Last news in Fakti

7 Август, 2022 11:25 1 490 37

Пеканов: България не трябва да остава в периферията на Европа

  • атанас пеканов-
  • оиср-
  • европа

Продължаваме с всички действия по европейските програми, ще работя и по темата "ОИСР" и влизането в Еврозоната, за да може догодина да сме напълно подготвени, каза той

Пеканов: България не трябва да остава в периферията на Европа - 1
Снимка: БГНЕС

"Не бяха приемани с добро темпо неща, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост", каза по Нова тв служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

"Вместо 22 има приет само един закон. Следващият парламент ще трябва да започне с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, за да започнем работа по тях. Сред тях са Законът за обществените поръчки, законът за личния фалит и други", посочи Пеканов.

"При сформирането на НС ще положа усилия да убедя депутатите, че трябва да приемат тези текстове спешно. България до момента не е получила пари по плана. Предстои да бъде направено първото плащане", уточни вицепремиерът.

"Продължаваме с всички действия по европейските програми, ще работя и по темата "ОИСР" и влизането в Еврозоната, за да може догодина да сме напълно подготвени. България не трябва да остава в периферията на Европа", каза Пеканов.

"Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, правим всичко възможно нещата да се случат в срок", заяви Атанас Пеканов.

"Може би заради инвазията в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, но много страни продължават тези отношения", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потомствен

    13 10 Отговор
    Комунист на активни мандраджии на хранилка !
  • 2 Бай Онзи

    9 7 Отговор
    Абе умник ми тя е извън периферията бе ...
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    6 8 Отговор
    "...България не трябва да остава в периферията на Европа..." - пак си мисля и мислим всички, че все пак по-добре в периферията на Европа, отколкото извън Европа. Щот България и Европа е като Боб с Мелба ако ме разбирате 😄😄😄

    Коментиран от #34

  • 4 Алфа херинга

    8 4 Отговор
    Значи, поредното служебно правителство се чудих защо Пеканов не се присламчи към Кирчо и Асенчо, явно е имало защо.
  • 5 Зевзека

    15 7 Отговор
    Пеканов, за Евро зоната ни подготвиха вече. Иди и виж цените. Обърнати в Евро са точно като на запад, даже и по-високи. Проблемът е в заплатите. Те обърнати в Евро са равни на клошарски помощи. Но пък ЕС за това не я е грижа. Съпричастност само когато взимат, не и когато дават. Но ти си служебен министър, няма как да оправиш каквото и да било. Така, че дано одържите колата да не се метне в пропастта, че Кире и компания доста газ й дадоха на завоя.

    Коментиран от #10

  • 6 Сандо

    7 8 Отговор
    Ние не сме в периферията,ние вече сме едно досадно и хипертрофирало еврочленче,никому ненужно и подритвано от всеки,който не го мързи.Пари за такива мръсни,рошави,пискливи и угодничави прошляци няма,няма и да има.
  • 7 Пич

    9 7 Отговор
    А бе , некадърници , вие ни вкарахте в периферията на света , ти за Европа си се загрижил !!!??? Хубавото е , че вас пък ще ви вкарат , при Бай Ставри !!!
  • 8 Гост

    8 5 Отговор
    Хаха! Комедиант!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 споко пич

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Зевзека":

    Влезем ли в еврозоната ни чака още инфлация. Прочети последните статии на Стив Ханке, човека дава пример с балтиските пудели какво им се е случило след набутването им в еврозоната.
  • 11 Последния Софиянец

    9 5 Отговор
    През средновековието Европа си я делели България и Франция.Други държави нямало.Византия била набутана в Азия.
  • 12 1111

    14 5 Отговор
    Да буташ страната във варутен съюз, чиято валута се оцезцени до историческо дъно, е тотално престъпление. Правителствата се сменят, курса към зануляване на България, се средва неотклонно. Тази държава е обречена!

    Коментиран от #15

  • 13 Охх, сладур

    7 9 Отговор
    Единственият стоиностен, истински професионалист от години насам. Върши си работата и си тръгва, без лъжи и интриги, без създаване на партии, възползвайки се от емоциите на хората. Браво!

    Забележете как не плюе по никоя партия, а гледа какво може да се свърши за да помогне на хората.

    Ако имаше повече такива наистина образовани и почтени професионалисти, щяхме да сме много по-добре.
  • 14 ха ха

    6 3 Отговор
    от 22 ;закона ; ,цитираме два които да се харесат , а останалите 20 ? за терор и грабеж както обикновено
  • 15 тъй де

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Докато приемаме и се примиряваме, че сме обречени, така ще е.

    Коментиран от #16

  • 16 1111

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "тъй де":

    Как да се промени нещо, след като в своето множество българите не виждат смисъл да се борят за нещо, което не ги засяга пряко? Ние не сме нито сърби, нито гърци. Затова и ще изчезнем като нация.

    Коментиран от #24, #32

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шшшшшшшш

    4 7 Отговор
    Ние вече сме с евро, проумейте го. Просто не сме сменили хартията. Държавата ФАЛИРА през 99-та и закрепянето ни към еврото е едното нещо, което ни задържа на повърхността.

    Временна инфлация при приемане на еврото ще има от порядъка на 0,1-0,5%. Факт. Тия истории от преди няма как да станат, защото има механизми вече, които пазят от трусове и вдигане на цени. Преди нямаше, сега има.
  • 19 толупа

    1 4 Отговор
    кога яз бех на влас българия беше първа сила
  • 20 Алекс

    8 1 Отговор
    В най-смотаната периферия е, благодарение на тикви и мозъци. Хърватия-хипер кар, Румъния ръка робот за Марс, България не може да се подава документи с електронен подпис...все едно сме в 19 век...
  • 21 Да ще остане

    4 0 Отговор
    Докато има предатели който предават българските и интереси за €3 милиона на калпак. Докато има неизпълнение на договори между България и Македония , Сърбия. Докато ограбване - смокед на България. Докато чуждия бизнес се чувства не стабилен и рекетиран И НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАЩИТИ. ЕДНИ ИМ ВЯРВАШ А ТЕ, продават. ДОКАТО ИМА ДЕПУТАТИ ПОДНАЕМ. ЩЕ ВИ ДАМ ТЕЗИ ДЕПУТАТИ - че каква е разликата между тези партии като можеш да наемеш цалата партия и народните представители и Не ти защитават интересите. ТЪРСИ СЕ ЧОВЕК И ПАРТИЯ КОЙТО ДА СТАНЕ ЛИДЕР В БЪЛГАРИЯ , ЕВРОПА.
  • 22 Не е морално?

    7 2 Отговор
    "Може би заради инвазията в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, но много страни продължават тези отношения"

    Лелеее, човеко, защо мислиш така едностранно? Кой ви е промил така силно мозъците?
    Ако не е морално, да имаме връзки със страни, които участват в незаконни войни, то първата страна в света, с която би трябвало да прекъснем всички връзки са САЩ. Всичките им войни и Майдани са известни на всекиго. След това от ЕС е Франция. Те убиха Муамар Каддфи, държавния глава на Либия и сега там стана по-лошо, отколкото беше с него. Германия участва със шест военни самолета в незаконната война, без мандат на ООН в бивша Югославия. И тези самолети са убивали долу в градовете и селата обикновенни хора, които нямат нищо общо с политиката на държавата Югославия тогава.
    Ако сме толкова принципни: Прекратяваме всички връзки със САЩ, с ЕС (излизаме от Натото и от ЕС) и с Русия прекъсваме също всичко!

    Но тогава ще трябва сами да копаете всички картофи по селските ниви. И понеже ви мързи, само си чешете езиците и говорите глупости!
    По-лесно ви е да говорите неща, спуснати ви от разни чуждестранни НПО-та и да се правите на много умни и разбиращи!

    Коментиран от #30

  • 23 Мунчо

    5 5 Отговор
    Поредното мазно лекенце дето се облизва около властта.
    Опитва се да измъца нещо, ама не му стиска...
  • 24 синдром

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "1111":

    "...не виждат смисъл да се борят за нещо, което не ги засяга пряко..."
    Това е синдром на много умните индивиди. В България повечето хора са умни и с много силно изразен индивидуализъм.
    Народи, където има повече посредствени индивиди е по-лесно да се направи силна и сплотена страна.
    Евреите се считат за едни от най-умните, хитрите, предприемчивите в света индивиди. И за това много стотици години не са имали собствена страна и чак след втората световна война пак се опитват да имат такава - Израел. Българите се доближават по хитрост, ум, природна интелигентност до тях, за това ни е трудно да имаме сплотено общество. Да, има опасност и да си загубим страната.
  • 25 случайни хора

    4 4 Отговор
    Да, не трябва да сме периферия!
    А трябва веднага да излезем от такава Европа, организирана и ръководена от НЕизбирани от народите на ЕС случайни хора!
    И мислите ли, че някоя си Урсула ще мисли за нашия народ? Какво е добре за нас?
    Ще е голямо постижение ако изобщо тази може да ни намери на световната карта!
    И между другото, тази по професия е гинеколожка, но я бяха поставили за министър на отбраната на Германия преди това. И съсипа армията им!
    Аз не съм я избирал за такава висока позиция в ЕС. Никой от българите НЕ я е избирал да ни е "шеф" и да ни нарежда каквото и да е било!!!
    Що за демокрация е това? Може и китаец да поставят горе, който даже не е и европеец!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЗА ПОВЕЧЕ

    2 2 Отговор
    ИНФОРМАЦИЯ ПИШЕТЕ ДО ПОИСКВАНЕ : с. Крушовица пол. Корнелка /мъжот и май избега , че не и знам фамилията / !
  • 28 Ами тогава

    2 0 Отговор
    Защо спляхте процедурата по членството ни в ОИСР?
  • 29 Ами тогава

    2 0 Отговор
    Защо спряхте процедурата по членството ни в ОИСР?
  • 30 Ежко Бежко

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Не е морално?":

    Точен коментар, но имаш вече минус. Значи някой вярва, че войната в Ирак е морална, а в Украина не. Що за хора са се навъдили, отврат. После чакаме поредния политик да ни спаси. Ние сами си ги избираме, като този с минуса, за кого мислиш ще гласува на есен?

    Коментиран от #35

  • 31 м,СЦД

    1 0 Отговор
    Тоя ли беше племенник на Ковачки?
  • 32 Всъщност ...

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "1111":

    "Възраждане" ще изчезне!
  • 33 Единствено

    0 1 Отговор
    Възраждане защитава интересите на нашия народ.
    Другите са или продажници или неадекватници.
  • 34 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    Иска да каже, че България трябва да се продаде на германците и французите - пълна окупация, доброволно. Без да се усетим. Със сигурност ще има закони, които са против суверенитета ни.
  • 35 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ежко Бежко":

    Със сигурност този дал минус ще гласува за ПП или герб.
  • 36 СЕГА ПЪК ЩЕ СЕ МЕСТИМ В ЦЕНТЪРА НА ЕВР-

    1 0 Отговор
    ОПА ................ , А ПОСЛЕ КЪДЕ БЕ НЕНОРМАЛНИЦИ ?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове