 5 Отговор
    Горане, срам е да ти дават думата, камо ли да говориш по този начин срещу президента и ОЩЕ повече срещу националната гордост НИКОЛА ВАПЦАРОВ!!!! Подгъзвай се на религията по твоя си начин и си трай! ТИ СИ НИКОЙ!!!!
  • 176 Смешник

    23 9 Отговор

    До коментар #33 от "Нека да пиша":

    Отпадак си ти,Вапцаров е разпознаваема личност и най великия български поет ,ти кой си?разпознаваем ли си поне сред съседите си или само от майка ти и баща ти?
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Ами

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "тикви продажни":

    търси на черепа пишката.
  • 179 Бамбука

    13 5 Отговор
    Този субект от партията на Цветан Цветанов .......
  • 180 Реалист

    20 6 Отговор
    Горане,голямо ЛЕКЕ стана бе,ако беше сега Бай-Тошово време щеше да пишеш само суперлативи за Вапцаров...лицемер долен.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 демократ

    10 21 Отговор
    Фатмак Радев защо не се гушнете с недоразумението "Възраждане"и не запеем:
    "Нас червеното знаме..."Може да поканите и терориста Лилипутин.Всички вие сте
    се клели в престъпния червен байрак.Но то не е моето знаме.Нито на демократите
    българи.Какво може да се очаква от хора прочели военния устав и гледали само
    филма Балада за войника.Композитора на любовта Пучини това име не сте чули.

    Коментиран от #219, #226

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Комуделле

    10 16 Отговор

    До коментар #168 от "Реалност":

    споко бе, то и Русия беше втората армия в света ама нещо се спъна. Щок толкова ти харесва бегом с чемадана към Русия, Китай или Северна Корея.
  • 185 Хахаха

    13 3 Отговор

    До коментар #164 от "Партизанина е убиец":

    Чета ти "творението", след което отварям статията за купона на Шолц и изнасилените на него жени, после се сещам за хилядите бустерирани отишли си преждевременно и ми става смешно:) П.П. Не случайно в ЕС и САЩ узакониха педофилията и изнасилванията.

    Коментиран от #204

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Добре де

    8 2 Отговор

    До коментар #173 от "Некой си":

    значи е един много голям предатрел, който усилено е работил срещу българите.

    Коментиран от #196

  • 188 Развъдник

    10 12 Отговор
    на русофилски тролове и техните слуги платени или заблудени с промити мозъци.

    Коментиран от #198

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 А бе

    13 7 Отговор
    Горане, Горанеее, спри да се излагаш !
  • 191 Прав си

    13 7 Отговор

    До коментар #158 от "Ей русоробе":

    Друго си е да гледаш травестити на Евровизия:)))

    Коментиран от #210

  • 192 демократ

    4 1 Отговор

    До коментар #168 от "Реалност":

    Тъпите затова са тъпи защото "не се сещат"
  • 193 4634

    23 11 Отговор

    До коментар #174 от "Бамбука":

    Отвели тогава злодея злосторен,
    затворили този субект,
    но във затвора попаднал на хора
    и станал ЧОВЕК.
    И после разправял "Брей, как се обърках".....
    .......
    И накрая:
    "Той пеел, човека,
    това е прекрасно, нали?"

    Тези, които посягат на Вапцаров, са ненормалници и родоотсттъпници!!!! ЦЯЛ СВЯТ ГО ЦЕНИ и превежда!

    Коментиран от #214, #220, #237

  • 194 Продажна червена измет

    8 20 Отговор
    Браво г-н Благоев, импийчмънт на рубладжийския фатмак
  • 195 Да му покажеш

    2 2 Отговор

    До коментар #169 от "Нека":

    как става. ти толкова много време го правиш!
  • 196 Некой си

    3 7 Отговор

    До коментар #187 от "Добре де":

    Отиваш пред посолствата на САЩ и Великобритания и почваш да протестираш.
    След като те набият, на...такова и ти вземат отпечатъците, отиваш пред руското посолство. Там може да те ерпят с квас.
  • 197 Хук

    17 5 Отговор
    Кой е пък този фашист наследник пълен със злоба готов да отмъщава,задето неговите са избили 50 милиона през ВСВ..исрод
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Aлфа Bълкът

    6 24 Отговор

    До коментар #2 от "само да попитам":

    Ей какви капацитети сте във форума, в Буново отдаваш почит към жертвите на терора. А Въпцаров сам по себе е национален предател и дегенерат!
    Жалко че, не ги содомизирали такива, както правят в арабския свят!
  • 201 Дсса

    12 3 Отговор
    ЛГБТИ се познават и на снимка. Този е такъв.
  • 202 Българин 681

    23 7 Отговор
    Велик бълагрски поет оплют от един НИКАКВЕЦ.....
    Мир на душата му.
  • 203 всеки

    3 9 Отговор

    До коментар #173 от "Некой си":

    Май ти се сърдиш нещо. Пита се защо Румбата не спря и на меморияла на ген.Колев? И не ми изкачай с доводи Ама вие защо биете черните в сащ.

    Коментиран от #209

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 А50

    22 6 Отговор
    Кой е този Благоев. Такива лaй.нa във времето ще бълбукат, но си остават такива. Дори мpъсните му уста не трябва да произнасят името на Вапцаров. То значи и Левски и Ботев са тepopисти, а само продaжниците, колаборационистите и еничарите са достойни за уважение- не народ, а мърша. Май ви е страх от съвременни Вапцаров, Ботев, Левски, Смирненски, Гео Милев..., за това сега се възпитават мe.ки кит.ки, а не мъже
  • 206 Рико

    4 8 Отговор
    Може би още не е дошло времето, но задължително трябва да дойде : България да прочете историята си. Не всесветовната, планетарната и вселенска история - първо собстовената си да прочете. ВСВ: Рузвелт ни бомбардира; Чърчил хвърля оръжие на терористи , Сталин ни окупира и ограбва България до голо - и политически, и материално. Какво лошо ни направи Хитлер? Ау, как може да се говорят такива неща? Не аз, историята ги казва!

    Коментиран от #218

  • 207 градската мръсница

    16 4 Отговор
    благоев, горане, мислиш ли че не достигат лизачите, та реши и ти да се включиш.
  • 208 Ей чобан

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "Кочо":

    Ша та праа чесименска
  • 209 Некой си

    7 2 Отговор

    До коментар #203 от "всеки":

    Сърдя се на неграмотници, образоващи се от викито, фейса и тубата и претендиращи да са последна инстанция.
    Визирам теб и тоя от снимката по-горе.
  • 210 Да това е свобода

    5 6 Отговор

    До коментар #191 от "Прав си":

    всеки човек е свободен. Ако не ти харесва си пускаш Останкино или четеш речите на Тодор Живков.
  • 211 Браво

    5 14 Отговор
    на едните, браво и на другите! Ако така я караме, ще се избием! Президентчето направи грешка! Простено му е ! Все пак, какво разбира от дипломация и управление на нация? Все пак е един шофьор на едноместно превозно средство и учен да мисли само за себе си! Вместо обединител, през цялата си кариера на президентче се е старал да разделя, да противопоставя! Лош материал!

    Коментиран от #223

  • 212 Кочо

    5 2 Отговор

    До коментар #174 от "Бамбука":

    Ей за тази Вапцаровска вяра в човека направих скандал едно време в училище! Класната вдига един по един отличниците и те отговарят както е редно - трябва да се вярва в доброто, в човека и подобни....! В междучасието попаднах на една лъжкиня, хубаво момиче, а излъга за 5 изгубени лева, които не бяха нейни! Пълно разочарование от доброто в човека /жената и тя уж човек/, сигурно изписана на муцуната ми и в един момент класната - ,,Кочо какво мисли по темата!?" Аха да започна както трябва като отличниците, че като ми падна пердето - ,,Дамата от стиха е права, мразя човека, не струва той вашта защита...."! Направих дармадан и клас, ученици, училище, идеологии, фалшиви истини! Стигна се до детски педагогически стаи да ни говорят за положителни примери.....! Вапцаров е държал критично слово при завършване на морското училище през 1932 г.
  • 213 Същият

    16 1 Отговор
    Горанов,защо бе пиле политически шарено.Да комунизъма на бай Тошо не беше цвете,ама и твоя ментор от с Шума Цв Цв пък какво беше.Да отърка си анцунга във Вашингтон .Ако Вапцаров е терорист то какви са вашите началници от АмЕрика дето са изтребили местното население.Вие като пишман политики журналист трябва да знаете,че съседна Канада призна за зверствата и дори изплаща някакви Симона местното население.А разбойници те от САЩ да сте чули нещо.Да сега искат да погубят и света.
  • 214 ттт

    18 2 Отговор

    До коментар #193 от "4634":

    Някога Херострат запалил храма на Артемида в Ефес. Понеже съзнавал, че не може да нашрави нещо велико, решил да унищожи нещо велико, та да го запомнят. Авторът използва неговия похват.
  • 215 емигрант

    5 11 Отговор

    До коментар #138 от "Мда":

    Питаш за фашизма?Ще ти кажа,във фашистка Испания на Франко днес здравеопазването е безплатно,лекарствата за безработни са безплатни,лекарствата на пенсионери са с намаление от 80 до 95 %,от догодина става безплатен целият транспорт за пенсионери /без такситата разбира се/,билетите за риболов са безплатни за пенсионери до последният им дъх,всеки пенсионер без изключение е викан с писмо за пълно изследване за рак всяка година,това е "фашисткото" здравеопазване!Франко е научил испанците на уважение и почтеност,няма я комунистическата злоба и завист и т.н."фашистки благинки"мога още да изброявам но ще стана още по-противен на ккоомунетата тук и без това сега ще заплющят едни минуси на злобата и завистта против истината и реалността !

    Коментиран от #301, #302

  • 216 Най простият президент !

    11 16 Отговор
    КОЙТО СМЕ ИМАЛИ, НО ВОЕНЕН УМЕН НЯМА !
  • 217 попа

    7 2 Отговор
    Гъ Бъ,голям плужек си бе!

    Коментиран от #277

  • 218 градската мръсница

    13 5 Отговор

    До коментар #206 от "Рико":

    Ако не беше Сталин да ни окупира, сега София щеше да бъде в Гърция. Прочети историята първо и после дрънкай глупости.

    Коментиран от #232, #236

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 И какво е хубавото тук

    8 8 Отговор

    До коментар #193 от "4634":

    един дегенерат убива баща си, с брадва, оъден е правилно на смърт, но после се осъзнава в затвора и какво от това, той е убиец. Това е смотана поезия, според която да вземем да пуснем и убиеца Семердйиев от затвора.

    Коментиран от #227

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 !!!?

    16 10 Отговор
    До Радев: Терористи не се честват !!!?

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Че ти си прост

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    не прави комунизма и Вапцаров велики ! НЕКАДЪРНИТЕ И НЕУКИТЕ СЕ РАДВАХА НА КОМУНИЗМА, ЗАЩОТО ИМ НАМИРАХА НЯКАКВА СЛУЖБИЧКА ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ ПАРТИЯТА ДА СИ ЧОПЛЯТ НОСОВЕТЕ И ДА СИ ХВАЩАТ МУХИ ПО ЗАДНИТЕ ЧАСТИ ПО ЦЯЛ ДЕН ТЕ ДИВО ВЕЩЕСТВО НЕ МЪРДАХА , ЗАЩОТО НЯМАТ , А МЪРДАХА УШИТЕ ДА ЧУЯТ И НАТОПЯТ НЯКОЙ АКО ГОВОРИ СРЕЩУ НАЧАЛНИК И ПАРТИЯ, В ТОВА ИМ СЕ СЪСТОЕШЕ РАБОТАТА !!!
  • 225 Читател

    12 3 Отговор
    Евтина слава за 15 минути. Понеже няма с какво да го запомнят хората,реши пак да се изпъчи. Език мой, враг мой.
  • 226 А50

    8 1 Отговор

    До коментар #182 от "демократ":

    Крайно време е всички нeфaшиcти да се обединим срещу еничapитe и да ви eeм п.лeйниaнамесечина.
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 КОНТРАТА

    8 14 Отговор

    До коментар #101 от "реру":

    Руснаците взимат от Полша земите на Украйна не са си делили нищо с немците. Сталин няма да остави територията на УССР на Хитлериска Германия я.

    Коментиран от #251

  • 229 пенсионер 1

    8 1 Отговор
    Чета статията,чета коментарите!С тая омраза доникъде няма да стигнем!Господи,спаси България от сатаната!
  • 230 Каква наглост

    8 4 Отговор

    До коментар #156 от "интербригадист":

    Как не ви е срам, така да се гаврите с човешката мъка. Ние
    също не знаем къде е гробът на нашия дядо, за който са страдали, и страдат не едно и две поколения. Дядо ми е бил честен, образован, интелигентен човек, обичан от хората. Помагал е на кой с каквото може, но заради това, че е имал антикомунистичиски убеждения е бил отвлечен пред невръстните си деца и никой повече не го е видял. Семейството е преминавало през ада, поколения наред.
    И сега някакъв невъзпитан и безмозъчен човек ще се гаври с паметта на хората.
    Срам! Откъде се взехте такива ?!!!

    Коментиран от #243

  • 231 меноран

    10 6 Отговор
    След като се сражаваш, независимо как, срещу фашаги, всички методи и прийоми са позволени. Вапцаров е бил против фашистите от Германия и съюзниците им. Включително българските. Действията му са оправдани. Винаги ще са оправдани.

    Коментиран от #245

  • 232 По добре всеки друг

    9 4 Отговор

    До коментар #218 от "градската мръсница":

    ОТ КОЛКОТО СТАЛИН И РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ!
  • 233 Амдертлиев

    6 3 Отговор
    Този сме шник ,още като го видях,че е от котилото на Цвино кио,даже не прочетох статията докрая.И това им е много.Поредните желаещи да живеят на наш гръб.
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Горан е точен

    8 12 Отговор
    Отделно, Вапцаров е на национален предател. Никога не е крил, че е македонист. Комунистическите теории напълно са му промили главата.
  • 236 Прав е

    9 6 Отговор

    До коментар #218 от "градската мръсница":

    не е сгрешил нищо в историята. Но ако не беше Сталин, под натиска на САЩ щяхме да сме сред страните победителки и да получаваме милиарди възстановителни помощи. До 9 Септември България е най-стабилнатата икономическа страна в Европа, а българинът и неговото трудолюбие са уважавани в цял свят.
  • 237 анонимен

    6 7 Отговор

    До коментар #193 от "4634":

    Искаше да кажеш ЦЯЛАТА РУСКА ТУНДРА ГО ЦЕНИ, нали ? В коя цивилизована държава го ценят може ли да ми цитираш една поне ? Но цивилизована да не ми кажеш Беларусия или Русия ?
  • 238 777

    4 2 Отговор
    ТИ ДОСТОЙНСТВО ИМАШ ЛИ БЕ...
  • 239 Майстора

    6 9 Отговор
    Терорист не е способен да пише такава прекрасна поезия.
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 До тук

    2 8 Отговор
    от написаните 193 поста,190 поста са написани от хора без грам багаж в главите.
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 натъкмистик

    11 7 Отговор

    До коментар #230 от "Каква наглост":

    Комунистите винаги са биле нагли и противни, ниско образовани и престъпни типове !
  • 244 Още

    3 0 Отговор
    70 писачи без багаж в главите се изсипаха за нула време.
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 12340

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "9876":

    Намерен е за виновен не към доминиона/Рим/,
    а към местната васална власт/Юдея/ и цар Ирод.
    ....под силния натск на тълпата,която
    днес крещи " Осанна !",
    а утре---"Разпни го !" .
  • 248 До всички

    6 8 Отговор
    драскачи коити драскат бе да мислят.Автора ясно е написал.Вапцаров е осъден за подривна дейност,а не за поезията му.Всяка държава съди тежко дейците за подривна дейност.
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Амдертлиев

    8 2 Отговор
    Този сме шник ,още като го видях,че е от котилото на Цвино кио,даже не прочетох статията докрая.И това им е много.Поредните желаещи да живеят на наш гръб.
  • 251 реру

    21 1 Отговор

    До коментар #228 от "КОНТРАТА":

    На 18.09.1939 г. Германия и СССР излизат със съвместна декларация, подписана от Рибентроп, Сталин и Молотов, която гласи:

    „Правителствата на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави вследствие РАЗПАДАНЕТО на ПОЛСКАТА държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, ще направят общи усилия да се постигне тази цел, колкото е възможно по-скоро. В случай че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната.“

    Териториалното разделяне на Полша между СССР и Германия завършва на 28 септември 1939 г. с подписването на Договор за дружба и граници между СССР и Германия. Установена е обща съветско-германска граница.
  • 252 байгън

    4 1 Отговор
    Добре,че тоя плазо--- който не знае към партия да се присламчи го изгони кошлука от БНТ и го смени с Георги Милков горан е за бомбандиралите американски бо-----София мишока
  • 253 Лелее

    1 3 Отговор
    що патриоти се извъдиха зад клавиатурата.
  • 254 виц от пубер

    4 11 Отговор

    До коментар #15 от "реру":

    който никога не е бил в казарма и не разбира за какво иде реч.

    Коментиран от #288

  • 255 Смърфиета

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Благоев е историк":

    Заинтересован, колко да е заинтересован – сигорно, да си хване богат любовник. Греда. Историк, но всяко стадо както виждаме си има мършите. Това са извращения. Иска му се някой бъдещ "демократичен" (или демократизаторски) режим да го направи шеф на Държавния архив. Традиция е в последното десетилетие там да се пробутват на този пост антикомунисти или просто хомосексуалисти. Сигурен съм, че пази партийните книжки на родителите си, но не е заемал пост, който изисква проверка от комисията по досиетата. Може да се надява да я затворят до момента в който от Запад дойдат освободителите. Пак греда.
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Нали знаеш

    3 4 Отговор

    До коментар #256 от "Едуард Петров-Едо":

    че тези убити 14000 са в съпност 10000 убитит украинци и 4000 анти путинисти в Донецк и Логанск.
  • 259 Продажна червена измет

    8 10 Отговор

    До коментар #256 от "Едуард Петров-Едо":

    Рубладжийски отпадъци
  • 260 В Путин

    9 10 Отговор
    Много благодаря за прекрасния урок на г-н. Благоев. Президента трябва да си научи урока и тогана да се изказва. Много е лошо да излизаш неподготвен - следва: Слаб 2
  • 261 343434

    10 6 Отговор
    От коя дупка изпълзяват тези фашаги... Денацифи. Кация и тук!

    Коментиран от #263

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Оркин

    4 10 Отговор

    До коментар #261 от "343434":

    не разбра ли всички фашисти са в путиностан. Само и вие трябва да отидете притях за да се възроди България.
  • 264 Доротея

    9 4 Отговор
    Вапцаров е достоен за почит, но президента едва ли знае кой е той! А Горанов!! Какво мисли Горанов за американските бонбардировки на София? Знам какво - САЩ ви бонбардира, но Сталин е виновен! Вапцаров не може да е снаряжавал парашутисти - подводничари диверсанти, по проста причина, че всички са задържани от българската полиция навреме! Освен Чочоолу, Коста Лагадинов и Кирил Видински, но те действат далеч от ареала на Вапцаров!
  • 265 Нелепици

    7 5 Отговор
    Да се срявнявят Вапцаров,Гео Милев,Йосиф Хербст,Сергей Румянцев,Петко Д. Петков... с Райко Алексиев и Трифон Кунев е смешно и нелепо. Трифон Кунев умира през 1954г. А на какво е способна фамилията Алесиеви видяхме от сина на Райко Алексиев,съветника на ФилипДимитров Алекс Алексиев.
  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Смръфиела

    2 0 Отговор

    До коментар #140 от "кюмюря от Дра гал евци":

    На Малдивите.
  • 268 Смръфиела

    1 1 Отговор

    До коментар #143 от "Крум":

    Не бе, гласи се за шеф на ДА Архиви или поне за постланник в Полша. Даже е ходил на курсове в Полския институт.
  • 269 реру

    13 2 Отговор

    До коментар #256 от "Едуард Петров-Едо":

    "... УБИВАЙКИ ОКОЛО 14 000 НЕВИННИ СТАРЦИ, ЖЕНИ, ДЕЦА, БЕБЕТА..."

    Всички опорки с източник "една жена каза" отдавна се изтъркаха...
    По ОФИЦИАЛНИ данни на ООН ЦИВИЛНИТЕ жертви от 2014 год. до 24.02.2022 са 3400, а
    за периода 24.02 - 24.06.2022 год. – 4700 души...

    Коментиран от #273

  • 270 М да да така е

    3 2 Отговор

    До коментар #266 от "Едуард Петров-Едо":

    това е единствения генерал унищожил сам свойте самолети. Единствения генерал който вместо да ръководи, краде от часовете на пилотите за да си фърчи и така ги обрича на гибел. Едно време за това щеше да бъде разжалван и уволнен. А и да си спомним за това че назначи любовницата си на работа при него. Но това е стар комунделски обичай.
  • 271 чичо стамат шумов

    13 4 Отговор
    Известно ли е на господин ГОРАН БЛАГОЕВ,че тогава се е водела ВСВ и БЪЛГАРИЯ е била участник в нея на сраната на фашистка ГЕРМАНИЯ ,Известно ли е на господина че наградата за ПАРТИЗАНСКА ГЛАВА е била 50 000 лева.Известно ли е на господина за разстрела на децата в ЯСТРЕБИНО през декември 1943(на възраст от 7 до13 години).Известно ли е на господина за зверствата в ГЪРЦИЯ по времето на ВСВ извършени от българските наказателни чети,които са били и основните сили за борба с партизаните в България и са рязали партизански глави.ИЗВЕСТНО ЛИ Е НА ГОСПОДИНА. ЧЕ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТОГАВА НАЧЕЛО С ЦАРЯ НАКРАЯ ДОВЕЖДА БЪЛГАРИЯ ДО ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.Нека господина да знае ,че,, монетата има две страни,,и е време да се сложи край на тези полемики за периода 1940г-1945 г.ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ.

    Коментиран от #274

  • 272 Патето Яки

    13 11 Отговор
    Вечна слава на антифашиста поет Никола Вапцаров...........
    Борбата е безмилостно жестока.
    Борбата както казват, е епична.
    Аз паднах. Друг ще ме смени и...
    толкоз.
    Какво тук значи някаква си личност?!
    .....................................
    Горан Благоев е кандидатът за президент на Цветанов-Цвъки

    Коментиран от #275

  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Поредния

    5 6 Отговор

    До коментар #272 от "Патето Яки":

    откачен цитат, без капка поезия. Бори се да избива невини хора по влакове и гари.
  • 276 реру

    14 3 Отговор

    До коментар #273 от "Абе русфилчета":

    ???

    Чукча писател... В училищата въведоха предмет "Четене с разбиране"... Който учил - учил...

    Коментиран от #278

  • 277 Смръфиела

    0 0 Отговор

    До коментар #217 от "попа":

    Недей, че ще заседне в канала. Което четеш по-горе, това все още не е л-няния тайфун...
  • 278 Смръфиела

    0 4 Отговор

    До коментар #276 от "реру":

    Това звучи като "сфирка с убарванка" ..
  • 279 Доротея

    5 1 Отговор
    Герб и Десеслава Атанасова имат ли позиция по този въпрос или щом не носи рейтинг, власт и европари - не е интересен! Ненужни идеологии и емоции! Практичните партии усвояват и не се занимават с комунистически поезии, венци, македонии и почити!
  • 280 Миглена Сапинева

    3 0 Отговор
    Твърдите, че цитирате документ,а още в първото изречение има фактологическа грешка.
  • 281 МАЛКА пенсИЯ

    5 3 Отговор
    избрахме,Си го,СЕГА,ЩЕ МУ СЪРБАМЕ,ПОПАРАТА!
  • 282 Вальо

    7 7 Отговор
    Какви са тези мерзавци ,долнопробна измет да пишат и говорят срещу един гениален световен поет Вапцаров известен и четен в цял свят!

    Коментиран от #286

  • 283 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 285 Радев предател и защитник на тероризма

    9 4 Отговор
    Как не те е СРАМ Радев! Недосоен се оказа. Или ти светнаха червените мигачи и лампи. Като на Нинова и на тебе ли познаха да ти мигат червените лампи? ИМПИЙЧМЪНТ ВЕРДНАГА!
  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Двете лица на една и съща монета

    10 2 Отговор
    Лозан Панов се оказа изключително прав за този лицемер.
  • 288 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 289 Предатели

    6 7 Отговор
    Срам и Позор за Радев. Аз вярвах в него. Имах надежда, че ще изчисти и измете около себе си, както той сам каза че стълбите се метат отгоре надолу. Но не! Оказа се предател. Как не те е срам човече. Да защитаваш убийци на хора по чин на тебе, генерал, български генерал. Но ти такъв ли си? Или защитник на чужди интереси. Нагъл човек облечен в биснес костюм. Как не те е срам, Радев? С, какво ви държат и купуват, че се обръщате среьу собствената си държава и народ?
  • 290 Бай Лисан

    4 5 Отговор
    Горане, хващай гората овреме!!!
  • 291 Много добре казано!

    6 5 Отговор
    Истината е, че докато не се унищожат всички гнусни комунисти и русофили (рублофили), България никога няма да си стъпи на краката и да се развива нормално - като демократична европейска държава ! Те непрекъснато й слагат пръти в колелата и я теглят към дивашката и безумно изостанала азиатска руска диктатура! Само предатели-русороби могат да жалят за чуждия агент-терорист ( и той предател като тях!), работил срещу Родината в интерес и срещу заплащане от враждебна чужда държава! Много справедлива е съдбата му! Колкото и да жалите, проклетият комунизъм отиде в небитието, скоро ще го последва и кървавата азиатска диктатура!

    Коментиран от #294

  • 292 разочарован социалист

    4 3 Отговор
    Безумната идея на Ленин, че с помоща на социалистическите производственни отношения ще успее икономически да задуши капиталистическите страни се оказа утопична и така, загубихме, както "Студената Война", така и "въздушни кули" за светлото бъдеще на пролетарските поети! Срина се и заложеното на карта бъдеще на всички народи, включени по принуда в този гигантски експеримент, наречен "Социализъм". За нас това си беше национална катастрофа с тежъки социално икономически сътресения и последствия. От тая гледна точка, празнуването на поет, живял със заблуда за социализма, като много от нас е по скоро, идеологическо мероприятие!

    Коментиран от #296

  • 293 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 294 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #291 от "Много добре казано!":

    Затова всеки от нас трябва да бъде максимално деен в показването на истините за тези нелицеприятни и лицемерни хора, които воюват срещу своята държава и народ. Трябва да се говори на хората и да ѝм се обяснява. Не се страхувайте а говорите. Само така, ще бъдат унищожени, като се говори за тях и не се допуска да бъдат забравени, да не се допуска да бъдат забравени теростичните йм дейности срещу България. Защото те точно това искат, да бъдат забравени. За да може да бъдат извадени отново на бял свят в дуга светлина, като герои, но какви герои са това? Убивали своите в името на империята, цели поколения? ГОВОРЕТЕ, ПИШЕТЕ!
  • 295 Булгарин

    3 2 Отговор
    Най-мощните слуги са в България по високите етажи на властта и продължават жестоката си подривна дейност срещу българската държава. Имам въпрос към служителите на тайните служби. Знам, че четете. И правите анализи и сводки. Имате ли смелостта да бъдете нещо повече от обикновени служители работещи за хора, за които илиза информация, или чрез действията си показват, че не желаят доброто на държавата ни и на народа ни. Дори работят за вражески служби и държави. Питам ви, имате ли смелостта да бъдете нещо повече и да допринесете за развиттието на тази държава, да бъдете има основна роля в процесите за възвръщане на държавността от мафията и шпионите на юуждите държаво, основно кремълската? Имате ли държавотворни и водещи виждания? Ако отговорите ви са положителни, действайте, предприемете нещо и ги ракрийте. Нека заедно да си върнем държавата и да им отнемем властта и ресурсите, чрез които манипулират все още цялото общество! Можете ли да го направите? Можем ли да участваме заедно в тази битка и, може ли да симаме доверие?
  • 296 Ъпгрейт и тунинг

    3 1 Отговор

    До коментар #292 от "разочарован социалист":

    Въобще не е безумна идеята на Ленин. Не случайно американски милиардери са му наляли милиони долари за и след 1917г. Още през 1917г. на американските милиардери националните държави пречеха и комунизмът за тях беше много изгоден за глобализация на света. Както империализмът е крайна фаза на капитализма,така комунизмът е икстеншън на империализма. Въобще не е случайно,че днес троцкизмът и културните марксисти вилнеят в американските университети,а центърът на комунизма се е преместил в САЩ. По теорията на марксизма комунизмът трябваше да победи първо в най-развитите икономически държави и това макар и с век закъснение се осъществява в САЩ - това,че в САЩ са налице в най-голяма степен обективните условия за комунизъм Ленин го е констатирал още преди Първата световна война.Марксизмът е социално инженерство и е безчуствен и безжалостен към неразвитите народи - още Маркс се е изказвал лошо за турци,мексиканци,чехи,хървати,руснаци и въобще срещу славяните. Неразвитите народи според Маркс подлежат на асимилация от развитите и безжалостно ще бъдат прегазени от историята. Днес този възглед изповядват либералистите,защото са ъпгрейт и тунинг на марксизма.
  • 297 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    2 2 Отговор
    КАРМАЗЪ ФАТМАКЪТ Н€ ЗНА€ НА КОЙ ГО$ПОД $ЛУЖИ (нато -КОМУНИ$Т, ГЛОБАЛИ$Т, АТ€И$Т,РУБЛАДЖИЯ, ФАЛШИВ Г€Йрой-Н€ ПР€€МАЩ Г€РБ€Р$КИТ€ МУТРИ, А Н€ В$ИЧКИ.... )!!!

    КОЛКОТО ДО "Р€публиканци за България" ,КОЙ ЛИ ГИ Е ЧУВАЛ, АКО ги ХВАНЕ г€н€рал Д€$И Щ€ ги "ОПРАВИ" В$ИЧКИТ€.....ВЕРВАЙТЕ МИ!

    ТО И ПРО$ТО-киро € АГ€НТ НА ЧУЖДА НАМ- "$ъюзнич€$ка" държава- $ащ(нато)......,
    АМА КАЗВАЙТЕ ГИ ТЕЗ НЕЩА....!!!
  • 298 Искариотски

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Не не значи":

    Боже, събери си вересиите. Тука едни "академици"пишат нова история.
  • 299 Друго няма

    5 2 Отговор
    Законно българско правителство има до 1913г. Последният ни акт като суверенна държава , е атаката на одринската крепост . От там нататък ,със загубата ни в Между-Съюзническата Война , на България е отредено мястото на васал , или да бъде инструмент на чужди интереси , завършвали с национални катастрофи. Така , че аз не признавам твърдението на гн. Благоев , за законно българско правителство. Прогермански фашистки подлоги не могат да бъдат законно българско правителство . Поклон пред големият поет Вапцаров .
  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 301 Мечтател

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "емигрант":

    Вярно ли, бре?
  • 302 някой

    4 0 Отговор

    До коментар #215 от "емигрант":

    Сравняваш ябълки и картофи. Днешна Испания нито е фашистка , нито хитлеристка. Това което го описваш сега за Испания , го имаше през комунизма в България . Кажи защо сега го няма в България 32 години след падането на комунизма . И хората мрат като мухи , без достъп до реално здравеопазване? Щото да се добереш до джипито не е здравеопазване.
  • 303 Сульо

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    Ние също мразим лyдитe "демократи" и също ще ги разкараме от България. Па да видим кои сме повече, вие лyдитe "демократи" или ние мислещите нормални хора. Абе приготви си столче и въже да не ти търсим ние....
  • 304 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 305 1112223

    0 2 Отговор
    Толкова много глупости
  • 306 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 307 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 308 тсевд

    3 1 Отговор
    Горане, Горане да те е.. кои къде те хване. Щом си в партията на Цвинокио с особената форма на главата е достатъчно за да ти се изплюят в муцуната.
  • 309 Радев в затвора!

    1 2 Отговор
    радев е национален предател! Срам за България. Гнусен рашист и мазен зелен чорап!
  • 310 Мдааам

    5 1 Отговор
    Г-не Благоев, по вашата логика излиза, че най-големите терористи в световен мащаб са Сталин, Рузвел, Чълчил, Труман. Защото са спонсорирали терористи борещи се със законноизбраното правителство на Третия райх. Че даже и война са му спретнали. Същото е за Италия - от къде накъде ще свалят Мусолини?! Че той си е напълно законно избран! Нали г-не Благоев!
    Вапцаров е терорист! Ботев, Левски, Бенковски, Стамболов, Захари Стоянов - те пък баш терористи! Лесно е - ще ги заклеймим!
    Обаче кво да правим с Тодор Ангелов-Божаната? Организирал „летящи” конспиративни (т.е. - терористични) групи. И той там някакъв - я комунист, я анархист... Ама си е терорист от всякъде! Обаче има една трудност - национален герой на Белгия. Или пък да им отправим ултиматум на белгийците? Кво да правим, г-н Благоев?

    Коментиран от #311

  • 311 Доротея

    2 0 Отговор

    До коментар #310 от "Мдааам":

    Или Йордан Овчаров - Марсел, герой на френската Съпротива през ВСВ!
  • 312 Пламен

    1 0 Отговор
    Т.нар. Благоев, да не сте роднина с "дядото" , дето основа БСП?
  • 313 Вапцаров

    1 1 Отговор
    Изобщо не е велик поет. НВ Цар Борис се е допитал до Е. Багряна за таланта му. Отговора е отрицателен. За разлика от Д. Дебелянов рядък талант загинал като командир на тежкокартечна рота на фронта този си е чист терорист родоотстъпник. Между другото исторически всички македонци като ведят дебелия се пишат исти българи но като им се размине пак са яростни българомразци. Справка Михайло Апостолски Лазар Колишевски Блаже Коневски Шикеринска и ......... Ако и Вапцаров беше помилван резултата щеше да е същия.
  • 314 Като продължение

    1 0 Отговор
    Командата известна като ПИКАЙ В КАРТЕЧНИЦИТЕ е на Дебелянов. Спомените на П.Д. Петков също ротен командир на Македонския фронт. Какви люде е раждала тогава майка България какви ражда сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове