Last news in Fakti

5 Август, 2022 22:52 2 906 34

Важните новини във ФАКТИ за 5 август

  • румен радев-
  • кирил петков-
  • руски газ-
  • газпром-
  • криза-
  • мерки

Протест срещу "Газпром", но Русия е опция за служебния кабинет

Важните новини във ФАКТИ за 5 август - 1
Снимка: БГНЕС

Румен Радев: Наследството на кабинета "Петков" е тежко

Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, преди да е обявил някакви намерения и действия. Това коментира президентът Румен Радев.

„Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов”, така е и след кабинета „Петков”, е мнението на държавния глава.

Решаването на кризите изисква решителни действия и приветствам отговорните действия на правителството за доставките на газ, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Протест пред президентството: Тук не е Москва, Радев е позор

Пред президентството се провежда протест срещу служебното правителство на Румен Радев под наслов #ГАZwithme - препратка към масовите протести през 2013 г., избухнали след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, които бяха под наслов #ДАНСwithme, предаде репортер на Novini.bg.

На протеста се чуват скандирания "Тук не е Москва", "Радев е позор", "Предател", "Оставка". Издигат се транспаранти с надписи "Независимост от "Газпром", "Газпром go home", "Позор за слугите на Кремъл и Путин", "Газ г*з затрива". Развяват се знамената на България и на Европейския съюз.

Бойко Борисов: Контрабандата е страховита! Ето защо смениха шефовете на НАП и митниците

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в момента контрабандата в страната е "страховита".

"И не е само със зърното. Не случайно днес са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало", настоя той на среща със земеделци в Исперих.

Бойко Борисов заяви, че продоволствена криза в страната няма, но такава била изкуствено създадена от правителството на Кирил Петков, предаде БНР.

Мая Манолова разтоварва овце на столична бензиностанция

"Хората не са овце! Спрете спекулата на горивата! Цените на бензина и дизела с 1 лев надолу!", призова Мая Манолова с пряко включване в социалните мрежи.

От "Изправи се.БГ" решиха да шокират столичани като изградиха импровизирана кошара, в която към 10 часа в петък бяха стоварени овце от Радомирско.

Освободиха Спецов, новият шеф на НАП е Борис Михайлов

Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите.

По официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г. До края на месец март 2022 г. се подава информация от НАП за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. данъчни приходи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 9 Отговор
    Трябва ли ти много време за да разбереш, че шофьорът на колата в която си се качил не кара по верния път, а я кара и ще катастрофирате?

    Коментиран от #6

  • 2 Пръц

    26 7 Отговор
    Румба,заминавай за Сочи докато Путин не се е прибрал в Москва.Вече каза ,Крим наш.Сега кажи,Украина наша и ще има газ.
  • 3 Хохо секса

    20 14 Отговор
    Служебният кабинет трябва да организира следващите избори.
    НИЩО ПОВЕЧЕ!

    МУТРО, ВЪН!
    Зимата идва, Радев си отива..

    Коментиран от #5

  • 4 Аззззз

    21 14 Отговор
    ДБ и ПП са катастрофа за България
  • 5 👁 Вижте 🚀 Калибър лети

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо секса":

    Радев обърна палачинката и ще има лов на неофашистите от ДБ и ПП
  • 6 да си върнем

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ТИКBATA ПPOCTА! ТОЙ НАЙ НИ ПРИЛЯГА! НАЙ ДОБРЕ НИ МИНАВА С 200. НЕГО ЗАСЛУЖАВАМЕ. СПРАВКА: АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    6 10 Отговор
    ДБ.. Какви са по долу тия катастрофи. Катастрофите дойдоха не от радев, а от костов, бдсв, герб, дпс.. По живково ходихме на море, почивки и по ок, от днес бе, а сега е развалина Бг. Ок са хората на дпс, но сами си строят къщите, сами. Ела и се увери, пари за материал само и не чакат дпс да ги оправи, а заминаха на запад, строители, върнали се дали 7 хил рушвет и започнаха да строят, двамата, баща и син, и на работа ходят, не се огъват пред трудностите, а др братовчед тяхен моханеданин сам си построи вилата, амък вила, те ни хранят, обличат, а българите мързеливи. Ходих един договор младото мързел, а младото юсуф възпитано, умно момиче и ти обяснява, но в отпуск. Те са работливи, а българина чака някой друг да работи вместо него. 1 към 1. Стягайте се млади хора да работите.
  • 12 Той ги

    4 10 Отговор
    показа намеренията си твоя кабинет .Още на втория ден 25 заместник министри сменени и 25 областни управители.Радев ти влезна в рекордите на ГИНЕС.Затова ли драпа да свалиш Кирил Петков да яхнеш властта,да всявяш страх за тежко положение и да водиш реваншистка политика.Кое му е страшното,че произвеждаме ток и даже ЯКО ГО ПРОДАВАМЕ НА ПО-НИСКИ ЦЕНИ НА ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ , а у нас НА ВИСОКИ ЦЕНИ.Кое е страшно,че втечнен газ при добра воля може от терминалите в Ревитуса в Гърция и дори от Турция да се доставя.Само твоя енергиен министър да не прави ченгеджийските номера на Тиквата за интерконекторът в Гърция и да впише имената на Надзорния съвет,който са определили бившия МС.Недей се прави на луд,защото ние гражданите нито сме луди,нито сме прости ЯСНО ЛИ ТИ Е!
  • 13 ПОДКРЕПА ЗА РАДЕВ

    15 5 Отговор
    Подкрепа за Служебното правителство!

    Дън Сяопин: "Не е важен цветът на котката. Важно е да лови мишки."

    Сега, когато на дневен ред е въпросът "Ще оцелеем ли без газ и парно през зимата?", не е важно какво казват малоумните, лъжливите и подлите от ДБ, а е важно да се подновят доставките на газ от Газпром, който според Договора между Газпром и Булгаргаз сме длъжни да платим, дори и да го откажат измамници като Кирчо, Кокорчо и Сашко енергийния.

    Нищо друго не помпа инфлацията така, както я помпа скъпият "демократичен" газ.

    Диверсификация на газовите доставки означава получаване на газ от различни източници, с отчитане на собствения икономически интерес.

    Икономиката е в основата на националния интерес. Стабилна икономика означава стабилни газови доставки по дългосрочен договор. Такива стабилни газови доставки по дългосрочен договор може да ни осигури единствено Газпром, поне засега и за близките 5 години, защото всичките останали доставчици на газ за ЕС не могат да заместят Газпром по обем на доставяния газ.

    Факт е, че Асен Василев, Кирил Петков и Александър Николов самоволно и едностранно отказаха доставките на газ от Газпром, за да защитят американския интерес, а не Българския стопански и национален интерес.
    Горните не спряха да мамят българите, че Газпром искал газът да се плаща в рубли. Схемата за плащане е в долари в руската банка Газпромбанк, която обръща доларите в рубли по курса на Московската фондова борса, като с последните заверя
  • 14 ПОДКРЕПА ЗА РАДЕВ

    13 6 Отговор
    Факт е, че Асен Василев, Кирил Петков и Александър Николов самоволно и едностранно отказаха доставките на газ от Газпром, за да защитят американския интерес, а не Българския стопански и национален интерес.
    Горните не спряха да мамят българите, че Газпром искал газът да се плаща в рубли. Схемата за плащане е в долари в руската банка Газпромбанк, която обръща доларите в рубли по курса на Московската фондова борса, като с последните заверява допълнителна сметка на Булгаргаз в Газпромбанк, което не би следвало икономически да засяга търговскити држество Булгаргаз.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Подкрепа за Бойко

    4 10 Отговор
    Когато професор Герджиков го провокира Радев,който се страхуваше от прекия дебат, чий е Крим,Вие се прехласвахте,че е на Русия.Ето сега Русия и Путин какво донесоха на Света. Когато Бойко Борисов ви предупреждаваше за управлението на Кирчо и Кокорчо,вие натискахте копчето на "промяната", ето ви промяна. Мислите,че с обиди и прякори ще сринете авторитета на Бойко Борисов,ето ви сега Киро какво натвори по пътя си във властта. Бог е казал: "Съдете ги по делата" ,а вие ги съдехте по думите им,които бяха лъжи и инсинуации. Хак ви е червената реставрация в администрацията, която скара дори вътре комунистите на Радев и Корнелия. Сега ще разберете какво е корупция. Спецове ще ви разясни.
  • 21 А къде България и Гн Гълъб

    3 6 Отговор
    Италия договори днес увеличаване на газовите доставки от Алжир съгласно плана си за диверсификация и отказ от руски източници, предаде ДПА, цитирана от БТА. Страната реши да стане независима от руския газ след инвазията в Украйна. Преди нея Русия доставяше на Италия 29 милиарда куб. метра газ годишно. "В последните месеци Алжир се превърна в основен доставчик на газ за нашата страна", заяви италианският министър-председател Марио Драги в столицата на африканската страна след среща на министри от двете правителства.

    Алжир обеща да осигурява допълнителни 4 милиарда куб. м газ към вече договорените 21 милиарда годишно. Страната доставя природния газ през Транссредиземноморския газопровод, който минава през Средиземно море до остров Сицилия. Освен тези доставки, Италия има газови сделки и с други страни, сред които Катар и Азербайджан.
  • 22 И пак допираме до капацитет и възможност

    5 3 Отговор
    Азерите нямат повече газ. Едиственият начин да повишат доставките е да купят газ от някъде (разбирай Русия) и да ни го препродадат.НО ТОГАВА ПАК ЩЕ Е АЗЕРБАЙДЖАНСКА ГАЗ тъй като те са си я купили с техни пари. Трябва и нова тръба ДО ТУРЦИЯ ОСВЕН АКО НЕ ПОЛЗВАТ РУСКАТА ТРЪБА.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Васил

    2 5 Отговор
    Не мога да преценя кой е по тъп пожарникаря от Банкя или фатмака който се изявява като Топ Гън?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ние българите

    3 6 Отговор
    Това е най-големият виновник за политическата криза у нас!
    Този излезе през лятото на 2020 година и с малкото си юмруче насъска уличниците!
    Тогава той раздели нацията,раздели хората и ги настрои един срещу друг!
    Това го разбраха вече българите и той ще си носи последствията!
  • 30 ако е останало нещо в този индивид

    2 6 Отговор
    Радев вече видя пълната несъстоятелност на своите действия.
    Най-доброто което може да направи е да направи пълни самопризнания и да подаде оставка. Така ще започне възстановяването на България.
  • 31 просто е наложително

    2 5 Отговор
    Аз не изпитвам радост от страданията на хората, но в случая с Радев се налага да бъдат взети строги наказателни действия за да не си позволяват такива типове да рушат държавата просто така за развлечение.
  • 32 Анонимен

    0 0 Отговор
    Военни трябва да вземат властта. Радев е на Ти, дано и той не се подвел, като бойковите за парите им.
  • 33 Анонимен

    0 0 Отговор
    Милиционера яни го каза, бойко ни предаде на турците
  • 34 ДЖУДЖЕТО ПЬЙНЕХОД

    0 0 Отговор
    Резултата от пламналата любов м/у Т.Живков и Баба Яга = Рачко Пръдлето
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове