30 Юли, 2022 13:45 1 656 29

Божидар Божанов, ДБ: До седмица - две очакваме "Продължаваме промяната" да каже дали ще се коалира с нас

  • божидар божанов-
  • пп-
  • обяви-
  • коалира

До началото на следващата година електронната идентификация се очаква да заработи независимо кой е министър на електронното управление, каза Божанов

Божидар Божанов, ДБ: До седмица - две очакваме "Продължаваме промяната" да каже дали ще се коалира с нас - 1
Снимка: БНТ

Продължаваме промяната" има нужда от своето време, за да реши дали да се яви на изборите самостоятелно или в обединение с "Демократична България" и това е нормално, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов, който е и член на "Демократична България". Той допълни, че очаква до седмица-две да има решение по въпроса.

"Политическата ситуация е сложна. В този парламент видяхме, че е трудно да се събират мнозинства. В следващия парламент няма да е по-лесно. Затова решихме да сложим на масата тезата, че едно предизборно обединение има повече шанс да реши този пъзел. Дали разполагаме с цялата информация? Не - имаме някакви данни, на базата на които правим заключения, но пък "Продължаваме промяната" имат нужда от своето време да вземат своето решение, което е нормално. Ще изчакаме седмица, може би две, за да видим.", каза той.

Божанов допълни, че по геополитически теми "Демократична България" е най-близо до "Продължаваме промяната" от целия политически спектър у нас.

В коментар за призива на Николай Хаджигенов от "Ние идваме" за по-широка предизборна коалиция Божанов заяви, че не може да даде заключение, преди въпросът да бъде обсъден на всички нива.
Той коментира и изтеклия запис от заседанието на ПГ на "Демократична България", който стана повод за разпадане на преговорите за формиране на кабинет с третия мандат:

"Хората видяха, че не говорим вътрешно нищо по-различно от това, което говорим публично. Да, може би малко по-малко описателни думи използваме, когато говорим публично, но тезите ни са едни и същи. Не смятам, че има някаква кой знае каква драма с този запис."

До началото на следващата година електронната идентификация се очаква да заработи независимо кой е министър на електронното управление, каза Божидар Божанов. Процесът се забавя с около два месеца заради предсрочните избори, които ще натоварят допълнително "Информационно обслужване", допълни той.

Напълно готови са и няколко законопроекта, като този за отпадането на синия талон, които облекчават административното обслужване на гражданите, допълни той. Дали ще влязат в сила обаче, зависи от следващото управление.

"Законите са готови, чакат на нисък старт в Министерски съвет. Ако имаше парламент, щяха да бъдат приети.", каза Божанов.

Той увери че са взети мерки за защита на личните данни при използването на електронни медицински направления. А свършеното от министерското кресло обобщи така:

"Човек не може никога да е напълно доволен от това, което е свършил. Винаги иска и още. Дали спя спокойно - направихме толкова много за киберсигурността през последните 6 месеца, че съм много по-спокоен, отколкото преди това."


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики и коки

    10 30 Отговор
    Ти, министър Божо, първо изчисти всички медии и мрежи от руски тролове и подлоги и чак след това очаквай коалиции... И давай всички проруски коментатори на Рашков, да полежат малко по арестите да им дойде акъла!!!

    Коментиран от #20

  • 2 Българка

    4 24 Отговор
    Дори ПП да искат следизборна коалиция, а не преди това, нека ДБ да обедини всички антикорупционни партии и движения като Ние идваме, активисти на БОЕЦ, Антикорупционния фонд, Движение за правосъдие и др.

    Коментиран от #8

  • 3 Пич

    21 5 Отговор
    Цццц...... малко са им проблеми на ПП , та и вас да ви мислят !!! Кирчо и Кокорчо ги търсят за разпит !!! Знаете ли , какво значи това ???!!! Архитектите , които ги създадоха , са много грамотни в проекти за контрол на масите !!! Вече са отчели вредността на тези двамата за проекта си ! Нататък се сещайте сами !!!

    Коментиран от #23

  • 4 ЕдинОтМногото

    22 3 Отговор
    Тоя в огледалото поглеждал ли се е?
  • 5 хе хе

    25 1 Отговор
    Джендърите търсят някой да ги вкара в парламента.
  • 6 на днешно време

    18 2 Отговор
    само пджендъри се коалират със джендъри и резултата е нулев джендър

    Коментиран от #29

  • 7 Последния Софиянец

    19 1 Отговор
    Станаха като СДС.Сами са шепа хора.
  • 8 Последния Софиянец

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Ние идваме - 20 човека,БОЕЦ -38 човека, Правосъдието за всеки -50 човека.Общо 108 гласа.ха ха ха
  • 9 Бо Жанката

    12 0 Отговор
    Те ж кажат, съ праскаме или само ш съ мляскаме.
  • 10 ХА ХА ХА

    17 2 Отговор
    АБЕ НА ТИЯ ДВЕ ПАРТИЙКИ МАЙ ЗАПОЧНАХА ДА ИМ СЕ ОМЕКОТЯВАТ СТАВИТЕ НА КРАКАТА ЗА ПАРЛАМЕНТА ???? Я ВЗЕМЕТЕ ПОКАНЕТЕ И НИНОВА , ЧЕ ДА НАПРАВИТЕ ЕДНА МОЩТНА ПРЕДИЗБОРНА КОАЛИЦИЯ !!!!! И ДА СЕ ОДРЕМЕТЕ ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА ПРИ ГАЛЕВИЦА И ХАДЖИЯТА !!!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сттт

    13 2 Отговор
    Всички коментирате влизането в парламента , но пропускате най-важното!Искат да ни дигитализират - зеленият сертификат беше стъпка съм това!Потърсете информация , кой се опитва да направи това в световен мащаб и ще разберете какво се случва.
  • 14 Охо-бохо

    19 2 Отговор
    Съберете се под знамената на сорос! Неолиберасти, деца на комунисти, правещи се на антикомунисти и демократи само заради празно,клиширана, русофобско говорене, което няма нищо общо с десни политики. Антирусизма не е автоматично дясно когато си неолиберал спонсориран от сорос.
  • 15 нннн

    16 2 Отговор
    Соросоидите от ПП и ДБ ще имат на изборите общо 3 процента. Дали ще си ги делят или не, да си решават те
  • 16 Дигитален аутист

    17 3 Отговор
    Тези олигофрени власт не бива да помирисват никога повече!

    Коментиран от #27, #28

  • 17 Мда

    12 3 Отговор
    ПП ви прецакаха,уважаеми политици от ДБ.Не ви искат особено.Даже няма такава партия регистрирана ПП.Дойдоха на ни докарат до фалит по чужда поръчка.
  • 18 Нострадамус

    11 2 Отговор
    Тия докато се коалират и ще почнат да се карат кой ще е по-по-най и накрая сумарно ще са под 1%. Ще ги бие сигурно и Светльо Хиподила, ако още се прави на политик.
  • 19 7654

    7 1 Отговор
    Не е нужна седмица ,още отсега ти казвам,че няма да стане.
  • 20 ужас(истински)

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кики и коки":

    Браво! Много "як демократ си"! Като си почнал, защо не препоръчаш Белене?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Масон

    3 0 Отговор
    Къде е Иван Ставрев ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Загрижен

    1 1 Отговор
    В сферата на киберсигурността било на правено много. А по полека да припомням ли Български Пощи и не само. Ама за другото друг път?
  • 25 реалист

    1 1 Отговор
    И двете партии са НПО-та на дядо Сорос.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дигитален аутист":

    Нали ги свалихте по поръчка на Москва,хайде направете си Газпром коалиция, тъкмо Радев вашият президент мисли, като вас.
  • 28 Газпром коалицияГерб,итн,Възраждане,дпс

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дигитален аутист":

    Имате мнозинство в парламента,лошо без Слави, Газпром коалиция няма да вземе власта,никога повече,чакайте кирил добрев,да вземе власта в БСП.С ДПС напред,на Доган му трябва газ за тец Варна.
  • 29 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "на днешно време":

    Видяхме ви, чалгари джендъри,рубладжии и мургавелковци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол