11 Август, 2022 20:44 4 948 22

Ето кои са най-високоплатените доктори у нас

  • лекар-
  • слушалка

Имуществените им декларации са подадени към КПКОНПИ

Ето кои са най-високоплатените доктори у нас - 1
Снимка: Архив

Шефовете на болничните заведения у нас обявиха доходите си за 2021 година

Имуществените им декларации са подадени към КПКОНПИ, като данните са за болници, които са изцяло държавни, общински или частни, но работещи със Здравната каса, т.е. с обществен ресурс.

Един от най-добре платените бургаски лекари е собственикът на МБАЛ „Д-р Маджуров“ – д-р Александър Маджуров. Той е декларирал 410 208 лв. (34 184‬ лв. месечно) от заплати, както и 171 000 лв. от други трудови договори.

Макар че заема едни от челните позиции в страната, д-р Маджуров все още е далеч от доходите на най-богатите медици у нас.

Отличник по приходи през 2021 г. е управителят на СБАЛ "Свети Лазар" Тияна Димитриева-Николова. Тя е с 836 577 лв. годишна заплата (69 714 лв. месечно) плюс 860 000 лева от други доходи. Купила си е парцел в Полихроно, Халкидики, Гърция за 195 000 лева, а спестяванията ѝ са 3 802 584 ‬лв.

На втора позиция е останал досегашният първенец Кирил Панайотов - изпълнителен директор на "Медика Кор" - Русе Кирил Панайотов. Той е декларирал 1 471 952 лв. годишна заплата (122 000 лв. месечно), както и допълнителни 200 000 лв. от други дейност. През 2021 г. е купил апартамент за 199 495 лв., а на банков влог държи 1 893 864 лв.‬, съобщава "OFFNews".

В топ 3 влиза и управителят на МБАЛ "Сердика" Методи Янков, който е получил 827 041 лева годишна заплата (68 920 лв. месечно). Наличните му средства и тези на влог са 986 510‬ лв.

Преди д-р Александър Маджуров се нарежда и колегата му от МБАЛ Свети Иван Рилски – Дупница Ени Лефтеров. За 2021 г. той е декларирал 412 039 лв. (34 336 лв. месечно) от заплати и 174 456 лв. от други трудови договори, както и 770 430 лв. от дивиденти.

Прави впечатление, че доходите от заплата на шефовете на ключовите болници в страната бледнеят пред тези на далеч по-малки лечебни заведения.

Все пак по-добре е парите да отиват при лекарите, инженерите, архитектите, IT-специалистите и т.н., отколкото при престъпниците. Само така нацията ще просперира и младите ще имат мотивация да се образоват и усъвършенстват, коментират социолози.

МБАЛ "Маджуров" е основана от един от най-добрите и всеотдайни хирурзи в Бургас - покойният вече д-р Георги Маджуров. В първите години на демокрацията той се съвзе от прекаран инсулт и създаде първата частна хирургия в града в една дървена барака, на чието място се издига сега болницата. С много труд и всеотдайност той успя да създаде хирургичната болница такава, каквато тя е днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От плажа

    37 3 Отговор
    Пада яко точене на НЗОК при тези заплати по милион.
  • 2 Частно здравеопазване

    26 7 Отговор
    Без коментар. При бай Тошо беше по-добре.
  • 3 Помак

    25 3 Отговор
    ....тес хора доктори ...въскресяват хора ли ...или за умрял зимат по 150 иляди.... Господи прости им и на мен ...грабеж на държавната каса са казва
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 3 Отговор
    Нямам думи........е.си държавата.....щом разрешава да я крадат.......
  • 5 Анонимен

    25 4 Отговор
    Просто бизнес. Това е резултат от неадекватно заплащане на медицинския персонал и двойното плащане от касата и от пациентите. Все пак трябва някаква норма /таван/ на печалбата.
  • 6 Онзи

    25 5 Отговор
    Докторите ковид измамници са най-платени.
  • 7 Гражданин

    26 3 Отговор
    Веднъж точат по клинични пътеки, втори път мародерстват пациентите с непосилни такси. Затова сме първи по смъртност в Европа и в демографски срив?
  • 8 Нещо не виждам статии

    6 4 Отговор
    Колко печелят бандитите.
  • 9 Търговските Дружества наречени Болници!!

    24 3 Отговор
    Трагично здравеопазване в най бедната Държава на ЕС!! Бялата мафия, дере кожи на бедния народ!! Това са им официалните заплати на търговците на здраве, наречени Лекари!! Политиците си запазиха Правотелствена болница, върнаха крадеца Балтов, К Ангелов Наглее защото е под чадъра на ГЕШЕВ!! Който има пари живее, който няма, напуска този свят в Беднотия!!
  • 10 БеГемот

    15 2 Отговор
    Мафия с бели престилки....няма разлика от другите ...точат яко клиничните пътеки...
  • 11 Никола Гешев

    16 2 Отговор
    В България има 463 болници, а в десетмилионните Австрия и Израел общият им брой е около 60! Този Панайотов е от Бяла русенско и баща му беше първи секретар на БКП в градчето. Видният герберски милиционер Пламен Нунев също е от Бяла, а пък вие се сетете с коя протекция и на кого се отчита крадецът Панайотов от "Медика" Русе. Но прост народ това заслужава.
  • 12 сноу

    13 0 Отговор
    Киро алчния/така му викат в Русе/ не е никакъв доктор, а най обикновен измамник, но е първа дружка на доганя и целия делиорман/кубрат ,разград ,тутракан,силистра ,попово/ му е харизан на тепсия ...
  • 13 Малки риби

    11 1 Отговор
    Защо не пишете за доходите на Тиков, Мазнейкова, Горчев, Е. Георгиева, собствениците на Търговска лига, за да видят хората къде им отиват парите?

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Буахаха

    13 2 Отговор
    "Все пак по-добре е парите да отиват при лекарите, инженерите, архитектите, IT-специалистите и т.н., отколкото при престъпниците. Само така нацията ще просперира и младите ще имат мотивация да се образоват и усъвършенстват, коментират социолози."

    Младите лекари бягат вместо да работят за по 2000 лева, ако не сте разбрали.
  • 15 да сме коректни

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Малки риби":

    И споменатите от Вас , и другите - цитирани в статията - едва ли са ползвали стетоскоп последните 10 - 15 години , ; ; ; затова ми е странна снимката с пациента,дето го аускултират........ хм............

    Коментиран от #16

  • 16 Ми те от това са направили

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "да сме коректни":

    пари, от директорстване а не от докторстване.
  • 17 12783

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Малки риби":

    АБЕ НЕКА ПИШАТ НО ТОВА ВСЕ ПАК СА ЧАСТНИ БОЛНИЦИ И ТЕ НЕ КРАДАТ ОТ СЕБЕ СИ НАЙ НАЙ ГОЛЯМИТЕ ДАЛАВЕРИ СА В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ТАМ Е КОРУПЦИЯТА С ПОРЪЧКИТЕ ЗА КОНСУМАТИВИ И ОЩЕ МНОГО МОЖЕ ДА СЕ ПИШЕ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ТАМ СЕ ТОЧИ НАЙ МНОГО

    Коментиран от #19

  • 18 Малки риби

    8 1 Отговор
    Защо не пишете за доходите на Тиков, Мазнейкова, Горчев, Е. Георгиева, собствениците на Търговска лига, за да видят хората къде им отиват парите?
  • 19 Чакай

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "12783":

    чакай малко! Т.нар. частни болници масово са най-яките деривати към НЗОК! Да си изясним фактите. Всичко в България дето милионери е вързано към бюджета. Бизнес ли бе да го опишеш...
  • 20 Кмитева

    3 0 Отговор
    Ддокторите са богати като политици. Ехе. А в същото време много болнаво население, недобра профилактика, свъши ли клиничната пътека учтиво или не те канят да напуснеш у т.н. Трябва да се премахне болниците да са търговски дружества. Има министър, експерти , трябва някаква промяна и то спешно.

    Коментиран от #21

  • 21 ХИПОКРАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кмитева":

    ДОБЪР ДЕН! ДОБРЕ ЛИ СПАХТЕ?😲ИМА ЛИ НЯКОЙ НА КОЙТО ДА НЕ МУ Е ЯСНО КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА В МИЛОТО НИ ОТЕЧЕСТВО? ТАКА Е ИЗГРАДЕНО, ЗДРАЕОПРАЗВАНЕТО, ЧЕ Е ОПРАЗНЕНО ОТ СЪДЪРЖАНИЕ ПО СМИСЪЛА СИ КАТО ТАКОВА. ЗНАЕТЕ ЗА ИЗМИСЛЕНИТЕ И НАДПИСАНИ МАНИПУЛАЦИИ. ЗНАЕТЕ ЗА КОВИД БОНУСИ И КОВИД ПОЧИНАЛИ. И ТОВА Е САМО ВИДИМАТА ЧАСТ НА АЙСБЕРГА. .НАШТА KOЧИНА Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО СЪРДЕЧНО СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПО ТУМОРНИ И Т.Н. ЗДРАВНАТА ВИ СИСТЕМА НЯМА НУЖДА ОТ ЗДРАВИ ХОРА. ИМА НУЖДА ОТ БОЛНИ. ЗА ДА ВЪРВИ ДАЛАВЕРАТА. ДАЛАВЕРАТА ПО ИЗТОЧВАНЕ. НА БЮДЖЕТА, НА ЖИВОТА ВИ.АКО 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО БЯХА ЗДРАВИ, ТИЯ ОТ ГОРНИЯ СПИСЪК ПАТКИТЕ ЛИ ДА ПАСАТ? ТАКА Е В ОБРАЗОВАНИЕТО. ТОЛКОВА МНОГО ПУЦОВЕ, НАБЕДЕНИ ЗА ВУЗОВЕ ПЪК НАСЕЛЕНИЕТО, ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНО. ТАКА И В МВР. НАЙ МНОГО КАИШКОВЦИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, АПОГЛЕДНЕТЕ ПРЕСТЪПНОСТТА И КАТАСТРОФИТЕ.ТАКА Е В Б0К0ЛАНДИЯ😁
  • 22 Стига вече рекет!

    1 0 Отговор
    Докато болниците са "търговски дружества" така ще ни крадат осигурените граждани като пациенти!
    Капиталистическа Испания здравеопазването за осигурените граждани е безплатно!
    Българите да си направят изводите сами!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове