Last news in Fakti

28 Юли, 2022 14:12 4 128 35

Харалан Александров: Предстои битка за преразпределяне на вината, не на активите

  • харалан александров-
  • битка-
  • вина-
  • активи

"ПП, ДБ и БСП могат да образуват някакъв общ "отечествен фронт", коментира социалният антрополог

Харалан Александров: Предстои битка за преразпределяне на вината, не на активите   - 1
Снимка: БГНЕС

"Няма активи от това управление, а само пасиви. Активите вероятно останаха за скритите участници, които тепърва ще разбираме кои са, кои са капитализирали от това зловредно управление. Предстои битка за преразпределяне на вината, не за преразпределяне на активите. Съвсем сигурно е, че предстои всеки от участниците да обвини останалите".

Това каза пред БНР социалният антрополог доц. Харалан Александров.
"Двата популистки проекта - ПП и ИТН - дойдоха на политическата сцена като изобличители, заклеймители, обвинители. Атакуваха брутално и вулгарно техните политически противници. Провалиха се безславно в опита да се саморазправят с тях. След това обърнаха омразата и злобата един към друг и влязоха в режим на тежка саморазрушителност", коментира още той.

Според Александров останалите три партии от четворната коалиция - ПП, ДБ и БСП - "могат да образуват някакъв общ "отечествен фронт", който да се бори срещу световната корупция, влиянието на Путин и космическата злина":

"Единственото, което може да ги обедини, е да конституират общ враг. Със сигурност това ще е опозицията, президента и всеки, който не е съгласен с тях и си позволи да има критично мнение. ... Това е култура от сектантски тип, която съществува през постоянно произвеждане на външен враг и неговото посочване и заклеймяване. Самопроваляща се култура".
"За ДБ и ПП изглежда естествена такава прегръдка, алтернативата е канибалистка, те се бият за общ електорат. Що се отнася до БСП (като трети партньор - б.р.), там има връщане към корените на ПП и ДБ - родови и идеологически, ценностни. ... Много вероятно е да има реванш на всички прокудени от БСП и да се стигне до съвсем различна конфигурация в лидерството на партията".

Харалан Александров изказа мнение, че опозицията е в добра кондиция като организационно здраве и политическа позиция и прогнозира опозиционните в момента формации да се представят добре на предсрочните избори, което да промени политическата ситуация, но няма да има доминация на ГЕРБ:

"Борисов си върна лидерската позиция, Започна да се държи като загрижен патриарх, готов да работи за стабилизация на политическия живот и на страната".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    23 4 Отговор
    Ейго Любимецът на нацията, да се изреже Резко! Бухахахх
  • 2 пенчо питанката

    34 8 Отговор
    Най-добре ще е Бойко да си дойде! А, Харалане???
  • 3 Българка

    43 9 Отговор
    От всички дупки изпълзяват безгръбначните глашатаи на мафията
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 34 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ ПАДНА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ТА ДА СЕ ВЪРНЕ ОТНОВО БОЙКО ДА НИ ОПРАВЛЯВА. ЗА НЕМА И МЕСЕЦ СИЧКО ШТЕ СИ ДОЙДЕ ОТНОВО НА МЕСТОТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ.

    Коментиран от #18, #24

  • 5 сила

    23 6 Отговор
    много си се подул бе....яко пиеш , а
  • 6 Александров

    22 6 Отговор
    ...вашото поколение окраде България, махайте се завинаги оттук
  • 7 Българка

    28 15 Отговор
    Хараланчи да спре скофите помия. Защо слугата герберастка не каже, че за първи път България е на първо място по развитие на индустрията в ЕС? О това не е само от оръжейния бизнес. При "стабилното" управление// крадене на ГЕРБ стабилно бяхме на последно място, с изключение по корупция, престъпления и смъртност, където сме първенци. Защо не се каже, че сега наистина и то за месеци имаме диверсификация? Защо не се каже, че пенсиите за месеци (въпреки съпротивата на ГЕРБ-ДПС) се повишаха повече, отколкото при шайката ГЕРБ за 12 години? Лошо е, че инфлацията изяжда реално всички индексации, но това правителство се бори едновременно с кризи и обслужващ персонал на мафията в НС, МС и всички структури на държавата
  • 8 БГ ДБ

    26 11 Отговор
    Харалане Борисов си върна лидерската позиция за кандидат №1 при бай Ставри
  • 9 Еех

    31 9 Отговор
    Винаги е забавно, но и малко тъжно, някой интелектуалец, продал се на Бойко Борисов, набързо е забравил що е истина и справедливост, и вече е готов да дрънка врели-некипели и да славослови един политически пехливанин и патологичен лъжец. Но така лесно се окепазява човекът, за едната купичка храна.
  • 10 Ама

    13 3 Отговор
    той с яке на Gucci за 7 000 ли се е издокарал ?
  • 11 катила

    15 7 Отговор
    харлане,кой къде те фане да те скъса от е....
  • 12 МИУИ ВАНИУИ

    13 8 Отговор
    ТОЗИ МИХЛЮЗИН САМО ДЕТО НЕ ГО ПОЕ НА БОЙЧЕТО КАТО УСТНА ХАРМОНИКА ,НО ЗНАЕШ ЛИ ...ИМА ВСИЧКИ ДАННИ ДА Е НА ОТСРЕЩНИЯ БРЯГ
  • 13 мисирка

    11 3 Отговор
    С една дума :Посе....ан Александров.
  • 14 среднощен

    13 5 Отговор
    "...Това каза пред БНР социалният антрополог доц. Харалан Александров.
    "Двата популистки проекта - ПП и ИТН - дойдоха на политическата сцена като изобличители, заклеймители, обвинители. Атакуваха брутално и вулгарно техните политически противници. Провалиха се безславно в опита да се саморазправят с тях. След това обърнаха омразата и злобата един към друг и влязоха в режим на тежка саморазрушителност", коментира още той..."; По-точно няма как да се каже...
  • 15 Зззз

    17 5 Отговор
    Започва захлебването, явно досега е бил в отпуска.Очаквам да се появи и Георги Харизанов!
  • 16 Стоянов

    16 4 Отговор
    От няколко дни по всички медии се наблюдава марисарана атакан на всякакви герберастки бо клу ци.
  • 17 Деций

    16 3 Отговор
    Я чиба ве мурджо,ко чакаш ,да се върнат крадците,че тези ти спряха захранката?Всичките сте си продали душите и за едните пари сте готови да си плюете на физиономиите!
  • 18 Така е

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ще Ви "Оправлява", след като Ви е оправил. Да.....мечти!
  • 19 Казуар

    14 3 Отговор
    Харалане, каква е причината за тази голяма любов, която изпитваш към помпиера Борисов.
  • 20 Навалний

    8 2 Отговор
    Тъп Араламби!
  • 21 Марина

    2 0 Отговор
    Ти глей Серданова,че....
  • 22 нннн

    5 6 Отговор
    ПП, ДБ и БСП могат да си поръчат някакъв общ некролог. Бог да ги прости! Ще върнат Тиквата на бял кон, ид....те...
  • 23 Тази...

    9 2 Отговор
    ...ГЕРБ-ерска АналЛизаторска подлога,още жива ли е...?!
  • 24 ТОЧНО ТАКА...!

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Неграмотнико...!Всичко ..,,ШТЕ"...,,ШТЕ" си дойде на мястото,ако ни ...,,Оправлява" Другаря ти БорисоФ...!
  • 25 Българин

    8 2 Отговор
    "Борисов....... се държи като загрижен патриарх....."

    Харалан е виртуоз на антропологическото фелацио.
    Жалкото, че се е специализирал да го прави единствено на Баце и на ГЕРБ, само хаби таланта си!
  • 26 Стоянов

    5 2 Отговор
    А активите при управлението на ГЕРБ бяха много, ама все отиваха в чекмеджета.
  • 27 3.14К

    4 2 Отговор
    Въпросният Харлан е на заплата при герберастки евродепутат и постоянен лектор при сборищата на герб. 100% платен. Това, че сегашните ППта не стават за нищо, не значи че толупа трябва да се върне във властта.
  • 28 Харалан, вечно на нечия Хранилка!!

    5 2 Отговор
    Борисов се грижил като добър стопанин за Стадото??? Даже като добър Патриарх?? Сикаджията и мутра, Крадец и лъжец ще си остане до края на живота си Такъв!! Какъв Патриарх бе Харлане, това ЧЕЕ давал народни пари на някой манастир и черква, няма да го Избели, ще си остане Толупа, Банкянския бивол, както гое кръстил Народа!! Това е копуване на Индолугенции с Народни пари!!
  • 29 Z-вездоглед

    2 3 Отговор
    От мене да го знаете,врЪне ли се БоЕко ке се лее кръФ!Ако не,па последниоТ ке гаси лампата...
  • 30 Жалък си

    5 1 Отговор
    Слушах те по БНР , не пропусна да удариш една шпатула на великия държавник Тиквун! Политически антрополог, по-скоро политическа подлага!
  • 31 БЪЛГАРЧЕ

    3 1 Отговор
    Абсолютно си прав Харлане, ВСИЧКИ АКТИВИ СА В БОКОВОТО ЧЕКМЕДЖЕ.Цяла България ги видя с изключение на ГЕРБАВИТЕ СЛЕПОЦИ .
  • 32 МилиТе

    1 0 Отговор
    За управление (на страната) под влияние на наркотици и алкохол в големи концетрации с посоянно дърпане на волана насам-натам от една недорасла и една яка кака, всичките те, надявам се да им бъде отнето правото за управление за години, дори за винаги.
  • 33 Анонимен

    0 1 Отговор
    Ей такива 30 години мътят главите на хората
  • 34 ZеЛЕвСКИ

    1 1 Отговор
    МУ-ХА-ХА.... АКТИВИРАХА ХАРАЛАМби ....ПАК ИЗПЪЛЗЯ...
  • 35 ZеЛЕвСКИ

    1 1 Отговор
    КОЙ Е БАЩАТА НА ХАРАЛАМби....Александър Александров е член на Българската комунистическа партия от 1969 година. Министър е на околната среда в първото и второто правителство на Андрей Луканов... ДЕМЕК ХОРАТА, НА КОИТО РАЗДАВАХА КУФАРЧЕТАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол