8 Август, 2022 13:07 2 461 23

Шишков: Интерконекторът не е готов

  • мррб-
  • интерконектор-
  • гърция

Поискахме от инвеститора да ни представи график за довършването, съобщи той

Шишков: Интерконекторът не е готов - 1

Има недовършени строителни работи по газовата връзка с Гърция, затова от регионалното министерство са изискали от инвеститора да представи подробен график за това как и в какви срокове интерконекторът ще бъде довършен. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след срещата си участниците в строителството на газовия интерконектор.

Установихме, че има забавяне на строителството. Държавата е декларирала пълно съдействие, за да може обектът да бъде въведен в експлоатация възможно най-бързо. Поискахме от инвеститора, поради това, че ние ще му помагаме, но и че ще го следим всеки ден, да ни представи мрежови график не само с крайната дата, ами график ден по ден. Това е единственият начин, по който можем да гарантираме изкъсо процеса и да осигурим всички държавни институции да са на разположение".

Строежът на обекта се разделя на два етапа - това, което е най-неотложно, ще се извърши в първия етап, за да се компенсира забавянето.

Министърът няма да коментира крайния срок на завършване, докато не получи графика от строителите.

От думите му стана ясно, че е водена кореспонденция с предишната власт относно пропуските и забавянето на строежа и съответните органи са били уведомени.

"Разчитаме, спрямо помощта на държавата и строителите да отговорят по същия начин на скоростта на строителството, така че този газов конектор да бъде въведен в експлоатация възможно най-бързо. Цялата държава е на разположение, но искаме бързина и качество за довършване на първия етап".

Не мога да кажа доколко държавата е виновна или не и доколко е упражнявала контрол, но не искам да гледам назад, коментира Шишков.

В началото на срещата министър Иван Шишков декларира, че ще бъде направено всичко необходимо, за да бъде завършен интерконекторът с Гърция. Той потвърди още, че от първия си работен ден новото правителство се занимава с това докъде е стигнало строителството на връзката.

"Установихме, че е имало възражения от различни институции - противопожарна охрана, "Напоителни системи", включително Министерството на околната среда и водите, с които аз съм запознал всички съответни министри. Работи се по максимално бързото отстраняване на всички проблеми", обясни Иван Шишков.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шматки..

    21 11 Отговор
    Толкова ли е трудно? Наколенки,Кремъл,Путин..
  • 2 Оставка и затвор на фатмака-предател

    21 21 Отговор
    Лъжи, лъжи, лъжи, долни просташки русофилски лъжи.
  • 3 Койдозлу

    37 0 Отговор
    Тази тръба от няколко години е все 99% готов но никога 100%.
  • 4 На физиономията

    23 7 Отговор
    ти пише що за стока си , другарино ! Без тия номера !
  • 5 сердит

    31 4 Отговор
    Не е верно ! боко го открива три пъти и кирчо поне два пъти !
  • 6 Тези

    18 4 Отговор
    Разглабят интирконектора само и само да не стане скоро. Гърците казват готов нашите липсват врътките на крановете трябва да напровим комисия до обследва имало ли е кранове или не.
  • 7 Защо

    24 2 Отговор
    не търсиш картата от Теменужката , бе там потъна милиард и половина ?
  • 8 мнение

    9 9 Отговор
    тоя нищо не разбира.
    Щом Кики на Тати Петко го е открил - значи е готов.

    ДРУГО НЕ СЕ КОМЕНТИРА !
  • 9 Страничен

    12 9 Отговор
    В крайна сметка се оказва че двама бивши министри резаха лентички и се биеха в гърдите как ще стане много бързо а нищо не е направено. Явно всеки си бърка в кацата да се облажи пък народа кучета го яки. Както се казва едни и същи ни управляват важното е кокала да се докопа
  • 10 Запознат

    17 10 Отговор
    Мазен лъжец готов е, трябва само акт 16.

    Коментиран от #13

  • 11 мъдростта на вековете

    15 1 Отговор
    Щом нещо е готово на 99 %, значи 100 % не работи.
  • 12 Софиянец

    11 8 Отговор
    Шишков от сутринта е на шише водка, кой го сложи този пияндурник за министър?! Лично ще му откъсна вратлето следващия път като го мерна.
  • 13 Айде и ти сега

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    A 15? PПрескачаме го?
  • 14 Лъжа след лъжа

    11 5 Отговор
    Признайте си, че Газпром ви е хванал за врата.
  • 15 я по сериозно!

    11 3 Отговор
    Е как правиха изпитания и пускаха газ по незавършен тръбопровод? Странно как се говори за недовършени строителни работи без да се конкретизира абсолютно нищо, а в същото време се говори даже за срокове, графици и ежедневен контрол. Спрели са даже и процедурата за членството ни в ОИСР, където ако ни приемат за членове сериозно ще им се объркат корупционните схеми. А пропуснем ли момента перспективата е да чакаме още десетилетия или изобщо да нямаме шанс да ни приемат. Тия само за три дни направиха повече поразии от Бойко за три мандата!
  • 16 Само питам

    13 3 Отговор
    Цял месец правеха проби. Как е възможно щом не бил довършен? Радевистите лъжат повече и от руснаците!
  • 17 Корумпиран

    7 2 Отговор
    Бивш гл.архитект на Триадица. Проектант на зайчарника на Баце
  • 18 Българин

    5 5 Отговор
    БАВИТЕ БАВИТЕ ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ ГАЗПРОМ НА РАДЕВ НОМЕРАТА АМА УТРЕ КАТО ИЗЛЕЗЕМ НА ПЛОЩАДО КЪЩЕ ЩЕ СЕ СКРИЕТЕ.
  • 19 Анонимен

    1 0 Отговор
    Абе Шишков къде ти е Шишков.
  • 20 КОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ...ШАМАР ЗА БСП

    3 0 Отговор
    С него си решаваме газовия проблем.....
  • 21 Цуца

    1 2 Отговор
    Е, ще е ”много трудно” за калинките останали от наследството на ГЕРБ. Всячески трябва да се пречи на Азерския газ!
  • 22 Цуца

    0 3 Отговор
    Е, ще е ”много трудно” за калинките останали от наследството на ГЕРБ. Всячески трябва да се пречи на Азерския газ!
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Aрхитeктитe нямaт пoдгoтoвкa пo cпeциaлнocттa пo "Икoнoмикa и организация нa cтрoитeлcтвoтo" и ca пълнa cкръб...Тoзи тулуп нe e нaяcнo c бaзoви пoлoжeния в cтрoитeлcтвoтo нa газови мaгиcтрaли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове