Last news in Fakti

7 Август, 2022 14:35 4 266 46

Демерджиев на границата заради трафик и заплахи срещу служители на БАБХ

  • гкпп „капитан андреево“-
  • капитан андреево-
  • иван демерджиев

Днес пунктът вече работи нормално

 Демерджиев на границата заради трафик и заплахи срещу служители на БАБХ - 1
Снимка: БГНЕС

Поводът за моето посещение на ГКПП „Капитан Андреево“ беше натрупаният транспортен трафик, особено по отношение на хладилните камиони, които не бяха обработвани ритмично. Трябваше да се вземат мерки да се възстанови нормалната проходимост на трасето. Това заяви на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на ГКПП „Капитан Андреево“.

Днес пунктът вече работи нормално. Демерджиев добави, че са заварили този проблем още с встъпването си в длъжност.

"Считано от втори август се борим с проблема, той ескалира някъде около петък, но в събота през нощта той беше решен. Има екипи на Жандармерията на пункта, за да поддържат обществения ред, тъй като между различни групи служители на дружества, на държавната агенция възникват периодични конфликти. Не можем да си позволим те да ескалират. Трафикът се възстанови след намесата на Жандармерията и преустановяване на тези конфликти и най-различни взаимодействия, които застрашаваха да ескалират", обясни вътрешният министър.

Той добави, че конфликтите са от най-различен характер.

"Подадени са десетки жалби и от двете страни. Всяка от страните обвинява другата за различни противоправни действия, включително и присъствие на много лица от частното дружество, които респектират и заплашват физически служителите на БАБХ", обясни Демерджиев.

"Имаме сключен договор с една от фирмите, с нейната претенция, че тя може да извършва един много широк периметър от дейности, включително и товаро-разтоварни дейности. Имаше решение на ВАС, но в него имаше записани неща, които трябваше да допълним. Беше пусната заповед, която няколко дни беше обект на обсъждане, така че тя да бъде максимално правно издържана. Тази заповед вече е факт, очаквахме, че фирмата ще се съобрази с нея, но, за съжаление, едно денонощие имаше несъобразяване със заповедта, докато Жандармерията не помогна на служителите на БАБХ да поемат тези дейности. Очакваме, че ще има продължение в съдебните дейности. Съгласно тази заповед до крайното решение на въпроса товарно-разтоварните дейности ще се извършват от БАБХ", обясни директорът на БАБХ Христо Даскалов.

Той добави, че около четири дни служителите на БАБХ не са могли да извършват дейността си, защото служителите на частната фирма са били заели всички работни площадки.

Имало е и хакерската атака срещу сайта на БАБХ. Демерджиев се осъмни, че зад нея стои частната фирма, която беше изгонена от пункта. До часове сайтът ще възстанови дейността си, а МВР поема случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бокич

    15 22 Отговор
    Тоя пък смешко като си замине за Софията пак ще почнат далаверите смешко отиде и приключи случая Супермен хаха
  • 2 Пеям

    4 5 Отговор
    Усъмни!
  • 3 да де

    35 5 Отговор
    Егати държавата след като лично министър трябва ходи за оправи поредния батак. Тая полиция за какво или могат да бият само протестиращите по площадите.
  • 4 сирене

    20 9 Отговор
    Не карат грам наркотици за 14 годишните ви деца.. Ма хич! И все на ФАЩ поръчките.
  • 5 Пътят

    28 1 Отговор
    на дрогата !
  • 6 Сталин

    18 10 Отговор
    България е заграден двор ,разни частни фирми са окупирали държавата и смучат милиарди ,тези криминали на границата са подкрепени от американското и английското посолство за безпрепятствено преминаване на дрога и оръжие и други акцизни стоки.ДанС и контраразузнаването трябва да арестуват тези циони стки криминали и да бъдат въдворени затвор за предателство

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Последния Софиянец

    20 4 Отговор
    Борбата за кокала е жестока.

    Коментиран от #10

  • 8 Българка

    29 8 Отговор
    Не може миутри да превземат държавната ни граница и да пречат на функциите на държавните служители. Това е поредното законно беззаконие след скандалните решения на ВАС. Държавните институции трябва да продължат с дела срещу Евролаб, за нейното отстраняване и разследване на дейността им.
  • 9 Ленин

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Типично руски модел ,корупция и безаконие
  • 10 Селянджър

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Ти след толкова протести гризна ли от кокала
  • 11 Тетовае

    26 11 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Пълни глупости пишеш. Това е мафиотски модел. Кой е дал на тази нагла фирма Евролаб да упражнява необезпокоявано контрол върху храните по границата за цели 10 години? КОЙ??? Боко Тиквата!!!
  • 12 Поредният

    10 9 Отговор
    мошеник ,който си прави реклама по циркаджийския метод!

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 шогун

    9 6 Отговор
    Стара и изпитана мярка, която винаги работи . Създаваш проблем и го решаваш бързо и лесно , печелиш одобрението на глупаците , които са много . Радев би трябвало да знае, че това не върви непрекъснато.

    Коментиран от #18

  • 15 Тгжфх

    23 6 Отговор
    "... много лица от частното дружество (мутрите на частната фирма Евролаб), които респектират (???) и заплашват физически служителите на БАБХ.
    На Боко протежетата - мутри.
  • 16 Истината

    21 6 Отговор

    До коментар #12 от "Поредният":

    Мошениците са Евролаб и мутрите, които ги пазят и исщат да смучат милиони левове от дейност, която не е разрешена в нито една европейска държава на частна фирма!!!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Напротив

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "шогун":

    Не размивай проблема на българската граница и не отклонявай вниманието от мафиотсщата структура там, която се бори да не изтърве доходоносния "бизнес", който за тази частна фирма Евролаб е като златна жила.

    Коментиран от #37

  • 19 Мнение

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Поредният":

    Мошеник не е той, а частната фирва, която извършва незаконна дейност на границата ни! В нито една европейска държава НЯМА частна фирма, която да извършва контрол на храните по границата. Това дава контрол на някаква си частна фирма да упражнява контрол за трафик на наркотици и оръжие.
  • 20 Възмутен

    16 5 Отговор
    Разследване и затвор за частната фирма с 30-те мутри, които са заплашвали държавните служители на Капитан Андреево!
  • 21 Металург

    8 8 Отговор
    Ами той спора е решен в съда бе, шопар. Какво правиш там?

    Коментиран от #27

  • 22 ЛАБ

    8 4 Отговор
    Ами ний бяхме точни с парите ,пък?....
  • 23 Въпрос

    11 9 Отговор
    Някой още да се съмнява дали мафията в лицето на Гроб , ДПС и сателитите им и троянски коне в парламента са октопода захапал държавата под закрилата на прокурора каскет и съдебната шайка ? Мислете и гласувайте българи !

    Коментиран от #28, #44

  • 24 Факт

    11 7 Отговор
    Борисов е виновен, по негово време тази фирма се е подвизавала на границата с дейност, която не е позволена в нито една Европейска държава по границите.
  • 25 Перо

    9 5 Отговор
    Дейността и мястото на тази частна фирма на ГКПП е очеваден пример за корупция,заедно с фирмата за дезинфекция /златния гьол/! бившето некадърно правителство не можа да ги махне законно и сега се генерират непрекъснато проблеми! Ще се наложи следващия парламент да направи закон забраняващ частно фирмено присъствие и дейност на самия ГКПП! Прокуратурата да се самосезира и разследва,кой е разпоредил държавата да абдикира и да се настанят частни фирми,да извършват неприсъщ а дейност на места от националната сигурност!

    Коментиран от #29

  • 26 Всички знаят

    8 1 Отговор
    Кратка оценка на властите: Голой водой!
  • 27 Именно

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "Металург":

    Спора е решен в съда, тази частна фирма няма право да упражнява контрол над храните по границата, всичко друго да, но контрола над храните се упражнява от държавата в лицето на Българската агенция за храните!!! Обаче Евролаб са го правили незаконно и необезпокоявано по време на Тиквата цели 10 години!
  • 28 Мислим

    6 9 Отговор

    До коментар #23 от "Въпрос":

    Няма да гласуваме нито за ГЕРБ и ДПС, които са единият клон на мафията, нито за другият клон на мафията ПП и ДБ!

    Коментиран от #30, #33

  • 29 Хап

    12 6 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Бившето правителство на Кирил Петков не можа да ги махне, защото нямаше време, тъй като мафията бързо се задейства и ги събори от власт с помощта на ИТН. Мафията видя, че й отнемат златните жили от където смучеше милиони по границата и атакува с помощта на продажните политици, така ни пратиха но нови избори и ново разхищение на милиони за него. Всичко сега е в ръцете на българския народ като отиде да гласува, да помисли добре.

    Коментиран от #31

  • 30 Неее

    9 7 Отговор

    До коментар #28 от "Мислим":

    Ооо не поставяй мошениците и крадците от ГЕРБ и ДПС под един знаменател с борците срещу корупцията ПП и ДБ.

    Коментиран от #34

  • 31 Тия лъжи

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Хап":

    спонсорирани от америка за България и хвърлени в общественото пространство от простокирчовците, са с толкова нисък интелект, че освен за някой блеещ пред Президентството, за друго не стават!
  • 32 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "И.Митревски":

    Исти сме! Не бери грижа! Тепърва и вас ще ви гледаме!
  • 33 Българка

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мислим":

    Определене миленето не ти е силна страна, след като разбойниците приравняваш с тези, които се опитват да ги озаптят

    Коментиран от #36

  • 34 Я пак 😂

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Неее":

    Веселиш! 😂 Кои са борците? 😂 Тези дето обслужват кръга капитал, прокопиев и САЩ ли? И как се борят? С лъжи, манипулации, пропаганда! 😂 И кое е различното от ГЕРБ и ДПС? Пак лъжи, манипулации, пропаганда! Крайният резултат е един и същ! Излъган, ограбен народ и продадена България! Веселяк си! Но махни превръзката от очите и напрегни онова на раменете! Спрете да избирате мафиотски проекти!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А силна ми е

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Щом ми е стигнало до акъла, че партии със задкулисия, плащащи на глупаци да ми драскат лъжи, искат да ме лъжат, а не да ми правят добро! 😃 Ко шъ каиш? За добро ли лъжеш? 😃
  • 37 чичо стамат шумов

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Напротив":

    НАЛИ ЗНАЕТЕ ПОГОВОРКАТА.,,НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА ,ЛУД Е ТОЗИ КОЙТО МУ ГО Е ДАЛ,,.
  • 38 РУМЕН РАДЕВ НА СЪД !

    6 4 Отговор
    ХВЪРЛИ ДЪРЖАВАТА В ХАОС И СИ ПРАВИ ЕКСКУРЗИИ С АЛФ НА ГЪРБА НА НАРОДА!
  • 39 Васил Левски - отговор

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Осман Ага🇹🇷":

    Бил си с някоя от вашите,живееща обикновено в покрайнините на населените ни места и само се води от тази държава,инак си е мърда , като у вас !
  • 40 Има и такава държава

    5 2 Отговор
    Тез превзели митницата..считай каква анархия е със честните гербери и депесето..
  • 41 граждани не

    1 0 Отговор
    се плашете:

    РОДНА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ
  • 42 Тонев

    2 0 Отговор
    Бойко дал ,щото взема ! Частната фирма е за шут от границата !
  • 43 към светлето

    1 1 Отговор
    Цитат
    Демерджиев се осъмни,

    Светле - пише се Усъмни.
    Най малкото, любимото гугле на Киромиролена има автоматичен коректор
  • 44 Коментар до #23:

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Въпрос":

    Цитат
    Мислете и гласувайте българи !

    Именно: - част от българите ще настъпят с кеф мотиката за четвърти път.
    Особено с помощта на радевомадуровките
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Админ

    2 0 Отговор
    Кокала е много голям там, ще е трудно.Нали трябва са се фукаме с ролс ройси по морето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове