Last news in Fakti

10 Август, 2022 23:40 2 972 47

Гечев: Европа ще зъзне заради малоумните санкции срещу Русия

  • румен гечев-
  • европа-
  • бсп-
  • санкции-
  • газ

От края на септември нямаме договорени количества газ за България, каза социалистът

Гечев: Европа ще зъзне заради малоумните санкции срещу Русия - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Има сериозни елементи на реваншизъм от служебния кабинет. Странно, сега служебният кабинет започва да сменя кадри широкомащабно, почти изцяло това са кадри на БСП. Доста от тези кадри са членове на Националния съвет на БСП. Атаката е срещу БСП и ще вземем всички мерки да се противопоставим на такъв подход. Колегите от служебния кабинет са назначени да подготвят изборите, да изпълняват бюджета, който депутатите сме приели, да спазват законите и да не се занимават с партийни дела, защото може да има последици. Това заяви проф. Румен Гечев от БСП в предаването "Денят ON AIR". Той не допуска президентството нищо да не знае и министрите на своя глава да взимат решенията.

"Притеснени сме от това, което става, защото то не е редно. Ще намерим точния отговор и няма да позволим с БСП да се отнасят по такъв безпринципен начин. Ако някой има други цели, да пие студена вода и да си помисли какво прави. Те са там за 6-8 седмици, нека си изпълняват задълженията", каза още проф. Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Екипът на Радев е там благодарение на БСП, изтъкна социалистът. И добави, че атаките срещу БСП консолидират избирателите им, които ще отговорят на изборите на 2 октомври. Той очаква БСП да постигне по-добър резултат в сравнение с този от последния парламентарен вот.

Проф. Гечев смята, че вече бившата управляваща коалиция е постигнала добри резултати и е увеличила доходите на хората. И отбеляза, че БСП е предупредила за грешни стъпки на правителството в енергийния сектор.

"Няма санкции срещу природния газ от Русия. БСП оцени санкциите на ЕК като неприемливи и вредни за целия ЕС, сега това го вижда целият свят. Ние сме за диверсификация на доставките. Но дотогава да хвърляме икономиката в рискове с фантазии за кораби от Аляска или Мексиканския залив, това няма как да стане. Няма договор за такива танкери. От края на септември нямаме договорени количества газ за България. Намираме се в риск от газови доставки. Когато можеш да купиш стока на световния пазар, е малоумие да не я купуваш по идеологически причини", коментира гостът.

Според него Русия има 100% основание да иска плащане в рубли за газа, тъй като Западът е блокирал активи за 300 млрд. на страната. "Газпром" има пълно основание да иска втора сметка в рубли, категоричен е проф. Гечев.

"С малоумните си санкции ЕК направи така, че Европа ще зъзне, и второ - укрепи рублата. Наближаваме средата на август, а нямаме договори за след септември. Тръбата минава през държавата - с 13 млрд. куб. м газ годишно, и тази държава не купува газта от тази тръба. Някои от решенията са малоумни", настоя проф. Гечев.

За финал на разговора той увери, че стратегическите решения след изборите ще бъдат хармонизирани под натиска на фактите.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доколенков

    73 22 Отговор
    Скрий се ей ! Помним те и теб!
  • 2 Крепостен селянин

    81 3 Отговор
    Като купуваме руски петрол защо цената на бензина не е 2,ОО.
  • 3 КВС

    55 28 Отговор
    Как ли е оцелявала Европа векове наред преди газпром не мога да си обясня. Този семплия дали има обяснение?
  • 4 Адолф

    82 15 Отговор
    За Европа не знам, ама помня ка зъзнехме,стояхме на тъмно и гладувахме заради тебе другарю професор по фалитите.Помня и как купувахме долара по 3000лв.Също така и помня как ни изгоряха спестванията благодарение че ти фалира 17 банки другарю Гечев.Абе помним ей мушморок!
  • 5 АнтиБолшевик

    57 9 Отговор
    тоя наистина е луд, как ги допускат такива промити мозъци до парламента и до правителството , направо не е за верване
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 yaйтнойз

    31 13 Отговор
    Реално няма нито да зъзне, нито да гладува. Географията все още работи за Европа. Ще се изравнят с нас по покупателна способност, а следващите поколения ще живеят при мама и тате. Собствено жилище .. ще бъде мечта. Така работи модела.
  • 8 Вън БСП

    51 7 Отговор
    Това го казва световният шампион по фалити?
  • 9 Тук

    41 14 Отговор
    Хора, гласувайте за другарите от БСП, те ще направят целогодишно лято в България. Хаха, с всеки изминал ден показват колко са зависими от Русия
  • 10 Голем смех

    40 16 Отговор
    Брей, това зъзнене, бе. Направо дъртото комуне да каже, че без Гузпром ще умрем от студ. Рушляк.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аман от генчевизми

    36 5 Отговор
    Помним до какво ни докара навремето...
  • 13 Да бе!

    41 7 Отговор
    Ясно е, че в БСП няма морал, но не е нужно постоянно да се демонстрира!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нужна е НОВА Партия

    13 2 Отговор
    ПП " Ш М А Й З Е Р " !
  • 16 Кучето на Павлов скача според шалтера

    5 2 Отговор
    На далекопроводите Слушаш има ток готвиш има отделяне на стомашен сок Не слушаш няма ток няма готвено няма отделяне на стомашен сок Храни куче да те лае Куче което лае не Хапе щото вдига джангър и обекта на желанието бяга далече Сега ако се развали газопровод или петролопровод Ще кажат че РУСИЯ прави екологични Коктейл Молотов в Европа затова Електрификация НЕУП и ЕвропейскаСъветска Власт Ровно Капитал Комунизъм Парите са като електричеството всичко работи на Ток Всички искат Сирене а мляко има когато кравата офсътъ и козата имат деца С малки суми но Редовно като Напрежението и Честотата на тока
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 дедо Шорош

    10 4 Отговор
    браво, колко "умни и красиви" деца. Ще се просълзя от умиление, стоплихте сърцето на стареца. Не случайно отделям от залъка си да ви храня.
  • 19 Перо

    21 5 Отговор
    Нинова е назначила некадърници и трябва всичко да се изчисти! БСП носи солидарна отговорност за всички кризи,не само енергийната,които са допуснати от предната джендърска коалиция!
  • 20 ИСТИНАТА Е

    31 3 Отговор
    Който не иска за зъзне да ходи в Русия и ще кара зимата по потник!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Артилерист

    20 10 Отговор
    Уважаеми господин проф. Гечев, това, че сте предупредили американските наложници, начело на правителството, за грешни стъпки, съвсем не е достатъчно. Киро и Асен се развилняха и изпотрошиха държавата, а вие само с предупреждения, всъщност сте се снишавали и сте им съдействали. Българските социалисти не искат подаяния от поставените наложници, под диктовката на американската пропаганда, а достойни държавници, които изхождат от интереса на страната и с грижа за нейните граждани. Как е възможно, г-н професоре, след такъв враждебен акт срещу Русия, като бруталното изгонване от Киро на 70 нейни дипломати, вие да останете неми, а г-жа Председателката и министрите й-в правителството? Нима се заблуждавате, че това ще остане ненаказано?
  • 24 Грую

    16 2 Отговор
    Румба, в теб ни е надеждата.Да ни направиш пак милионери.
  • 25 Александър

    18 4 Отговор
    За комунистическите влъхви, неща като чест,достойнство и мъжка дума не съществуват. По -добре да нръзнем, отколкото да се подиграват с нас.
  • 26 въздух под налягане

    17 8 Отговор
    Евтиният руски газ е сиренцето в капана, който Русия използва, за да ни го изкара после през носа! За нас Българите, най добрата сделка с Русия е тази, която не се е състояла! Русия винаги се облагодетелствувала за наша сметка и ще продължи да го прави и за в бъдеще, докато такива, като тоя и партията му, продължават да са фактори в политиката на страната! Когато купувахме най скъпият газ в Европа, тоя същият и партията му си траеха а сега, когато се предлага переспективно решаване на проблема с газа, то е малоумно!

    Коментиран от #30

  • 27 Жоро

    14 0 Отговор
    Гечев искай каска и жилетка от призидента и отивай да развееш бялото знаме на фронта. Може някой снаряд да не ти отнесе главата.
  • 28 Ххх

    11 0 Отговор
    Гечев,президент на галактиката! Изънземно интелигентен. Космическо светило в областа на креативната икономика.
  • 29 Леко възмущение

    14 2 Отговор
    Гечев, благодари на президента, че ви изми очите, че ако не беше дал на вас мандата, Корни щеше да ви закопае партията. Странен начин на говорене имате. И защо мислите че хората са сляпи, а? Хем сте русофили, хем обаче сте с Киро дето гони 70 дипломата. Хем предупреждавате за газа, обаче нищо не сте направили и не оказахте никакво влияние върху Кире да плати поне за 1 година. И тоя тон, на заплаха! С бащата на Киро да не сте съученици?
  • 30 Ххх

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "въздух под налягане":

    Е да де. У нас всеки реве за газ но, повечето изобщо не я използват.Като махнем такситата никой руг не беше чувал за газ докато не се повдигна въпроса. Още преди 15 години с газифицирането и прекарването на тръби за газ пред блоковете се постави началото на абсурда да се създаде търсене за нещо което идва от хиляди километри сега вече и не идва :)
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тити

    8 3 Отговор
    Гечев ти си уникален тъпак като не ти харесва във България хващай влака и поемай към кочината наречена Рашистан
  • 33 Просто човек

    9 2 Отговор
    Гечев, помним 1997 г., путинска под.лого!
  • 34 Европа ще зъзне

    10 2 Отговор
    А ние ще зъзнем и ще гладуваме заради малоумни крадци като теб!
  • 35 Долно алчно човече

    8 2 Отговор
    си на руска хранилка !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ха ха ха

    1 1 Отговор
    Изтрихте ми коментара, заради дума, която се съдържа във вашето заглавие!
  • 38 Само питам

    6 2 Отговор
    Остана ли някой представител на петата колона на Москва, който да не е казал колко страшно ще бъде през зимата без газта от "братска Русия"? А Гечев дори и надгражда и атакува санкциите наложени на фашистка Русия.
  • 39 Наблюдател

    7 2 Отговор
    Да спреш руската газ на русофила е все едно да спреш хероина на закоравал наркоман. Изпада в абстиненция, става раздразнителен, издава начленоразделни звуци, изпотява се, получава гърчове и пяна избива на устата му. В това състояние за да си получи дозата той е готов на всичко, дори и да убива!
  • 40 Рубладжийче

    7 1 Отговор
    Руската газ е тъй нужна за русофилите както слънцето и въздуха за всяко живо същество!
  • 41 Хихи

    6 1 Отговор
    Според Гечев е по-добре да избием украинците за да ни е топло на нас !
  • 42 Керът

    5 0 Отговор
    Я, леко лилавият специалист по фалити пак изпълзя!
    А защо не е в затвора тоя светъл икономически ум?
  • 43 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    5 0 Отговор
    Я, Гечев пак раздава акъл и правосъдие....тоя не ТРЕБЕ ли да е у кауша....
  • 44 Шердан Българов

    2 0 Отговор
    МАЛОУМНИК СИ ТИ РУМЕН ГЕЧЕВ ЩОТО БАЛЪЦИТЕ ЧИЙТО ПАРИ ОГРАБИ 1997г. ВЕЧЕ СЕ СВЕТНАХА КАКВО Л А Й Н О СИ И БЪДИ СИГУРЕН НЯМА ДА ТЕ ДОПУСНАТ ПАК ДА ГИ ОГРАБИШ!
  • 45 АМА КАКВИ ПРОТЕСТИ ИМА ДНЕС , А ?

    0 0 Отговор
    БАЯ ПАРИ ФЪРЛЯТ ПП ЗА ДА ГИ ИМА - НЕ ГИ ЛИ Е СТРАХ ОТ НЕЩО НЕ ЗНАМ , АМА АКО ГИ ПОДГОНЯТ НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАТ ! ЩЕ ИМА ШОУ ИЗ ХРАСТИТЕ !
  • 46 БЕСНИ СА В ПП ЧЕ ГИ ЧАКА ФИАСКО !

    0 0 Отговор
    БОКЛУЦИ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове